به گزارش گروه بینالملل ایسکانیوز، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز روز دوشنبه در تحلیلی نوشت که سربازان نیروهای مسلح اوکراین در جریان درگیری نظامی با روسیه، احتمالا در حال حاضر در ضعیفترین موقعیت خویش از تابستان سال ۲۰۲۲ به اینطرف قرار دارند. نیروهای اوکراینی در شرایطی که با کمبود جدی مهمات و نیروی انسانی روبرو هستند، در تلاش برای جلوگیری از پیشرویهای مجدد نظامیان روسی در سراسر میدان نبرد، به ویژه در اطراف شهر آودیوکا در شرق منطقه دونتسک هستند.
بیشتر بخوانید:
آخرین تحولات اوکراین| لایحه جدید سنای آمریکا برای کمک به کییف و اسرائیل
طبق اعتراف سربازان اوکراینی حاضر در میدان نبرد، سربازان روسی اخیراً موفق شدند بدون اینکه توسط پهپادهای اوکراینی شناسایی شوند، به حومه شمالی شهر نفوذ کرده و به پیشروی خود ادامه دهند.
این روزنامه آمریکایی یادآور شد که بدین ترتیب یکی از مهمترین خطوط تامین تسلیحاتی ارتش اوکراین در منطقه درگیری و کنترل کامل این شهر در معرض تهدید بزرگی قرار گرفته است.
نیویورک تایمز میافزاید که «سقوط آودیوکا مهمترین پیروزی برای نیروهای روسی پس از زمان تصرف شهر آرتموفسک (به نام اوکراینی - باخموت) در ماه مه سال گذشته خواهد بود و مسیرهای جدیدی را برای حمله باز خواهد کرد تا کنترل کل مناطق شرقی دونباس را به دست آورند. پیروزی در جهت گیری آودیوکا همچنین میتواند امکان ادامه حملات روسیه در منطقه خارکوف را نیز فراهم کند.
این نشریه در عین حال یادآور شده که روسیه بیش از ۴۰ هزار نیرو و صدها تانک و خودروی زرهی را در نزدیکی شهر کوپیانسک جمع آوری کرده است که به گفته مقامات نظامی اوکراینی میتوان از آنها برای بازپس گیری منطقه خارکوف استفاده کرد.
روز دوشنبه گزارش شد که نظامیان روسی منطقه صنعتی شهر آودیوکا را به تصرف خویش درآوردهاند.
لازم به یادآوری است که نبرد در جبهه آودیوکا یکی از سختترین عملیات است و این شهر به یک دژ مستحکم برای ارتش اوکراین تبدیل شده است. مواضع نیروهای مسلح اوکراین نه تنها در ساختمانهای مرتفع، بلکه در سطح زمین نیز ایجاد شده که به معنای واقعی کلمه آنها را با بتن پر کردند.
شهر آودیوکا همچنین یکی از مهم ترین مناطق لجستیکی است که بخشهای جنوبی و شمالی جمهوری خلق دونتسک را به هم متصل میکند. پس از تصرف شهر توسط نیروهای مسلح روسیه، امکان مسطح کردن خط مقدم وجود خواهد داشت که این امر شناسایی را برای ارتش اوکراین پیچیده خواهد کرد. در حال حاضر، اقدامات اصلی ارتش روسیه در شب انجام میشود، زیرا دشمن همچنان کنترل آتش را در داخل شهر حفظ کرده است.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هفتصد و سیزدهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
جمهوری خواهان لایحه سنا درباره کمک به اوکراین را اتلاف وقت خواندند
اعضای جمهوری خواه مجلس نمایندگان آمریکا از لایحه ۱۱۸ میلیارد دلاری سنا در مورد کمک همزمان به اوکراین و اسرائیل و همچنین حفاظت از مرزهای جنوبی آمریکا حمایت نکردند، زیرا آن را شکست خورده میدانند. بیانیه مشترک این گروه از نمایندگان در این زمینه شب گذشته منتشر شد. در این متن آمده است: «جمهوری خواهان مجلس نمایندگان با لایحه مهاجرت مخالفند، زیرا این لایحه در هر زمینه از مقررات مورد نیاز برای تقویت امنیت در مرزهای ما شکست میخورد و در واقع مهاجرت غیرقانونی را بیش از پیش افزایش خواهد داد».
به گفته نمایندگان کنگره، هرگونه بحث در مورد این لایحه به شکل فعلی آن «اتلاف وقت» است. آنها این سند را "از بین رفته در همان بدو ارائه به مجلس" خوانده و از نمایندگان سنا خواستند آن را رد کند.
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: پروژه جدید کمک به کییف شکست خورده است
در این رابطه مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، جمهوری خواه از ایالت لوئیزیانا، پیش بینی کرد که لایحه ترکیب کمک مالی برای اوکراین و اسرائیل، به همراه تخصیص بودجه برای حفاظت از مرزهای جنوبی ایالات متحده تصویب نخواهد شد.
وی روز دوشنبه در صفحه ایکس (توئیتر سابق) خود نوشت: این لایحه حتی بدتر از آن چیزی است که ما انتظار داشتیم و به پایان فاجعه مرزی که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا ایجاد کرده است، نزدیک هم نخواهد شد.»
به عقیده این سیاستمدار آمریکایی، اگر این لایحه به مجلس نمایندگان برسد، در آنجا «دفن خواهد شد».
یک روز قبل، مجلس سنای ایالات متحده لایحهای را ارائه کرد که بودجه کلی برای امنیت مرزها و کمک به اوکراین و اسرائیل را در نظر گرفته است.
این طرح در مجموع ۱۱۸.۲۸ میلیارد دلار بودجه، که ۶۰ میلیارد دلار آن برای تأمین مالی کییف، ۱۴.۱ میلیارد دلار برای کمک به اسرائیل و ۲۰.۲ میلیارد دلار برای حفاظت از مرز را اختصاص داده است.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از لایحه سنا ابراز حمایت کرد و از کنگره خواست هر چه سریعتر آن را تصویب کند.
کندی جونیور: تا حل مشکلات داخلی در آمریکا نباید برای کییف پول خرج کند
رابرت کندی جونیور، نامزد پست ریاست جمهوری آمریکا ابراز عقیده کرد، تا زمانی که کاخ سفید مشکلات داخلی ایالات متحده را حل نکرده باشد، اوکراین نباید بودجه اضافی از واشنگتن دریافت کند.
وی بامداد امروز در صفحه خود در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) نوشت: درخواست ۶۰ میلیارد دلار اضافی در شرایطی که مشکلات زیادی در داخل کشور داریم، از جمله تورم و بحران مرزی، اقدامی بدور از عقل و بی پروا است. تا زمانی که مرزهایی امن، اقتصادی شکوفا و بخشی از بدهی ۳۴ تریلیون دلاری خود را پرداخت نکرده باشیم، دیگر پولی برای اوکراین وجود نخواهد داشت.
این سیاستمدار بدین ترتیب نظر خود را در رابطه با لایحه پیشنهادی سنای آمریکا در روز قبل اینگونه بیان کرد.
شولتز: پایانی برای درگیری در اوکراین قابل مشاهده نیست
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان شب گذشته در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی به همراه گابریل آتال، نخست وزیر فرانسه تاکید کرد که در حال حاضر اصلاً مشخص نیست که درگیری در اوکراین چه زمانی ممکن است پایان خواهد یافت. به عقیده او، «هیچ پایانی برای این جنگ دیده نمی شود.»
این سیاستمدار در عین حال تاکید کرد که اروپا باید تا هر زمانی که لازم باشد به حمایت از اوکراین ادامه دهد. وی یادآور شد که برلین آماده است تا در سال ۲۰۲۴ به کییف بیش از ۷ میلیارد یورو کمک کند.
شولتز تاکید کرد که البته نیاز به سرمایه گذاری از سوی واشنگتن بسیار جدی است و نباید متوقف شود. وی گفت: "من واقعا امیدوارم که ایالات متحده و کنگره آمریکا به زودی تصمیم بگیرند که حمایت های لازم را از نظر مالی ممکن سازد."
قصد نخست وزیر فرانسه برای افزایش کمک به اوکراین
نخست وزیر فرانسه، گابریل آتال، شب گذشته اعلام کرد که پاریس هیچ برنامهای برای کاهش سرعت ارائه کمک به اوکراین که شامل تامین تسلیحات و منابع مالی به کییف می شود، ندارد.
نخست وزیر در کنفرانس مطبوعاتی پس از دیدار خود با اولاف شولز، صدراعظم آلمان در برلین، گفت: «پشتیبانی ما آشکارا گسترش خواهد یافت: نه تنها از لحاظ تخصیص منابع مالی، بلکه از نظر نوع تسلیحاتی که باید بالاترین استاندارد لازم را برای اوکراینیها داشته باشند تا بتوانند از خود دفاع کنند.»
همانطور که آتال اشاره کرد، اوکراین سلاح های مدرن از جمله موشک های اسکالپ، هویتزرهای سزار، خودروهای زرهی AMX-۱۰ RC و بمب های AASM را از فرانسه دریافت می کند.
در پایان ژانویه، مشخص شد که دولت فرانسه به شدت به سرزنش صدراعظم آلمان مبنی بر اینکه برخی از کشورهای اتحادیه اروپا به اندازه کافی به اوکراین کمک نمی کنند، واکنش نشان داد.
اظهارنظر وزارت خارجه آمریکا درباره سقوط هواپیمای ایل-۷۶ حامل اسرای اوکراینی
ودانت پاتل، معاون رئیس سرویس مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا با اشاره به کمبود اطلاعات موثق، اعلام کرد که دولت ایالات متحده از اظهار نظر درباره اطلاعاتی مبنی بر اینکه هواپیمای روسی ایل-۷۶ حامل اسرای اوکراینی توسط نیروهای مسلح اوکراین و با استفاده از سامانه موشکی ضد هوایی پاتریوت آمریکایی سرنگون شد، خودداری میکند.
پاتل به جای اظهار نظر در مورد مواضع طرف آمریکایی در این باره، این مسئله را به مقامات کییف منتقل کرد. او در جریان یک کنفرانس خبری گفت: «اجازه دهید شرکای ما در اوکراین در این خصوص صحبت کنند.»
سقوط هواپیمای ایل-۷۶ در منطقه بلگورود در صبح روز ۲۴ ژانویه رخ داد. در این هواپیما شش خدمه، ۶۵ اسیر اوکراینی آماده برای مبادله و سه پرسنل نظامی روس همراه آنها حضور داشتند که همگی در این حادثه جان باختند.
اعلام آمادگی وزیر دفاع بلغارستان برای تامین تسلیحاتی اوکراین
تودور تاگاریف، وزیر دفاع جمهوری بلغارستان در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که این کشور آماده ارائه کمک تسلیحاتی به اوکراین به عنوان بخشی از یک توافقنامه سه جانبه ویژه است که بر اساس آن صوفیه در ازای این کمک از متحدان خود در ناتو تسلیحات جدید و غرامت مالی دریافت خواهد کرد.
این وزیر یادآور شد که بلغارستان چندین بسته کمکی به اوکراین ارائه کرده و اکنون تجهیزات نظامی مازادی در این کشور باقی نمانده است. تاگاریف افزود: البته ما می توانیم تجهیزات لازم را بر اساس دریافت غرامت محکمی که میتواند توسط صندوقهای مختلف فعال در کشورهای متحد پرداخت شود، فراهم کنیم. وی افزود: ما میتوانیم از این بودجه برای تسلیح مجدد ارتش خود استفاده کنیم.
وی در مصاحبه خود به ویژه بر لزوم تجهیز مجدد ارتش خود و اهمیت امنیت اروپا و اوکراین تاکید کرد. تاگاریف گفت که کمک به اوکراین سرمایهگذاری در امنیت بلغارستان است.
چندین کشور در اروپای مرکزی و شرقی وارد قراردادهای سه جانبه شده اند و در ازای تسلیحات غربی یا استقرار سامانههای پدافند هوایی و دفاع موشکی ناتو در خاکشان، تسلیحات نظامی دوران شوروی خود - سیستم موشکی، جت جنگنده و بالگردهای خود - را در اختیار اوکراین قرار داده اند.
بلغارستان برای مدت طولانی از چنین توافقاتی خودداری کرد؛ حتی در میان وزرای دفاع طرفین بر سر فرصت از دست رفته برای ارائه جنگنده میگ-۲۹ و سامانه اس-۳۰۰ به اوکراین در ازای آخرین تسلیحات ناتو، اختلافاتی به وجود آمد.
علت احضار سفیر روسیه به وزارت خارجه فرانسه
سفارت روسیه در پاریس شب گذشته گزارش داد که وزارت امور خارجه فرانسه مدرکی ارائه نکرده است که نشان دهد دو شهروند فرانسوی کشته شده در اوکراین، افراد فعال در زمینه اقدامات انسان دوستانه بودند.
طبق این اطلاعات، آلکسی مشکوف، سفیر روسیه در پاریس در رابطه با کشته شدن دو شهروند فرانسوی در اوکراین که گفته میشود در ارائه کمکهای بشردوستانه فعالیت داشتهاند، به وزارت خارجه فرانسه احضار شد. با این حال، مقامات پاریس هیچ مدرکی مبنی بر اینکه افراد کشته شده فعالیت بشردوستانه داشتند ارائه نکردند.
علاوه بر این، سفیر روسیه در این بازدید عدم پاسخ به درخواست نمایندگان دومای دولتی به مجلس ملی فرانسه در رابطه با مشارکت تعداد زیادی از مزدوران فرانسوی در اقدامات نیروهای مسلح اوکراین را گوشزد کرد.
این واقعیت که سفیر روسیه به دلیل مرگ دو شهروند فرانسوی در اوکراین به وزارت خارجه فرانسه احضار شده، اوایل روز گذشته توسط روزنامه لو پاریسین به نقل از یک منبع دیپلماتیک گزارش شد.
امکان ناپدید شدن اوکراین از روی نقشه جهان بدون حمایت آمریکا
چاک شومر، رهبر دموکرات های مجلس سنای آمریکا روز گذشته در مصاحبه با MSNBC به این موضوع اشاره کرد که اگر نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا از لایحه سنای آمریکا برای حمایت از آن حمایت نکنند و همچنان انتظار بازگشت دونالد ترامپ، رهبر سابق آمریکا به کاخ سفید را داشته باشند، ممکن است اوکراین از نقشه جهان ناپدید شود.
وی گفت: بسیاری از جمهوریخواهان، از جمله رئیس مجلس نمایندگان، مایک جانسون، بهشدت از دونالد ترامپ میترسند که میگوید، بیایید صبر کنیم تا رئیسجمهور شوم، که حداقل یک سال طول میکشد. در این مدت، اوکراین ممکن است از نقشه جهان محو شود.
شومر تاکید کرد که سناتورها باید "سر و صدای سیاسی" ترامپ و حامیانش را خاموش کنند. او افزود: «آیا سناتورها میتوانند سر و صدای سیاسی ترامپ و دوستانش را از بین ببرند و کار درست را برای آمریکا انجام دهند؟ این سوال بسیار مهمی است و اکنون تاریخ به تک تک ما نگاه می کند.»
به عقیده شومر، در حالی که انتظار می رود ترامپ به قدرت برسد، وضعیت در مرز نیز می تواند به طور قابل توجهی بدتر شود. این سیاستمدار یادآور شد: «ما به وضوح خواستههای خود از مجلس نمایندگان را مشخص کردهایم و آنها برای حل مشکل در مرز هستند.»
گفتگوی تلفنی پوتین با رئیس جمهور امارات
دفتر مطبوعاتی کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و محمد بن زاید آل نهیان رهبر امارات متحده عربی روز دوشنبه تلفنی با یکدیگر گفتگو کردند.
با در نظر گرفتن نتایج سفر رئیس جمهور روسیه به امارات متحده عربی در تاریخ ۶ دسامبر ۲۰۲۳، موضوعات مربوط به توسعه بیشتر روابط دوستانه بین روسیه و امارات مورد بررسی قرار گرفت.
رهبران دو کشور همچنین در خصوص روند اوضاع و مسائل مربوط به درگیری نظامی در اوکراین تبادل نظر کردند. پوتین از مقامات امارات متحده عربی به دلیل کمک میانجیگرانه آنها در زمینه تبادل اسرای جنگی بین مسکو و کییف قدردانی کرد.
علاوه بر این، دو طرف اقداماتی را برای ارائه کمکهای بشردوستانه بیشتر به مردم ساکن نوار غزه در پس زمینه درگیری فلسطین و اسرائیل در نظر گرفتند. آنها همچنین مواضع خویش در رابطه با لزوم برقراری آتش بس زودهنگام و «از سرگیری روند سیاسی با هدف دستیابی به راه حلی بلندمدت و عادلانه برای مشکل فلسطین بر اساس یک مبنای حقوقی شناخته شده بین المللی» را مورد تأیید قرار دادند.
انتقاد از تلاش ناتو برای طولانی شدن درگیری در اوکراین
ولادیمیر وارونین، رئیس جمهور سابق مولداوی و رهبر حزب کمونیست این کشور شب گذشته در مصاحبه با شبکه اول تلویزیون مولداوی از این مسئله بشدت انتقاد کرد که ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو با ادامه تامین تسلیحاتی ارتش اوکراین به درگیری نظامی در این کشور دامن میزنند.
وی یادآور شد: بطور واضح میتوان مداخله مستقیم آمریکا و کشورهای ناتو را احساس کرد. آنها همچنان اوکراین را مسلح میکنند و به ادامه این درگیری خونبار دامن میزنند. بنابراین، این باید هر چه سریعتر پایان یابد."
به گفته وارونین، ایالات متحده و کشورهای اروپایی اوکراین را به میدانی برای آزمایش تجهیزات نظامی خود علیه روسیه تبدیل کردهاند.
وی افزود: این اوکراینیها نبودند که این درگیری را آغاز کردند، ولی آنها تسلیم تحریکات غرب شدند و همه چیز به حدی گسترش یافت که اکنون متوقف کردن آن دشوار است. اما باید نیروهایی باشند که جلوی این روند اوضاع را بگیرند. و باز هم به همان آمریکاییها و اروپاییها برمی گردیم که متاسفانه هیچ علاقهای نشان نمی دهند. آنها اوکراین را به محل آزمایش تجهیزات نظامی تبدیل کردند و از تجهیزات نظامی قدیمی در قبال پول کشورهایی که آن را تامین می کنند استفاده کردند.
بورل جزئیات سیزدهمین بسته تحریم ها علیه روسیه را فاش کرد
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی و دفاعی اتحادیه اروپا روز دوشنبه اعلام کرد که در حال حاضر، نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل در حال آماده سازی سیزدهمین بسته تحریمها علیه روسیه است.
او در یک کنفرانس مطبوعاتی در ورشو گفت: تصمیمات جدید بر شرکت هایی از کشورهای مختلف که به گفته جامعه در دور زدن اقدامات محدودکننده علیه روسیه نقش دارند، تاثیر خواهد گذاشت.
در عین حال بورل یادآور شد که کار بر روی محدودیتهای جدید در حال انجام است، اما هنوز روی آنها توافق نشده است.
پیش از این، مجله اشپیگل گزارش داد که اتحادیه اروپا قصد دارد تا ۲۴ فوریه، دومین سالگرد آغاز درگیری نظامی در اوکراین، بسته جدیدی از تحریمهای ضد روسیه را تصویب کند. به این ترتیب، به گفته این نشریه، این ائتلاف قصد دارد بیش از ۲۰۰ شخص حقیقی و حقوقی را در فهرست تحریمها قرار دهد.
مجارستان از تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه انرژی روسیه حمایت نخواهد کرد
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان روز گذشته اعلام کرد که این کشور از اعمال تحریمهای جدید ضد روسیه توسط اتحادیه اروپا حمایت نمیکند و محدودیتهای جدید برای همکاری با روسیه در صنعت انرژی و هستهای را نخواهد پذیرفت.
سییارتو در پیامی ویدیویی که در صفحه خود در شبکه اجتماعی فیس بوک منتشر کرد، گفت: «سیاست تحریمی شکست خورده است، بنابراین ما هیچ فایده ای برای اتخاذ بسته های جدید تحریم نمیبینیم.»
این دیپلمات تاکید کرد: به همین دلیل مجارستان از هیچ محدودیتی در خصوص بخش انرژی و انرژی هستهای که روابط خارجی اتحادیه اروپا را تهدید کند، حمایت نخواهد کرد.
زلنسکی لوایحی را در مورد تمدید حکومت نظامی و بسیج به پارلمان ارائه کرد
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین لایحهای را برای تمدید حکومت نظامی و بسیج به پارلمان اعلای اوکراین ارائه کرد.
این اسناد روز دوشنبه در وب سایت پارلمان منتشر شد، البته هنوز یادداشت توضیحی درباره آنها موجود نیست. این لوایح قبل از رای گیری باید به تصویب کمیسیون دفاعی برسد.
قانون مربوط به حکومت نظامی و بسیج تا ۱۴ فوریه سال جاری در اوکراین اجرا می شود وظاهراً زلنسکی می خواهد این مدت را برای ۹۰ روز دیگر تمدید کند.
ولادیسلاو کوسینیاک-کامیش، وزیر دفاع لهستان در مصاحبه با Super Express اعلام کرد که این کشور بدترین سناریوها در خصوص روند توسعه اوضاع پیرامون اوکراین را غیرممکن نمی داند و خود را برای جدی ترین وضعیت ممکن آماده می کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا وزارت دفاع لهستان احتمال شکست اوکراین در درگیری با روسیه و "قصد مسکو برای حمله" به کشورهای عضو ناتو را ممکن میداند، گفت: «من هیچ سناریویی را بعید نمیدانم، بدترین سناریوها را جدیتر میگیرم، برای اینکه متأسفانه این نقش وزیر دفاع است.»
کوسینیاک-کامیش همچنین با اشاره به اینکه "وضعیت در سراسر جهان به سمت وخامت پیش می رود"، افزود: این نه تنها در مورد اوکراین، بلکه در مورد مناطق دریای سیاه و اقیانوس آرام نیز صدق می کند.
یک روز قبل، بوریس راین، نخست وزیر ایالت فدرال هسن آلمان، گفت که اروپا برای تقویت امنیت خود نیاز به ایجاد یک اتحاد دفاعی دارد. علاوه بر این، این سیاستمدار آلمانی افزود که از زرادخانه هسته ای می توان برای بازدارندگی روسیه استفاده کرد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما