به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز ، پوسیدگی های دندان معمولاً با باکتری استرپتوکوک موتانس مرتبط هستند، اما یک مطالعه جدید نوعی باکتری جدیدی را در این فرایند کشف کرده است که Selenomonas sputigena. نام دارد. این یافته غیرمنتظره ماهیت پیچیده پوسیدگی دندان را برجسته و راهبردهای بالقوه جدید پیشگیری از پوسیدگی دندان را ارائه می کند.
علائم پوسیدگی دندان چیست؟
به طور سنتی، دانشمندان بر این باور بودند که علت اصلی پوسیدگی دندان باکتری موسوم به S. mutans است که پلاک های دندانی را تشکیل و اسید تولید می کند. با این حال، مطالعه مشترک بین محققان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه پنسیلوانیا و دانشکده دندانپزشکی آدامز و دانشکده بهداشت عمومی جهانی Gillings در کارولینای شمالی، نشان میدهد: باکتری Selenomonas sputigena، که قبلا با بیماری های لثه مرتبط بود، می تواند به طور قابل توجهی در پوسیدگی دندان ها نقش داشته باشد.
به باور متخصصین، این همکاری غیرمنتظره بین دو گونه باکتری، نیاز به درک جامع تری از ایجاد پوسیدگی دندان و روش های بالقوه برای پیشگیری از آسیب به دندان را برجسته می کند.
محققان برای بررسی نقش S. sputigena، نمونه پلاک دندانی بیش از ۴۰۰ کودک بین سه تا پنج سال را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. آن ها کشف کردند، در حالی که باکتری S. sputigena به تنهایی باعث پوسیدگی دندان نمی شود، توانایی منحصر به فردی در همکاری با باکتری S. mutans داشته و این اتحاد باکتریایی، روند پوسیدگی را تشدید می کند.
به گزارش سیناپرس، پژوهشگران این تیم مطالعاتی همچنین دریافتند: S. sputigena توسط ساختارهای چسبنده تولید شده توسط S. mutans به دام میافتد که این موضوع منجر به رشد سریع S. sputigena و تشکیل روبنا های محافظی می شود در کلنی های باکتری می شود که در نهایت از ساختار باکتری S. mutans محافظت می کنند. این مشارکت تولید اسید را تشدید کرده و شدت و عمق حفره های دندانی را بیشتر می کند.
این یافته ها تعاملات میکروبی پیچیده در محیط دهان را روشن کرده و مفاهیم قبلی در مورد علل پوسیدگی دندان را به چالش می کشد. دکتر هیون میشل کو، یکی از نویسندگان ارشد این مطالعه، پیشنهاد می کند که اختلال در روبناهای S. sputigena یا بهبود تکنیک های مسواک زدن می تواند رویکردهای با لقوه ای برای پیشگیری از پوسیدگی دندان باشد.
وی در رابطه با موضوع فوق می گوید: این پدیده که در آن یک باکتری از یک نوع محیط به یک محیط جدید منتقل می شود و با باکتری های ساکن در آنجا تعامل می کند و این ابرساختارهای قابل توجه را می سازد، باید مورد توجه میکروبیولوژیست ها باشد.
محققان قصد دارند، در مطالعات بعدی خود بررسی کنند که چگونه S. sputigena، یک باکتری بی هوازی، در محیط غنی از اکسیژن سطح دندان قرار گرفته و فعالیت می کند.به گزارش سیناپرس، شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Communications منتشر شده است.
منبع: سینا پرس
انتهای پیام/
نظر شما