آشنایی با انواع فیلتر هوای خودرو و مزیت های آن

فیلتر های هوا نقش اساسی در تنظیم وضعیت سلامت فنی اتومبیل دارند و نقش موثری در عملکرد مطلوب موتور دارد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، فیلتر های هوا نقش اساسی در تنظیم وضعیت سلامت فنی اتومبیل دارند و نقش موثری در عملکرد مطلوب موتور دارد. تعویض به موقع فیلتر هوا موجب افزایش بازده موتور، تمیز نگه داشتن موتور، کاهش سوخت و کاهش آلودگی محیط زیست می شود. از همین رو صاحبان اتومبیل ها، باید به وضعیت فیلتر هوای خودرو خود توجه داشته باشند تا در صورت نیاز سریعا آن را تعویض کنند.به تعویق انداختن تعویض فیلتر هوا، راندمان عملکردی خودرو را کاهش می دهد وسبب نرسیدن هوای کافی به سیستم احتراق اتومبیل وافزایش مصرف سوخت اتومبیل تا ۲۵ درصد می شود. فیلتر های هوا انواع گوناگونی دارند که هریک از آنها ویژگی های متفاوتی با دیگری دارد. 

بیشتر بخوانید: 

دلایل خرابی دینام خودرو چیست؟

آشنایی با انواع فیلتر هوای خودرو و مزیت های آن

فیلتر هوای خودرو سلولزی

عمومی ترین و پرکاربردترین نوع فیلتر هوا در خودرو ها فیلتر هوای سلولزی یا فیلتر هوای کاغذی است . برای جذب ناخالصی های هوا در فیلتر های هوای سلولزی از یک کاغذ پلیسه دار آکاردئونی استفاده شده است . این نوع فیلتر ها برای ایجاد ثبات در ساختار خود از یک فریم پلاستیکی استفاده می کنند.

این فیلترها ارزان تر از بقیه فیلترها هستند ولی عمر کوتاهی دارند و باید بعد از گذشت مدت کوتاهی تعویض گردند . فیلتر هوای سلولزی توانایی جذب بالایی دارند و می تواند ۸۰ تا ۹۰ درصد ذرات خارجی را به خود جذب کند.

فیلتر هوای کاغذی

در گذشته فقط در تراکتور ها و وسایل حمل و نقل سنگین از فیلتر هوای اسفنجی استفاده می شد اما امروزه در اتومبیل های مسابقه ای این فیلتر ها به شکل چند لایه با بهره گیری از فناوری نانو استفاده می شود .

در طراحی فیلتر هوای اسفنجی در اتومبیل های کلاسیک از مکانیزم فیلتر های هوای روغنی قدیمی ، الهام گرفته شده است.در فیلتر هوای اسفنجی برای جذب مواد اضافی از یک فریم فلزی و یک بستر پلی اورتان استفاده شده است . فیلتر هوای اسفنجی گران تر از فیلتر هوای سلولزی است، اما فیلتر های هوای سلولزی در خودرو های شهری معمولی بهتر عمل می کنند.

فیلتر هوای اسفنجی

فیلتر های هوای کتان از همه فیلتر های اتومبیل گران تر هستند و در آنها برای جذب بهتر مواد اضافی از ۶ لایه پارچه مخصوص روغنی استفاده شده است.

این فیلتر ها عمر طولانی دارند و قابل شستشو هستند. در فیلتر های هوای کتان، خودرو تنفس بهتری دارد زیرا فرم کلی ساختار سبب انتقال سریع جریان هوا در سیستم های داخلی اتومبیل می شود ،بنابراین اتومبیل عملکرد بهتری نیز دارد.

آیا فیلتر هوای خودرو از نوع کتان ارزش هزینه اضافی را دارد؟

به این دلیل که سیستم های داخلی اتومبیل با بهره گیری از این فیلتر ها بهتر عمل می کنند ، استهلاک خودرو ، هزینه های تعمیر و نگهداری اتومبیل کم می شود. اثر فیلتر های هوای کتان در طولانی مدت قابل مشاهده است.

کدام فیلتر هوای خودرو از همه بهتر است؟

اگر فیلتر را تعویض نکنیم ، جمع شدن ذرات آلوده باعث بسته شدن منافذ عبور هوا و محدود شدن جریان هوای عبوری از فیلترمی شود. اگر میزان آلودگی در درون فیلتر از حالت معمول بالاتر رود ، عبور هوا از میان آن بسیار سخت خواهد شد بنابراین موتور مکش شدیدتری برای دریافت حجم هوای یکسان انجام می دهد.

این امر بر واکنش دریچه گاز ، عملکرد موتور و مصرف اقتصادی سوخت تاثیر فراوان می گذارد. گرفتگی فیلتر می تواند سبب بالا رفتن آلاینده منو اکسید کربن نیز شود.زمان مناسب برای تعویض یک فیلتر هوا به وضعیت کارکرد موتور بستگی دارد.

فیلتر هوای خودرو می بایست طبق جدول زمان بندی در سرویس های دوره ای تعویض شود اما به طور معمول فیلتر ها باید هر ۲ سال یک بار یا پس از طی ۲۴۰۰۰ مایل خودرو تعویض شوند.

زمانی باید فیلتر را تعویض کنیم که با نشانه های زیر در خودرو روبرو شویم:

کاهش توان موتور
لرزش مداوم موتور
افزایش ایجاد رسوب بر روی شمع موتور خودرو
ریپ زدن موتور
افزایش زمان استرات
افزایش گازهای خروجی از اگزوز
افزایش مصرف سوخت
فیلتر کثیف

از کجا بفهمیم فیلتر هوای خودرو کثیف شده است؟

با توجه به قیمت ارزان این قطعه مصرفی پیشنهاد می شود در صورت کثیف شدن آن را تعویض کنید. شستشوی فیلتر هوا سبب می شود آن کارایی اولیه خود را در جذب گرد خاک نداشته باشد. فیلتر هوای خودرو پارچه ای را می توان بعد از شستشو دوباره استفاده کرد.

مراحل تمیز کاری فیلتر هوای خودرو:

۱. ابتدا گردوخاک جمع شده روی فیلترتمیز کنید.

۲. سپس از مواد تمیزکننده و شوینده برای شستشو استفاده نمایید .

۳. پس از شستشو فیلتر را آبکشی کنید.

۴. در این مرحله فیلتر را توسط جریان هوا خشک نمایید.

۵. فیلتر را قبل از جازدن مجدد روغنکاری نمایید.

انتهای پیام/

کد خبر: 1127925

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =