غذاهایی که زنان باردار نباید بخورند

فرزندآوری از جمله موارد شادی آفرین در هر جامعه و به طور ویژه در کشور ما ایران است. برای داشتن فرزندی سالم و حفظ سلامت مادر در دوران بارداری نکات بهداشتی ویژه‌ای باید در نظر گرفته شود.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز زمانی که صحبت از غذا می شود، باید بیشتر محتاط بود. رژیم‌های غذایی که مادر در دوران بارداری رعایت می‌کند می‌تواند بر سلامت او و سلامت جنین تأثیر بگذارد. به گزارش تایمز آف ایندیا، انتخاب یک رژیم غذایی متعادل در دوران بارداری بسیار مهم است، غذاهای خاصی وجود دارد که زنان باردار باید از آن‌ها اجتناب کنند تا سفری ایمن و سالم به سمت مادری داشته باشند. در این مطلب به نکات تغذیه‌ای می‌پردازیم که مادران باید در دوران بارداری به منظور داشتن یک فرزند سالم رعایت کنند.

بیشتر بخوانید:

اهمیت سلامت دندان‌های مادران باردار

آبمیوه‌ها و اسموتی‌ها

در حالی که آبمیوه می تواند منبع خوبی برای تامین ویتامین‌های بدن در دوران بارداری باشد، مهم است که گزینه‌های پاستوریزه بدون قند اضافه را انتخاب کنید. آبمیوه‌های تازه گرفته شده از غرفه‌های آبمیوه فروشی‌ها ممکن است حاوی باکتری‌های مضر باشند که به طور بالقوه باعث عفونت می‌شوند. اسموتی‌ها نیز اگر حاوی آبمیوه غیر پاستوریزه باشند، می‌توانند خطراتی را به همراه داشته باشند. توصیه می‌شود درباره مواد تشکیل دهنده آبمیوه‌ها به خصوص در هنگام صرف غذا در خارج از منزل، پرس و جو کنید.

غذاهای بسیار فراوری شده

درست کردن و دسترسی به غذاهای بسیار فرآوری شده ممکن است راحت باشد، اما این غذاها اغلب فاقد مواد مغذی مهم مورد نیاز برای دوران بارداری هستند. این غذاها سرشار از کالری اضافی، قند و چربی‌های ناسالم هستند و می‌توانند منجر به افزایش وزن غیرضروری شوند که می‌تواند خطر عوارض حین زایمان و احتمالا چاقی دوران کودکی را به همراه داشته باشد. در عوض، غذاهای غنی از پروتئین، سبزیجات، میوه‌ها، چربی‌های سالم و فیبر را انتخاب کنید.

محصولات لبنی پاستوریزه نشده

شیر خام و محصولات لبنی پاستوریزه نشده خطر عفونت بدن و جنین با باکتری‌های مضر مانند لیستریا، سالمونلا، ای کولای و کمپیلوباکتر را به همراه دارند. این باکتری‌ها می‌توانند منجر به عفونت‌های شدید شوند و عواقب تهدیدکننده‌ای برای جنین به همراه داشته باشند. بنابراین فقط محصولات لبنی پاستوریزه را انتخاب کنید.

ماهی‌های با سطح جیوه بالا

جیوه، یک عنصر بسیار سمی است که می‌تواند تهدیدات قابل توجهی برای سیستم عصبی و ایمنی بدن ایجاد کند. به زنان باردار توصیه می‌شود از ماهی‌هایی با سطح جیوه بالا، از جمله کوسه، اره ماهی، شاه ماهی و ماهی تن (به خصوص ماهی تن درشت چشم)، اجتناب کنند. جایگزین‌های کم جیوه مانند سالمون، میگو و قزل آلا را انتخاب کنید تا نیازهای اسید چرب امگا ۳ خود را با خیال راحت برآورده کنید.

گوشت نیم پز یا خام

مصرف گوشت نیم پز یا خام در دوران بارداری خطر عفونت‌های ناشی از باکتری‌ها یا انگل‌هایی مانند توکسوپلاسما، ای کولای، لیستریا و سالمونلا را افزایش می‌دهد. برش‌ها یا تکه‌های گوشت کاملا پخته شده می‌تواند بی خطر باشد، اما بهتر است از گوشت نیم پز، از جمله همبرگر، گوشت چرخ کرده و گوشت مرغ اجتناب کنید. اطمینان از پخته شدن کامل گوشت، خطر آلودگی باکتریایی را به حداقل می‌رساند.

تخم مرغ خام

تخم‌مرغ خام خطر آلودگی سالمونلا را به همراه دارد، بنابراین اجتناب از غذاهایی مانند خمیر شیرینی خام، سس سالاد سزار، سس ، سس مایونز، و دسرهای خانگی مانند موس و تیرامیسو مهم است. در عوض، به سراغ محصولات تولید شده با تخم مرغ پاستوریزه یا جایگزین‌های کاملا پخته بروید تا با خیال راحت از خوردن تخم مرغ و غذاهایی که با این ماده خوراکی مفید درست می‌شوند لذت ببرید.

نکته پایانی

رعایت یک رژیم غذایی غنی از غذاهای مغذی و اجتناب از خطرات احتمالی مرتبط با انتخاب‌های غذایی خاص، یکی از بهترین راه‌ها برای حفظ سلامت مادران باردار و جنین‌شان است. با متخصصان تغذیه و مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید تا توصیه‌های غذایی را بر اساس نیازها و شرایط فردی خود تنظیم کنید و از یک تجربه بارداری کاملا ایمن اطمینان حاصل کنید.

انتهای پیام/

کد خبر: 1218241

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =