از سبد همدلی تا تاسیس خیریه دستهای مهربان

حجت الاسلام محمدحسین جوادی طلبه جهادی استان خراسان رضوی در برنامه «یکی از ما» از فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی خود در کنار تبلیغ دین گفت.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، در برنامه تلویزیونی «یکی از ما»، حجت الاسلام حسن مرادی، از فعالان شناخته شده عرصه جهاد، میزبان حجت الاسلام محمدحسین جوادی، طلبه پرتلاش و خلاق آسمان آباد استان ایلام بود. جوادی که با ابتکار سبد همدلی و فعالیت‌های گسترده در زمینه‌های مختلف، چهره این منطقه محروم را متحول کرده است، از تجربیات ارزشمند خود گفت. برنامه یکی از ما در هر قسمت به معرفی یکی از این طلبه‌های فعال میپردازد که هر کدام در یک گوشه از ایران عزیز به سهم خود در پیشرفت و آبادسازی کشور نقش بسزایی داشته‌اند.

حجت‌الاسلام حسن مرادی در ابتدای برنامه، فلسفه کارهای جهادی را این‌گونه تشریح کرد: کار جهادی، پیروی از سیره اهل‌بیت (ع) است. امیرالمؤمنین علی (ع) حتی در زمان خلافت، همواره به فکر محرومان بودند. کار جهادی لذت و شیرینی خاصی دارد؛ زیرا هم رضایت خداوند را به دنبال دارد و هم دل‌های مردم را شاد می‌کند.

وی در ادامه، به تجربه حضور یک گروه از طلاب شیعه آلمانی در اردوی جهادی اشاره کرد و گفت: این گروه پس از زیارت امام رضا (ع)، اردوی جهادی را بهترین بخش سفر خود به ایران دانستند.

پس از صحبت‌های حجت‌الاسلام مرادی، یک قسمت از مجموعه نمایشی یکی از ما از فعالیت‌های حجت‌الاسلام محمدحسین جوادی پخش شد. این روحانی پرتلاش، در سربیشه استان خراسان جنوبی فعالیت می‌کند و در زمینه‌های مختلفی همچون ادامه تحصیل جوانان، پیشگیری از طلاق، مبارزه با فقر و اعتیاد، و ایجاد اشتغال، اقدامات موثری انجام داده است.

حجت‌الاسلام جوادی در پاسخ به این سوال که فعالیت‌های تبلیغی خود را از کجا آغاز کرده، گفت: از کودکی، آرزوی طلبگی داشتم. پس از تحصیلات حوزوی و با انتخاب تخصصی تبلیغ، به آسمان آباد رفتم. ابتدا در مسجد امام جماعت مشغول بودم، اما احساس می‌کردم باید برای شناخت بهتر مشکلات مردم، بیشتر در جامعه حضور داشته باشم.

به همراه همسرم، تحقیقاتی درباره وضعیت مردم آسمان آباد انجام دادیم و با بسیاری از آن‌ها صحبت کردیم. در همین حین، ایده راه‌اندازی «سبد همدلی» به ذهنم رسید. با همسایه روبروی خانه‌مان، عمو اکبر، صحبت کردم و با کمک او، این طرح را آغاز کردیم. سپس با نصب بنرهایی در مغازه‌ها، از مردم دعوت کردیم تا اقلام مورد نیاز نیازمندان را در این سبد قرار دهند.

همزمان، یک کانال در فضای مجازی با عنوان «دل شب» ایجاد کردم و از خیرین دعوت کردم تا به این کانال بپیوندند. با استقبال خوب مردم و خیرین، این فعالیت‌ها گسترش یافت و به پیشنهاد رئیس کمیته امداد، موسسه خیریه «دست‌های مهربان» با مجوز رسمی تأسیس شد.

حجت الاسلام حسن مرادی در تکمیل صحبتهای جوادی گفت: به نظرم کار جهادی واقعی به این شکل است و یعنی نگذاشتند هیچ کاری روی زمین بماند و به شکل مردمی و غیر رسمی یک کار نیکی را شروع کرده‌اند و بعد آرام آرام لوازمش فراهم شده است.

مرادی در ادامه، به تفاوت فعالیت‌های کوتاه‌مدت گروه‌های جهادی و فعالیت‌های مستمر افراد مانند جوادی پرداخت گفت: شاید این مقایسه درست نباشد. اردوی جهادی بیشتر روی خود افرادی که در این اردو شرکت می‌کنند تاثیر دارد و خود آنها بیشتر بهره میبرند. این افراد وقتی مشکلات را از نزدیک میبینند از بین آنها انسانهایی تربیت میشود که دغدغه مناطق محروم دارند و یک خودسازی شکل می‌گیرد.

حجت‌الاسلام جوادی نیز در پایان با تأکید بر اهمیت مشارکت همه افراد در کارهای خیرخواهانه، گفت: هرکسی با توجه به توانایی‌های خود می‌تواند در خدمت به محرومان قدم بردارد. حتی کوچک‌ترین کمک‌ها نیز می‌تواند تأثیر بزرگی داشته باشد. مهم‌ترین نکته، داشتن نیت خیر و عشق به خدمت به مردم است.

مرادی، مسئول موسسه بلاغ المبین، نیز با اشاره به فعالیت‌های جوادی، گفت: بزرگ‌ترین دستاورد افرادی مانند حجت‌الاسلام جوادی، انتقال روحیه جهادی و حس مسئولیت‌پذیری به جامعه است. آن‌ها با عمل خود، الگویی برای دیگران می‌شوند و نسل جدیدی از فعالان اجتماعی را تربیت می‌کنند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1251297

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =