به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، تیمی از محققان اسپانیایی در مطالعات جدید خود دریافتند که رژیم های غذایی ناسالم به طور قابل توجهی خطر ابتلا به اشکال تهاجمی این بیماری را افزایش می دهد. مطالعه آن ها نشان داد مردانی که به طور منظم غذاهای ناسالم و نوشیدنی های شیرین مصرف می کنند، بیشتر مستعد ابتلا به تومورهای تهدید کننده زندگی هستند.
بیشتر بخوانید:
رژیم غذایی که به کاهش کلسترول و قندخون کمک میکند
بر اساس گزارش انجمن سرطان آمریکا، سرطان پروستات دومین علت مرگ ناشی از سرطان در مردان است و از هر ۴۱ مرد، ۱ نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست خواهند داد.
دکتر آدلا کاستلو پاستور، سرپرست این تیم تحقیقاتی از موسسه بهداشت کارلوس سوم در مادرید، می گوید: نتایج ما نشان می دهد که اجتناب از عادات غذایی ناسالم می تواند بهترین استراتژی تغذیه ای برای جلوگیری از سرطان تهاجمی پروستات باشد.
محققان در این مطالعه شرایط سبک زندگی، تغذیه و سلامت ۱۵۲۹۶ شرکت کننده را به طور متوسط به مدت ۱۷ سال دنبال کردند در طول این دوره زمانی بیش از ۶۰۰ مورد سرطان پروستات بین این افراد تشخیص داده شد.به گزارش سیناپرس، در این مطالعه رژیم های غذایی رایج و مورد استفاده توسط مردم، به عنوان رژیم غربی، محتاطانه و رژیم مدیترانه ای طبقه بندی شدند. الگوی غذایی غربی شامل محصولات لبنی پرچرب، گوشت های فرآوری شده، غلات تصفیه شده، شیرینی ها، نوشیدنی های کالری دار، فست فود و سس ها، همراه با مصرف کم محصولات لبنی کم چرب و غلات کامل بود.
دکتر کاستلو پاستور در این رابطه توضیح می دهد: شیر و سایر محصولات لبنی، تولید مواد شیمیایی ضد سرطان پروستات را سرکوب می کنند.
الگوی غذایی محتاطانه شامل مصرف بالای محصولات لبنی کم چرب، سبزیجات، میوه ها، غلات کامل و آبمیوه بود. در همین حال، الگوی غذایی مدیترانه ای شامل مصرف زیاد ماهی، سبزیجات، حبوبات، سیب زمینی آب پز، میوه ها، زیتون و روغن نباتی با مصرف کم آب میوه بود.
یافته های این مطالعه نشان داد: کسانی که از رژیم غذایی به سبک غربی پیروی می کردند، به احتمال زیاد به تومورهایی مبتلا می شدند که به سایر اندام ها گسترش می یابد.
در این میان مشخص شد چربی های اشباع شده و اسید های چرب ترانس موجود در گوشت های قرمز و فرآوری شده، شیرینی ها، سس ها و فست فودها موجب افزایش پیشرفت سرطان پیشرفته پروستات از طریق اختلال در تنظیم هورمونی برای افزایش استرس اکسیداتیو که ترمیم DNA را مختل می کند، هستند.
به گزارش سیناپرس، اگرچه پیروی از یک رژیم غذایی سالم، مانند رژیم غذایی محتاطانه و مدیترانه ای، برای پیشگیری کامل از سرطان پروستات کافی نبود، اما خطر ابتلا به تهاجمی ترین اشکال این بیماری را کاهش داد. این اولین مطالعه ای است که به طور خاص کشنده ترین تومورهای مرتبط با سرطان پروستات را بررسی می کند.
شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی BJU International منتشر شده است.
انتهای پیام/
نظر شما