آخرین تحولات اوکراین| تلاش پنتاگون برای تامین بودجه برنامه‌های مخفی در اوکراین

تلاش پنتاگون برای تامین بودجه برنامه‌های مخفی در اوکراین، تاکید برزیل بر لزوم مذاکره برای پایان مناقشه اوکراین، واکنش مسکو به مواضع غرب درباره عدم پذیرش روس‌ها در المپیک و نگرانی سازمان ملل از فیلم قتل اسرای روسی، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ است.

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، "سرگئی لاوروف"، وزیر امور خارجه روسیه معتقد است که غرب در تلاش‌های خود برای منزوی کردن روسیه در عرصه بین المللی و محاصره این کشور در یک "کریدور مهار شده" شکست خورده است.

 زلنسکی: آلمان را مجبور می‌کنم به کی‌یف کمک کند

وی روز جمعه، در نشستی به مناسبت روز کارکنان دیپلماتیک روسیه تاکید کرد که با وجود تلاش‌های واشنگتن، لندن و بروکسل، روسیه همچنان به تقویت روابط حسن همجواری با اکثر کشورهای جهان - کشورهای منطقه اوراسیا، منطقه آسیا و اقیانوس آرام، خاورمیانه، آفریقا و آمریکای لاتین ادامه می دهد. بدین ترتیب می توان ادعا کرد که نقشه های غرب برای منزوی کردن روسیه و محاصره آن در یک "کریدور مهار شده" شکست خورده است.

وزیر خارجه یادآور شد که در غرب، درخواست ها برای "تجزیه" روسیه با صدای بلندتری شنیده می شود، اما مسکو استقامت کرده و از این رویارویی حتی قوی تر از گذشته بیرون خواهد آمد.

سرگئی لاوروف همچنین اعلام کرد که دکترین جدید سیاست خارجی روسیه وظیفه ایجاد شرایط خارجی مساعد برای توسعه هرچه  بیشتر داخلی کشور را تعیین کرده است. به گفته وی، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، دستگاه دیپلماسی را به سمت این هدف هدایت می کند.

لاوروف این واقعیت را نیز مورد توجه قرار داد که در سال جاری دیپلمات ها روسی در پس زمینه جنگ ترکیبی آغاز شده توسط ایالات متحده و متحدانش علیه روسیه، این روز ملی را  جشن می گیرند. وی ابراز اطمینان کرد که این کشور با غلبه بر آنها از تمامی آزمایشات سربلند بیرون خواهد آمد و حتی قوی تر از گذشته خواهد شد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، نیز در پیام تبریک خود به این مناسبت، خطاب به کارکنان و کهنه سربازان وزارت امور خارجه یادآور شد که به لطف تلاش دیپلمات های روسی، نه تنها امکان خنثی کردن برنامه های غرب جمعی برای منزوی کردن روسیه فراهم شده، بلکه همکاری با کشورهای حوزه اوراسیا تقویت شده است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز سیصد و پنجاه و سوم جنگ اوکراین را دنبال کنید:

آنتونوف: بازگشت نظامیان آمریکایی به اوکراین، مشارکت در درگیری خواهد بود

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن بامداد امروز، شنبه اعلام کرد که بازگشت نیروهای عملیاتی آمریکا به اوکراین ، به منزله مشارکت آشکار ارتش ایالات متحده در درگیری نظامی در این کشور تلقی خواهد شد. به گفته وی، صحبت بر سر اطلاعات رسمی در این باره نیست، اما این واقعیت که چنین اطلاعاتی در صفحات یکی از نشریات برجسته آمریکایی ظاهر شده، بسیار قابل توجه است.

این دیپلمات روس در پیامی که در کانال تلگرامی سفارت روسیه منتشر شد، گفت: آنها بار دیگر تأیید می‌کنند که در رویای غیرقابل تحقق خود برای تحمیل شکست استراتژیک به روسیه وسواس دارند و برای این کار آماده هستند تا حتی خطرات  غیرقابل توصیفی را متحمل شوند.

آنتونوف همچنین یادآور شد که واشنگتن به نادیده گرفتن "جنایت طرف اوکراینی" از جمله اعدام اسرای جنگی روسی و گلوله باران روزانه شهرهای غیرنظامی در دونباس، زاپروژیا و خرسون ادامه می دهد. وی نوشت: «چنین خط مشی اقدامات نیروهای ملی گرای افراطی اوکراینی را پوشش می‌دهد و عملاً ایالات متحده را به شریک جرم جنایات وحشتناک آنها تبدیل می‌کند.»

آنتونوف در پایان یادآور شد: در عین حال، دخالت ایالات متحده در رویارویی با ما، تنها روند اوضاع در اوکراین را تشدید می کند و جهان را به عواقب غیرقابل پیش بینی سوق می دهد.

روز جمعه روزنامه واشنگتن پست گزارش داد که پنتاگون قصد دارد از کنگره ایالات متحده بخواهد تا بودجه برنامه های فوق سری در اوکراین که قبل از شروع جنگ در اوکراین به حالت تعلیق درآمده بودند، را از سر بگیرد. در این مقاله یادآوری شده که در صورت تصویب این درخواست، این برنامه می توانند در اوایل سال 2024 از سر گرفته شوند.

سفیر روسیه در آمریکا: نقشه غرب برای تحمیل شکست استراتژیک به روسیه شکست خورده است

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده شب گذشته، جمعه در نشستی رسمی که به مناسبت روز کارکنان دستگاه دیپلماسی این کشور در دفتر نمایندگی دیپلماتیک روسیه در واشنگتن برگزار شد، یادآور شد: تقریباً تمام جهان غرب علیه روسیه اسلحه به دست گرفته و در حال جنگ هستند، اما از قبل آشکار است که برنامه های تحمیل یک شکست استراتژیک به روسیه در اوکراین خنثی شده است.

آنتونوف گفت: «در شرایطی که کل دنیای غرب علیه ما اسلحه به دست گرفته است. امروزه آشکار  شده که برنامه های تحمیل یک شکست استراتژیک به کشور ما خنثی شده است. روسیه، به ویژه در سال گذشته، اقتصاد خود را بازسازی کرده، قدرت نظامی خود را تقویت و همکاری خود با کشورهای سایر مناطق جهان را افزایش داده است.»

سفیر روسیه افزود: «چنین اتفاقی افتاد که ما سرنوشت سختی داشته باشیم و سرزمین ما دوباره در معرض خطر قرار گرفته، همانطور که در دوران جنگ بزرگ میهنی بود. نیروهای مسلح مادر جریان عملیات ویژه از حاکمیت و استقلال کشور خود دفاع می کنند. و ما که هزاران کیلومتر از سرزمین مادری خود فاصله داریم، نیز در شرایط یک جنگ ترکیبی  از منافع وطن خود دفاع خواهیم کرد.»

آنتونوف ادامه داد: "دیپلمات های روسی تمایل دشمنان برای تضعیف دوستی چند صد ساله با کشورهای جامعه مشترک المنافع، آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین احساس می کنند".  "بله، شرایط ما سخت است. بله، ما تحت تحریم های اقتصادی زندگی می کنیم. آنها حتی می خواهند نام سرزمین مادری ما را از نقشه سیاسی جهان حذف کنند، ولی موفق نخواهند شد".

تاکید رئیس جمهور برزیل بر لزوم حداقل شرایط برای پایان درگیری در اوکراین 

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس‌ جمهوری برزیل ابراز عقیده کرد که روسیه برای پایان دادن به درگیری نظامی در اوکراین از طریق مذاکرات صلح‌آمیز به حداقل شرایط نیاز دارد و باید این شرایط را به آن داد. 

وی شب گذشته، جمعه، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی آمریکایی CNN در این باره صحبت کرده و گفت: «روسیه کشور کوچکی نیست. باید حداقل شرایط را برای توقف درگیری نظامی به آنها داد. آمریکا هم زمانی به جنگ ویتنام پایان داد. این کار آسانی نبود، اما آنها این کار را کردند.»

رئیس جمهوری برزیل منظور خود از حداقل شرایط خاص را ذکر نکرد، ولی او از رهبران همه کشورها خواست به درگیری نظامی پایان دهند و پای میز مذاکره بنشینند. 

لولا داسیلوا افزود، اکنون باید به دنبال راه هایی برای حل این مشکل باشیم و او قصد دارد در این رابطه با رهبران روسیه، چین، اندونزی، هند و ایالات متحده درباره ضرورت دست یابی به صلح در اوکراین گفتگو کند. 

آمریکا زلنسکی را مسئول تصمیم گیری در خصوص مذاکره با روسیه نامید

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید تاکید کرد که تصمیم در مورد انجام گفتگوهای صلح در مورد مناقشه اوکراین باید توسط  ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین اتخاذ شود.

کربی در واکنش به سخنان رئیس جمهور برزیل، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، که گفته بود قصد دارد با رهبران روسیه، چین، اندونزی، هند و ایالات متحده درباره نیاز دستیابی به صلح در اوکراین گفتگو کند، اظهار نظر کرده و یادآور شد: این مسئله به شخص رئیس جمهور زلنسکی بستگی دارد که تعیین کند آیا انجام مذاکرات مناسب است یا خیر، و اگر چنین است، در چه شرایطی باید انجام شود. همانطور که جو بایدن، رئیس جمهور [ایالات متحده] بارها گفته است: «هیچ موضوعی در خصوص اوکراین بدون حضور این کشور  حل و فصل نخواهد شد».

این مقام کاخ سفید همچنین تاکید کرد که واشنگتن در صورت تصمیم زلنسکی برای انجام مذاکرات با روسیه، از او حمایت خواهد کرد.

هشدار درباره افزایش سرعت درگیری‌ها در اوکراین طی شش ماه آینده 

الکساندر ووچیچ، رئیس جمهوری صربستان شب گذشته، جمعه در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که در اوکراین، افزایش شدت درگیری‌های نظامی در پنج تا شش ماه آینده قابل پیش بینی است. وی ادامه داد: «نبرد بسیار قوی‌تر و سخت‌تر خواهد شد، علیرغم اینکه در حال حاضر بسیار بسیار شدید است.»

ووچیچ یادآور شد که در روسیه به ویژه پس از ارسال تانک‌های آلمانی به اوکراین، که رئیس جمهوری ولادیمیر پوتین آن را به دوران جنگ جهانی دوم تشبیه کرده، اتحاد بین مردم این کشور تقویت شده است.

رئیس جمهوری صربستان افزود: فشار بر  بلگراد نیز در مورد پیوستن به تحریم‌ها علیه روسیه به طور غیرقابل تصوری قوی‌تر خواهد بود.

پیش از این، الکساندر ووچیچ در اوایل ماه فوریه گفته بود که امتناع صربستان از اعمال تحریم ها علیه روسیه، این کشور را از داشتن متحدینی در بین کشورهای غربی محروم کرده است. وی تاکید کرد که این کشور نمی تواند به تنهایی عمل کند، زیرا اکثراً توسط کشورهای عضو ناتو احاطه شده است. در عین حال، رهبر صربستان گفت که به کشورش افتخار می کند، زیرا این کشور مستقل تصمیم می گیرد و در هیچ چارچوبی محدود نمی شود.

روسیه مواضع غرب در مورد پذیرش روس‌ها در المپیک را غیرقابل قبول خواند

 وزارت امور خارجه روسیه با انتشار بیانیه ای  اعلام کرد که در خواستهای سیاسی از ورزشکاران روسی به عنوان شرط بازگشت آنها به عرصه ورزش جهان غیرقابل قبول است. 

در این بیانیه آمده است: «ما همچنان از غیرقابل قبول بودن هرگونه الزام سیاسی برای ورزشکاران روس به عنوان شرط بازگشت آنها به ورزش جهانی صحبت می کنیم. ما از توسعه برابر همکاری های ورزشی، عدم دخالت مسائل و گرایشات سیاسی، رقابت های عادلانه و منصفانه، تضمین دسترسی برابر برای همه کشورها بدون استثنا برای مشارکت کامل در رویدادهای المپیک و پارالمپیک حمایت کرده و بر لزوم تامین این شرایط اصرار داریم.»

وزارت خارجه روسیه این مسئله را در تفسیر  اظهارات آن هیدالگو، شهردار پاریس، مبنی بر اینکه ورزشکاران روسی می توانند تنها به عنوان پناهنده در المپیک تابستانی 2024 شرکت کنند، مورد توجه قرار داد. وزارت امور خارجه یادآور شد که هیدالگو پیش از این،  از مشارکت روس ها، مشروط به وضعیت بی طرفی آنها، حمایت کرده بود و سخنان جدیدش نشان می دهد که او تحت تاثیر نیروهای خارجی  رویکرد کاملاً متفاوتی از خود نشان داده است.

مخالفت 35 کشور با حضور ورزشکاران روس در المپیک سال 2024 

وزیر ورزش جمهوری لیتوانی مدعی شد که 35  کشور جهان با حضور ورزشکاران روس در بازی های المپیک تابستانی 2024 پاریس مخالفت کردند. 

او  افزود: «ما به سمتی می رویم که نیازی به تحریم نداریم، زیرا همه کشورها در این زمینه اتفاق نظر دارند.» به گفته وی، از جمله مخالفان حضور تیم های ملی روسیه و بلاروس می توان به آمریکا، آلمان و استرالیا اشاره کرد.

خبرگزاری رویترز با استناد به این سخنان نوشت: این اقدام فشار بر کمیته بین المللی المپیک (IOC) برای عدم پذیرش روس ها و بلاروس ها را افزایش خواهد داد.

یک روز قبل،  توماس باخ، رئیس کمیته بین المللی المپیک گفت که اکثر اعضای جامعه ورزشی متأسفانه تلاش های اوکراین برای تحت فشار قرار دادن آنها به دلیل احتمال پذیرش ورزشکاران از روسیه در بازی های المپیک 2024 را پذیرفته اند. باخ همچنین افزود که هر کمیته ملی المپیک موظف به رعایت اصول منشور المپیک است.

پیش از این، در اوایل فوریه، وادیم گوتزیت، وزیر جوانان و ورزش اوکراین تاکید کرده بود که کمیته ملی المپیک این کشور با پذیرش ورزشکاران روسی و بلاروسی در مسابقات بین المللی در حالی که اقدامات نظامی روسیه در خاک اوکراین همچنان ادامه دارد، مخالف است.

افسر اطلاعاتی سابق ارتش آمریکا: پوتین با موفقت با کل غرب می‌جنگد

اسکات ریتر، افسر اطلاعاتی بازنشسته نیروهای تفنگدار دریایی آمریکا ابراز عقیده کرده است که علیرغم اعمال فشارهای شدید غرب، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با موفقیت از منافع کشورش دفاع می کند و به نتایجی هم دست یافته است. 

این مقام نظامی آمریکایی در مصاحبه ای که در کانال یوتیوب وی منتشر شده، پوتین را "شخصیت بسیار درخشانی" خواند و یادآور شد: «هیچ یک از رهبران کشورهای مدرن غربی نمی تواند "باری را که رئیس جمهور روسیه بر دوش خود دارد" تحمل کند. هیچ یک از آنها مهارت های مدیریتی ولادیمیر پوتین را ندارند، آنها حتی لیاقت هم سطح بودن با چنین سیاستمداری را ندارند. پوتین در عرصه بازی سیاسی جهانی کاملا متفاوت از دیگر رهبران  عمل می کند.»

اسکات ریتر در عین حال ادامه داد: پوتین کشوری که "بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به معنای واقعی کلمه ویران شده بود" را به یک ابرقدرت قدرتمند تبدیل کرد. به عقیده وی، روس‌ها می‌توانند به رهبر خود افتخار کنند که «علیرغم همه تلاش‌ها برای ممانعت از او، باز هم به نتیجه‌ای مطلوب برای کشورش دست یافته است».

بایدن در سفر آتی به لهستان کمک‌های جدید به اوکراین را اعلام خواهد کرد

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید شب گذشته، جمعه،  اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا از تاریخ 20 الی 22 فوریه (اول تا سوم اسفند ماه) به لهستان سفر خواهد کرد و در جریان این سفر، بسته جدید کمک واشنگتن به کی‌یف را اعلام خواهد کرد. 

به گفته وی، بایدن با همتای لهستانی خود آندری دودا، دیدار و درباره همکاری دوجانبه و ادامه حمایتها از اوکراین گفتگو خواهد کرد. علاوه بر این، رهبر آمریکا با سران 9 کشور گروه بخارست - گروهی از متحدان ناتو در جناح شرقی دیدار خواهد کرد تا بر حمایت تزلزل ناپذیر آمریکا از این ائتلاف تاکید کند. بایدن همچنین به مناسبت سالگرد آغاز عملیات نظامی ویژه فدراسیون روسیه برای حفاظت از دونباس سخنرانی خواهد کرد.

درخواست بیش از 30 هزار نفر از شولتز برای مذاکره درباره صلح در اوکراین 

بیش از 30 هزار نفر از شهروندان آلمانی طوماری را امضا کرده و آن را برای اولاف شولتز، صدراعظم آلمان ارسال کردند که  در آن خواستار پایان دادن به افزایش ارسال تسلیحات نظامی به کی‌یف و آغاز گفتگوهای صلح در اوکراین شده است.

این طومار با عنوان "مانیفست برای صلح" در صبح روز جمعه، 10 فوریه توسط سارا واگن کنشت - سخنگوی حزب چپ و آلیس شوارتزر - روزنامه نگار آلمانی و بنیانگذار مجله اما منتشر شد. این سند پیش از این توسط گروه زیادی از سیاستمداران، نویسندگان، روزنامه نگاران، چهره های فرهنگی، هنری و علم آلمانی، از جمله تینو کروپالا، رئیس مشترک حزب "آلترناتیو برای آلمان (AfD)" امضا شده است.

به گفته نویسندگان این طومار، آنها قصد دارند در تاریخ 25 فوریه (4 اسفند ماه و همزمان با سالگرد آغاز جنگ در اوکراین) برای حمایت از ابتکار عمل خویش در مرکز برلین تجمعی بزرگ برگزار کنند.

روز پنج شنبه نیز گروهی از نمایندگان پارلمان اروپا در بیانیه مشترکی از کمیسیون اروپایی خواستند تا مذاکرات با مسکو برای برقراری صلح در اوکراین را آغاز کرده و فوراً تمام حمایت های نظامی و مالی از کی‌یف را متوقف کند.

اوکراین رسماً از اسلواکی درخواست تامین جنگنده میگ-29 کرده است

ادوارد هگر، نخست وزیر جمهوری اسلواکی شب گذشته، جمعه اعلام کرد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین رسماً از اسلواکی خواسته است تا جنگنده‌های میگ- 29 در اختیار این کشور قرار دهد. 

وی گفت: رئیس جمهور اوکراین از من خواسته تا میگ‌ها را به او تحویل دهم. اکنون، از آنجایی که این درخواست رسمی شده، روند مذاکرات در این باره می تواند آغاز شود.

هگر تاکید کرد که البته مذاکرات هم در سطح داخلی و هم با مشارکت کمیسیون اروپا انجام می شود تا اسلواکی بتواند از این بابت غرامت دریافت کند.

پیش از این، روز جمعه، بوریس کولار، رئیس پارلمان اسلواکی اعلام کرد که این هفته  نشست فوق‌العاده بالاترین نهاد قانونگذاری در رابطه با امکان ارسال جنگنده‌های میگ 29 که براتیسلاوا می‌تواند بنا به درخواست کی‌یف به اوکراین منتقل کند، تشکیل خواهد داد. اسلواکی این هواپیماهای ساخت شوروی را در آگوست 2022 از خدمت در نیروهای مسلح این کشور کنار گذاشت.

یک روز قبل، آژانس خبری بلومبرگ نوشت که هنوز هیچ کشوری برای تامین هواپیماهای جنگی به اوکراین، خود را متعهد نکرده است. در جریان نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل، بسیاری از کشورها از آمادگی خود برای افزایش حمایت نظامی از کی‌یف صحبت کردند، اما هیچ قولی در مورد هواپیماهای جنگنده داده نشد.

پنج معاون وزیر کشور اوکراین استعفا دادند

بر اساس اطلاعات سرویس مطبوعاتی وزارت امور داخلی اوکراین، پنج معاون این وزارتخانه نامه های استعفای خود را نوشته و تمایل خود را برای ترک این پست ابراز کردند.

چند روز قبل، دیوید آراخامیا، رئیس فراکسیون حامی رئیس جمهور «در خدمت مردم»، گفته بود که تغییراتی در سازمان های مجری قانون اوکراین در راه است.

در اوایل ماه فوریه، رئیس جمهور اوکراین، ولادیمیر زلنسکی، گفت که آمادگی دارد تا تغییرات پرسنلی در وزارت دفاع اوکراین را ادامه دهد تا زمانی که مقامات از سوء استفاده از قدرت برای اهداف خودخواهانه دست بردارند.

پیش از این، در اول فوریه،برخی نمایندگان پارلمان اوکراین، گفته بودند که آلکسی رزنیکوف نیز ممکن است از سمت وزیر دفاع اوکراین استعفا دهد و ریاست وزارت دادگستری را بر عهده بگیرد. رزنیکوف خود گفته است که هنوز صحبتی در خصوص برکناری وی وجود ندارد.

ابراز نگرانی سازمان ملل در مورد رفتار غیرانسانی با اسیران روسی در اوکراین

دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد (سازمان ملل) نسبت به رفتار نظامیان اوکراینی با اسرای روسی ابراز نگرانی کرد. این مطلب روز جمعه توسط مارتا اورتادو، سخنگوی رسمی این سازمان اعلام شد. وی گفت: «ما به وزارت دفاع اوکراین در مورد رفتار با اسیران جنگی، از جمله امکان وقوع قتل عمدی اسیران جنگی توسط نظامیان این کشور ابراز نگرانی کرده‌ایم».

اورتادو همچنین یادآور شد که سازمان ملل ویدیوی اعدام روس‌های اسیر شده توسط نیروهای نظامی اوکراینی که در وب منتشر شده است، را واقعی می‌داند. سخنگوی سازمان ملل گفت: "ما از این ویدئو آگاه هستیم، آن را بررسی کرده و معتقدیم که واقعی است".

اورتادو اضافه کرد که این سازمان همچنین از ویدئوی دیگری که در رسانه های اجتماعی منتشر شده  آگاه است که شامل فیلم های مضاعفی از واقعه اصلی است و نشان می دهد که یک سرباز اوکراینی به قتل اعتراف کرده و ظاهراً سعی دارد آن را با ادعای اینکه قربانیان از تسلیم شدن خودداری کرده بودند توجیه کند. اورتادو گفت: «این توضیحات اقدامات نظامیان اوکراینی در مغایرت کامل با قوانین بین المللی بشردوستانه را توجیه نمی کند.»

پس از اعلام این مطلب، شورای توسعه جامعه مدنی و حقوق بشر تحت ریاست فدراسیون روسیه از این واقعیت استقبال کرد که سازمان ملل صحت ویدیویی که در آن نیروهای ملی‌گرای اوکراینی به اسیران جنگی روسی غیرمسلح تیراندازی می‌کنند، را به رسمیت شناخته است.

زاخارووا: بسته کمک نظامی جدید واشنگتن، کی‌یف را به سمت جنایات جنگی سوق می دهد

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز جمعه، طی یک نشست خبری ابراز عقیده کرد که بسته جدید کمک نظامی از سوی ایالات متحده برای نیازهای نیروهای نظامی اوکراین، کی‌یف را به سمت ارتکاب بیشتر جنایات جنگی سوق خواهد داد.

سخنگوی وزارت خارجه این موضوع را درتفسیر بسته تسلیحاتی جدید آمریکا که در تاریخ 3 فوریه اعلام شد و تقریباً 2.5 میلیارد دلار است بیان کرد که شامل سامانه‌های موشکی ضد تانک Javelin، بمب‌های GLSDB با برد تا 150 کیلومتر و مین‌های ضد نفر Claymore می شود. زاخارووا گفت: چنین اقدامی از سوی واشنگتن به نظر تلاشی عمدی برای سوق دادن مقامات کی‌یف به سوی جنایات جنگی دیگری است. من فکر می کنم که، متأسفانه، این مورد خواهد بود، اما همه باید درک کنند که این مسئولیت بر عهده چه کسی است.

او همچنین تاکید کرد که کمک های مالی اعلام شده توسط بروکسل به کی‌یف صرف "کشتار مردم غیرنظامی منطقه دونباس" خواهد شد. 

به طور جداگانه، زاخارووا در مورد سربازان اوکراینی که در خاک کشورهای اروپایی آموزش نظامی خواهند دید صحبت کردو یادآور شد که حمایت بیشتر از نیروهای مسلح اوکراین و آموزش سربازان اوکراینی در استفاده از سلاح های غربی تنها به تشدید بیشتر درگیری منجر خواهد شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1170871

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =