به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که میان سیاستمداران غربی هنوز «افراد منطقی» وجود دارند که به سخنان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، درباره پیامدهای اجازه دادن به نیروهای مسلح اوکراین برای حمله به عمق خاک روسیه گوش فرا میدهند و معنای آن را درک میکنند.
بیشتر بخوانید:
آخرین تحولات اوکراین| افشای گزارش وزارت دفاع اوکراین به غربیها درباره عملیات نظامی
دبیر مطبوعاتی رئیسجمهور روسیه در مصاحبهای با اشاره به اینکه موضعگیری کسانی که خواهان تشدید درگیری هستند، خطرناک است و روسیه مجبور است با در نظر گرفتن این تهدیدات، واکنش مناسب نشان دهد، گفت: «هنوز افراد منطقی در غرب وجود دارند که با دقت لازم سخنان رئیسجمهور پوتین را تحلیل میکنند و متوجه میشوند که این سخنان واقعاً چهمعنایی دارند.»
بهگفته وی، مقامات مسکو بهطورجدی به مواضع غربیها که قصد دارند روسیه را بهلحاظ استراتژیک و تاکتیکی شکست دهند، توجه دارد. پسکوف یادآور شد که غرب بهشدت بهدنبال ادامه درگیری تا آخرین فرد اوکراینی است و این وسواس بهشکلهای مختلف، از جمله مجوز حملات نیروهای مسلح اوکراین به عمق خاک روسیه بروز میکند.
در این رابطه، اسکات ریتر، مأمور اطلاعاتی سابق نیروی دریایی آمریکا نیز ابراز عقیده کرده است که هیچکس نباید بهخاطر سیاست احمقانه غرب در قبال بحران اوکراین جان خود را از دست بدهد.
او شب گذشته در مصاحبهای که در کانال یوتیوب "Dialogue Works" منتشر شد، گفت: «هیچکس نمیخواهد برای دولت کنونی اوکراین و برای شخص ولادیمیر زلنسکی یا برای جنونی که امروزه در اروپا جریان دارد، جان خود را از دست بدهد. کسی نباید مایل باشد که جان خود و اعضای خانواده خود را بهخاطر سیاست احمقانه غرب در قبال اوکراین از دست بدهد.»
ریتر همچنین خواستار توقف اقدامات غیرمنطقی زلنسکی شده افزود: «این اتفاقات بازی نیست.»
این کارشناس نظامی آمریکایی گفت: «تا کی اجازه خواهیم داد که چنین شخصی در کییف سرنوشت جهان را در دست داشته باشد؟ مقامات غربی چهزمانی مسئولیت اقدامات خود را بهعهده خواهند گرفت و خواهند گفت که قربانی دادن در راه چنین سیاست احمقانهای دیگر کافی است؟»
پیشتر خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده بود که زلنسکی قصد دارد در اواخر ماه سپتامبر "طرح پیروزی" خود را به جو بایدن ارائه دهد. او همچنین اشاره کرده بود که بسیاری از شرکای غربی اوکراین خواستار حضور روسیه در نشست بعدی «اجلاس صلح» هستند، این در حالی است که جان مرشایمر، تحلیلگر سیاسی آمریکایی، یادآور شد: باید پذیرفت که روسیه در درگیری اوکراین پیروز است و دولت آمریکا این موضوع را درک میکند.
او افزود که اوضاع برای طرف اوکراینی بهمراتب بدتر خواهد شد و در نتیجه، کاخ سفید با یک فاجعه واقعی روبهرو خواهد شد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به نهصدوچهلوسومین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
آمریکا بهشدت نگران تعمیق روابط روسیه، چین، کره شمالی و ایران است
خبرگزاری "بلومبرگ" بامداد امروز، دوشنبه، گزارش داد که ایالات متحده بهشدت نگران تعمیق روابط بین روسیه، چین، کره شمالی و ایران است.
در این گزارش آمده است: «ایالات متحده و متحدانش بهطور فزایندهای نگران سرعت و شدت افزایش این روابط هستند که با هدف به چالش کشیدن سلطه آمریکا بر جهان صورت میگیرد، آنهم در شرایطی که هر کدام از این کشورها با برخی از شدیدترین تحریمهایی که تاکنون از سوی غرب اعمال شده است، روبهرو هستند.»
در این مقاله همچنین اشاره شده است که چنین روند تحولاتی کنار شکستهای سیاست خارجی واشنگتن در خاورمیانه، رهبری آمریکا در صحنه جهانی را زیر سؤال میبرد.
مارتین کیمانی، سفیر سابق کنیا در سازمان ملل و مدیر مرکز همکاریهای بینالمللی دانشگاه نیویورک، در این خصوص به بلومبرگ گفت: «نفوذ آمریکا بهسرعت رو به کاهش است. قدرتهای در حال ظهور، از چین گرفته تا دیگر کشورها و همچنین جنوب جهانی، هرچه بیشتر در فضای چندجانبه جهانی صدای خود را بلند میکنند.»
بهگفته وی، رشد سریع گروه بریکس نیز باعث نگرانی غرب شده است، زیرا کشورهای بیشتری درخواست عضویت در این گروه را دادهاند که بهطورعلنی خواستار ایجاد یک مرکز جدید قدرت جهانی هستند.
کرملین: اظهارات تند استولتنبرگ بهخاطر کنارهگیری قریبالوقوع اوست
دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیسجمهور روسیه معتقد است که اظهارات تند و بیمسئولیت ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، درباره حملات نیروهای مسلح اوکراین به خاک روسیه بهدلیل این است که او بهزودی از سمت خود کنار خواهد رفت.
پسکوف روز یکشنبه در مصاحبهای برای برنامه مستند «مسکو.کرملین.پوتین» گفت: «استولتنبرگ شخصی است که بهزودی کارش را در این سمت ترک خواهد کرد، بنابراین به خود اجازه میدهد چنین اظهارات بیمسئولیتی داشته باشد. متأسفانه، فکر میکنم که بسیاری در اروپا با نگرش او همسو هستند، ما از مقامات اروپایی حرفهای بسیار تندی شنیدهایم.»
سخنگوی کرملین یادآور شد که غرب بهشدت بهدنبال ادامه درگیری تا آخرین فرد اوکراینی است و این وسواس بهشکلهای مختلف بروز میکند، در مورد دبیرکل ناتو، این وسواس بهشکل اظهارات تند بیان میشود.
روسیه جایگزینی برای پیروزشدن در عملیات نظامی ویژه ندارد
دیمیتری پسکوف در این مصاحبه تأکید کرد که برای روسیه هیچ جایگزینی غیر از پیروزی در عملیات نظامی ویژه وجود ندارد. سخنگوی کرملین گفت: «در طول تاریخ برای روسیه جایگزینی بهجز مقاومت و مبارزه وجود نداشته است و اکنون نیز برای پیروزی ما جایگزینی وجود ندارد.»
وی همچنین افزود که مسکو بهطورجدی به مواضع غرب که قصد دارد روسیه را بهلحاظ استراتژیک و تاکتیکی شکست دهد، توجه دارد و به همین دلیل روسیه باید عملیات نظامی ویژه را ادامه دهد و اقدامات خود را با توجه به موضع کشورهای غربی تنظیم کند تا به همه اهداف خود دست یابد و پیروز میدان نبرد شود.
ماکرون اروپا را به بازنگری در روابط آینده با روسیه فراخواند
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، اعلام کرد که اروپا در آینده باید روابط خود با روسیه را بازنگری کند. وی این موضوع را روز یکشنبه در کنفرانس بینالمللی صلح در کاخ کنگره پاریس بیان کرد. ماکرون گفت: «ما در تلاشیم جامعه سیاسی اروپایی را توسعه دهیم، اما باید در مورد یک شکل جدید از سازماندهی اروپا و سپس بازنگری در روابطمان با روسیه فکر کنیم، تا به صلح در این قاره دست یابیم.»
رئیسجمهور فرانسه افزود که کشورهای اروپایی و جهان باید بر ساختن یک نظم جدید جهانی تمرکز کنند. بهگفته او، این نظم جدید جهانی باید بر پایه «انقلاب فناوری و مسائل مربوط به تغییرات اقلیمی» بنا شود.
ماکرون بر لزوم مشارکت فعالتر کشورهای پرجمعیتی که در زمان شکلگیری نظم جهانی کنونی وجود نداشتند، در سازمانهای بینالمللی تأکید کرد و یادآور شد که قصد دارد این موضوع را در سخنرانی خود در هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل مطرح کند.
در دسامبر سال گذشته، ماکرون از آمادگی خود برای ازسرگیری گفتوگوهای دوجانبه با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، خبر داده بود که بعد از آغاز درگیری اوکراین بهتدریج کم و متوقف شد.
سفیر آمریکا: پایگاههای نظامی آمریکایی در فنلاند وجود نخواهد داشت
سفیر ایالات متحده در فنلاند، داگلاس هیکی، اعلام کرد: در زمان حاضر هیچ شرایطی برای ایجاد پایگاههای نظامی دائمی آمریکا در فنلاند وجود ندارد.
هیکی شب گذشته در مصاحبهای گفت: «من شرایطی برای ایجاد پایگاههای نظامی دائمی آمریکا در فنلاند نمیبینم.»
با این حال، وی تأکید کرد که کشورها همچنان به برگزاری تمرینات نظامی مشترک ادامه خواهند داد.
پیشتر در دومای دولتی روسیه تأکید شد که روسیه به ایجاد پایگاه ناتو در مرز فنلاند با تقویت قابلیتهای دفاعی خود از جمله استقرار سیستمهای پدافند هوایی و موشکی و افزایش نیروهای مسلح، پاسخ مناسب خواهد داد.
در همان روز گزارش شد که پایگاه نظامی در حال ساخت ناتو در فنلاند که نزدیک به استان مورمانسک و جمهوری کارلیا قرار دارد، به کنترل سوئد واگذار خواهد شد، در این پایگاه بین ۲۰ تا ۵۰ افسر مستقر خواهند شد.
در ماه آگوست، یک روزنامه فنلاندی گزارش داد که ناتو قصد دارد تیپ زرهی متشکل از حدود ۵ هزار نظامی را در شهر میکلی فنلاند، نزدیک به مرز روسیه، مستقر کند، سوئد و نروژ نیز به این نیروها خواهند پیوست.
وزارت خارجه روسیه: غرب خطرات ارسال تسلیحات به کییف را درک نمیکند
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، اعلام کرد که ایالات متحده و اروپا خطرات ارسال تسلیحات به نیروهای مسلح اوکراین را درک نمیکنند. وی روز یکشنبه در مصاحبهای با خبرنگار پاول زاروبین، گفت: «برخی افراد در غرب توانایی تفکر و تحلیل مسائل را از دست دادهاند، آنها حتی متوجه نمیشوند که با اقداماتشان چه تهدیداتی برای خودشان ایجاد میکنند.»
زاخارووا یادآوری کرد که نیروهای مسلح اوکراین قبلاً با استفاده از تسلیحات غربی به نیروگاههای هستهای در مناطق کورسک و زاپروژیا حمله کردهاند. بهگفته او، بحث درباره «خطوط قرمز» نیست، بلکه «پرتوهای رادیواکتیو مرزی ندارند» و از طریق آبوهوا در کل اروپا پخش میشوند.
وی همچنین افزود: تسلیحات ارسالشده به اوکراین در حال گسترش در سراسر قاره اروپا و منطقه خاورمیانه است و عواقب این مسئله گریبانگیر خود غرب خواهد شد.
زاخارووا همچنین اظهارات ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو را، مبنی بر اینکه حملات موشکی بلندبرد به عمق خاک روسیه در صورت مجاز بودن، خط قرمز در تشدید روابط ناتو و روسیه نخواهد بود، نشانه «جهالت و بیپروایی او» دانست.
استولتنبرگ هفته گذشته گفته بود که ائتلاف ناتو بخشی از درگیری نظامی با روسیه نخواهد بود، حتی اگر کشورهای ناتو به اوکراین اجازه دهند با تسلیحات آنها به خاک روسیه حمله کنند.
اوکراین کراسنوآرمیسک را بهعنوان یک منطقه لجستیکی از دست داده است
روزنامه "تایمز" روز یکشنبه گزارش داد که وضعیت نیروهای مسلح اوکراین در منطقه کراسنوآرمیسک (نام اوکراینی: پوکروفسک) در بخش اوکراینی سرزمین دونتسک بسیار وخیم شده است.
این گزارش به نقل از یک فرمانده واحد تانک از تیپ ۶۸ ارتش اوکراین با نام مستعار «فیزیک» منتشر شده است. این فرمانده اوکراینی گفت: «اگرچه پوکروفسک هنوز تحت کنترل اوکراین بهعنوان یک منطقه لجستیکی است، اما میتوان آن را ازدسترفته تلقی کرد.»
بهگفته او، نیروهای مسلح روسیه سه جاده اصلی در منطقه را تحت کنترل خود دارند و بهاندازهای پیشروی کردهاند که قادر به کنترل حرکت نیروهای اوکراینی با استفاده از توپخانه و پهپادها باشند. وی افزود: «ما نمیتوانیم نیروی کافی، بهویژه نیروهای پیادهنظام برای اجرای ضدحمله جمعآوری کنیم، بنابراین مجبوریم مدام از خود دفاع کنیم و بهتدریج و در صورت عدم امکان دیگری برای جلوگیری از محاصره، بهآرامی عقبنشینی کنیم.»
اوکراین بیش از ۱۶هزار نظامی را در منطقه کورسک از دست داده است
وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه اعلام کرد که در جریان درگیریهای نظامی در جبهه داخلی کورسک، نیروهای مسلح اوکراین بیش از ۱۶ هزار نظامی و ۱۲۶ تانک خود را از دست دادهاند.
در این بیانیه آمده است: «در مجموع، دشمن در جبهه کورسک بیش از ۱۶ هزار نظامی، ۱۲۶ تانک، ۵۷ خودروی جنگی پیادهنظام، ۹۵ نفربر زرهی، ۷۹۵ خودروی جنگی، ۴۹۲ خودروی نظامی مختلف، ۱۲۴ قبضه توپ، ۲۹ پرتابگر سیستمهای موشکی چندگانه از جمله هشت سامانه HIMARS و شش سامانه MLRS ساخت آمریکا را از دست داده است.»
علاوه بر این، نیروهای روسیه در طول نبردهای منطقه کورسک ۳۱ ایستگاه جنگ الکترونیک، هشت پرتابگر سامانههای موشکی ضدهوایی، هفت ایستگاه رادار ضدتانک، دو رادار دفاع هوایی، ۱۷ دستگاه مهندسی و دیگر تجهیزاتی که به نیروهای اوکراینی تعلق داشت، نابود کردهاند.
به گزارش وزارت دفاع، تنها طی ۲۴ ساعت گذشته، ارتش اوکراین در جبهه کورسک تا ۳۸۰ نظامی و ۱۱ خودروی زرهی از دست داده است، علاوه بر این، تعدادی از نظامیان اوکراینی هنگام تلاش برای عبور از مرز روسیه خود را به نیروهای روسیه تسلیم کردند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/+
نظر شما