به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ در بعضی از کشورها روند پیری جمعیت بسیار جدی شده است. به طور مثال، در اروپا درصد جمعیت بالای ۸۰ سال از ۲۰ سال پیش حدود ۲ برابر شده است. در نتیجه، میتوانیم شاهد این باشیم که محصولات جدید به دنبال پاسخگویی به نیازهای سالمندان باشند؛ از دستگاه هایی که سطح اکسیژن خون را کنترل می کنند تا خدماتی که در مواقع اضطراری هشدار ارسال می کنند.
یکی از این ابزارها تلفن های همراه سازگار با افراد مسن است که کلیدهای بزرگ، متن های بزرگ شده و عملکردهای ساده دارند. به این ترتیب سالمندان می توانند به صورت آنلاین با افراد نزدیکشان در ارتباط باشند و از اپلیکیشن های محبوبی مانند واتساپ لذت ببرند.
بیشتر بخوانید:
آلمانیها با روبات از سالمندان مراقبت میکنند
در این راستا، شرکت SPC یک مدل تلفن همراه اندروییدی با نام ZEUS را به بازار وارد کرده که کلیدهای فیزیکی برای برداشتن و قطع کردن تلفن و خدماتی مانند دکمه SOS -کمک در شرایط اضطراری- دارد. این گوشی ویژگیهای دیگری نیز برای اعضای خانواده دارد؛ مثلا امکان پیکربندی برخی از ویژگیهای تلفن از راه دور و دریافت اعلانها در صورت غیرفعال بودن گوشی را دارد.
در کنار تلفنهای همراه، فناوریهای پوشیدنی نیز سازگاری و کاربرد بسیاری برای برطرف کردن نیاز سالمندان دارن و میتوانند عملکردهای آنها مانند شمارش قدم ها، نظارت بر خواب و پیگیری متغیرهای سلامتی مانند ضربان قلب، اکسیژن خون و ضربان تنفس را ردیابی کنند. این اطلاعات می تواند به سالمندان کمک کند تا فعال بمانند و سلامت خود را کنترل کنند.
اگرچه این دستگاه ها به طور خاص برای افراد مسن طراحی نشده اند، اما آنقدر ساده هستند که افراد سالمند به راحتی میتوانند از آنها استفاده کنند. به عنوان مثال، ساعت هوشمند مقرون بهصرفه شیائومی اسمارت بند 7 بیش از دو هفته عمر باتری دارد و قادر است متغیرهای مختلف سلامتی را زیر نظر بگیرد.
ساعت هوشمند اپل واچ SE نیز که مدل پایه اپل به شمار میرود، به آیفون اعضای خانواده متصل میشود. بنابراین، در صورتی که فرد مسن دچار مشکلات جسمانی مانند سکته قلبی شوند یا زمین بخورند، بلافاصله به گوشی آنها هشدار داده میشود. این دستگاه نوار قلب کاربرش را نیز ضبط میکند.
GPS و علائم حیاتی
دستگاههای مبتنی بر GPS یا موقعیتیاب جهانی به راحتی میتوانند از سرگردان شدن افراد مسن جلوگیری کنند. مکانیاب GPS یکی از راههایی است که افراد خانواده میتوانند با کمک آن، همیشه از سالمندشان اطلاع داشته باشند. زمانی که این دستگاهها به یک برنامه تلفن همراه متصل میشود، به اعضای خانواده اطلاع میدهد که فرد سالمند دقیقا کجاست. اگر فرد سالمند محیط مشخص شدهای را ترک کند، هشدار می دهد، لحظه افتادن او را تشخیص می دهد و دکمه هایی را شامل می شود که می تواند بلافاصله هشدارها را به خدمات اورژانس و بستگان ارسال کند.
بعضی از این دستگاهها مثل Nock Senior شبیه به ساعت هستند و میتوانند تماس تلفنی هم برقرار کنند.
بعضی دیگر مانند ردیاب Leotec شبیه جاکلیدی هستند و به کاربر اجازه می دهند مسیر دقیقی را که دستگاه طی کرده و موقعیت آن را با حاشیه خطای پنج متری مشاهده کنند. اکثر دستگاه ها برای کار کردن نیاز به اتصال داده دارند و در بسیاری از موارد، اشتراک ماهانه نیز باید پرداخت شود.
به غیر از این ابزارها، دستگاههای دیگری هم هستند که به افراد مسن کمک میکنند تا همیشه فعال باشند و در شرایط فیزیکی خوبی بمانند. تحقیقات نشان میدهد که ورزش مستمر، کلید کاهش دردهای پیری، ایجاد قدرت و چابکی، بهبود تعادل و حفظ ضربان قلب و تنفس خوب است. یکی دیگر از ابزارهای مفید پدال دست و پاست. افراد مسن با این دستگاه هم میتوانند عضلات پا و هم دست خود را تقویت و هم به بهبود گردش خون کمک کنند.
امروزه به راحتی میتوان دستگاههایی را برای نظارت بر انواع علائم مرتبط با سلامت پیدا کرد. محبوبترین مانیتور فشار خون OMROM X7 Smart است که میتواند احتمال سکته قلبی را نیز تشحیص دهد. و دستگاه اندازهگیری قند خون مانند کیت Sinocare که دارای فناوری کالیبراسیون خودکار است. علاوه بر این محصولات، دستگاه های کمتر شناخته شده دیگری مانند پالس اکسی متر (که میزان اشباع اکسیژن در گلبول های قرمز را اندازه گیری می کند) و سنسورهای ECG وجود دارد. جعبههای قرص هوشمندی مانند Ellie نیز وجود دارد که یادآوریهایی برای مصرف قرصها ارسال میکند و گزارشهایی را ارائه میدهد تا ببیند آیا تمام دوزها مصرف شدهاند یا خیر.
انتهای پیام/
نظر شما