به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، واسیلی مالیوک، رئیس سرویس امنیتی اوکراین اعلام کرد که یکی از اهداف مهم و دارای اولویت برای ارتش این کشور پل کریمه است.
بیشتر بخوانید؛
آخرین تحولات اوکراین| ناتو قصد درگیر شدن با روسیه را ندارد
به گفته او، پل کریمه پیش از این دو بار توسط نیروهای مسلح اوکراین مورد هدف قرار گرفته، از جمله با کمک پهپادهای دریایی Sea Baby و همچنان یکی از اهداف اصلی برای حملات آینده خواهد بود. رئیس سرویس امنیتی اوکراین مدعی شد که این کشور اولین کسی بود که از تجهیزات بدون سرنشین سطح آبی استفاده کرد و بارها به ناوگان دریایی روسیه ضربه وارد کرده است.
روز گذشته سرگئی آکسنوف، رئیس "جمهوری کریمه" اعلام کرد که در نتیجه حمله موشکی طرف اوکراینی به مناطقی از شبه جزیره در منطقه سیمفروپل، دو نفر از شهروندان جان خود را از دست دادند. در همان روز، وزارت دفاع روسیه از انهدام ۳۲ موشک شلیک شده توسط نیروهای مسلح اوکراینی بر فراز منطقه بلگوراد و در آسمان شبه جزیره کریمه طی شبانه روز گذشته خبر داد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز پنجشنبه یادآور شد که اظهارات جنگ افروزانه مقامات واشنگتن در مورد لزوم اجازه دادن به کییف برای استفاده از تسلیحات آمریکایی برای حمله به عمق خاک روسیه، مواضعی کاملا غیرمسئولانه است که طور جدی سطح تشدید تنش در اوکراین را افزایش خواهد داد.
پیش از این، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در مورد اظهارات پیتر استانو، سخنگوی دفتر امور خارجی اتحادیه اروپا درباره حق اوکراین برای حمله به پل کریمه صحبت کرده و چنین سخنانی را تحریک آمیز و دارای عواقبی تلخ دانست.
در اوایل ماه مه گزارش شد که آلمان پرونده فرمانده نیروی هوایی در رابطه با شنود مکالمه افسران بوندسور که در جریان آن حمله به پل کریمه با موشکهای تاروس مورد بحث قرار گرفته، را بست. یادآوری شد که با توجه به تایید نشدن شکایت اولیه، دستگاه قضایی رسیدگی به این پرونده را مختومه اعلام کرد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هشتصد و بیست و یکمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
سیمور هرش: اگر دیپلماسی مداخله نکند، اوکراین با شکست سختی روبرو خواهد شد
سیمور هرش، روزنامهنگار معروف آمریکایی، در وبلاگ خود در Substack ابراز عقیده کرد که شنیده شدن چند کلمه از طرف مقامات واشنگتن در زمان مناسب میتوانست از آغاز مناقشه نظامی در اوکراین جلوگیری کند، ولی اکنون اوضاع به گونهای شده که ایالات متحده و متحدانش قادر به پیروز شدن در این درگیری نیستند.
هرش نوشت: «دولت ایالات متحده در طول سالهایی که جو بایدن در کاخ سفید بوده، ۱۷۵ میلیارد دلار برای راهاندازی این درگیری که روند توسعه آن برای نظام آمریکا امیدبخش نیست، هزینه کرده است.»
او تاکید کرد: « واضح است که این مناقشه تنها از طریق دیپلماتیک قابل حل است، البته در صورتی که عقلانیت در کییف و واشنگتن حاکم باشد، در غیر این صورت این جنگ با شکست کوبنده ارتش بدون نیروی انسانی لازم، آموزش ندیده و فاقد تجهیزات اوکراین به اتمام خواهد رسید».
به عقیده هرش، حل و فصل دیپلماتیک در همان ابتدای درگیری به دلیل دیدگاههای غیرمنطقی بایدن در مورد روسیه کنار گذاشته شد و اکنون بخشهای قابل توجهی از خاک اوکراین از دست رفته است.
بلومبرگ: زلنسکی در نشست سران گروه ۷ در ایتالیا شرکت خواهد کرد
آژانس خبری بلومبرگ به نقل از منابع خود گزارش داد که ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین قصد دارد در نشست سران گروه ۷ در ماه ژوئن در ایتالیا شرکت کند.
طبق این اطلاعات، زلنسکی از این سفر برای ترغیب کشورهای اروپایی به منظور موافقت با بودجه اضافی برای کمک به کییف استفاده خواهد کرد و همچنین در این نشست درباره برنامه استفاده از داراییهای مسدود شده روسیه برای کمک به اوکراین صحبت خواهد شد. برای ماهها، کشورهای G۷ درباره عاقلانه بودن استفاده از داراییهای توقیف شده روسیه برای تقویت توان دفاعی و اقتصادی اوکراین بحث کردهاند و به مشکلات قانونی و نگرانیهایی که مسکو میتواند با کشورهای غربی بوجود آورد، اشاره کردهاند.
مشخص شده که ایالات متحده و انگلیس قویاً از این ایده حمایت کردند، در حالی که برخی از اعضای اروپایی، از جمله آلمان، تردید بیشتری در این باره دارند.
نشست رهبران گروه ۷ از ۱۳ تا ۱۵ ژوئن در ایتالیا برگزار می شود. انتظار می رود جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیز در این اجلاس شرکت کند.
دفتر زلنسکی هنوز از اظهار نظر در مورد خبر این آژانس خودداری کرد و یادآور شد که هنوز برنامه چنین سفری تایید نشده است.
اتمام دوره آموزشی برای اولین گروه خلبانان اوکراینی در آمریکا
روزنامه پولیتیکو به نقل از کاپیتان آرین هانیگان، سخنگوی گارد ملی آمریکا در آریزونا گزارش داد که نخستین گروه از خلبانان اوکراینی دوره آموزش پرواز با جنگندههای F-۱۶ آمریکایی را به پایان رساندند.
این مقام نظامی گفت: اولین گروه از خلبانان اوکراینی آموزش پرواز با اف-۱۶ را در یک پایگاه نظامی ۱۶۲ نیروی هوایی در ایالت آریزونا به پایان رساندند که گام مهمی در جهت استقرار این جنگندههای مدرن در آسمان اوکراین است.
هانیگان تاریخ دقیق این اقدام یا تعداد خلبانان آموزش دیده را «به دلایل امنیتی» مشخص نکرد. او افزود: خلبانان در حال حاضر برای آموزش تکمیلی به اروپا فرستاده میشوند.
همانطور که پولیتیکو اشاره کرد، اوکراین قصد دارد بیش از ۶۰ فروند جنگنده اف-۱۶ از نروژ، دانمارک، هلند و بلژیک دریافت کند.
چند روز قبل وزارت دفاع هلند گزارش داد که یک گروه ۱۰ نفره از پرسنل نظامی نیروهای مسلح اوکراین آموزشهای لازم برای ارائه خدمات فنی به جنگندههای F-۱۶ آمریکایی را در این کشور به پایان رساندند.
قصد آمریکا برای اختصاص ۲۷۵ میلیون دلار دیگر به عنوان کمک نظامی برای اوکراین
خبرگزاری آسوشیتدپرس با استناد به دو مقام آمریکایی گزارش داد که دولت ایالات متحده روز جمعه ممکن است بسته جدیدی از کمکهای نظامی به ارزش ۲۷۵ میلیون دلار به اوکراین را اعلام کند.
یادآوری شده که این بسته کمکی شامل گلولههای ۱۵۵ میلی متری و ۱۰۵ میلی متری و همچنین مهمات برای سیستم های موشکی پرتاب چندگانه (HIMARS) خواهد بود.
به گفته یک مقام که نامش فاش نشده، انتظار میرود که ایالات متحده روز جمعه (۲۴ مه) کمکهای نظامی بیشتری را برای اوکراین در بحبوحه مشکلات کییف در مهار ادامه تهاجم سنگین نیروهای روسیه در منطقه خارکف اعلام کند.
مخالفت شولتز با ظهور سلاحهای هستهای در اتحادیه اروپا
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان روز پنجشنبه اعلام کرد که اتحادیه اروپا سلاح هسته ای خود را نخواهد داشت و این غیر واقع بینانه است. او در مقالهای برای نشریه اکونومیست نوشت: «برای روشن شدن اوضاع باید تاکید کنم که هیچ «سلاح هستهای اتحادیه اروپا» وجود نخواهد داشت - این مسئله به سادگی واقع بینانه نیست.»
صدراعظم تاکید کرد که اروپا بدون توجه به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده باید توجه و هزینه بیشتری برای امنیت در داخل ائتلاف آتلانتیک شمالی بپردازد. علاوه بر این، شولتز از ایده امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه برای بحث در مورد سیستم دفاعی آینده اروپا حمایت کرد و بر اهمیت تقویت نیروهای مسلح از جمله دفاع هوایی و موشکی و همچنین فضا و عرصه سایبری تاکید کرد.
صدراعظم گفت: «هیچ کس نباید جرات حمله به یک اینچ از خاک اتحاد را داشته باشد، زیرا ما با هم از آن دفاع خواهیم کرد.»
تاکید اوربان بر لزوم مذاکره بین روسیه و آمریکا در مورد امنیت اروپا
ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان روز پنجشنبه تاکید کرد که برای حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه اوکراین، انجام مذاکرات موازی بین مسکو و کییف کافی نیست.
او گفت: «به عقیده من، ما باید به این فکر کنیم که مذاکرات صلح بین چه کسانی برگزار شود. درگیری نظامی بین اوکراین و روسیه به این سادگی نیست که بگوییم این دو کشور در حال رویارویی با یکدیگر هستند. تمام غرب پشت اوکراین ایستاده است. بنابراین آنها نیز در این درگیری هستند.»
به گفته نخست وزیر، کشورهای غربی با کمک یک واسطه (ارتش اوکراین) علیه روسیه کارزاری به راه انداختند، ولی در رسیدن به اهداف خود موفقیتی نداشتند.
اوربان توضیح داد که باید نوعی تماس بین مسکو و کییف وجود داشته باشد، به موازات آن مذاکرات بین فدراسیون روسیه و ایالات متحده نیز باید جریان داشته باشد که بر کل سیستم امنیتی اروپا تأثیر خواهد گذاشت و ضروری است.
درخواست رئیس جمهور بلغارستان برای حل مناقشه اوکراین از طریق دیپلماسی
رومن رادیف، رئیس جمهور بلغارستان روز پنجشنبه ابراز عقیده کرد که زمان حل و فصل دیپلماتیک درگیری در اوکراین فرا رسیده است. او گفت: «در حال حاضر بزرگترین چالش پیش روی بشریت پایان دادن به درگیریهای خونین در اوکراین و نوار غزه است. این امر مستلزم آگاهی، تفکر منطقی و تلاش بین المللی برای دستیابی به صلح بر اساس قوانین بین المللی است.»
به گفته رهبر بلغارستان، دستیابی به صلح تنها از طریق ابزارهای اقتصادی و نظامی غیرممکن است و نیاز به اقدامات دیپلماسی دارد.
واکنش زاخارووا به پیشنهاد اعطای حق حمله اوکراین به روسیه با تسلیحات آمریکایی
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه به این نکته اشاره کرد که برخی مقامات ایالات متحده و مایکل مککال، جمهوری خواه، پس از اینکه در جلسات استماع در کنگره ایالات متحده خواستار اجازه دادن به اوکراین برای حمله به خاک روسیه با سلاحهای آمریکایی شدند، باید به یاد داشته باشند که سفارت کشور خودشان نیز در خاک فدراسیون روسیه قرار دارد.
زاخارووا در کانال تلگرامی خود نوشت: "من برای مایکل مک کال آدرس دقیق"سرزمین روسیه" را منتشر میکنم که ابتدا روی آن کار شود: مسکو، میدان جمهوری مردمی دونتسک، ساختمان شماره ۱، سفارت ایالات متحده."
او همچنین به طعنه یادآور شد که اگر طرف آمریکایی به "جزئیات بیشتر در مورد ناوگان دیپلماتهای آمریکایی" نیاز داشته باشد، می تواند چنین درخواستی را به وزارت امور خارجه وزارت خارجه روسیه ارائه کند.
نظامی اوکراینی دادن امتیاز ارضی برای صلح با روسیه را ممکن دانست
سرهنگ نیروهای مسلح اوکراین "الکساندر باکولین"در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ABC ابراز عقیده کرد که برای پایان دادن به درگیری نظامی کنونی، کییف ممکن است مجبور شود برخی از مناطق تحت کنترل نیروهای مسلح روسیه را به این کشور واگذار کند.
او یادآور شد: فنلاند نیز زمانی با اتحاد جماهیر شوروی جنگید و برای پایان دادن به آن مجبور شد برخی از مناطق کشورش را از دست بدهد. ولی هنوز به عنوان یک کشور وجود دارد <…> ما در وضعیت مشابهی هستیم. البته امیدوارم سرزمین زیادی را از دست ندهیم.
این سرهنگ اوکراینی افزود: بحران کنونی مانند سایر درگیریهای نظامی در نهایت با مذاکره و امضای توافق نامه صلح بین طرفین پایان خواهد یافت.
باکولین وضعیت دشوار نیروهای مسلح اوکراین را به دلیل این واقعیت که کمکهای نظامی تایید شده از کشورهای متحد غربی هرگز نرسیده، توضیح داد. او گفت: بدون گلوله و تجهیزات، سربازان ما قادر به دفاع موثر نیستند و متحمل تلفات میشوند زیرا توپخانه نمیتواند آنها را به درستی پوشش دهد.
در مورد عقب نشینی نیروهای اوکراین در منطقه خارکف نیز، این فرمانده آن را "بخش عادی از جزر و مد" درگیریهای نظامی خواند. او اعتراف کرد: ارتش روسیه به حملات خود در این منطقه ادامه میدهد.
بریتانیا دیگر حضور مربیان نظامی ناتو در اوکراین را پنهان نمیکند
کشورهای غربی از پنهان کردن این واقعیت که پایگاه های مخفی با مربیان نظامی آمریکایی و انگلیسی در اوکراین وجود دارد، دست برداشتهاند. با این حال، خود آنها اعتراف میکنند که حقوق این افراد از کییف دریافت نمیشود و بسیاری از سازمان های غیردولتی غربی بودجه این اقدامات را می پردازند.
در این رابطه، روزنامه انگلیسی "سان" The Sun گزارش داد که مربیان و نظامیان بازنشسته انگلیسی و آمریکایی در حال آموزش سربازان اوکراینی در پایگاههای مخفی در این کشور هستند. نیروهای مسلح اوکراین در طول تعطیلات یا دوره چرخش نیروها از خط مقدم به زمینهای تمرین در مناطق دیگر اعزام می شوند.
طبق این اطلاعات، سازمان غیردولتی (بنیاد Trident defense initiative) بیش از دو سال است که در اوکراین فعالیت داشته و وظیفه آموزش سربازان اوکراینی را برعهده دارد.
وزیر دفاع انگلیس از انتقال بسته کمک نظامی ۱۹۱ میلیون دلاری به کییف خبر داد
گرانت شاپس، وزیر دفاع انگلیس روز گذشته فاش کرد که بریتانیا و متحدانش بسته کمکی جدیدی به ارزش ۱۵۰ میلیون پوند (۱۹۰.۹ میلیون دلار) به اوکراین خواهند فرستاد. به گفته او، بسته کمک نظامی ۱۵۰ میلیون پوندی برای تقویت دفاع هوایی و دریایی به اوکراین ارسال میشود.
این بسته شامل رادارهای پدافند هوایی، شبیه سازها و سیستم های جنگ الکترونیک و همچنین قایقها، پهپادها و وسایل نقلیه سطحی است. این بودجه از صندوق بین المللی برای کمک به اوکراین اختصاص خواهد یافت.
پسکوف موضع غرب درباره لزوم حمله به خاک روسیه را غیرمسئولانه خواند
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین معتقد است که اظهارات جنگ طلبانه مقامات ایالات متحده در مورد لزوم اجازه دادن به کییف برای استفاده از تسلیحات آمریکایی برای حمله به عمق خاک روسیه، و همچنین پیشنهادات سایر کشورهای غربی، مجدانه سطح تشدید تنش در اوکراین را افزایش میدهد که موضع گیری کاملا غیرمسئولانه در یک مناقشه نظامی است.
پسکوف با اشاره به اینکه همه این اقدامات فقط اوضاع را برای مردم اوکراین بدتر خواهد کرد، افزود: «مقامات غربی غیرمسئولانه تنها سطح تنش را افزایش میدهند. سرهای داغ در حال افزودن سوخت بیشتر به آتش شعله ورد هستند، کاری که عواقب خطرناکی دارد. ولی باید بدانند که هیچ سلاحی نمی تواند مسیر وقایع را تغییر دهد و عملیات ویژه با موفقیت ادامه خواهد یافت.»
وی تاکید کرد که ارتش روسیه از وظایف خود به خوبی آگاه است و می داند که چگونه آن را انجام دهد.
در مذاکرات پوتین و پادشاه بحرین پیشنهادی درباره اوکراین مطرح نشد
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین شب گذشته در یک گفتگوی تلویزیونی گفت که حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین، هیچ پیشنهادی برای حل و فصل مناقشه در اوکراین به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه ابلاغ نکرده است.
دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور در عین حال افزود که شباهت دیدگاه رهبران دو کشور در مسائل بین المللی مورد توجه قرار گرفت، ولی بطور خاص چیزی درباره حل و فصل اوضاع اوکراین بررسی نشد.
هشدار به اتحادیه اروپا درباره پاسخ قاطع مسکو به انتقال درآمد داراییهای روسیه به کییف
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز پنجشنبه در یک نشست خبری تاکید کرد که در صورت انتقال سود حاصل از داراییهای مسدود شده روسیه به اوکراین، طرف روسی پاسخی خواهد داد که کاملا در اتحادیه اروپا احساس خواهد شد.
او گفت: ما هرگونه تجاوز از سوی اتحادیه اروپا یا هر شخص دیگری به داراییهای روسیه را غیرقانونی و مغایر با اصول اولیه حقوق بین الملل میدانیم. و شکی نیست که اتحادیه اروپا به طور کامل تاثیر اقدامات واکنشی ما را تجربه خواهد کرد.
به عقیده زاخارووا، غرب جمعی به مشروعیت بخشیدن به سرقت آشکار مشغول است و این اولین بار نیست. بنابراین همه متوجه میشوند که اتحادیه اروپا دیگر نمی تواند یک شریک قابل اعتماد برای سرمایه گذاری در نظر گرفته شود، زیرا ممکن است دارایی سایر کشورها در هر زمانی مصادره شود.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما