به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ در جامعه و عصری که با جاهطلبی و انگیزه کارآفرینی تغذیه میشود، مجموعهای متمایز از افراد وجود دارند که به ثروتهای غیرقابل تصوری دست یافتهاند. این رهبران خارقالعاده، که دارای بینش و نوآوری خاصی هستند، به بالاترین ردههای موفقیت صعود کردهاند و خود را به رتبههای انحصاری ثروتمندترین افراد جهان ارتقا دادهاند. که البته این کار کوچکی نیست.
جالب است بدانید که دارایی خالص ۱۰ فرد ثروتمند برتر از تولید ناخالص داخلی بسیاری از کشورها پیشی گرفته است. امروزه، ثروت آنها عمدتاً در صنایع فناوری، مالی و خردهفروشی متمرکز شده است. با این حال، افزایش نابرابری ثروت بین آنها و افراد کم برخوردار، نگرانی قابل توجهی برای مردم در سراسر جهان است.
نابرابری ثروت جهانی در چند سال گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است. بر اساس گزارش سال ۲۰۲۴ «نابرابری جهانی آکسفام»، تقریباً پنج میلیارد نفر در سراسر جهان از سال ۲۰۲۰ فقیرتر شدهاند، در حالی که پنج مرد ثروتمند جهان در همین مدت دارایی خود را ۲ برابر کردهاند. با توجه به افزایش درگیریهای جاری در خاورمیانه و اروپای شرقی، فقر جهانی به طور بالقوه افزایش خواهد یافت. پایان دادن به فقر ممکن است ۲۳۰ سال طول بکشد، اما طبق گزارش آکسفام، میتوانیم شاهد اولین تریلیونر جهان در ۱۰ سال آینده باشیم.
میلیاردرهای جهان در سه سال گذشته بیش از سه تریلیون دلار ثروت خود را افزایش دادهاند، در حالی که مردم فقیر در سراسر جهان در فقر شدید زندگی میکنند؛ بدون دسترسی به آب تمیز، مراقبتهای بهداشتی کافی، مسکن مناسب، یا آموزش برای فرزندانشان. بیش از ۶۰ درصد از کارگران در آمریکا علیرغم پیشرفتهای قابل توجه در بهرهوری و فناوری هنوز به شکل روزمزد زندگی را سر میکنند. دستمزدهای واقعی هفتگی برای کارگران متوسط آمریکایی امروز کمتر از ۵۰ سال پیش است.
البته فقر فقط مساله آمریکا نیست، تقریباً پنج میلیارد نفر در سراسر جهان از سال ۲۰۲۰ فقیرتر شدهاند.
براساس گزارش جهانی ثروت ۲۰۲۴ Credit Suisse، حدود ۸۳/۵ تریلیون دلار ثروت طی ۲۰ تا ۲۵ سال آینده به نسل بعدی منتقل خواهد شد. حدود ۹ تریلیون دلار از این ثروت بین همسران، اکثریت در قاره آمریکا، منتقل خواهد شد. احتمالاً بیش از ۱۰ درصد از کل انتقال ثروت توسط زنان به نسل بعدی انجام میشود.
جمعیت میلیونرها در حال افزایش است و تا سال ۲۰۲۸، تعداد افراد بالغ با ثروت بیش از یک میلیون دلار از ۵۲ کشور به ۵۶ کشور افزایش خواهد یافت. انتظار میرود تایوان تا سال ۲۰۲۸ بیشترین رشد میلیونر را داشته باشد و تقریباً ۵۰ درصد رشد کند.
این مقاله هویت ۱۰ ثروتمند برتر جهان را آشکار میکند و دستاوردهای چشمگیر، استعداد کارآفرینی و تأثیر عمیق آنها بر اقتصاد جهانی را روشن میکند.
فهرست رتبهبندی ثروتمندترین افراد جهان از نظر فوربس به شرح زیر است:
همانطور که مشاهده میکنید، ۷۰ درصد از افراد این فهرست از دنیای فناوری و ۸۰ درصد نیز از کشور آمریکا هستند. سه نفر از این لیست از فضایی به غیر از دنیای فناوری در این فهرست ردهبندی شدهاند که یکی از آنها «زارا»، برند جهانی لباس، دیگری یک هولدینگ سرمایهگذاری و سومی هم یک شرکت تولید کننده وسایل لوکس در جهان است.
در سال ۲۰۲۴ چند میلیاردر در جهان هست؟
فوربس گزارش میدهد که تا دوم آوریل ۲۰۲۴، تعداد میلیاردرها به ۲ میلیون و ۷۸۱ هزار و ۱۴۱ نفر رسید. مجموع ارزش دارایی آنها نیز حدود ۱۴/۲ تریلیون دلار است.
البته مسلماً، با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از دارایی آنها به سهامی که به صورت عمومی معامله میشود، گره خورده است، دارایی خالص ثروتمندترین افراد میتواند در هر ارزشگذاری بازار در نوسان باشد.
کدام کشور بیشترین تعداد میلیاردر را دارد؟
بر اساس فهرست میلیاردرهای جهانی فوربس در سال ۲۰۲۴، ایالات متحده با ۸۱۳ میلیاردر رکورددار است و پس از آن چین با ۴۷۳ میلیاردر و هند با ۲۰۰ میلیاردر در رتبه سوم قرار دارند.
در ادامه میتوانید جدول ۱۰ کشور جهان را مشاهده کنید که بیشترین تعداد میلیاردر را در خود جا داده است:
معرفی ثروتمندترینهای دنیا
در ادامه به معرفی ۱۰ فرد ثروتمند دنیا میپردازیم:
همانطور که در ادامه خواهید دید، مارک زاکربرگ با ۴۰ سال سن، جوانترین و وارن بافت با ۹۳ سال سن پیرترین ثروتمند دنیا هستند.
ایلان ماسک
• سن: ۵۳
• محل اقامت: تگزاس
• تابعیت: آمریکا
ایلان ماسک که هم به عنوان ثروتمندترین مرد جهان و هم به عنوان ثروتمندترین فرد جهان شناخته میشود، مدیرعامل چندین شرکت مطرح از جمله سازنده خودروهای الکتریکی تسلا و اسپیس ایکس، شرکت اکتشافات فضایی، است. او در حال حاضر ۱۲/۸۶ درصد از سهام تسلا را در اختیار دارد. بخش قابل توجهی از ثروت او، حدود دو سوم، به موفقیت تسلا گره خورده است. ماسک در اکتبر ۲۰۲۲ زمانی که توییتر (اکنون ایکس) را به قیمت ۴۴ میلیارد دلار خریداری کرد، حسابی سر زبانها افتاد.
ماسک تسلا را به عرضه اولیه عمومی خود در سال ۲۰۱۰ هدایت کرد. این شرکت شاهد رشد قابل توجهی در ارزش بازار در طی سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ بود که به ماسک کمک کرد تا سپتامبر ۲۰۲۱ به جمع ۱۰ ثروتمند برتر جهان بپیوندد. در نوامبر ۲۰۲۱، ثروت ماسک به اوج خود رسید.
جف بزوس
• سن: ۶۰
• محل اقامت: واشنگتن
• تابعیت: آمریکا
جف بزوس، دومین فرد ثروتمند جهان، در ماه ژوئیه ۲۰۲۱ از سمت مدیرعاملی آمازون کنارهگیری کرد، اما نقش خود را به عنوان رئیس هیات مدیره حفظ کرد. در همان ماه، او با موشکی که توسط «بلو اوریجین»، شرکت خصوصی اکتشاف فضایی که او تأسیس کرده بود، و با میلیاردها دلار بودجه هنگفتی را تامین کرده بود، یک سفر فضایی را آغاز کرد.
لری الیسون
• سن: ۸۰
• محل اقامت: فلوریدا
• تابعیت: آمریکا
لری الیسون، سومین فرد ثروتمند جهان، اوراکل را در سال ۱۹۷۷ تأسیس کرد و تا سال ۲۰۱۴ به عنوان مدیر عامل آن خدمت کرد. او اکنون سمتهای رئیس هیات مدیره و مدیر ارشد فناوری (CTO) را در این شرکت دارد. در سال ۲۰۱۲، الیسون با خرید جزیره لانای هاوایی به قیمت ۳۰۰ میلیون دلار خبرساز شد. علاوه بر این، او در شرکتهایی مانند سیلزفورس، نتسوئیت، کوآرک بیوتکنولوژی و شرکت داروسازی آستکس سرمایهگذاری کرده است.
مارک زاکربرگ
• سن: ۴۰
• محل اقامت: کالیفرنیا
• تابعیت: آمریکا
مارک زاکربرگ، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل متا، فیسبوک را در سال ۲۰۰۴ در سن ۱۹ سالگی و در حالی که در دانشگاه هاروارد در رشته علوم کامپیوتر و روانشناسی تحصیل میکرد، راهاندازی کرد. فیسبوک که در ابتدا برای ارتباط دانشآموزان از طریق تطبیق نام آنها با عکسها طراحی شده بود، در سال ۲۰۰۶ برای همه افراد ۱۳ ساله و بالاتر با یک آدرس ایمیل معتبر در دسترس عموم قرار گرفت.
در ماه مه ۲۰۱۲، زاکربرگ شرکت را وارد بورس سهام کرد و تا دسامبر ۲۰۱۶، در فهرست قدرتمندترین افراد جهان فوربس در رتبه دهم قرار گرفت. در حال حاضر، زاکربرگ حدود ۱۳/۶۸ درصد از سهام متا پلتفرم را در اختیار دارد.
زاکربرگ در سن ۳۹ سالگی با پریسیلا چان ازدواج کرده و سه فرزند دارد. آنها با هم سه میلیارد دلار برای درمان یا مدیریت بیماریها تا سال ۲۱۰۰ سرمایهگذاری میکنند.
برنارد آرنو
• سن: ۷۵
• اقامتگاه: پاریس
• تابعیت: فرانسه
برنارد آرنو، مدیرعامل و رئیس هیات مدیره الویاماچ یا موئه ونسی لوئی ویتون، بزرگترین شرکت کالاهای لوکس جهان با ۷۵ برند مشهور مد و لوازم آرایشی است. نامهای قابل توجهی در مجموعه آن شامل لویی ویتون، کریستین دیور، موت اند چاندون و سفورا است. آرنو در ژانویه ۲۰۲۱، با خرید شرکت تیفانی، جواهرسازی را نیز به مجموعه خود اضافه کرد.
پنج فرزند آرنو در بخشهای مختلف امپراتوری گسترده LVMH مشارکت دارند. در ژانویه ۲۰۲۳، او دخترش دلفین را به رهبری دیور، دومین برند بزرگ گروه منصوب کرد.
وارن بافت
سن: ۹۳
محل اقامت: نبراسکا
تابعیت: آمریکا
وارن بافت که به طور گسترده به عنوان «اوراکل اوماها» شناخته میشود، یکی از موفقترین سرمایهگذاران تاریخ است. او رئیس برکشایر هاتاوی مجموعه سرمایهگذاری با سبد متنوعی است که شامل شرکتهای متعدد، ارائه دهنده بیمه، سازنده باتری دوراسل، اپل و رستوران زنجیرهای دایری کوئین میشود.
بافت و بیل گیتس و ملیندا فرنچ گیتس در سال ۲۰۱۰، طرح «Giving Pledge» را تأسیس کردند که از میلیاردرها میخواهد حداقل ۵۰ درصد از ثروت خود را به سازمانهای خیریه اهدا کنند. بافت با نشان دادن تعهد بشردوستانه تزلزلناپذیر خود، قصد خود را برای اهدای ۹۹ درصد از دارایی خود ابراز کرده است.
بیل گیتس
سن: ۶۸
محل اقامت: واشنگتن
تابعیت: آمریکا
در سال ۱۹۸۷، فوربس برای اولین بار گیتس را به عنوان یک میلیاردر شناخت. از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۷، او عنوان ثروتمندترین فرد جهان را حفظ کرد، به استثنای زمانهای کوتاهی در سال ۲۰۰۸ و از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳. گیتس و ملیندا در سال ۲۰۲۱، طلاق خود را نهایی کردند و ملیندا حداقل ۶ میلیارد دلار سهام به عنوان بخشی از آن دریافت کرد.
گیتس پس از ۲۵ سال مدیریت مایکروسافت، توجه خود را به سرمایهگذاریهای بشردوستانه معطوف کرد. «بنیاد بیل و ملیندا گیتس» در سال ۲۰۰۳ در هند شروع به کار کرد و تخمین زده میشود که با ابتکار عمل برای پیشگیری از اچآیوی یا ایدز از ۶۰۰ هزار عفونت جدید جلوگیری کرد.
لری پیج
سن: ۵۱
محل اقامت: کالیفرنیا
تابعیت: آمریکا
لری پیج و همکارش سرگئی برین، دانشجویان دکتری دانشگاه استنفورد، گوگل را در سال ۱۹۹۸ تأسیس کردند. در ابتدا، پیج سمت مدیر عاملی را تا سال ۲۰۰۱ داشت و بعداً از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ این سمت را از سر گرفت.
او همچنان عضو هیات مدیره آلفابت، شرکت مادر گوگل است و به عنوان سهامدار عمده، کنترل قابل توجهی بر شرکت دارد. علاوه بر این، پیج به عنوان یک سرمایهگذار بنیانگذار در شرکتی که در حال برنامهریزی برای استخراج منابع از سیارکها و دیگر اجرام سیارهای است، نقش حیاتی ایفا کرد.
آمانسیو اورتگا
سن: ۸۸
محل اقامت: اسپانیا
شهروندی: اسپانیا
این میلیاردر اسپانیایی یکی از پیشگامان «فست مد» یا «مد سریع» محسوب میشود. او یکی از بنیانگذاران گروه مد «ایندیتکس» است که در سراسر جهان به دلیل داشتن برندهایی چون زارا، ماسیمو دوتی و برشکا شناخته شده است. او نه تنها یکی از ثروتمندترین خردهفروشان پوشاک در جهان است، بلکه مالک ۶۰ درصد سهام ایندیتکس است که حدود هفت هزار و ۵۰۰ فروشگاه در سراسر جهان دارد.
او اولین فروشگاه زارا را به همراه همسرش در سال ۱۹۷۵ افتتاح کرد. او درآمد خود را از سود سهام ایندیتکس در املاک مختلف در سراسر جهان سرمایهگذاری کرده است.
سرگئی برین
سن: ۵۰
محل اقامت: کالیفرنیا
تابعیت: آمریکا
سرگئی برین در کنار لری پیج، نقشی اساسی در ایجاد موتور جستوجوی گوگل در سال ۱۹۹۸ ایفا کرد. برین اصالتاً اهل روسیه بود، در ابتدا سمت ریاست فناوری در گوگل را بر عهده داشت و بعداً به نظارت بر پروژههای ویژه از جمله توسعه عینک گوگل، یک دستگاه پوشیدنی که دارای «عینک هوشمند» با صدای فعال است. در حال حاضر، برین به عنوان یکی از اعضای هیات مدیره آلفابت، شرکت مادر گوگل، فعالیت میکند، در حالی که سهام کنترلی قابل توجهی را در شرکت حفظ میکند.
شرکت آلفابت؛ یک شرکت تریلیون دلاری
شرکت آلفابت یا گوگل سابق که توسط لری پیج و سرگئی برین تأسیس شد، یکی از معدود شرکتهای تریلیون دلاری است. سرمایه بازار آلفابت تا ۲۵ سپتامبر به بیش از ۲ تریلیون دلار رسید. آلفابت امروزه یکی از بزرگترین پلتفرمهای خدمات ابری را در جهان دارد. منبع درآمد اصلی این شرکت، کسبوکار مربوط به موتور جستوجوی آن است که تا سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴ حدود ۵۸/۶ درصد از کل درآمد آن را تشکیل میدهد.
آلفابت در طول سه ماهه دوم ۲۰۲۴ خبر از افزایش درآمدهای خود را داد. تخمین زده میشود که ارزش این شرکت به ازای هر سهم از ۱/۸۵ به ۱/۸۹ دلار افزایش یافته است. این شرکت همچنین درآمد شگفتانگیز ۴۴۵/۴۹ میلیون دلاری را تجربه کرد و مجموع درآمد ۸۴/۷۴ میلیارد دلاری را گزارش کرد که رشد ۱۴ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
این شرکت به سرعت در حال پیشرفت در زمنیه هوش مصنوعی است و «جمینی» چتبات هوش مصنوعی مولد آن به خوبی جای خود را در بازار جهانی باز کرده است. این شرکت همچنین در حال طراحی پردازندههای «تانسوری» برای استفاده از هوش مصنوعی است.
فناوری ابری و یوتیوب از دیگر مجموعههای قدرتمند این شرکت است. بخش تبلیغات یوتیوب و ابری گوگل تا پایان امسال میلادی به نرخ درآمد ۱۰۰ میلیارد دلاری خواهد رسید.
انتهای پیام/
نظر شما