جزئیات حج تمتع امسال زائران ایرانی

خردسال‌ترین زائر ثبت نام شده حج تمتع امسال، یک نوزاد ۹ ماهه و مسن‌ترین زائر یک مرد ۱۱۱ ساله از کردستان است.

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته از سوی عربستان، پذیرش زائران از ۳۱ اردیبهشت مصادف با اول ذی‌القعده آغاز می‌شود و بیش از ۲ میلیون زائر عازم عربستان خواهند شد.

زمان شروع پروازهای عربستان برای انتقال حجاج مشخص شد

زائران کشور ما نیز که طبق سهمیه تعیین شده از سوی سعودی‌ها بالغ بر ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر است، از ۵ روز دیگر یعنی از سوم خرداد، به تدریج وارد سرزمین وحی خواهند شد تا بزرگترین رویداد اجتماعی و دینی دنیا برگزار شود.

زائرانی ایرانی در قالب ۵۷۰ کاروان از شهرهای مختلف و از ۲۱ ایستگاه‌ پروازی عازم سرزمین وحی می‌شوند.

تا این لحظه، کم‌سن‌ترین زائر ثبت‌نام شده ایرانی یک دختر ۹ ماهه از کرمان و مسن‌ترین زائر، یک مرد ۱۱۱ ساله از کردستان است. ۵۴ درصد زائران حج ۱۴۰۲ را بانوان تشکیل داده‌اند و ۱۲ درصد حجاج اعزامی در سال جاری، اهل سنت هستند.

مدت سفر امسال حدود ۳۰ تا ۴۲ روز بسته به زمان تشرف حجاج است و آنهایی که سوم یا چهارم خرداد ماه وارد عربستان می‌شوند، مشمول افزایش طول سفر خواهند شد.  کشورهایی که بیش از ۳۰ هزار نفر زائر دارند، عملیات رفت حجاج‌شان ۳۰ روز به طول می‌انجامد، ایران نیز در زمره آن کشورهاست و عملیات رفت حدود ۳۰ روز خواهد بود. عملیات بازگشت حجاج نیز از ۱۴ تیر ماه آغاز می‌شود و سوم مرداد پایان می‌یابد.

علیرضا رشیدیان در گفت‌وگو با  تسنیم با اشاره به برگزاری حج تمتع 1402 اظهار کرد: با توجه به اینکه امسال تعداد زائرانی که بیش از 65 سال سن دارند، نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، مسئولان مربوطه و اعضای هیئت پزشکی حج، نکات مهم و ضروری را درباره وضعیت حجاج مورد توجه قرار داده‌اند.

وی ادامه داد: با توجه به برداشتن محدودیت سنی از سوی عربستان، طبق آمار، 2 هزار و 300 زائر ایرانی بالای 80 سال در حج تمتع امسال شرکت خواهند کرد که با در نظر گرفتن بیماران دیابتی و دارای فشار خون، رقم قابل توجهی است؛ بر این اساس توجه به تغذیه، آمادگی جسمی لازم، عدم تردد زائران در ساعات گرم، نوشیدن زیاد آب در طول سفر و مراقبت غذایی، بیش از پیش ضرورت دارد تا مشکل یا بیماری این دسته از افراد تشدید نشود و بتوانند موسم حج را به سلامت پشت‌سر بگذارند.

رئیس سابق سازمان حج و زیارت تصریح کرد:مسئولان سازمان‌ حج و زیارت و کاروان‌ها باید برای زائرانی که استطاعت جسمی آنها تأیید شده اما به لحاظ شرایط کلی دارای ریسک هستند، ترتیبی قرار دهند که اگر نمی‌توان آنها را با آخرین پروازها، اعزام کرد، دست‌کم بازگشت آنها را در اولویت قرار دهند تا سریع‌تر به کشور بازگردند و سلامتشان تهدید نشود.

وی تأکید کرد: به عقیده بنده باید برای این دسته از زائران که به نوعی "های ریسک" هستند، نوبت پروازی زودتری اختصاص داد تا با خیال آسوده اعمال خود را انجام دهند و به کشور بازگردند.

رشیدیان گفت: با توجه به شرایط کلی زائران و گرمای هوا قطعاً پیش‌بینی‌های لازم از سوی مرکز پزشکی حج صورت گرفته است و نیازهای پزشکی زائران در مکه، مدینه، عرفه و منا رفع شود. مسئولان سازمان حج و زیارت به ویژه سید عباس حسینی با توجه به تجربه زیاد و حجت‌الاسلام نواب با توجه به دقت و وسواسی که در خصوص سلامت و رسیدگی به زائران دارند، به خوبی امور را پیگیری‌ خواهند کرد، ما نیز امیدواریم مشکلی برای زائران به وجود نیاید.

وی همچنین اظهار امیدواری کرد که با توجه به تحول ایجاد شده در روابط ایران و عربستان، شرایط برای برقراری سفرهای عمره فراهم شود و زائران با حفظ عزت و کرامت، راهی سرزمین وحی شوند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1181963

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =