سازوکاری برای حمایت از پایان‌نامه‌ها در سازمان‌های دولتی وجود ندارد / طرح فرصت مطالعات داخلی اساتید برای فعالیت‌های پژوهشی

رئیس گروه توسعه پایدار و فناوری‌های محیط زیست با اشاره به سازوکار موجود در سازمان محیط زیست برای ارتباط با دانشگاه گفت که این سازمان از پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکتری در زمینه محیط زیست به ترتیب تا سقف ۱۵ و ۴۰ میلیون تومان حمایت می‌کند.

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ رضا فلاح در مورد حمایت سازمان محیط زیست از ایده‌های مربوط به این حوزه گفت: در برخی از دستگاه‌ها سازوکار حمایت از پایان‌نامه و ایده‌های مرتبط با محیط زیست وجود ندارد. این موضوع در وزارتخانه‌هایی چون نیرو و صنعت، معدن و تجارت موضوع محیط زیست در بخش‌های کوچک و با نیروی انسانی محدودی دنبال می‌شود و در عین حال با چالش‌های قابل توجهی در حفاظت از محیط زیست و بهره‌وری مناسب برخوردارند، نیازمند توجه بیشتری است. این در حالی است که امروزه ارتقای بهره‌وری، استفاده بهینه از منابع و حفاظت از محیط زیست، نیازمند به‌کارگیری فناوری‌های نوین، و اجرایی ساختن ایده‌های مبتنی بر پژوهش‌های علمی است.

او افزود: در دفتر مدیریت اقتصاد و فناوری‌های محیط زیست تلاش‌هایی در این زمینه انجام شده، و سازوکار موجود در حال به‌روزرسانی است تا از ظرفیت‌های علمی و فناوری کشور به بهترین نحو استفاده شود. در حال حاضر اگر محققی ایده‌ای در زمینه محیط زیست داشته باشد و به ما مراجعه کند، طرح و ایده پیشنهادی را به دفتر تخصصی ارجاع می‌دهیم. بعد از بررسی‌های اولیه اگر شرایط و کارآیی لازم را داشته باشد، طرح به معاونت علمی ریاست جمهوری معرفی می‌شود تا حمایت‌های لازم از طرح صورت گیرد.به گفته او، معاونت علمی برای حمایت از ایده‌ها هم سازوکارهای خوبی دارد و هم از طریق صندوق‌های مختلفی مانند صندوق نوآوری و شکوفایی منابع مالی خوبی را در اختیار صاحبان ایده قرار می‌دهد. از سازوکارهای مناسبی که معاونت علمی دارد، می‌توان به معافیت‌های مالیاتی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد.

بیشتر بخوانید:

دسترسی دوباره به متن پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها

معاونت علمی ریاست جمهوری به تازگی یک ابتکار جدیدی را در حوزه فناوری تحت عنوان «نقشه راه دانش‌بنیان شدن اقتصاد کشور» شروع کرده که براساس آن از طریق استانداری‌های کشور چالش‌های اساسی استان‌ آنها را شناسایی می‌کند و به ایده‌ها و برنامه‌هایی که در راستای حل آن چالش‌ها وجود دارد، بودجه تخصیص می‌دهد. موضوع دیگری که توسط این دفتر دنبال می‌شود ایجاد خانه‌های فناور محیط زیست در هر یک از استان‌های کشور است. این خانه‌ها که توسط ادارات کل محیط زیست و با همکاری دانشگاه‌های استان، پارک‌های علمی و فناوری، بنیاد نخبگان و سایر نهادهای مرتبط استانی تاکنون در برخی از استان‌ها احداث شده است، با گردهم‌آوری پژوهشگران، کارآفرینان و صاحب‌نظران حوزه محیط زیست، تلاش خواهد کرد تا با ارائه راهکارهای علمی و فناوری و حمایت از صاحبان ایده به حل چالش‌های محیط زیستی آن استان بپردازد.

رضا فلاح عنوان کرد: موضوع حمایت از پایان‌نامه‌ها به تازگی با قوت بیشتری دنبال شده و سازمان محیط زیست برای پایان‌نامه‌های مربوط به محیط زیست در مقطع کارشناسی ارشد تا سقف ۱۵ میلیون و در مقطع دکتری تا سقف ۴۰ میلیون تومان حمایت مالی می‌کند. به این صورت که پروپوزال دانشجویی که در راستای اولویت‌های محیط زیست کشور باشد در کمیسیون پژوهش و فناوری سازمان مطرح می‌شود که چند نفر عضو هیات علمی از بیرون از سازمان و چند نفر از بخش‌های داخلی و تخصصی خود سازمان عضو آن هستند. این کمیسیون معمولا ماهی ۲ بار جلسه تشکیل می‌دهد و اگر پروپوزالی در این کمیسیون امتیاز لازم را کسب کند، از آن حمایت خواهد شد.

او همچنین گفت: به غیر از این‌ها چند سالی است که قانونی برای اساتید دانشگاه تحت عنوان «فرصت مطالعات داخلی» تعریف شده است که در آن اساتید پروژه پژوهشی را به مدت ۶ ماه در یک سازمان دولتی انجام می‌دهند. اسازمان محیط زیست نیز در این طرح مشارکت دارد؛ به این شکل که ما موضوعات مهم‌مان را به وزارت علوم اعلام کرده‌ایم و اساتیدی که در آن موضوعات علاقه‌مند به پژوهش در سازمان محیط زیست هستند پس از بررسی مدارک و سوابقشان و پروپوزال پیشنهادی در دفاتر تخصصی، پژوهش مربوطه را به عنوان فرصت مطالعاتی در سازمان انجام خواهند داد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1207377

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =