ابراهیم ولیزادگان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد خوی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره کاهش ورودیهای رشته کشاورزی گفت: شرایط به نحوی است که دانشآموزان نخبه به سمت رشتههایی غیر از کشاورزی میروند. اگر به همین مسیر ادامه دهیم، کم کم مهندس کشاورزی نخواهیم داشت.
وی افزود: برای اینکه افراد بیشتر به سمت این رشته بروند باید آیتمهای تشویقی برای مهندسان کشاورزی گذاشته شود. استخدام این افراد آسانتر شود. مجموعهای از امکانات برای دانشجویان گذاشته شود. با تاسیس بنگاههای کشاورزی دانشجویان را راهنمایی کنند. کارهای کشاورزی در بخش خصوصی آسان شود که دانشآموزان و دانشجویان ببینند و تشویق شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تصریح کرد: داوطلبان ورود به دانشگاه زمانی که وضعیت رشته کشاورزی را میبینند از این رشته زده میشوند. وقتی این رشته را بنگاه مسکن مقایسه میکند که با یک قرارداد معادل یکسال حقوق یک مهندس را در میآورد مشخص است که خواهان نداشته باشد. البته این وضعیت مختص به رشته کشاورزی نیست.
وی تاکید کرد: کشاورزی دانشبنیان نکته کلیدی است. در این نوع کشاورزی محصول تحقیقات به صورت عملی اجرا میشود. برای مثال خوی اولین منطقه در کشت دانه آفتابگردان است؛ اما واردات این محصول از کشور چین باعث شده کشاورزان خودمان دیگر نتوانند کشت کنند. پس واردات این محصولات باید متوقف شده یا تسهیلات در اختیار کشاورزان گذاشته شود تا بتوانند با محصولات چینی مقابله کنند. کشاورزی شهرستان خوی وابسته به تخمه آفتابگردان است؛ ولی در سالهای اخیر هیچ درآمدی برای کشاورزان نداشته است.
ولیزادگان در پایان گفت: اکثر زمینهای کشاورزی که در حال حاضر وجود دارد، قطعه قطعه و کوچک است و کشاورزان نظر مهندسان کشاورزی را خیلی قبول ندارند. چنانچه زمینهای در سطح وسیع در اختیار شرکتهای دولتی مثل کشتوصنعت مغان باشد بهرهبرداری از این زمینها را در اختیار مهندسان کشاورزی قرار میگیرد و این زمینها برای کشاورزی سنتی الگو میشود و کشاورزان تاثیر مهندسان را به وضوح دیده و تفاوت عملکرد محصولات خود و دانشبنیان را خواهند دید. زمانی که کشاورزان اختلاف عملکرد را مشاهده نکنند نمی پذیرند و کشاورزی سنتی را ادامه می دهند.
انتهای پیام/
نظر شما