بیماری‌های کشنده‌ای که بعد از کرونا به سراغ‌مان می‌آید

متخصصان تاکید دارند که کروناویروس می تواند سلامت هر عضوی از بدن از ریه ها، مغز و کبد گرفته تا حتی قلب را تحت تاثیر قرار دهد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بر اساس مطالعه ای که در مجله "نیچر" منتشر شده، بهبودیافتگان کرونا تا شش ماه پس از ابتلا به کروناویروس نسبت به سایرین، بیشتر در معرض خطر مرگ قرار دارند. همچنین مطالعه انجام شده در دانشگاه واشنگتن نشان می دهد که حتی موارد خفیف ابتلا به کرونا خطر مرگ را در مدت شش ماه پس از تشخیص بیماری افزایش می دهد.

بیشتر بخوانید:

تاثیرات مثبت و منفی باکتری‌های روده بر مغز

بر اساس مطالعات انجام شده، بیماران مبتلا به کرونا جدا از سایر عوارض، بیشتر در معرض خطر سکته مغزی، بیماری های سیستم عصبی، مشکلات سلامت روان، دیابت، بیماری قلبی، بیماری کلیوی و لختگی خون قرار دارند. احتمال ابتلا به این مشکلات برای طولانی مدت با شدت یافتن بیماری افزایش می یابد.

بررسیها حاکی از آن است که عوارض طولانی مدت کرونا می تواند منجر به بروز مشکلات جسمی و مرگ و میر شود. بسیاری از مطالعات انجام شده در ایالات متحده طی سال های ۲۰۲۱-۲۰۲۰ نشان داده است عوارض ناشی از کرونا که بر سیستم عروقی، قلبی-تنفسی و عصبی تاثیر می گذارد، می تواند منجر به مرگ و میر شود. شکل گیری لخته‌های خون و افزایش التهاب عروقی می‌تواند منجر به ایست قلبی، ترومبوز وریدی و سکته شود.

متخصصان تاکید دارند که کروناویروس می تواند سلامت هر عضوی از بدن از ریه ها، مغز و کبد گرفته تا حتی قلب را تحت تاثیر قرار دهد.

به گزارش هندوستان تایمز، در ادامه به بیماری های ناشی از کرونا اشاره شده که به گفته متخصصان می توانند باعث مرگ شوند:

نارسایی تنفسی: مشکلات تنفسی پس از بروز علائم کووید شایع است زیرا ویروس بر ریه ها تاثیر می گذارد. در صورت مشاهده مشکلات تنفسی پس از کووید، باید آزمایشات و بررسیهای لازم انجام شود. به گفته پزشکان، افراد زیادی هستند که پس از ابتلا به کرونا با مشکلات جدی مانند نارسایی حاد تنفسی مواجه شده‌اند که بر اثر آن ریه‌ها قادر به انتقال اکسیژن کافی به خون نیستند یا ممکن است دی اکسید کربن کافی را خارج نکنند. پنومونی ناشی از کووید یک بیماری کشنده است زیرا کیسه های هوا در ریه ها ملتهب می شوند. سندرم دیسترس تنفسی حاد (ARDS) نیز در برخی بیماران دیده می شود.

نارسایی کبدی: در برخی از بیماران مبتلا به کرونا، سطح آنزیم های کبدی مانند آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) افزایش یافته است. این بدان معناست که کبد بیمار حداقل به طور موقت آسیب دیده است. نارسایی حاد کبدی نیز یک عارضه رایج پس از ابتلا به کرونا است و می تواند کشنده باشد.

حمله قلبی و سکته مغزی: موارد حمله قلبی و سکته مغزی در بیماران مبتلا به کووید رو به افزایش است. افراد با سابقه قبلی ابتلا به مشکلات قلبی یا حتی بدون آن ممکن است تحت تاثیر قرار گیرند. بروز سکته قلبی، سکته مغزی و مرگ ناگهانی قلبی در بهبودیافتگان کرونا افزایش یافته است. جدا از حمله قلبی، سکته مغزی، آریتمی (ضربان نامنظم قلب) مشکلات جسمی همچون قارچ سیاه و سندرم گیلن باره (GBS) نیز می توانند کشنده باشند.

پیشگیری

توصیه می‌شود بیماران پس از بهبودی علائم کرونا به طور منظم به پزشک خود مراجعه کنند و سطح التهاب و غلظت خون خود را بررسی در کنترل داشته باشند. رژیم غذایی متعادل با میزان فیبر و مایعات کافی برای همه بهبودیافتگان کرونا ضروری است. همچنین انجام تمرینات تنفسی عمیق، رعایت دستورالعملهای کنترل عفونت و معاینه توسط فیزیوتراپیست برای جلوگیری از عوارض ناگهانی تنفسی ضرورت دارد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1139917

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =