به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، شیر یک ماده رایج برای پخت کیک است که طعم و کیفیت آن را به طور مؤثری بهبود بخشد اما می توان بدون شیر هم کیک خانگی خوشمزه تهیه نمود. اگر در خانه شیر ندارید و یا به شیر حساسیت دارید، به جای آن می توانید مواد دیگری را جایگزین کنید و کیک خوب و خوشمزه خانگی بپزید.
بیشتر بخوانید:
آموزش شیرینی پزی/ طرز تهیه پودینگ هلو
خامه سفید
در برخی از دستورهای تهیه کیک به جای شیر از خامه استفاده می شود. خامه برای کیکهای اسنفجی مناسب نخواهد بود و بافتی خامهای به کیک میدهد. می توانید از خامه سفید برای روکش کیک استفاده کنید، برای تهیه خامه فرم گرفته، خامه، شکر و وانیل را با هم مخلوط کنید و ظرف را در فریزر قرار دهید تا اطراف خامه یخ بزند، سپس خامه را از فریزر خارج کنید و با قاشق یا چنگال مواد را مخلوط کنید تا قسمت های یخی به طور مناسب در خامه پخش شود.
سپس با دور تند همزن خامه را به صورت دورانی هم بزنید تا خامه شروع به سفت شدن و فرم گرفتن کند اما بیش از حد خامه را هم نزنید زیرا آن را تبدیل به کره میکند.
ماست
یکی دیگر از موادی که می توان جایگزین شیر در کیک پزی نمود، ماست است. از ماست به جای شیر در تهیه کیک استفاده کنید اما کیک شما به اندازه کیک با شیر پوک نخواهد شد. در تهیه کیک با ماست به این نکته توجه نمایید که نیم ساعت قبل از تهیه کیک ماست را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد و حتما از ماست شیرین استفاده نمایید.
برای پف کردن بهتر کیک ماست و بکینگ پودر را مخلوط کرده و به مواد کیک بیافزایید. یک ماست یونانی خامهایِ غلیظ، بهتر از یک ماست شلتر و رقیقتر عمل میکند. افزودن یک قالب کره برای اضافه کردن مقداری چربی به ماست نیز توصیه میشود. برای تهیه یک کیک شیرین کمی بیشتر از حالت عادی شکر اضافه کنید تا ترشی ماست جبران شود.
شیر خشک
شما می توانید به جای شیر از شیرخشک برای تهیه کیک استفاده نمایید. شیر خشک از نظر مواد مغذی مانند شیر کامل است و چیزی کم ندارد. شما میتوانید شیر خشک را به نان و سایر محصولات پخته شده، سوپها، سسها، اسموتیها یا سایر دستورالعملها برای افزودن پروتئین و سایر مواد مغذی اضافه کنید.
آب
یکی دیگر از جایگزین های شیر در کیک پزی آب است. شیر از ۸۸ درصد آب تشکیل شده پس میتوانید به راحتی آب را جایگزین شیر کنید. به ازای هر یک فنجان شیر، یک فنجان آب جوشیده اضافه کنید اما نباید از آب داغ استفاده نمود و باید آب ولرم باشد.
اگر در دستور تهیه تاکید شده که از شیر پرچرب استفاده کنید شما باید برای جبران چربی شیراز کره یا خامه همراه آب استفاده کنید یعنی یک قاشق غذاخوری کره یا خامه را به همراه هر فنجان آب به دستور پخت کیک خود اضافه کنید. توجه نمایید استفاده از آب بهجای شیر ممکن است بافت کیک شما را کمی سفتتر کند.
آبمیوه
شما می توانید به جای شیر از آبمیوه برای پخت کیک استفاده نمایید یعنی به ازای هر لیوان شیر مورد نیاز برای کیک یک لیوان آب میوه هایی مانند پرتقال، نارنگی، هلو، انبه، آناناس، انار و... را بیفزایید. برای تهیه کیک های شکلاتی و یا کیک هایی که در ترکیبشان از قهوه استفاده می شود، از آبمیوه استفاده نکنید زیرا مخلوط شکلات و آبمیوه طعم خوبی به کیک نمی دهد. توجه کنید در صورت استفاده از آبمیوه به جای شیر کیک شما ممکن است کمی شیرینتر شود.
شیرهای غیرلبنی
انواع بیشماری از شیرهای غیرلبنی مانند شیر برنج، سویا، جو دو سر، بادام و نارگیل در بازار موجود هستند که انتخاب هر کدام به ذائقه افراد بستگی دارد. شیر برنج نزدیکترین طعم دهنده به شیر گاو است اما برای تهیه کیکهای خامهای مناسب نیست. شیر بادام، شیر سویا و جو دوسر غلیظتر هستند و میتوان از آنها برای تهیه کیکهای خامهای استفاده کرد.
شیر برنج طعم خنثی دارد و برای تهیه انواع کیکها عالی است. شیر جو دوسر هم بافت غلیظی دارد و تهیه کیکهای خامهای عالی است. شیر جو دوسر حتی برای کسانی به دنبال جذب کالری کمتر هستند، انتخاب خوبی است.
شیر بادام از بهترین گزینههای برای جایگزین شیر در پختن انواع و اقسام کیکها است که طعم بادام آن میتواند به ویژه برای کودکان خوشایند باشد. شیر نارگیل را نیز می توانید در کیک پزی استفاده کنید، در صورت استفاده از آن نیازی به شیرین کنندههایی مانند شکر و عسل ندارید.
شیرهای غیر لبنی برای افرادی که حساسیت به شیر دارند، مناسب هستند.به همان اندازه که در دستور شیر گفته شده، میتوانید از شیر سویا و شیر نارگیل و... استفاده کنید.
منبع: نمناک
انتهای پیام/
نظر شما