به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، به جای غذاهای فرآوری شده، کودک خود را با غذاهایی سیر کنید که انرژی و مواد مغذی مورد نیاز آن ها را تامین خواهد کرد. اگر به دنبال میان وعده سالم، لذیذ و مقوی هستید، چند دقیقه از وقت خود را به مطالعه این مطلب اختصاص دهید.
بیشتر بخوانید:
انتشار نتایج حیرتانگیز از انرژی موردنیاز مادران در گونههای مختلف
از تمام گروههای اصلی غذایی انتخاب کنید
۱.میانوعدهها را از هر پنج گروه اصلی غذایی لبنیات، گروه نان و غلات، گروه گوشت، حبوبات و تخممرغ و مغز دانهها، میوهها و سبزیها انتخاب کنید تا تنوع و تعادل در رژیم غذایی کودک ایجاد شود و بخشی از مواد مغذی مورد نیاز نیز از طریق میانوعده تأمین شود.
۲. انتخاب خوراکیهایی مانند انواع خشکبار مثل برگههای هلو، آلو، توت خشک، کشمش، نخودچی، خرما و و مغزهایی مانند پسته و بادام و همراه با میوهها بخشی از ویتامینها و املاح معدنی مورد نیاز کودک از جمله آهن را تأمین میکند.
۳. اگر کودک در بین وعده غذای اصلی و میانوعده احساس تشنگی کرد به او آب بدهید نه آبمیوه، زیرا کودکتان با مصرف آبمیوهها احساس سیری میکند و دیگر غذای اصلیاش را نمی خورد.
تنقلات شور و شیرین را محدود کنید
تنقلات شورعلاوه بر کاهش اشتها، ذائقهٔ کودک را به طعم شوری عادت میدهد و احتمال ایجاد عارضههای جسمی در سن بزرگسالی مثل بیماریهای قلبی عروقی، سرطان، پوکی استخوان و به ویژه فشار خون بالا را بیشتر میکند. تنقلات شیرین را هم محدود کنید. هرچند خوردن خیلی کم و گهگاه مواد غذایی شیرین مانند شیرینی، شکلات در کودکان مجاز است ولی مصرف روزانه و بیرویهٔ این مواد خوراکی بدون ارزش غذایی توصیه نمیشود، چون ذائقهٔ کودک را به خوردن مواد شیرین عادت میدهد و باعث اضافه وزن و چاقی و بدتر از همه پوسیدگی دندان میشود.
چیپس و پفک میانوعده نیست
خوراکیهایی مانند، شکلات، آبنبات، شیرینی و چیپس، انواع پفک حاوی مقدار زیادی مواد قندی، نمک و چربی هستند. از دادن تنقلات مضر به کودکتان جدا خوداری کنید. چون در کودکی و بزرگسالی عامل بروز بیماری های مختلف می شود.
تنقلات شور شانس ابتلا به بیماریها را در بزرگسالی افزایش میدهد.
مصرف غذاهای چرب و سرخشده باعث اضافه وزن و چاقی در سن کودکی میشود.
استفاده از نوشابهها نیز علاوه بر اضافه وزن مانع جذب مواد مغذی مانند کلسیم که برای رشد و استحکام استخوان و دندان لازم است، میشود.
منبع: همشهری
انتهای پیام/
نظر شما