به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ اینترنشیپ دوره کوتاه کاری است که از طرف کارفرما به دانشجو پینشهاد میشود. دوره اینترشیپ یا کارآموزی بیشتر برای دانشجویان دوره کارشناسی تعریف میشود. دانشجویان با هدف افزایش تجربه کاری در کنار علم، برای چند هفته تا چند ماه برای یک کارفرما کار میکنند. به همین دلیل، آینده شغلی دانشجو را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد؛ به این شکل که میتواند در همان ابتدای کار -یعنی بعد از اتمام دوره کارشناسی- به این موضوع پی ببرد که دوست دارد تحصیلات آکادمیک را ادامه دهد یا میخواهد بلافاصله وارد صنعت شود. و اگر میخواهد وارد صنعت شود، با آمادگی خوبی شغلش را شروع کند.
به طور خلاصه اینترنشیپ همان کارآموزی یا کارورزی در ایران است. نکته مهم این است که دانشجویان پزشکی در ایران به این دورهها همان اینترنشیپ میگویند و از این رو، به دانشجویان پزشکی در این دورهها اَنتِرن (Intern) گفته میشود. دورههای کارورزی دانشجویان پزشکی در ایران با جدیت بیشتری برگزار میشود.
تفاوت بین فلوشیپ و اینترنشیپ
دورههای فلوشیپ و اینترنشیپ هر دو برای ارتقای دانشجو و حرکت او به سمت پیشرفت و تعالی علمی است. ولی تفاوتهایی نیز با هم دارند.
فلوشیپ معمولا برای پیشرفت دانشجویی ارائه میشود که میخواهد تحصیلات آکادمیک را ادامه دهد و روی یک زمینه خاص تمرکز کند. ولی اینترشیپ یا کارآموزی برای دانشجویان جویای کار ارائه میشود تا بتوانند تجربههای کاری خود را گسترش دهند.
بیشتر بخوانید:
۱۰ دانشگاه برتر در حوزه آموزش مهارتهای زندگی
این دو از نظر مدت زمان با هم تفاوت دارند؛ به این شکل که یک دوره فلوشیپ میتواند از چند ماه تا چند سال بسته به نیاز دانشکده طول بکشد، ولی دوره اینترنشیپ بسته به محل کار متفاوت و زمان آن معمولا بین یک تا سه ماه است و در شرایط خاص تا یک سال هم ممکن است ادامه پیدا کند. برخی شرکتها به صورت چند روز در هفته، برخیها بصورت چند ساعت در روز و یا تمام وقت ارائه میدهند
علاوه براین، دورههای اینترشیپ معمولا برای دانشجویان سال آخر لیسانس ارائه میشود، ولی فلوشیپ برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی ارائه میشود. ضمن اینکه فلوشیپ معمولا برای تحقیق در یک زمینه خاص و براساس شایستگیهای فردی و اغلب به دانشجویان دکتری اهدا میشود.
مزایای دورههای اینترنشیپ این است که به دانشجویان فرصت کار در محیطی واقعی را میدهند تا بتوانند تجربه کاری و صنعتی خود را ارتقا دهند و با افراد معتبر در آن صنعت آشنا شوند. این دورهها معمولا بدون حقوق است یا حقوق کمی پرداخت میشود. در اکثر مواقع هم دانشجو جذب همان شرکت یا سازمان میشود. ولی فلوشیپ شامل پرداخت هزینه تحصیل و زندگی در قبال تحصیل و تحقیق است و به همین دلیل معمولا به دانشجویان خیلی قوی تعلق میگیرد.
پردرآمدترین اینترشیپها
وبسایت StudyInternational به تازگی گزارشی را منتشر کرده و توضیح داده که غولهای فناوری امسال میلادی را با از دست دادن عظیم استعدادهای انسانی شروع کردند. طبق گزارش فوربس، تقریبا ۱۷۴ شرکت فناوری بیش از ۵۶ هزار کارمند را در سال ۲۰۲۳ اخراج کردهاند. به طور مثال، مایکروسافت بیش از ۱۰ هزار نفر را از کار اخراج کرده است. از این رو، برنامههای کارآموزی یا اینترشیپ برای سال ۲۰۲۳ با کاهش مواجه شده است.
با اخبار اخراج انبوه کارکنان و روند درخواست کارآموزی چالشبرانگیز، بسیاری از دانشجویان دچار تردید شدهاند که آیا واقعا رشته درستی را انتخاب کردهاند؟ و آیا فرصت کافی در طول و بعد از مدرک تحصیلی خود خواهند داشت یا خیر؟
یعنی با وجودی که قبلا یک اینترشیپ معتبر برای دانشجویان، بلیت طلایی برای همکاری با برخی از شرکتهای غول فناوری در جهان به شمار میرفت، امسال این شانس به حداقل خود رسیده است:
· اخیرا مشخص شده که گوگل انتخابیتر از دانشگاههاروارد عمل میکند. نرخ پذیرش کارورزی این شرکت برای سال ۲۰۲۶ به ۳/۱۹ درصد خواهد رسید.
· شرکت ادوبی از ۱۰۰ هزار کاندیدایی که برای برنامههای کارآموزی تابستانی خود در آمریکا درخواست کرده بودند، تنها ۶۰۰ نفر را استخدام میکند.
با همه این اوضاف، کارشناسان میگویند که دورههای کارآموزی این شرکتها ارزشش را دارد و یکی از پردرآمدترین دورههای اینترشیپ در فناوری به شمار میرود که نه تنها تجربه ارزشمند و دستمزد عالی برای دانشجویان در نظر میگیرند، بلکه مزایای مادامالعمر برای دانشجویان دارند؛ مانند یک پیشنهاد شغلی تمام وقت.
در ادامه پردرآمدترین دورههای اینترشیپ در حوزه فناوری برای سال 2023 و میزان حقوق آنها را معرفی میکنیم:
گوگل
کارآموزی گوگل یکی از پرطرفدارترینها در جهان است. طبق گفته Glassdoor، دستمزد کارآموزان گوگل از ۹ هزار و ۴۸۳ دلار آمریکا در ماه شروع میشود و برای دانشجویان مهندسی نرمافزار این میزان به ۲۴ هزار دلار هم میرسد. البته این حقوق بدون احتساب کمک هزینه مسکن است.
به غیر از این، کارآموزان در گوگل میتوانند روی پروژههای جالب و معناداری کار کنند که دیگر زبانزد عام و خاص هستند. هر کارآموز در گوگل این شانس را دارد که کارهایی را انجام دهد که تأثیر فوری دارد؛ از کمک به ایجاد محصولات و خدمات تا به دست آوردن تجربه کدنویسی ارزشمند.
به طور مثال، کاستانبه دایگه، کارآموز مهندسی نرمافزار در دفتر مانتین ویوی گوگل است که روی یک سیستم عامل توسعه یافته توسط این شرکت کار میکند و بیشتر تمرکزش روی درایورهای وایفای است که به سیستم عامل کمک میکنند با دستگاههای شبکه ارتباط برقرار کند و به وایفای متصل شود. او در عرض چند ماه توانسته درایورهایی را بهروز کند که به دستگاههای نمایشگر هوشمندی که از سیستم عامل Fuchsia استفاده میکنند، وارد میشوند.
او در مورد کارش در گوگل میگوید: باعث افتخار من است که فرصت بهروز رسانی محصولی را دارم که به کاربران زیادی کمک میکند.
جیههوا وو نیز یکی از دانشجویانی است که فرصت کارآموزی در دفتر گوگل در زوریخ سوئیس را دارد. او در طی زمان کارآموزی توانسته است با رهبران فناوری در سرتاسر جهان ملاقات و حتی کار کند. خودش میگوید: من شخصاً با جف دین و اورس هولزل، رهبران گوگل ملاقات کردم که پیشگامان مهندسی نرمافزار به شمار میآیند. البته به غیر از آنها با افراد دیگری روی پروژههای جالبی در زمینه Google TV و Android TV OS روی ایجاد یک تجربه مشاهده قابل دسترستر برای افراد کم بینا کار میکند.
مایکروسافت
مایکروسافت دومین کارفرمای برتر جهان درست بعد از شرکت سامسونگ در فهرست بهترین کارفرمایان سال ۲۰۲۲ فوربس شناسایی شده است. طبق گفته Glassdoor، دستمزد کارآموزان مایکروسافت ۸ هزار و ۳۸۶ دلار آمریکا در ماه است.
کارآموزان در این شرکت، از همان ابتدا درگیر پروژههای مختلف میشوند. یک برنامه ساختاریافته برای یادگیری عملی را پشت سر میگذارند و با تیمی متنوع کار میکنند که در عیتن حالی که به یکدیگر احترام میگذارند، به یکدیگر فشار میآورند تا بهترین کار خود را انجام دهند.
کریستل تاریمن، کارآموز سابق مایکروسافت، میگوید: بین دانشجویان، مفهوم رایج در مورد کارآموزی، انجام کارهایی مانند گرفتن قهوه یا فتوکپی اسناد است، اما در مایکروسافت ماجرا کاملا برعکس است. در دوره کارآموزی در این شرکت پروژههایی به من داده شد که برای شرکت ارزش تاثیرگذاری داشت و این موضوع واقعا من را شگفتزده کرده بود.
او میافزاید: جالب بود که میدیدم که حتی به عنوان یک کارآموز، به من این فرصت داده میشود که روی شرکت تأثیرگذار باشم و آن را از نزدیک تجربه کنم.
تاریمان در طول مدت حضورش در مایکروسافت، کارآموز مدیر حساب کاربری فنی بود. او میتوانست در جلسات مشتریان شرکت کند، به کشورهای مختلف پرواز کند و در دورههای «هفتههای یادگیری کارآموز» شرکت کنند.
برای اینکه یک کارآموز مایکروسافت باشید، باید به عنوان یک دانشجوی تمام وقت ثبت نام کنید. مهم نیست در چه سطحی هستید، چون مایکروسافت دورههای کارآموزی را برای دانشجویان در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، MBA و دکتری ارائه میدهد.
اپل
اپل یکی از پنج غول فناوری اطلاعات آمریکاست که میتواند حقوق رقابتی را به کارآموزان خود بپردازد.
طبق گزارشی که توسط Glassdoor در سال ۲۰۱۹ منتشر شد و به جزئیات ۲۵ دوره کارآموزی پردرآمد در آمریکا پرداخت، اپل به طور متوسط بیش از ۶ هزار و ۶۶۷ دلار در ماه به کارورزان پرداخت میکند.
یک کارآموز که نمیخواهد نامش برده شود، میگوید: در صورتی که بیش از ۴۰ ساعت در هفته کار میکردیم، دستمزد ساعتیمان در شرکت اپل دو برابر میشد و کلی اضافهکاری دریافت میکردیم.
به گفته وبسایت HeySuccess، مزایای کارآموزی در شرکت اپل عبارتند از:
- کمک در یافتن محل اقامت
- پوشش درمانی
- ارائه یک دوچرخه برای رفتن روزانه به دفتر
- از آنجایی که اپل به استخدام کارآموز از سراسر جهان عادت دارد، از دانشجویان بین المللی در تکمیل مدارک ویزا و رسیدگی به ترتیبات پیچیده سفر نیز پشتیبانی میکند.
نیت شارپ، که ادعا میکند کارآموز سابق گروه طراحی محصولات آیپاد بوده است، در وبسایت Quora نوشته است که او این فرصت را داشته است تا قبل از راهاندازی محصولات، ارتباط نزدیکی با محصولات داشته باشد و «جزئیات تلخ» محصولات گذشته را ببیند. مثلا محصولاتی که هیچ وقت در بازار عرضه نشدند.
شارپ همچنین ادعا میکند که کارآموزان خارج از بخش اختصاصی کارورزی، بسته به نیازشان و ضوابط خاصی میتوانند به اطلاعات مورد نیازشان دسترسی پیدا کنند، زیرا رازداری اولویت اصلی شرکت اپل است.
تسلا
تسلا، شرکت خودروهای الکتریکی آمریکا از زمانی که توسط کارآفرینان سیلیکون ولی، مارتین ابرهارد و مارک تارپنینگ در سال ۲۰۰۳ تأسیس شد، راه طولانی را پیموده است. در سال ۲۰۲۰، ارزش این شرکت به اندازه مجموع ارزش بازار ۹ خودروساز بزرگ جهان بود. یک سال بعد، نزدیک به یک میلیون خودرو فروخت که ۸۷ درصد بیشتر از فروش سال ۲۰۲۰ خود بود. پس تعجبآور نیست که ببینیم تسلا حقوق کارآموزان خود را به طور قابل توجهی بالاتر از بسیاری از شرکتهای دیگر میدهد.
طبق گفته Glassdoor، دستمزد پایه یک کارآموز تسلا سالانه ۴۷ هزار و ۸۳۷ دلار آمریکا است و فرصت دریافت اضافهکاری به ارزش ۲۲ هزار و ۲۵۵ دلار آمریکا را دارد.
برخی از مزایای دنبال کردن دوره کارآموزی در تسلا عبارتند از:
- مربیگری یک به یک
- مراقبتهای بهداشتی جامع
- حمل و نقل رایگان
- برنامه خرید سهام کارکنان (بسته به واجد شرایط بودن)
- دسترسی به کالاهای با تخفیف
- برنامههای تناسب اندام
تسلا همچنین برای کارآموزان منتخب در Gigafactory نوادا مسکن ارائه میدهد.
علاوه بر این، آموزش و راهنمایی برای ارتقای سرعت شما ارائه میشود، به طوری که بتوانید خود را با استانداردها و اخلاق کاری مورد انتظار یک کارگر تمام وقت در تسلا هماهنگ کنید.
بهترین قسمت آن چیست؟ بسیاری از کارآموزان در تسلا در نهایت به عنوان کارگران تمام وقت استخدام میشوند.
متا
محصولات متا با زندگی روزمره ما پیوند خوردهاند؛ از فیسبوک گرفته تا آخرین اپلیکیشن این شرکت یعنی تردز. این شرکت برنامههای کاربردی رسانههای اجتماعی را برای افراد ایجاد میکند تا از طریق دستگاههای تلفن همراه، رایانههای شخصی و سایر سطوح به آن متصل شوند.
طبق گفته Glassdoor، دستمزد یک کارآموز متا ۹۵ هزار و ۹۶۹ دلار آمریکا در سال است. مواردی چون مربیان کارآزموده و شناخته شده در سطح جهان، فرهنگ باز و فرصتهایی برای تأثیرگذاری واقعی تنها چند دلیل هستند که نشان میدهند چرا اینترشیپ این شرکت دو سال پیاپی است در رده اول Glassdoor قرار دارد.
کارآموزان با یک مربی همراه میشوند، از مدیر خود حمایت دریافت میکنند و برای اطمینان از موفقیت خود به کل جامعه کارمندان متا دسترسی خواهند داشت.
اگر دانشجویی هستید که پس از فارغ التحصیلی به دنبال یک موقعیت تمام وقت هستید یا امیدوارید سال بعد برای کارآموزی دیگری بازگردید، با اینکه یک کارآموز متا باشید، برای یک پیشنهاد بازگشتی در نظر گرفته میشوید.
انتهای پیام/
نظر شما