به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز) ، سالانه چندهزار دریچه منهول فاضلاب در کشورمان به سرقت میرود که هزینه مالی و جانی هنگفتی را برجای میگذارد. اصلیترین علت سرقت این دریچهها، فروش آنها بهصورت مواد بازیافتی است؛ چرا که بیشتر دریچههای سرقتشده از جنس فلز و عمدتاً چدنی هستند.
دریچههای کوپلیمری در برابر نور خورشید مقاومت کمی از خود نشان میدهند و دچار تردشوندگی و در نتیجه ترک میشوند و دریچههای کامپوزیتی بهدلیل رزینهای استفاده شده در آن در برابر یخزدگی و یخگشایی ضعیف هستند. دریچههای بتنی نیز در برابر ضربه مقاومت کمی دارند و سایر تغییراتی که در ماده این محصولات اعمال شده نیز مشکلاتی را در پی داشته است. بههمین دلیل دریچههای چدنی همچنان انتخاب اول مهندسان است.
به منظور رفع این چالش یکی از شرکتهای دانشبنیان نانو کامپوزیتی از جنس سیمان اختراع کرده است. این ماده، ضدسرقت بوده و تمامی خواصی را که در ساخت دریچهها انتظار میرود، بروز میدهد. بههمین دلیل این محصول، ظرف مدت کوتاهی که به بازار عرضه شده، با استقبال چشمگیری مواجه شده است و توانسته خود را بهعنوان جایگزین مناسب دریچههای چدنی به بازار کشورمان معرفی کند.
دریچه نانوکامپوزیت این شرکت از ناکامپوزیتهای سیمانی تقویت شده، تهیه میشود. این ماده خواص منحصربهفردی دارد بهطوری که این ماده برخلاف سیمان، قابلیت چکشخواری چشمگیری دارد، کاملاً در برابر نفوذ آب مقاوم است و تحمل دماهای بسیار بالا و بار قابلتوجهی را دارد.
دریچههای نانو کامپوزیتی این شرکت در بسیاری از استانهای کشور مانند تهران، خوزستان، خراسان، فارس جایگزین دریچههای قدیمی شده و توانسته مشکل سرقت دریچههای فاضلاب را بهطور کامل برطرف کند.
بر اساس اعلام ستاد نانو، ماده نانوکامپوزیت ساختهشده در این شرکت قابلیت چکشخواری فوقالعاده بالایی دارد و همین امر موجب شده است که بتواند جای چدن را در درپوشهای فاضلابی پر کند و این محصول توانایی تحمل بارهای بیشتر از ۴۰ تن را دارد. طول عمر ۶۵ سال، قیمت مناسب و ارزان، مقاومت در برابر عاملهای مخرب، غیرقابل اشتعال بودن، تحمل دما از ۵۵ تا ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد و ضدسرقت و دارای بیمه سرقت از دیگر مزایای این محصول است.
انتهای پیام/
نظر شما