اجرای سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها چه موانعی دارد؟ / ناهماهنگی ارکان آموزش کشور در حوزه فرهنگی

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال معتقد است که نظام آموزش عالی و آموزش و پرورش در موضوعات متعدد فرهنگی و تعلیم وتربیت هماهنگ نیستند.

حجت‌الاسلام محمد ابراهیم سراج مسئول نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال درباره موانع اجرای سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها اظهار کرد: موانع بسیاری برای اجرای این سند وجود دارد که مانع از تحقق اهداف آن می‌شود.

بیشتر بخوانید:

ضرورت تطبیق آئین‌نامه ارتقا اساتید با سند دانشگاه اسلامی/ نهاد رهبری، آئین‌نامه ویژه گروه معارف را به شعاف پیشنهاد کرده است

وی عدم پیوستگی آموزش و پرورش و آموزش عالی را یکی از موانع اجرای سند دانشگاه اسلامی برشمرد و گفت: این دو نظام آموزشی در موضوعات متعددی تعلیم وتربیت هماهنگ نیستند. بنابراین گاهی آموزش و پرورش یک نوع آموزش را در حوزه علمی و فرهنگی پیش نمی‌گیرد. در چنین شرایطی زمانیکه فرد وارد دانشگاه می‌شود با فرهنگ و فضای ناملموسی مواجه می‌شود.

حجت الاسلام سراج ادامه داد: اگر مسئولان برای هماهنگی نظام‌های تربیتی کشور سیاست گذاری واحد و هماهنگی انجام دهند، این مواقع برطرف خواهد شد.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال با اشاره به نبود نگاه جامع و دقیق به ابزار و زیرساخت‌ها است، گفت: نگاه مساوی به حوزه علم و دین وجود ندارد. دانشگاه آزاد اسلامی عنوان اسلامی را دارد ولی به حوزه علم اهمیت بیشتری داده می‌شود و نگاه ضعیف‌تری به حوزه فرهنگ وجود دارد.

وی گفت: تا کنون بخش‌هایی از سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها اجرا نشده یا در بخش‌هایی نیز به صورت قوی انجام نشده است. یعنی این مباحث ضعیف یا ناقص یا ناتمام مانده است.

حجت الاسلام سراج با تاکید بر نقش مدیران در اجرای سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها عنوان کرد: وقتی مدیری به اصل سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها اعتقادی ندارد، چگونه می‌خواهد این سند را اجرا کند.

این مسئول با بیان اینکه سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها باید به روز رسانی شود، گفت: هر چند که زمان طولانی از تصویب این سند و سند تحول بنیادین دانشگاه آزاد اسلامی نمی‌گذرد؛ اما به دلیل بروز 2 پدیده‌ اجتماعی خاص از جمله هوش مصنوعی و جنگ شناختی باید بازنگری شود.

وی اضافه کرد: اگر سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها و سند تحول بنیادین دانشگاه آزاد اسلامی به درستی اجرا شوند، ما شاهد ظهور دانشگاه نسل چهارم خواهیم بود. ویژگی این دانشگاه، مسئولیت پذیری اجتماعی دانشجویان است.

حجت الاسلام سراج با اشاره به اینکه سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها یک سند ارزشمند است، گفت: البته شاید این سند جامع نباشد؛ اما آغاز بسیاری خوبی برای یک فعالیت فرهنگی در آموزش عالی و جامعه مناسب است.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال اضافه کرد: من اعتقاد دارم که باید جامعیت بیشتری به سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها داده شود و با نام سند تحول بنیادین آموزش عالی و نه صرفا دانشگاه آزاد یا سایر دانشگاه‌ها تدوین شود.

وی با بیان اینکه من اعتقاد دارم که موضوعات مطرح شده در سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها بنیادین و همه جانبه است، گفت: بنابراین اصل سند مشکلی ندارد؛ بلکه ایراد در اجرای سند است. یعنی سیاست مناسب اجرایی وجود ندارد که عامل اصلی آن نیز به مدیران بر می‌گردد.

حجت الاسلام سراج در پایان خاطرنشان کرد: شاید در نگاه عامه و سطحی نگرانه ساخت یک مسجد نشانه اسلامی شدن دانشگاه باشد ولی موضوعات دانشگاه اسلامی در سند بسیار عمیق مطرح شده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1224396

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =