به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، استرالیا اخیرا تصمیم گرفته است که ویزای کار پس از فارغالتحصیلی دانشجویان خارجی را به ۲ سال کاهش داده و شرایط آزمون زبان انگلیسی را سختتر کند.
بیشتر بخوانید:
کدام کشور بیشترین هزینه را صرف تحقیق و توسعه میکند؟
اداره مهاجرت پیشتر به فارغالتحصیلان بینالمللی اجازه میداد که به مدت چهار سال در استرالیا بمانند و کار کنند. دانشجویان کارشناسی ارشد میتوانستند پنج سال در استرالیا مشغول به کار شود؛ اما هماکنون فقط مهلتهای ۲ تا سه ساله دارند.
دولت همچنین قصد دارد آزمونی برای دانشجویان بینالمللی برای شناسایی افرادی که به قصد کار؛ اما به بهانه تحصیل به این کشور میآیند، برگزار کند. در ادامه سختگیریهای ویزای دانشجویی، حداقل نمره زبان معادل سیستم آزمون بینالمللی زبان انگلیسی (آیلتس) برای ویزای دانشجوی ۶ و برای ویزای موقت فارغالتحصیل ۶.۵ خواهد بود.
کارشناسان استرالیایی معتقدند اقدامات جهانی برای کاهش مدت ویزای تازه فارغالتحصیلان، کمبود مهارت را تشدید میکند.
لی تران (Ly Tran) محقق آموزش بینالمللی دانشگاه دیکین گفت که «تعصب» نسبت به دانشجویان و فارغالتحصیلان خارجی استرالیا در حال افزایش است. اغلب کارفرمایان بر این باورند که استخدام نیروهای خارجی آموزشدیده هزینهبردار است. تران تصریح کرد که فارغالتحصیلان خارجی توانایی خوبی دارند و لفاظیهای کارفرمایان در مورد بیمهارتی آنها واقعی نیست.
ویزای کار پس از فارغالتحصیلی در آمریکا، انگلستان و نیوزلند هم شرایط مشابهی دارد و ۲ تا سه ساله است.
کارشناسان معتقدند که این تغییرات به فارغالتحصیلان بینالمللی کمک نمیکند تا تجربه شغلی مناسبی به دست آورند. نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نشان میدهد که ویزای کار ۲ ساله خیلی کوتاه بوده و ویزای سه یا چهار ساله بهتر است. به همین دلیل، کارفرمایان اعتماد کافی به استخدام خارجیها ندارند.
تحقیقات پروفسور تران و همکارنش از تجزیه و تحلیل دادههای سرشماری استرالیا در سال ۲۰۲۱ نشان میدهد که ۸۸ درصد از دارندگان ویزای کار را فارغالتحصیلان شاغل تشکیل میدهند. در حالی که در سال ۲۰۱۶، ۷۶ درصد این افراد فارغالتحصیلان شاغل بودند. البته ۴۰ درصد افراد در مشاغل کممهارت مانند نظافت، رانندگی یا پیشخدمتی مشغول بودند.
۵۰ درصد فارغالتحصیلان بینالمللی در استرالیا در مشاغل سطح پایین کار میکنند
کلیر فیلد (Claire Field) مشاور آموزش عالی در این زمینه تاکید کرد که موانع فرهنگی مهمترین مانعی است که اجازه نمیدهد فارغالتحصیلان بینالمللی در استرالیا، انگلستان و کانادا به کارهای جدی بپردازند. برای مثال، نیمی از افرادی که در استرالیا ویزای کار دارند، در مشاغلی کار میکنند که نیازی به مدرک تحصیلی بالاتر ندارد.
جوانان و خانوادههایشان پول زیادی برای آموزش عالی سرمایهگذاری میکنند؛ اما تحویل پیتزا یا نظافت شغلی است که نصیب آنها میشود. کارشناسان معتقدند که وزای چهار ساله استرالیا، تعداد مهاجران با مهارتهای تخصصی و اساسی را افزایش میدهد.
گفتنی است، حدود ۳۹ درصد از مهاجران به استرالیا، دانشجو یا فارغالتحصیل هستند. به همین دلیل، دولت استرالیا به دنبال راههایی برای ساماندهی ویزاهای دانشجویی است.
انتهای پیام/
نظر شما