۱۷ مهر؛ در تاریخ چه گذشت؟

امروز ۱۷ مهر برابر با ۹ اکتبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری ایسکانیوز، امروز ۱۷ مهر برابر با ۹ اکتبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.

رویدادها

روز جهانی پست

پست، یکی از قدیمی ترین راه های ارتباطی است که بویژه برای مسافتهای دور از اتلاف وقت و صرف هزینه های گزاف جلوگیری می کند. اتحادیه جهانی پست، از مؤسسات تخصصی وابسته به سازمان ملل متحد است و از نظر قدمت دومین سازمان بین‌المللی جهانی محسوب می‌شود. هدف این اتحادیه کمک به سازماندهی خدمات پستی در سطح بین‌المللی است. مقر اصلی اتحادیه در برن، سوئیس می باشد.

روز ۱۷ مـهـر بـرابـر بـا ۹ اکـتـبـر در سال ۱۸۷۴ مـیـلادی، در برن سوئیس، قـرار دادی در زمینه تاسیس اتحادیه کل پست توسط  ۲۲ کشور جهان به امضا رسید.
طبق این قـرار داد، در سـراسـر قـلمـرو اتـحـادیـه، بـرای مـبـادله مـتـقـابـل مـراسـلات، آزادی تـرانـزیـت تـضـمـیـن مـی شد. ایـن اتـحـادیـه پـس از ۴ سال با پیوستن کشورهای دیگر به (اتحادیه جهانی پست تغییر) نام پیدا کرد و از این تاریخ به بعد روز ۱۷ مهر برابر با ۹ اکتبر روز جهانی پست نامیده می شود.

روز استقلال اوگاندا ۱۹۶۲

اوگاندا (Uganda) کشوری است در حاشیهٔ دریاچه ویکتوریا که در شرق میانه آفریقا قرار گرفته است و با کشورهای سودان جنوبی، کنگو، رواندا، بروندی، تانزانیا، کنیا همسایه می باشد. زبان رسمی در اوگاندا انگلیسی است اما جمع کثیری از آنها به زبان سواحلی نیز صحبت می کنند و اکثریت آنها مسیحی می باشند.

استعمارگران انگلیس، با تسلط بر اوگاندا، به مردم این کشور ستم های زیادی کردند و منابع طبیعی این کشور را نیز غارت نمودند.  بعد از گذشت چند سال غارت و چپاولگری انگلیس سرانجام مردم آزادی‏خواه اوگاندا، مبارزات استقلال طلبانه خود را آغاز کردند و دولت بریتانیا را مجبور ساختند تا پس از هفتاد سال، استقلال این کشور را در۱۷مهر(نهم اکتبر) ۱۹۶۲م به رسمیت بشناسد.

اهداء جایزه صلح نوبل به آندره ساخاروف (پدر بمب هیدروژنی) ۱۹۷۵

آندره دیمیترویچ ساخاروف، فیزیکدان هسته‌ای شوروی بود که در زمینه خلع سلاح هسته‌ای نیز فعالیت داشت. او که از همان ابتدا به تئوری‌های فیزیک علاقه داشت در همین رشته به تحصیل پرداخت.

پس از بمباران اتمی هیروشیما، گروهی از طرف دولت روسیه دعوت شدند تا در این زمینه به تحقیق بپردازند، این تحقیقات با ابتکارات ساخاروف منجر به اختراع اولین بمب هیدروژنی شد و موجب شد تا ساخاروف لقب پدر بمب هیدروژنی را کسب کند.

طراحی بمب آردی‌ اس-۳۷- که نشان‌دهنده توسعه بمب هیدروژنیِ ساخت شوروی بود، موجب شهرت ساخاروف شد. او با بمب های هیدروژنی که در تخریب های وسیع کاربرد داشت، به مخالفت برخاست و به همین دلیل جایزه صلح نوبل را دریافت کرد. جایزه ساخاروف که هرساله از سوی پارلمان اروپا اهدا می‌شود و به حقوق بشر و آزادی‌ها اختصاص دارد، به افتخار او ایجاد شده‌ است.

برگزاری نخستین انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان ۲۰۰۴

۱۷ مهر برابر با ۹ اکتبرسال ۲۰۰۴، اولین انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ افغانستان برگزار شد که مردم برای تعیین رئیس‌جمهور و دو معاون او به پای صندوق های رای رفتند. در این انتخابات حامد کرزی با کسب ۵۵٫۴ درصد آرا به عنوان اولین رئیس‌ جمهور منتخب افغانستان انتخاب شد.

این اولین انتخابات همگانی و مستقیم در افغانستان بود. پیش از این نظر سنجی هایی به شکل غیر مستقیم وجود داشت.

انتهای پیام/

کد خبر: 1114130

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =