جدول نرخ اجاره خانه‌های زیر ۱۰۰ متر در سال جدید

افزایش تورم، جهش نرخ دلار، رشد بهای ملک در سال گذشته از عواملی هستند که مستاجران را برای اجاره‌بهای سال جدید نگران کرده‌ است.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، افزایش بی‌سابقه تورم، جهش‌های نرخ دلار در چند ماه پی در پی، رشد بهای ملک و کاهش قدرت خرید مردم و افت درآمدها از مهمترین عواملی هستند که مستاجران را از همین روزها که در آستانه آغاز فصل جابه جایی‌ها قرار دارند، نگران کرده‌ است.

نگاهی به قیمت مسکن در مرکز تهران

آخرین گزارش رسمی در بخش اجاره‌ بها نشان می‌دهد که شاخص قیمت ماهیانه، نقطه به نقطه و سالیانه در بهمن ماه ۱۴۰۱ به ترتیب ۲.۳ درصد، ۴۱.۶ درصد و ۳۴.۷ درصد اعلام شد. بررسی وضعیت بازار مسکن کل کشور در ۱۰ ماه گذشته حاکی از آن است که رشد ماهیانه قیمت مسکن در اردیبهشت ۲.۵ درصد، خرداد ۲.۳ درصد، تیرماه ۳.۸ درصد، مردادماه ۲.۸ درصد، شهریورماه ۳.۵ درصد، مهرماه ۶.۱ درصد، آبان ۳.۷ درصد، آذر ۲.۸، دی ۲.۸ و بهمن ۲.۳ درصد بوده است.

 همچنین میزان افزایش ماهیانه نرخ اجاره در کل کشور هم در اردیبهشت ۲.۵ درصد، خرداد ۲.۳ درصد، تیر ۳.۸ درصد، مرداد ۲.۹ درصد، شهریور ۳.۵ درصد، مهر ۶.۱ درصد، آبان ۳.۷ درصد، آذر ۲.۸، دی ۲.۸ و بهمن ۲.۳ درصد اعلام شد.

در طول سال‌های فراگیری کرونا دولت بسته حمایتی مستاجران را به اجرا در می‌آورد که مهمترین موضوع این بسته تمدید قراردادها و سقف ۲۵ درصدی افزایش اجاره بها بود اما گویا امسال خبری از بسته حمایتی به نفع مستاجران نیست هر چند که همان سال‌های اجرای این طرح هم، مشاوران املاک مدعی بودند موجران متعهد به این الزامات نبودند و این بسته اهرم اجرایی نداشت.

 در حالی که هنوز بیشتر از دو ماه به آغاز فصل جابه جایی مستاجران باقیمانده است اما از اواخر سال گذشته در شرایطی که قیمت دلار به صورت لحظه‌ای افزایش پیدا می‌کرد و این افزایش قیمت‌ها در همین روزها هم دوباره آغاز شده، مستاجران نگران افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در بازار اجاره در سال جدید بودند که قیمت‌های بازار نشان می‌دهد این نگرانی به جا بوده‌ است. چراکه با افزایش نرخ دلار لحظه‌ای نرخ مسکن هم افزایش پیدا کرده و می‌دانیم که اجاره‌بها تابعی از ارزش مسکن است. در جدول زیر قیمت خانه‌های کمتر از ۱۰۰متر در مناطق مختلف تهران آمده‌است:   

متراژ محدوده قیمت(تومان)
۹۷متر-دارای پارکینگ،انبار،آسانسور جنت‌آباد   ۳۰۰ میلیون رهن +۱۷ میلیون اجاره
۷۲متر-دارای پارکینگ،انبار،آسانسور بهارشمالی  ۳۰۰ میلیون رهن+ ۱۰ میلیون اجاره
۶۲متر-دارای پارکینگ،انبار،آسانسور تهرانپارس غربی ۱۰۰ میلیون رهن+ ۱۰ میلیون اجاره
۶۸متر-دارای آسانسور و انباری افسریه   ۳۷۰ میلیون رهن کامل
۵۸ متر-دارای انباری دهکده المپیک ۳۰۰ میلیون رهن+۴.۵ میلیون اجاره 
۷۵متر-دارای پارکینگ،انبار،آسانسور جردن ۲۰۰ میلیون رهن+ ۲۲ میلیون اجاره
۴۳ متر-فاقد امکانات آذری ۱۰۰ میلیون رهن+ ۴ میلیون اجاره 
۷۵متر-دارای پارکینگ،انبار،آسانسور رسالت ۶۰۰ میلیون رهن + ۱.۵ اجاره 
۹۰متر-دارای پارکینگ،انبار،آسانسور مرزداران ۸۵۰ میلیون رهن کامل
۸۸متر-فاقد امکانات فلسطین ۶۰۰ میلیون رهن+ ۶ میلیون اجاره
۶۵متر-دارای پارکینگ،انبار،آسانسور سازمان‌برنامه ۶۵۰ میلیون رهن کامل

انتهای پیام/

کد خبر: 1176278

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • کارشناس IR ۰۹:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۵
      1 0
      تا وقتی که خانه های خالی بسیار زیادی که در تملک افراد خاصی بمنظور بالا بردن قیمت خالی نگه داشته شده مدیریت نشود و وارد چرخه مصرف نشود و تا زمانی که تعریف نرخها توسط افراد و گروههای خاصی ازجمله دلالان املاک و مشاورین املاک و …. انجام میشود هر چقدر هم که ساخت و ساز بشود به آمار همین خانه های خالی اضافه میشود و هیچ مشکلی حل نمیشود . ولی اگر دو مورد اشاره شده (1 - خانه های خالی 2 - عوامل مهم تورم مسکن از جمله دلالان و مشاوران املاک) رسیدگی و مدیریت شود ، مشکل مسکن به راحتی قابل حل است . از طرفی اگر همین خانه های خالی مدیریت شود و نیاز مصرفی خانوارها تامین شود خودبخود قیمت مصالح ساختمانی و آهن آلات و ..... بدلیل کاهش تقاضا کاهش خواهد یافت (قابل توجه افرادی که گرانی مصالح را بهانه تورم قرار میدهند)