به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، در مراسم رونمایی از کاربست های ۵G در ایران، با بیان اینکه برای رسیدن به آینده روشن باید تلاش کرد، اظهار کرد: آینده روشن برای یک فرد نیست، برای یک کشور و نسل است. رویای آینده روشن مهم است، اما مهتر از آن تلاشهایی است که همه افراد باید بکنند و باید توجه داشت که هر دولتی در دورههای مختلف مشکلات خاص خود را دارد.
وی تصریح کرد: در حوزههای مختلف توسعه علم، حوزه سلامت، حوزه فضایی، حوزه دانشبنیان و بخشهای دیگر، تلاشهای مختلفی انجام میشود. ما برای ساختن آینده روشن، برنامه ایران هوشمند را پیگیری کردیم. دانشگاه تهران این برنامه را نوشت و اندیشمندان از حوزههای مختلف روی آن کار کردند و منظومه مدونی از فعالیتها تدوین شد. این برنامه سه ماه است که به شورای عالی فضای مجازی ارائه شده و رئیس جمهوری قول داده که در نوبت بررسی قرار گیرد. در صورت اجرایی شدن برنامه ایران هوشمند در عصر آینده دنیا که اقتصاد دیجیتال برپایه آن بنا شده است، ما سهم غیر نفتی خواهیم داشت. تعامل سازنده با دنیا یک موضوع مهم در راه این پیشرفت است.
آذری جهرمی در ادامه افزود: یکی از موضوعات مهم هوشمندسازی بحث راهاندازی اینترنت نسل پنجم بود. ۱۲ سال برای آمدن نسل ۴ مقاومت شد یعنی زمانی که نسل سوم به وجود آمد. متاسفانه ۱۲ سال فرصت طلایی از دست رفت و اکنون در شرایطی هستیم که ۵G در دنیا شروع به کار کرده است و در برنامه ایران هوشمند بنا بر این است که همه حوزههای مرتبط همزمان با هم به سراغ این فناوریهای نسل جدید بروند.
وی با اشاره به بحث سلامت هوشمند گفت: جراحی از راه دور و موارد مشابه نمونهای از این موضوع سلامت هوشمند است. ستاد مبارزه با کرونا در این حوزه ورود کردند و با ما همکاری میکنند که زیرساختهای بحث سلامت هوشمند سریع تر آغاز بشود.
وزیر ارتباطات ادامه داد: تولید مودمهای ۵G در کشور شروع شده است و اپراتورها در بخش تولید تجهیزات ۵G سرمایه گذاری را آغاز کرده اند چرا که زمان رشد همین الان است و فردا دیر میشود. در قالب برنامه شبکه ملی اطلاعات مجوز های ۵G گرفته شده است.
وی گفت: پیشبینی میشود تا پایان دولت دوازدهم بخشهای بسیاری را به ۵G ارتقاء دهیم؛ از طریق مودم خانگی نه از طریق مودم گوشی (قابل دسترس خواهد بود). تا اسفند ماه نیز بخشهایی پرتراکم کشور برای ارائه ۵G آماده میشوند.
آذری جهرمی با بیان این که امروز در نقطهای هستیم که اینترنت نسل پنجم در دنیا کلید خورده و ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم، خاطرنشان کرد: امروز با امضای پنج تفاهمنامه در حوزه کاربردهای نسل پنجم ارتباطات، میتوان امید داشت که همزمان با کشورهای دیگر ما نیز پیشرفت کنیم. ما امروز پنجمین کشور در منطقه هستیم که توسعه این تکنولوژی را آغاز کردهایم. البته تاخیری که باعث شد پنجمین کشور باشیم هم به دلیل صدورمجوز از سوی نهادهای بالادستی مربوط میشد که اکنون مرتفع شده است.
وی تصریح کرد: ما تمام تلاش را متمرکز کردیم تا این کار به شکل درستی پیش برود. مجموعه فعالیتهای حوزه ICT از لحاظ اقتصادی رشد خوبی دارد و صورت های مالی این شرکتها به بازار بورس نیز سیگنال های مثبت می دهد تا دراین زمینه سرمایهگذاری صورت بگیرد.
گفتنی است؛ در انتهای این مراسم پنج تفاهمنامه تحت عناوین «طراحی وایجاد پایلوت حمل ونقل هوشمند شهری مبتنی بر شبکه های ارتباطات سلولی نسل جدید در چارچوب شبکه ملی اطلاعات درکیش»، «پیاده سازی خدمات مشاره جراحی از راه دور با استفاده از قابلیت های فناوریهای نسل پنجم ارتباطات»، «توسعه زیرساختها، خدمات سلامت دیجیتال و پزشکی هوشمند با استفاد از فناوری نسل پنجم مخابراتی»، «توسعه زیست بوم فناوریهای نسل پنجم شبکههای مخابراتی اینترنت اشیا یا هوش مصنوعی، توسعه فناوریها، محصولات و راهکارهای حوزه شبکه مخابراتی نسل پنجم و نسلهای آینده» با حضور وزیر ارتباطات، معاون وزیر ارتباطات، فرمانده ستاد کرونا در تهران، رئیس دانشگاه صنعتی شریف، رئیس دانشگاه تهران، مدیرعامل همراه اول، مدیرعامل ایرانسل، دبیر ستاد توسعه فنارویهای حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تعدادی از مسئولان کشور به امضا رسید.
مرداد امسال اینترنت ۵G سرانجام در کشور رونمایی شد و کاربران توانستند با سرعت یک و نیم گیگ بر ثانیه تجربه دانلود آنلاین داشته باشند. بدون تردید این تکنولوژی میتواند تحولی در ایجاد شهرهای هوشمند، سلامت هوشمند، اتومبیلهای خودران، پخش ویدیو با کیفیت بالا و بازی آنلاین ایجاد کند.
انتهای پیام/
نظر شما