راه اندازی ۲ نیروگاه خورشیدی در خراسان شمالی کلید خورد

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی گفت: ایجاد و راه اندازی نیروگاه های خورشیدی ۶۰ مگاواتی در شهرستان صفی آباد و ۲۵ مگاواتی در شهرستان گرمه کلید خورند.

حسن چاهی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار استانی ایسکانیوز از خراسان شمالی اظهار کرد: در حال حاضر، استان خراسان شمالی دارای ۱۲ هزار کیلومتر شبکه برق و بیش از هشت هزار دستگاه ترانس برق است که برق و روشنایی ۴۱۲ هزار مشترک را تامین می کنند.

وی گفت: در حال حاضر، در استان علاوه بر مناطق شهری همچنین ۹۷۶ روستای استان نیز برق دار هستند.

چاهی افزود: با این وجود هنوز آبادی های فاقد کد و روستاهای کمتر از ۱۰ خانوار برق دار نیستند.

وی عنوان کرد: در شهرستان شیروان نیروگاه سیکل ترکیبی فعال است که یک هزار و ۴۳۴ مگاوات از نیاز برق کشور را نیز تامین می کند.

وی همچنین بیان کرد: تا به کنون در استان ۲۸۹ سامانه انرژی خورشیدی با تولید ۲.۹ مگاوات برق ایجاد شده اند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی در ادامه خاطرنشان کرد: با اقدامات صورت گرفته، میزان خاموشی برق استان از سال ۹۱ تا پایان سال ۱۴۰۱ از ۱۸۷ دقیقه به ۷۶ دقیقه به ازای هر مشترک کاهش یافته است که در صدد هستیم این خاموشی تا سال ۱۴۱۰ به چهار دقیقه به ازای هر مشترک برسد.

صرف ۴۶ میلیارد تومان اعتبار برای تامین برق مساکن ملی استان

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی درباره عملکرد شرکت برق استان در تامین زیرساخت های برق طرح نهضت ملی مسکن اظهار کرد: تامین برق طرح های نهضت ملی مسکن شهرهای اسفراین، جاجرم، گرمه، ایور، درق، بجنورد و گلستان شهر با صرف ۴۶ میلیارد تومان اعتبار انجام شده و در حال انجام است.

افزون بر این، وی خاطرنشان کرد: در استان، تامین برق ۲۶ شهرک روستایی در جوار روستاها، انجام و تامین برق بیش از پنج هزار و ۹۸۹ مشترک برق نیز اصلاح شدند.

چاهی همچنین افزود: تامین برق طرح پساب پتروشیمی خراسان به ظرفیت چهار مگاوات و تامین برق ۱۸ سایت ایرانسل در استان نیز انجام شده اند.

علاوه بر این، وی یادآور شد: تا به کنون ۸۰ درصدد از چاه های کشاورزی استان به موتورهای برق هوشمند، تجهیز و ۷۷ درصد از کنترهای برق شهرک های صنعتی استان نیز هوشمند شده اند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی افزود: در استان، در حال حاضر یک هزار و ۹۴۶ کنتر برق ادارات و ۷۲۷ کنتر برق مشترکان خانگی هوشمند شده اند.

وی یادآور شد: صد درصد از شبکه های سیمی برق استان به شبکه های خودنگهدار تبدیل وضعیت شده اند که بر حفظ محیط زیست و جلوگیری از سرقت های شبکه برق بسیار موثر است.

واریز ۹.۵ میلیارد تومان پاداش برای مشترکان کم مصرف برق استان

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی در ادامه درباره مدیریت مصرف برق استان نیز اظهار کرد: ۸۹ درصد از مشترکان خانگی برق استان الگوی مصرف را رعایت می کنند.

وی افزود: میانگین برق مصرف مشترکان خانگی کشور در هر ماه ۲۴۶ کیلو وات ساعت است که در حال حاضر میزان مصرف برق مشترکان خانگی در استان در هر ماه ۱۴۳ کیلو وات ساعت است.

چاهی خاطرنشان کرد: در سال جاری ۸۹ درصد از مشترکان خانگی برق استان در طرح پاداش خانگی مشارکت کردند که ۲۴ درصد از این مشترکان خانگی ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پاداش کاهش مصرق برق را دریافت کردند.

وی درباره مطالبات شرکت توزیع برق استان از مشترکان خود اعلام کرد: در حال حاضر ۳۶ میلیارد تومان از مشترکان اداری، ۲۳ میلیارد تومان از مشترکان بخش صنعت و ۲۲ میلیارد تومان از مشترکان خانگی طلب تسویه نشده داریم.

شهرک های صنعتی استان معطل ایجاد پست های فوق توزیع برق

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی در بخش دیگری از سخن خود درباره توسعه زیرساخت تامین برق استان از محل ایجاد و راه اندازی پست های فوق توزیع که مطالبه شهرک های صنعتی استان است نیز اظهار کرد: در سفر رئیس جمهور به استان مصوب شد که برای شهرک ها و نواحی صنعتی گرمه، غلامان، فاروج و منطقه ویژه اقتصادی بجنورد پست های فوق توزیع برق نصب و راه اندازی شوند.

وی افزود: مسئولیت این اقدام برای شرکت برق منطقه ای خراسان تعریف و در دستور کار قرار گرفت.

چاهی با بیان اینکه هنوز این مصوبه اجرایی نشده است، گفت: این شرکت تحقق آن را از شرکت برق منطقه ای خراسان پیگیری کرده است که البته این پیگیری ادامه دارد.

راه اندازی ۲ نیروگاه خورشیدی در استان کلید خورد

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی در خاتمه درباره اقدام برای راه اندازی نیروگاه های خورشیدی در استان و توسعه آن نیز عنوان کرد: تا به کنون با همکاری نهادهای کمیته امداد و بهزیستی استان ۱۰۱ سامانه نیروگاه خورشیدی پنج کیلو واتی در پشت بام منازل مددجویان این دو نهاد، انجام و برق تولیدی آنها وارد مدار مصرف شده است.

وی افزود: در حال حاضر ۸۰۰ سامانه دیگر نیز آماده نصب و راه اندازی در پشت بام منازل مددجویان کمیته امداد استان است.

افزون بر این، چاهی اعلام کرد: در استان ۲۵ ساختگاه نیروگاه خورشیدی زیر ۱۰ مگاوات و بالای ۱۰ مگاوات تولید برق جانمایی شده و تاییدیه های آنها نیز اخذ شده اند.

وی گفت: این ساختگاه ها چشم انتظار سرمایه گذاران بخش خصوصی هستند تا در این زمین سرمایه گذاری انجام شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی همچنین اعلام کرد: اخیرا یک شرکت پیمانکار برای ایجاد و راه اندازی نیروگاه خورشیدی ۶۰ مگاواتی در منطقه قاسم خان شهرستان صفی آباد در زمینی به مساحت ۱۲۰ هکتار در مناقصه برگزار شده، برنده و انتخاب شد که سرمایه گذاری را انجام دهد.

علاوه بر این، وی بیان کرد: برای ایجاد و راه اندازی نیروگاه خورشیدی ۲۵ مگاواتی در مجاورت ناحیه صنعتی شهید محمدزاده شهرستان گرمه نیز پیمانکار انتخاب شد که این نیروگاه تا اسفند ماه سال آینده به بهره برداری می رسد.

خبرنگار: سمانه قهرمانی

انتهای پیام /

کد خبر: 1218713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =