کدام وعده انتخاباتی باعث می‌شود تا جامعه کارگری پای صندوق رای بیاید؟

گلپور گفت: اگر امروز مشارکت در انتخابات پایین است به این دلیل است که جامعه کارگری دچار مشکلاتی شده و منتظر است تا روزنه امیدی از سوی کاندیداها احساس کنند. آزمون و خطا و مسائل جناحی شود، موجب مرگ باورهای جامعه کارگری می‌شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز؛ شب گذشت آخرین زنجیره مناظرات با محوریت موضوعات اقتصادی و چاشنی مسائل سیاست خارجی برگزار شد و ساعت ۸ صبح روز پنج‌شنبه ۱۴ تیرماه ۱۴۰۳ نیز آخرین فرصت مسعود پزشکیان و سعید جلیلی برای جلب اعتماد مردم و آوردن آن‌ها به پای صندوق‌های رای است.

بیشتر بخوانید؛

تمام کاندیداها به نوعی هدفمندی یارانه‌ها را مطرح می‌کنند/ راه حذف تحریم، قوی شدن است

در این دوره از رقابت‌های انتخاباتی به دلیل شرایط خاص اقتصادی کشور، اکثر مناظرات و گفتگوها کاندیداهای انتخاباتی حتی با محوریت موضوعات فرهنگی و دیپلماسی نیز به سفره مردم و معیشت قشر کم‌تر برخوردار گره خورد. علاوه بر این بسیاری از تحلیل‌گران سیاسی و جامعه‌شناسان یکی از علل عمده عدم مشارکت ۶۰ درصدی جامعه ایرانی را در انتخابات ۸ تیر ۱۴۰۳ نارضایتی از شرایط اقتصادی می‌دانند.

این نارضایتی از هم اکنون زنگ خطر کاهش نرخ مشارکت انتخابات آتی را به صدا درآورده است و کاندیداهای ریاست جمهوری نیز در فرصتی که تاکنون برای تشریح برنامه اقتصادی خود داشتند به مردم وعده‌های گوناگونی در زمینه اصلاح ساختار اقتصادی کشور دادند. برخی از این وعده‌ها در گروه تعامل سازنده با کشورهای غربی و حل مسائلی از جمله برجام و FATF است و برخی وعده‌ها نیز چرخش به سمت ظرفیت‌های کشورهای منطقه و شرق آسیا را الویت کشور برای جهش اقتصادی می‌داند.

جامعه کارگری روستایی و شهری که بخش قابل ملاحظه ای از واجدان شرکت در انتخابات را تشکیل می‌دهند در سال‌های اخیر به دلایل متعدد، بیش از سایر اقشار جامعه با مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم می‌کنند. بنابراین در گفتگو با رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران، مطالبات این قشر از جامعه را جویا شدیم و کنکاش در وعده‌های موثر کاندیداها بر سبد اقتصادی جامعه کارگری پرداختیم.

در ادامه گفتگو با سمیه گلپور؛ رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور را می‌خوانید:

کدام وعده انتخاباتی باعث می‌شود تا جامعه کارگری پای صندوق رای بیاید؟

جامعه کارگری مطالبات خود را در قالب نامه‌ای به ستادهای انتخاباتی کاندیداها ارسال کرده است

سمیه گلپور به خبرنگار سیاسی ایسکانیوز گفت: جامعه کارگری کشور یک جامعه با بصیرت است و نمی‌خواهد در این انتخابات سیاهی لشکر باشد لذا مطالبات خود را در قالب نامه‌ای به ستادهای انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری ارسال کرد و تنها ستادی که به این نامه پاسخ داد، ستاد آقای سعید جلیلی بود.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور گفت: چرا کاندیداها نمی‌گویند چه سازوکارشان در راستای بهبود وضعیت سفره کوچک شده کارگرانی دارند که حتی ذیل قانون کار قرار دارند اما حقوق و دستمزدشان با تورم و سبد معیشت تناسب ندارد و کاملا مخالف با بند ۴۱ قانون کار است.

وی تصریح کرد: چهره‌های اقتصادی ستاد آقای پزشکیان که در هشت سال دولت آقای روحانی نیز حضور داشتند و در زمینه بهبود معیشت کارگران کار خاصی انجام ندادند اما دولت شهید رئیسی در سال ۱۴۰۱ افزایش ۵۷ درصدی افزایش حقوق را اعمال کرد و دستمزد کارگران به نرخ تورم نزدیک شد و حداقل یک بار صداقت دولتمردان برای جامعه کارگری اثبات شد. البته این نقطه مطلبوب ما نیست و در جریان تعیین دستمزد سال ۱۴۰۳ دیدیم که حتی امضای زینتی جامعه کارگری را هم نمی‌خواستند و لذا دستمزد سال جاری علی‌رغم نارضایتی جامعه کارگری از عدم اجرای ماده ۴۱ قانون کار، با ۳۵ درصد ابلاغ شد.

بازپرداخت دیون به سازمان تامین اجتماعی مطالبه جامعه کارگری از دولت چهاردهم است

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور تاکید کرد: مطالبه بعدی جامعه کارگری از دولت چهاردهم بازپرداخت دیون به سازمان تامین اجتماعی است. دولت‌ها در قریب به نیم قرن گذشته حدود ۷۵۰ همت بدهی به این سازمان که سهام‌داران اصلی آن بازنشستگان هستند، برجا گذاشته‌اند. این بدهی اگر پرداخت شود با آن ده‌ها بیمارستان میلاد در سراسر کشور می‌توان ساخت و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و حق آموزش و درمان بسیاری از کارگران قابل پرداخت است. این مساله یکی دیگر از درخواست‌های جامعه کارگری است که باید به آن پاسخ داده شود.

گلپور گفت: یکی دیگر از درخواست‌های ما مربوط به «کارگران روزمزد» است که در مشاغلی مانند کارگری ساختمان فعال هستند و تعدادشان بالغ بر چند میلیون نفر است. این افراد در سامانه رفاهی دولت سیزدهم برای بیمه تامین اجتماعی ثبت‌نام کردند اما بعد از ۵۰ سال از تاسیس بیمه کارگران ساختمانی شاهد این مساله هستیم که فقط پانصدصد نفر بیمه شدند و میلیون‌ها نفر از این قشر از چنین خدماتی محروم هستند. کدام یک از این کاندیداها به ما قول می‌دهد که قانون بر زمین مانده «بیمه شدن کارگران ساختمانی» را اجرا کند؟ کارگران روزمزد علاوه بر مشکلاتی که دارند در سراسر کشور رقبایی مثل مهاجران غیرقانونی هم دارند که باعث پایین آمدن نرخ دستمزد آن‌ها می‌شوند.

جامعه کارگری منتظر یک روزنه امید از سوی کاندیداها است

وی تاکید کرد: اگر امروز مشارکت در انتخابات پایین است به این دلیل است که جامعه کارگری دچار مشکلاتی شده و منتظر است تا روزنه امیدی از سوی کاندیداها احساس کند. کدام وعده صادق انتخاباتی باعث می‌شود تا جامعه کارگری پای صندوق رای بیایند؟ و کارگران مثل همیشه ثابت کنند که هستند و پای ایرانشان ایستاده‌اند. ما واقعا منتظریم که در این آخرین نطق‌هایی که کاندیداها می‌کنند وعده‌های صادقی را به مردم و مخصوصا جامعه کارگری بدهند و بگویند تکلیف معیشت، آموزش فناورانه، مسکن کارگری چه خواهد شد.

وی افزود: مساله مسکن کارگران فراتر از وعده‌های انتخاباتی در قانون اساسی تصریح شده و قانون تامین مسکن کارگری را از وظایف دولت می‌داند و مردم به این قانون اساسی بله گفته‌اند اما این بخش از قانون ده‌ها سال است که بر زمین مانده است. بالغ بر هفتاد درصد هزینه‌های که یک کارگر مربوط به هزینه مسکن است. آقای دکتر پزشکیان و آقای دکتر جلیلی باید به طور مشخص راهکار خودر را در این زمینه بگویند.

گلپور در ادامه گفت: این که در زمینه مسکن یکی از کاندیداها مدام بگوید نمی‌شود و نمی‌توانیم و راهکار وجود ندارد برای ما جواب نیست. حداقل یکی از بخش‌های ستاد دکتر جلیلی «کار و تولید» است و برای آن ارزش قائل شده است.

کاندیداها باید اعلام کنند که مردانه پای حل مشکلات کارگران پیمانکاری می‌ایستند

وی تصریح کرد: کارگران بخش پیمانکاری که بخش زیادی از جامعه کارگری را تشکیل می‌دهند از لحاظ معیشتی در تنگناهای زیادی قرار دارند و بساط وضعیت پیمانکاری باید برچیده شود. کاندیداها باید اعلام کنند مردانه پای حل مشکلات کارگران پیمانکاری می‌ایستند و با پیمانکارانی که فساد ایجاد کرده‌اند و حقوق جامعه کارگری را تضییع می‌کنند، برخورد خواهند کرد و فضا را به سمت عدالت محوری و رسیدن این کارگران به حقوق اولیه خود می‌برند. چرا باید کارگرانی که یک کار واحد را در یک زمان واحد اما برای دو پیمانکار متفاوت انجام می‌دهند، حقوق غیرهمسان دریافت کنند.

گلپور تصریح کرد: مطابق آمار مرکز پژوهش‌های مجلس، ۶۰ درصد مشاغل کشور ما غیررسمی هستند به این مفهوم که اصلا ذیل قانون کار قرار نمی‌گیرند و از قرارداد، بیمه و بازنشستگی و ... برخوردار نیستند. بخشی از این ۶۰ درصد که قریب به ۲ الی ۳ میلیون نفر را در برمی‌گیرد از طریق پلتفرم‌های اینترنتی مشغول جا به جایی مسافر هستند. این قشر باید با تمام مشکلات در انتخابات مشارکت کنند اما هیچ‌یک از مسئولین اصلا از حقوق این افراد حرفی نمی‌زنند. کاندیداها چه وعده قابل تحققی برای امید دادن به این بخش از مردم داده‌اند؟ آیا این افراد در برنامه کاندیداها دیده شده‌اند؟

وی ضمن انتقاد از بیان عدم تحقق رشد ۸ درصدی در مناظرات انتخاباتی تصریح کرد: در دهه ۶۰ زمانی که جنگ به ما تحمیل شده بود اما فضای کار و اشتغال کشور رونق داشت تا به نقطه کنونی رسیدیم که در در برخی عرصه‌های کار و تولید در منطقه اگر نگوییم حرف اول را می زنیم جزو اولین‌ها هستیم. فشار رشد ۸ درصد به جامعه کارگری در شرایط سخت مناطقی مانند عسلویه، در بالای داربست‌ها، در مناطقی با گرمای بالای پنجاه درجه می‌آید اما نه تنها نه نمی‌گویند بلکه می‌گویند «ما می‌توانیم» اما این عزیزان می‌گویند نمی‌شود؟!

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور گفت: در دولت آقای روحانی وعده‌هایی به مردم در زمینه برجام و FATF داده شد و مردم به امید یک بارقه امید شرایط سخت را تحمل کردند اما نتیجه چه شد؟ دولت شهید رئیسی میراث‌دار چند هزار میلیارد بدهی سنگین دولت پیش از خود شد و قشر کارگری نیز از آسیب این میراث در امان نماند. چه چیزی باعث شد دولت سیزدهم مجبور شود با بدهی کار خودش را شروع کند؟ هر چند همان‌طور که گفتم دولت شهید رئیسی هم نقطه آرمانی و ایدئال ما نیست اما دست آوردهایی داشت که باید ادامه پیدا کند.

وی در ادامه گفت: در دولت شهید رئیسی هم منتظر تحقق وعده یک میلیون مسکن بودیم و بخشی از آن تحویل داده شد و در بخشی دیگر هم زیرساخت‌ها فراهم شد؛ هر چند عدد وعده داده شده محقق نشد اما کلنگ آن زده شد. اما در دولت‌های یازدهم و دوازدهم اصلا حرفی از مسکن کارگری هم زده نشد.

جامعه کارگری یک جامعه صنفی است و دستخوش جناح بازی‌ها قرار نمی‌گیرد

گلپورتاکید کرد: جامعه کارگری یک جامعه صنفی است و دستخوش سیاست‌ها و جناح بازی‌ها قرار نمی‌گیرد و فقط می‌خواهد مطالبات صنفی‌اش ذیل قانون کار برآورده شود. اصلا اسم این‌ها مطالبه نیست بلکه درخواست «اجرای قانون» و نظارت بر آن است.

وی گفت: جامعه کارگری با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی به نقطه‌ای رسیده که با کمترین امکانات در بسیاری از بخش‌ها، بهترین تولیدات را دارد و ارتقاء پیدا کرده است. آیا وقت آن نرسیده که مانند تولیدکنندگان شرق آسیا روی پای خود بایستیم و به فضای وابستگی نه بگوییم؟ کارگران ما راضی به این سطح از خودباختگی و وابستگی نیستند اما چگونه است که سیاستگذاران ما صرفا ارتباط با غرب در قالب برجام و FATF را راهگشای مشکلات معیشتی کارگران می‌دانند؟ بازارهای جهانی که باید برای ما باز شوند فقط در حوزه بازار کشورهایی که در تعارض با سیاست‌های کلان ایران قرار دارند، تعریف نمی‌شود.

گلپور تاکید گفت: ایران در سازمان بین‌المللی کار با قریب به دویست کشور عضو است که یکی از اعضای آن آمریکا است. در دوره شهید رئیسی ارتباط با بسیاری از کشورهای شرق آسیا و آفریقا که دارای منابع و ذخایر خوبی هستند، گسترش پیدا کرد. آیا کشورهای جهان فقط در یک یا چند قدرت خلاصه می‌شوند؟ آیا زمان آن فرا نرسیده است که نگاه ما به فضاهای اقتصادی دیگر در جهان باز شود و بستر را برای حوزه کسب و کار، اشتغال و جهش تولید فراهم کنیم؟

وی در پایان گفت: آزموده را آزمودن خطا است. اگر جامعه کارگری که در یک شرایط بسیار سخت معیشتی قرار دارد، دوباره گرفتار آزمون و خطا و مسائل جناحی و سیاسی قرار گیرد، چیزی جز ناامیدی کارگران و مرگ باورهای جامعه کارگری را در بر نخواهد داشت.

انتهای پیام/

کد خبر: 1235749

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =