سیدالشهدا از آنِ همه است اما حرمت هیئت را باید نگه داشت / لزوم اجرای صحیح فریضه امر به معروف و نهی از منکر

کارشناس مسائل مذهبی گفت: حکم امر به معروف نهی از منکر اگر بالاتر از حکم به جا آوردن نماز نباشد درست همانند آن است اما هنگام انجام این فریضه الهی، باید شرایط و حدود و ثغور آن را به درستی رعایت کنیم.

حجت‌الاسلام علی سرلک کارشناس مسائل مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز درباره نحوه درست امر به معروف و نهی از منکر در ایام محرم و برخورد با بی‌حجابی و بد حجابی عده‌ای اظهار کرد: سیدالشهدا (ع) مظهر رحمه الواسعه هستند و هیچ کس نمی‌تواند دیگری را از رابطه با اباعبدالله محروم یا منع کند، چرا که عطر وسیع سیدالشهدا شامل حال همه انسانها اعم از عارف، عابد، عامی و حتی فرد گنهکار می‌شود.

عزاداری شب ششم ماه محرم در هیات ریحانه‌الحسین (ع)

وی افزود: ماجرای روز عاشورا نیز همین گونه است، چرا که در همین روز امام حسین (ع) از کسانی که مقابل ایشان ایستاده بودند نیز طلب یاری کرد یعنی حتی از میان کسانی که تا مرز کشتن سیدالشهدا و برای مبارزه با اباعبدالله آمده بودند نیز می‌شد کسانی را پیدا کرد که به راه راست هدایت شوند که نمونه بارز آن نیز حر بن ریاحی است.

حجت‌الاسلام علی سرلک با بیان اینکه این مسئله یک اصل مسلم است، گفت: اما در این میان یک نکته وجود دارد و آن اینکه آنچه در دنیای جدید به چشم می‌خورد این است که برخی در حال سوءاستفاده از این فرصت کریمانه هستند.

وی افزود: گاهی فردی واقعا بی‌حجاب است و قصد باحجاب شدن ندارد، گاهی هم فردی قصد دارد به هیئت سیدالشهدا طعنه بزند و آن را خراب کند و برای مبارزه با اباعبدالله چنین ظاهری را انتخاب می کند که باید نسبت به این گروه هوشیار باشیم ولی خوشبختانه تعداد ایشان بسیار اندک است. همچنین باید توجه داشت که اکثر غریب به اتفاق کسانی که به ظواهر شرع پایبند نیستند، در دل، خودشان را مذمت می‌کنند که ای کاش این گونه نبودند.این‌ها همان کسانی هستند که به قول سردار سلیمانی برادران و خواهران ما هستند اما در این میان، یک گروه مریض و بیمار وجود دارد که نباید از ایشان غافل شویم.

کارشناس مسائل مذهبی در ادامه با اشاره به شعر مرا به لاک سیاه همان زنی که پشت دسته‌های عزای تو می‌رود ببخش که توسط یکی از مداحان اهل بیت خوانده شده، عنوان کرد: به لاک کسی خوردن ضرورتی وجود ندارد و قرار دادن افرادی که از مشکل بدجابی یا بی‌حجابی برخورداند در یک جایگاه مقدس، کار درستی نیستند و در احکام دینی ما نیز هیچ ضرورتی برای آن در نظر گرفته نشده است. ممکن است این فرد آدم خوبی باشد و دلش با امام حسین باشد اما آرایش و یا بی‌حجابی او کار درستی نیست که بخواهیم به آن سوگند هم یاد کنیم و در نظر داشته باشیم که حرمت هیئت را باید حفظ کرد.

وی در پاسخ به ان سوال که نحوه برخورد با افرادی که دارای مشکل بی حجابی یا بدحجابی هستند، به هنگام ورود به هیئات مذهبی چگونه باید باشد، گفت: حکم امر به معروف نهی از منکر اگر بالاتر از حکم به جا آوردن نماز نباشد درست همانند آن است، اما مسئله مهم روش انجام این کار است.

حجت‌الاسلام سرلک ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر دارای آداب و شرایط خاصی است، و یکی از اصول مهم آن این است که مخاطب چنین اقدامی را دوست داشته باشیم. و گمان نکنیم کسی که او دشمن خداست باید بدانیم که او نیز بنده خداست منتها بنده‌ای که در موضوعی دچار سهو و اشتباه شده است، به قول رهبر انقلاب کسی که بدحجاب است تنها دارای یک نقص ظاهری است اما خود ما دارای صدها نقص باطنی هستیم. به هر حال امر به معروف و نهی از منکر به معنای افزایش هزینه‌های هنجارشکنی و هنجارهای مذهبی، ملی و فرهنگی و این امر یک وظیفه عمومی و همگانی است که باید با روش و شرایط خاصی آن را انجام داد.

وی در پایان با تاکید بر اینکه امام حسین (ع) نیز برای امر به معروف و نهی از منکر قیام کرده گفت: به هنگام انجام این فریضه الهی، باید شرایط و حدود و ثغور آن را به درستی رعایت کرده و آن را انجام دهیم چرا که در این صورت اثربخش خواهد بود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1191343

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =