متن و حاشیه اولین روز ثبت‌نام  چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

در اولین روز ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری محمدرضا صباغیان بافقی، مصطفی کواکبیان، عباس مقتدایی خوراسگانی، قدرتعلی حشمتی و سعید جلیلی ثبت نام کردند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز؛ چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری که بنا بود خرداد ۱۴۰۴ برگزار شود، پس از شهادت رئیس‌جمهور بر اساس قاون به صورت زودهنگام در هشتم تیرماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

از ساعت ۸ صبح امروز با سخنرانی وزیر کشور احمد وحیدی، فرآیند ثبت‌نام انتخابات ریاست جمهوری آغاز شد.

داوطلبان انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری از پنجشنبه مورخ ۱۴۰۳/۳/۱۰ تا روز دوشنبه مورخ ۱۴۰۳/۳/۱۴ به مدت پنج روز از ساعت ۸:۰۰ صبح الی ۱۸:۰۰ می‌توانند با حضور در محل وزارت کشور ثبت‌نام کنند.

از روزهای گذشته فهرست کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در دست گمانه‌زنی و تکمیل است و به جز چند نام که کاندیداتوری آنان قطعی شده است، درباره سایر افراد هنوز خبر قطعی منتشر نشده است و باید دید کدام‌یک از نام‌هایی که در لیست‌های متعدد دیده ‌ایم سرانجام مقابل دوربین‌های خبرنگاران و عکاسان در ستاد انتخابات قرار خواهند گرفت.

به گزارش ایسکانیوز ؛ هر کدام از داوطلبان بعد از انجام فرآیند انتخابات، ۵ دقیقه فرصت دارند تا پشت تریبون قرار گیرند و برنامه و اهداف خود را تشریح کنند. 

۱۷:۵۰: سعید جلیلی: هر رأیی که به صندوق ریخته می‌شود را مبارک دانست

جلیلی در آخرین دقایق وقت امروز برای ثبت نام در وزارت کشور حاضر شد و در جمع خبرنگاران گفت: ملت خوب و فهیم ما سهم خود را انجام داده‌اند و اکنون آماده‌اند تا نقش‌های بزرگ‌تری برای پیشرفت کشور ایفا کنند.ش باور دارم مردم ما آنچه در امکان و توان آن‌ها بوده است به صحنه آورده‌اند و می‌آورند و این بزرگ‌ترین سرمایۀ کشور است.

رئیس جمهور شهید این سرمایۀ مردمی را می‌شناخت و قدر آن را می‌دانست. کسی که پا به عرصۀ انتخابات ریاست جمهوری می‌گذارد، باید هم‌چون رئیس جمهور شهید این سرمایۀ مردمی را بشناسد و قدر بداند.
امروز به دولتی نیاز داریم که با همۀ وجود، عزم و اراده و برنامه داشته باشد تا این سرمایه را ارتقا دهد.

ما در ده سال گذشته در «دولت سایه» به این اندیشیده ایم و با شبکه‌ای گسترده از نخبگان و اساتید حوزه‌های مختلف پیرامون آن بررسی‌های کارشناسی انجام داده ایم. در تمام این ده سال، فارغ از اینکه دولت مستقر، خود را رقیب ما می دانسته یا رفیق ما، نتایج بررسی و حل مساله ها را برای تایید، تصحیح یا تکمیل به دولتمردان ارایه کردیم.

رئیس جمهور باید بداند چه فرصت‌هایی وجود دارد  و چگونه از این فرصت‌ها به نفع ملت ایران استفاده حداکثری کند. به حداقل‌ها و ادارۀ روزمرۀ کشور راضی نشود  و به قله‌ها نگاه کند.

پیشرفت‌های مردم ما و روندهای جهانی به ما نشان می‌دهد، ما امروز در یک فرصت تاریخی هستیم. هرملتی که از فرصت‌های تاریخی غفلت کرد، از مسیر پیشرفت عقب ماند.

عدالتی که در جهت جهش کشور، برای مشارکت‌دادن ظرفیت تک‌تک مردم ایران حق قائل باشد و آن را به میدان بیاورد. این حق یک یک (همۀ) مردم عزیز ایران است که برای جهش این کشور دوست داشتنی نقشی ایفا کنند.
تبعیض نمی‌گذارد «همه» حرکت کنند. ‌ بدون مناسبات عادلانه، سرمایه‌ها به ضرر همه تلف می‌شود و به سود عده‌ای معدود به کار گرفته می‌شود. 

در مناسبات عادلانه است که همۀ ظرفیت‌ها به کار گرفته می‌شوند، حصارها و انحصارها شکسته می‌شود، خطکشی‌های نادرست برداشته می‌شود، و پیشرفت محقق میشود.

برای جهش، برای پیشرفت، مشارکت حداکثری مردم لازم است، عدالت لازم است. «همه» باید امکان حرکت و رشد داشته باشند.

تصمیم صحیح و به موقعو امروز درادامۀ موفقیت‌های مسیر شهید عزیز، به تصمیم‌های صحیح و به‌موقع نیاز داریم،  تا نه تنها  دچار روزمرگی نشویم، بلکه به قله‌های پیشرفت دست پیدا کنیم.
هنر تدبیر یعنی باید فرصت‌های فرهنگی، تاریخی، منطقه‌ای، اقتصادی، علم و فن‌آوری را از قبل شناخته باشیم؛  اولویت‌بندی و برنامه‌ریزی کرده باشیم؛  و با اشراف لازم بر برنامه، آن را به اجرا درآوریم. ا تا نتیجۀ تحقق برنامه ها، بهره بردن تک تک مردم ایران باشد، نه فقط عده‌ای خاص.
همچنان که باید آسیب‌ها را که مانع این پیشرفت است شناخته باشیم و اجازه ندهیم مانع این پیشرفت شود.

بویژۀ «آسیب‌های اداری-اجرایی-سیاسی که به ظاهر ساده و پیش پا افتاده به نظر می‌آید، اما موجب انحصارها، اتلاف سرمایه‌ها، معطل ماندن ابتکارها، و کندی و توقف در مسیر تعالی کشور می‌شود.» و باید به هر نامزدی که می‌خواهد ایران و ایرانی را قدرتمندتر از همیشه ببیند خوش آمد گفت،  و هر رأیی که به صندوق ریخته می‌شود را مبارک دانست.

۱۷:۱۵: اولین واکنش امیر حسین ثابتی به میزان رای سعید جلیلی 

امیر حسین ثابتی، نماینده حوزه تهرا ن در مجلس دوازدهم شورای اسلامی همراه سعید جلیلی به ستاد انتخابات وزرات کشور آمده بود.

وی درباره میزان رای جلیلی در انتخابات گفت: نمی دانم، مردم هر چه قدر رای بدهند.

ثابتی درباره میزان مشارکت مردم در انتخابات نیز گفت: امیدواریم بالا باشد، تلاشمان را می کنیم که بالا برود.باید نتیجه تعیین صلاحیت ها بیاید. مشارکت بالا به نفع مردم و کشور است.

وی در ادامه گفت: حضور یک نماینده مجلس در کنار کاندیدا منع قانونی ندارد.

ثاتی گفت: کسانی که امروز می خواهند چیزی را که قانون اجازه داده را به ضد قانون تبدیل کنند، همان هایی هستند که سال ۹۶ وقتی آقای ظریف در کسوت وزیر خارجه  به صورت غیر قانونی در اصفهان کنار روحانی سخنرانی کرد، سکوت کردند و توجیه کردند.

وی در پاسخ به این پرسش که آقای جلیلی چندمین بار است که در انتخابات شرکت می کند؟ گفت: در ویکی پدیا سرچ کنید، در می آید!

۱۷:۰۰: حشمتیان: برای بازنگری در قانون اساسی تلاش خواهم کرد

قدرتعلی حشمتیان داوطلب انتخابات ریاست جمهوری بعد از پایان فرایند ثبت نام در جمع خبرنگاران گفت: برای دومین بار در انتخایات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم. من به کسی وابسته نیستم و فقط به خدا وابسته هستم.  اگر رزومه من را مطالعه کنید رزومه صد در صد از نامزدهای دیگر قوی نیست. اما چون به کسی وابسته نیستم رزومه من دیده نمی شود.  تا ابد هوادار نظام خواهم بود. مشکلات کشور زیاد است. قطعا دولتی تشکیل خواهم داد که رفاه ایجاد کند نام دولت من، دولت رفاه است. برای بازنگری در قانون اساسی تلاش خواهم کرد تلاش برای رفع تحریم ها که در ممملکت ما ایجاد شده از جمله برنامه‌های من خواهد بود. برای همسان سازی حقوق سعی خواهم کرد تا آن را به نتیجه برسانم. دگرگونی در سیستم مالی، رفع تورم، مبارزه با فساد شعار من خواهد بود.

وی افزود: ارزش پول ملی به حداقل رسیده است من گله مند هستم که چرا خبرنگاران به سمت آقای جلیلی رفتید و من را مظلوم گیر آوردید. ما در کنار مظلومان جهان ایستاده و خواهم بود. خانه احزاب ایران مظلوم ترین جاییی است که به آن هیچ توجهی نمی شود. رئیس جمهور شهیدمان به شهردار تهران دستور داد تا ساختمانی در اختیار ما بگذارند اما هنوز که هنوز است خبری نیست. شورای نگهبان اجازه دهید همه تایید صلاحیت شوند تا مردم انتخاب کنند. بنده حرکت آقای رئیسی را در سیاست خارجی پسندیدم و آن راه را ادامه خواهم داد. به خبرنگاران ما بها داده نشده است و من برای بها دادن به خبرنگاران تلاش خواهم کرد.

۱۶:۴۵: سعید جلیلی  برای کاندیداتوری ریاست جمهوری ثبت‌نام کرد

وی از سال ۱۳۸۶ تا شهریور ۱۳۹۲ دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس گروه مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران بود.

جلیلی در سال ۱۳۹۲ در یازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری نامزد شد، و بیش از ۴ میلیون رای کسب کرد و نفر سوم شد.

وی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ نیز به عنوان کاندیدا ثبت‌نام کرد و دو روز پیش از برگزاری انتخابات به نفع شهید سیدابراهیم رئیسی انصراف داد.

۱۶:۱۰: قدرتعلی حشمتیان برای کاندیداتوری ریاست جمهوری ثبت‌نام کرد

حشمتیان رئیس دوره‌ای خانه احزاب است. وی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز کاندیدا شد اما پس از چند روز با ارسال نامه‌ای به ستاد انتخابات کشور از کاندیداتوری انصراف داد. 

۱۴:۴۸: مقتدایی: شعار انتخاباتی من «ایران ما» است

 «عباس مقتدایی» پس از ثبت نام در انتخابات چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران مستقر در وزارت کشور، گفت: فردی از جامعه دانشگاهی کشور هستم و در ۳ دوره مورد توجه و عنایت اصفهان به عنوان نماینده قرار گرفتم. در این مقطع برای اینکه احساس کردم باید سلایق مختلف را عملیاتی کنیم، لازم دانستم که ثبت نام کنم.

وی افزود: مجلس شورای اسلامی و پیشینه آن نشان می‌دهد که مردم ایران در ساختارسازی خوب عمل کردند. با استفاده از ظرفیت‌های قانون اساسی توانستیم از مساله‌ای که می‌توانست برای هر ملتی مشکل آفرین باشد، عبور کنیم.

داوطلب انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: همه بخش‌های کشور نیازمند رسیدگی هستند و شعار انتخاباتی من «ایران ما» است.

۰۵ :۱۴ سخنگوی ستاد انتخابات : تاکنون شرایط ثبت‌نام ۳ داوطلب احراز شده‌است

محسن اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران اعلام کرد: براساس قانون انتخابات ریاست جمهوری و مصوبه شورای نگهبان مقرر شد داوطلبانی که دارای شرایط هستند در بخش بررسی مدارک، مدارک آنها بررسی شود و چنانچه دارای شرایط بودند ثبت نام قطعی از آنان به عمل آید بر همین اساس همکاران ما در ستاد انتخابات کشور میزبان برخی از داوطلبان بودند و این فرایند تا ساعت ۱۸ امروز ادامه خواهد داشت.

وی گفت: تاکنون سه داوطلب دارای شرایط قطعی ثبت نام بودند و ثبت نام آنها قطعی شده است.

سخنگوی ستاد وزارت کشور تصریح کرد: امسال برعکس ادوار گذشته به جهت اینکه تبیین خوبی درخصوص شرایط داوطلبان صورت گرفته و اطلاع رسانی که رسانه ها داشتند، کسانی که دارای شرایط سنی ۴۰ تا ۷۵ سال هستند، مدرک فوق لیسانس به بالا دارند و همچنین سابقه تصدی ۴ سال مدیریت کلان کشور را دارند، و سوء سابقه و پیشنیه ندارند  به سالن اصلی ثبت نام راهنمایی می‌شوند.

وی افزود: توصیه من به داوطلبانی که دارای این شرایط هستند این است که مدیریت زمان داشته باشند و ثبت نام خود را به روزهای آخر موکل نکنند.

اسلامی گفت: داوطلبان برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری همراه داشتن اصل مدرک تحصیل و کارت ملی و شناسانه و گواهی سوء پیشنیه را با  چهار سالی که سابقه تصدی در مدیریت کلان کشور هست را فراموش نکنند.

۱۳:۵۵: عباس مقتدایی خوراسگانی برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کرد



«عباس مقتدایی خوراسگانی» نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی با حضور در ستاد انتخابات کشور در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.

۴۵: ۱۲: کواکبیان: نام دولت من دولت مردم سالار با شعار صداقت با مردم است

مصطفی کواکبیان در جمع خبرنگاران گفت: نام دولتی که بنده می خواهم با آن وارد عرصه انتخابات شوم، دولت مردمسالار با شعار صداقت با مردم است. 

وی افزود: بسیاری از بن بست هایی که  امروزه در کشور داریم، بخاطر قوانین دست وپاگیر است لذا باید در چارچوب قانون اساسی تغییراتی لحاظ شود. 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: لغو تحریم ها و ارتباط با همه دنیا بجز رژیم صهیونیستی، ثبات و تقویت ارزش پول ملی با استقلال بانک مرکزی، فسادزدایی از ارکان حکومت و نیز حاکمیت قانون با دفاع از حقوق شهروندان از برنامه‌های اصلی بنده در این دوره از انتخابات است. 

وی با بیان‌ اینکه کمترین رشد را در بین کشورهای منطقه از  لحاظ اقتصادی داریم، گفت: شاخص های اقتصادی ما در بین ۱۵ کشور همسایه بسیار پایین است. در وضعیت تجاری هم اوضاع بهتر نیست.

نرخ پایدار تورمی مان دو رقمی است و نرخ بیکاری نیز بالاست. ۱۵ برنامه در حوزه های مختلف دارم که در صورت انتخاب آن‌ها را اجرایی خواهم کرد. 

۱۲: ۱۲: صباغیان: ساخت سیاسی کشور با تقویت جمهوریت و اسلامیت نظام اصلاح می‌شود

صباغیان در سخنان کوتاهی در جمع خبرنگاران گفت:علی‌غم دستاوردهایی که تاکنون داشته‌ایم دولت هایی که تاکنون آمده اند نتوانسته‌اند مشکلات را حل کنند.

وی گفت: همه دولت ها در یک ایستگاه توقف کرده‌انده  و نتوانستند حرکت کنند. 

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: ریشه مشکلات در ساختار سیاسی و اداری کشور است و تا زمانی که حل نشود هر کسی که بیاید روی همان ریل حرکت خواهد کرد.

وی گفت: باید امروز کسی چاقوی جراحی را بردارد و اصلاح کند. اگر کسی این حرف را بزند فکر می کنند با نظام مشکل دارد اما هدف اصلاح است. 

صباغیان در ادامه تاکید کرد: الویت اول من اصلاح ساختار و سیاسی است. 

صباغیان تاکید کرد: امروز به نام تمرکززدایی قدرت زیادی به استان داران داده‌اند. 

وی در پایان گفت: ساخت سیاسی کشور با تقویت جمهوریت و اسلامیت نظام اصلاح می‌شود. 

۴۰: ۱۱: مصطفی کواکبیان برای کاندیداتوری ثبت نام کرد


 

دبیرکل حزب مردم سالاری با حضور در ستاد انتخابات کشور برای داوطلبی در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کرد.

۱۱:۲۷: محمدرضا صباغیان بافقی، ثبت نام کرد

صباغیان بافقی، نماینده بافق در مجلس دهم، یازدهم و دوازدهم شورای اسلامی با حضور در ستاد انتخابات وزارت کشور برای کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کرد.

۱۰:۰۴: حال و هوای ستاد انتخابات وزارت کشور

۸:۵۰: تصویری از حاشیه حضور وزیر کشور

تصاویر بیشتر را اینجا ببینید.

۸:۰۰: وزیر کشور: این انتخابات مثل انتخابات مجلس در کمال امنیت انجام می‌شود

وزیر کشور در جمع خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات کشور اظهار کرد: فرایند انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری را با شروع ثبت‌نام داوطلبان آغاز می‌کنیم.

احمد وحیدی افزود:در شرایط فعلی که نقطه تحولی در تاریخ جمهوری اسلامی است، باوجود وقوع ضایعه شهادت رئیس‌جمهور، با هدایت‌های رهبری انقلاب و پیش‌بینی‌های قانون اساسی، هیچ خللی در اداره کشور به وجود نیامد.

وحیدی افزود: امیدواریم با حضور همگان احزاب، شخصیت‌های پرنفوذ و تاثیرگذار، انتخابات خوبی را شاهد باشیم و در همه مراحل آن تمامی ضوابط برای یک انتخابات مبتنی بر اخلاق اسلامی رعایت شود و همگان نیز خود را برای مشارکت گسترده در ۸ تیر آماده کنند.

وی تصریح کرد: مرحله ثبت‌نام ۵ روز، تایید صلاحیت ۷ روز و تبلیغات ۱۵ روز به طول خواهد انجامید.

شرایط‌ثبت نام در انتخابات ریاست‌جمهوری چیست؟

در اطلاعیه شماره ۱ ستاد انتخابات کشور آمده است:

به استناد ماده (۳۵) قانون انتخابات ریاست جمهوری، داوطلبان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:

از رجال مذهبی، سیاسی؛

ایرانی الاصل؛

تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران؛

مدیر و مدبر؛

دارای حسن سابقه و امانت و تقوی؛

مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور.

همچنین بر اساس ماده (۵۵) همان قانون، مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام به شرح زیر است:

اصل شناسنامه عکس دار؛
اصل کارت ملی؛

دو (۲) قطعه عکس ۴ × ۶ جدید؛

اصل مدرک تحصیلی؛

همچنین بر اساس مصوبه جلسه مورخ ۲۰/‌۱۰/‌۱۳۹۶‬ شورای محترم نگهبان و اصلاح آن در تاریخ ۱۴۰۰/۲/۸، دارا بودن شرایط ذیل جهت ثبت نام از داوطلبان گرامی الزامی است:

۱- سابقه تصدی حداقل مجموعاً چهار سال در مناصب ذیل که در احراز مدت جمع سابقه تصدی در یک یا چند مورد از مناصب مذکور کفایت می‌کند.

۱-۱ مقامات سیاسی موضوع بندهای (الف) (ب) و (ج) ماده (۷۱) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۸/۷

۲-۱- معاونین رؤسای قوای سه گانه.

۳-۱- اعضای شورای عالی امنیت ملی.

۴-۱- اعضای مجمع تشخیص مصلت نظام.

۵-۱- مدیر مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور.

۶-۱- رؤسای سازمان‌ها، مؤسسات، نهادهای دولتی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی در سطح ملی.

۷-۱ -فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشگری و بالاتر.

۸-۱- رییس دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور.

۹-۱- استانداران.

۱۰-۱- شهرداران شهرهای بالای دو میلیون نفر جمعیت.

۱۱-۱- اشخاص، مقامات و مدیران هم طراز مناصب فوق به تشخیص شورای نگهبان.

۲- سلامت و توانایی لازم جهت ایفای مسئولیت‌های ریاست جمهوری.

۳- حداقل سن ۴۰ سال تمام شمسی و حداکثر سن ۷۵ سال تمام شمسی در هنگام ثبت نام.

۴- داشتن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ارشد یا معادل آن مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه.

۵- ارائه برنامه‌ها و خط مشی‌های اجرایی در چارچوب صلاحیت و اختیارات قوه مجریه مبتنی بر اسناد بالادستی از جمله قانون اساسی و سیاست‌های کلی نظام.

۶- معرفی مشاوران جهت تشریح برنامه‌ها و توان مدیریتی.

۷- عدم محرومیت از حقوق اجتماعی در زمان ثبت نام.

۸- فقدان سابقه محکومیت کیفری موثر.

۹- عدم محکومیت قطعی کیفری به جرایم اقتصادی از جمله کلاهبرداری، رشاء و ارتشاء، اختلاس، تبانی در معاملات دولتی، پولشویی، اخلال در نظام اقتصادی کشور و عدم محکومیت به اقدام علیه نظام جمهوری اسلامی ایران.

۱۰- وابسته نبودن به گروه‌های غیر قانونی و فقدان سوابق سو امنیتی از جمله در فتنه سال ۱۳۸۸.

۱۱- عدم وابستگی به رژیم گذشته و مؤثر نبودن در تحکیم آن.

ملاحظه (۱) – داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری مکلفند در هنگام ثبت نام، مدارک مثبته مربوط به بندهای ۱، ۳، ۴، ۸، ۹ را به وزارت کشور ارائه نمایند. ثبت نام در انتخابات به معنای دارای بودن صلاحیت داوطلبان نبوده و در هر حال احراز صلاحیت داوطلبان بر عهده شورای نگهبان می‌باشد.

ملاحظه (۲) – داوطلبان در صورت اعتراض نسبت به عدم ثبت نام خود، می‌توانند مراتب را به همراه مستندات به صورت کتبی و همزمان به وزارت کشور و شورای نگهبان اعلام نمایند. شورای نگهبان در زمان مقتضی و در مهلت ثبت نام به اعتراض رسیدگی و نتیجه را به وزارت کشور و داوطلب اعلام می‌کند.

ملاحظه (۳) – شورای نگهبان می‌تواند به منظور احراز شرایط داوطلبان ریاست جمهوری ضمن استعلام از مراجع ذی صلاح، اقدام به تحقیقات مورد نیاز و بررسی‌های مستقل نماید.

ضمناً در تعامل و همکاری فی مابین مجریان و ناظران انتخابات و در اجرای ماده (۵۹) قانون، اسناد و مدارک مثبت صلاحیت داوطلبان در هنگام ثبت‌نام داوطلبان، توسط وزارت کشور دریافت و در اختیار شورای نگهبان قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/ 

کد خبر: 1232383

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =