به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی ایسکانیوز، بعضی از علائم در چشم نشان دهنده مشکلات خفیف و قابل درمان هستند، مانند آلرژی، سندروم چشم خشک و بعضی دیگر که جدی تر می باشند. به عنوان مثال گلوکوما مشکلی است که باعث آسیب به بینایی می شود؛ بدون اینکه آن را تشخیص دهید. متاسفانه زمانی متوجه این موضوع می شوید که دیگر دیر شده است و حتی مشکلات کوچک می توانند در صورت مراقبت نکردن، شدید شوند.
۴ ماده غذایی که برای سلامت چشم معجزه میکنند
چشم پزشکان معمولاً با بالا رفتن سن توصیه می کنند که شما آزمایش های چشم را هر سال بعد از سن ۴۰ سالگی انجام دهید یا اگر سابقه ابتلا به بیماری های چشمی یا هرگونه از این علائم داشتید، زودتر از سن ۴۰ سالگی این آزمایش ها را شروع کنید. در این قسمت بعضی از علائم را به شما معرفی می کنیم که ممکن است نشان دهنده مشکلات بینایی و چشمی باشد.
خارش چشم
خارش زیاد چشم می تواند علامت چشم خشک باشد. معمولاً این افراد به نور حساسیت پیدا می کنند و دچار آبریزش چشم می شوند. اگر مدام در طول روز به صفحه کامپیوتر یا موبایل نگاه می کنید یا در حال کتاب خواندن یا رانندگی هستید، حتما باید مراقب چشم خشک یا همان خشکی چشم باشید.
مشکلات نزدیک شدن به یائسگی
بسیاری از افراد ممکن است در دوران یائسگی با اختلالاتی مواجه شوند که شاید نشان دهنده مشکلی در چشمشان باشد.
حرکت مایعات در چشم
حرکت مایعات در چشم می تواند علامت پیری باشد اما شروع ناگهانی یا تغییر در آن ها یا نور زدن چشم و ایجاد یک هاله در اطراف چشم می تواند علامت مشکلات شبکیه باشد. شبکیه لایه ای از بافت پشت چشم است که سیگنال های نوری را دریافت می کند. ممکن است به پشت چشم برود که معمولاً به دلیل بالا رفتن سن، آسیب به چشم اتفاق می افتد. اگر این علائم را داشتید، حتماً باید به شکل اورژانسی آن را بهبود ببخشید، در غیر اینصورت ممکن است بینایی شما در خطر باشد.
هاله نور یا تشعشعات
هر چقدر که سن بالاتر برود، از شفافیت لنز چشم کاسته می شود و شما احساس می کنید که همه چیز را مه آلود می بینید و بینایی برایتان سخت تر می شود. ممکن است در چنین حالتی با تشعشعات یا دیدن هاله هایی از نور، مه آلودی، حساسیت به نور و تاری دید مواجه شوید یا هنگام رانندگی دوبینی پیدا کنید.
چشم درد
چشم درد خیلی علامت تخصصی نیست اما می تواند نشان دهنده یک بیماری باشد. شدت درد در تشخیص موثر است. دردی که به خاطر زخم قرنیه اتفاق می افتد، ممکن است معمولی یا شدید باشد که به دلیل حساسیت به نور رخ می دهد.
اگر از لنزها به خوبی مراقبت نکنید و یا بیش از حد استفاده کنید، ممکن است به زخم قرنیه دچار شوید که در چنین حالتی باید حتماً لنزها را خارج کنید و به پزشک مراجعه کنید.
علت های دیگر درد چشم می تواند شامل آسیب دیدگی به چشم یا عفونت چشم باشد.
حساسیت به نور
عفونت و میگرن می توانند باعث حساسیت به نور شوند. حساسیت به نور گاهی اوقات علامت تبخال چشمی هم هست که به دلیل ویروس سیمپلکس هرپس اتفاق می افتد که همین زنجیره ویروسی باعث ایجاد هرپس تناسلی هم می شود و ممکن است چند ماه یا چند سال پنهان باقی بماند و دوباره ظاهر شود که کرم و داروی مخصوص می تواند هنگام فعال بودن به ویروس کمک کند و آن را از بین ببرد.
آلرژی
چشم اشک بار و پر آب می تواند علامت آلرژی باشد که حساسیت به نور هم جزو علائم آن است. این آلرژی معمولاً فصلی است و به دلیل واکنش به بعضی از مواد آلوده در هوا اتفاق می افتد. بعضی از آلرژی های محیط داخل خانه مانند گرد و غبار و دود سیگار یا بعضی از عطر ها می تواند این وضعیت را تشدید کند. در چنین حالتی بهترین راهکار این است که از آلرژن ها دور باشید یا اشک مصنوعی را امتحان کنید.
تاری دید
دلایل زیادی برای تاری دید وجود دارد. ممکن است به عینک یا لنز نیاز پیدا کنید که این اتفاق در هر سنی رخ می دهد و حتی در حالتی که شدید باشد، باعث می شود تا شما چیز های نزدیک را هم سخت ببینید. علت های جدی تر شامل گلوکوما یا آب سیاه و تباهی لکه زرد است. تاری دید که با بالا رفتن سن اتفاق می افتد، می تواند عامل نابینایی باشد. اگر به تاری دید مبتلا شدید یا هر کدام از این علائم را داشتید، حتما به چشم پزشک مراجعه کنید.
گلوکوما یا آب سیاه
به این وضعیت دزد ساکت بینایی هم گفته می شود که با بالا رفتن سن بیشتر شیوع پیدا می کند. در مراحل اول هیچ علامتی ندارد اما به مرور زمان به عصب بینایی آسیب وارد می کند و باعث کاهش سطح بینایی می شود که برگشت ناپذیر است و به همین دلیل است که از سن ۴۰ سالگی به بعد باید به طور منظم چشم خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که سلامت آن حفظ می شود . روش هایی برای بهبود این وضعیت وجود دارد اما متاسفانه درمان قطعی ارائه نشده است.
خطوط موج دار
خطوط موج دار علامت تباهی لکه زرد بر اثر بالا رفتن سن هستند. این بیماری مرکز بینایی را تحت تاثیر قرار می دهد که علائمش شامل تاری دید است. خطوط موج دار با ایجاد لکه های سیاه مرکزی و مشکلات بینایی، باعث می شود تا فرد تصاویر و عکس های مختلف را بزرگتر یا کوچکتر از آنچه که باید، ببیند. تباهی لکه زرد یک وضعیت برگشت ناپذیر است. البته با ویتامین و مکمل های معدنی، تزریقات یا لیزر قابل بهبودی و بهتر شدن است اما در هر صورت اگر این علامت را داشتید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
کاهش بینایی
اگر با کاهش ناگهانی بینایی مواجه شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید یا به نزدیکترین اورژانس سر بزنید. معمولا یکی از رایج ترین و بالاترین علت ها سکته است. اگر سکته ایسکمیک اتفاق افتاده باشد، و علت آن هم لخته خون باشد، معمولاً برایتان داروی ضد لخته خون تجویز می کنند که در عرض ۳ الی ۴ ساعت وضعیت بهبود پیدا خواهد کرد.
نظر شما