آخرین تحولات اوکراین| کرملین احتمال دریافت اطلاعات نادرست درباره عملیات ویژه توسط پوتین را رد کرد

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه اطلاعات مربوط به روند عملیات ویژه حفاظت از دونباس را از منابع مختلف موثق دریافت می کند و این ادعا که رهبر روسیه اطلاعات نادرستی درباره روند اوضاع در جبهه نبرد بدست می آورد، نادرست است.

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، برخی نشریات آمریکایی از نارضایتی مقامات واشنگتن از امتناع کی‌یف از مذاکره پرده برداشته و یادآور شده‌اند که طرف اوکراینی از حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه نظامی در این کشور، برخلاف منافع ایالات متحده خودداری می‌کند.

مجله "نیوزویک" در تحلیلی نوشته شده است: اوکراین و ایالات متحده در خصوص چگونگی پایان دادن به درگیری نظامی در خاک اوکراین اختلاف نظر دارند. به نظر می رسد که ایالات متحده به مراتب بیشتر علاقه مند به پایان دادن به مناقشه کنونی از طریق یک راه حل دیپلماتیک است تا تسلیم شدن به سبک جنگ جهانی دوم. در عین حال، مقامات واشنگتن جرأت ندارند دیدگاه واقعی خود در مورد لزوم گفتگوی مسالمت آمیز برای پایان دادن به جنگ را ابراز کند تا با اظهارات آنها در حمایت از کی‌یف در تضاد نباشد.

روزنامه "نیویورک تایمز" نیز گزارش داد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در جریان سفر خود به واشنگتن نتوانست با رئیس جمهوری ایالات متحده در مورد تامین تانک،  جنگنده و موشک های دوربرد به توافق برسد. به نوشته این روزنامه،  جو بایدن و زلنسکی بخش اعظم مذاکرات خود را صرف بحث در خصوص درخواست های پایان ناپذیر کی‌یف نکردند، بلکه بر روی بررسی وضعیت کلی در اوکراین متمرکز شدند.

بیشتر بخوانید:

آخرین تحولات اوکراین| رد ادعای کره شمالی درباره ارسال تسلیحات نظامی به مسکو

در عین حال، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده گفت که ارسال تسلیحات به کی‌یف، امکان آغاز مذاکرات درباره اوکراین را افزایش خواهد داد. البته به عقیده آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده، سفر زلنسکی به واشنگتن تنها تأیید کرد که اظهارات مقامات آمریکایی در مورد عدم تمایل آنها به درگیر شدن با مسکو "یک عبارت توخالی" است.

پیش از این، روزنامه "وال استریت ژورنال" نیز روز جمعه گزارش داد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، از تهیه یک "طرح صلح" خبر داده که شامل 10 بند است و در ماه فوریه ارائه خواهد شد. گفته شده که این سند "به تضمین‌های امنیتی مشترک برای دهه های آینده منجر خواهد شد."

بعد از آن، دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه گفت که کرملین هیچ اطلاعاتی در مورد قصد اوکراین برای انتشار یک "طرح صلح" ندارد.

علاوه بر این، ، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز پنج شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی امکان حل و فصل مناقشه در اوکراین در میز مذاکره  را مورد ارزیابی قرار داده و تاکید کرد که طرف روسی هرگز گفتگو را رد نکرده، در حالی که رهبری اوکراین "این موضوع را برای خود ممنوع کرده است".

در اواسط ماه دسامبر، زلنسکی گفته بود که برخی از کشورها به او پیشنهاد می‌کنند پای میز مذاکره با روسیه بنشیند، اما به عقیده وی، این مذاکرات با توجه به دیدگاه مقامات مسکو، فایده‌ای نخواهد داشت.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز سیصد و چهارم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

زلنسکی وظایف دیپلماسی اوکراین را در سال 2023 برشمرد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز جمعه، در نشستی با سفرای این کشور، وظایف اصلی دیپلماسی اوکراین در سال 2023 را برشمرد.  وی یادآور شد که در میان وظایف تعیین شده، مذاکرات صلح با روسیه مطرح نیست. زلنسکی در عین حال آغاز مذاکرات برای پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا، آمادگی برای برگزاری نشست ناتو و همچنین "تضمین نتایج ملموس" پس از پایان آن را یکی از اولویت های مهم خواند.

رئیس جمهوری اوکراین همچنین از لزوم تامین نیازهای دفاعی این کشور، یعنی ادامه تامین تسلیحاتی از سوی کشورهای غربی خبر داد و گفت: "شما باید دائماً تلاش کنید تا اطمینان حاصل کنید که تمامی نیازهای دفاعی کشور برآورده  شوند."

علاوه بر این، زلنسکی خواستار آن شد که سفرای این کشور تا حد امکان با دولتها، دفاتر سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای شریک در موضوع احیای زیرساختارهای انرژی اوکراین همکاری کنند.

در صحبت از روسیه، رهبر اوکراین پیشنهاد تشدید اقدامات برای اعمال تحریم های بیشتر و مسدود کردن دارایی های روسیه در ارتباط با درگیری نظامی در این کشور را مطرح کرد و خواستار تلاش بیشتر در این موضوع شد.

کرملین احتمال دریافت اطلاعات نادرست درباره عملیات ویژه توسط پوتین را رد کرد

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه اعلام شب گذشته اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه اطلاعات مربوط به روند عملیات ویژه حفاظت از دونباس را از منابع مختلف موثق دریافت می کند و این ادعا که رهبر روسیه اطلاعات نادرستی درباره روند اوضاع در جبهه نبرد بدست می آورد، نادرست است.

پسکوف در واکنش به اطلاعات منتشره از سوی روزنامه وال استریت ژورنال در این باره گفت: «رئیس جمهور ولادیمیر پوتین بطور روزانه مانند گذشته اطلاعات دقیق درباره روند عملیات ویژه را از منابع مختلف دریافت می کند و هرگونه ادعایی مبنی بر دریافت اطلاعات تحریف شده توسط او صحت ندارد.»

این روزنامه آمریکایی قبلاً گزارش داده بود که ظاهراً پوتین داده‌های مربوط به روند عملیات نظامی در اوکراین را به صورت ویرایش شده دریافت می‌کند و بدرستی از وضعیت مطلع نمی شود. به نوشته وال استریت ژورنال، اطلاعات ابتدا توسط سرویس  امنیت فدرال مورد ارزیابی قرار گرفته و سپس به شورای امنیت روسیه منتقل می شود. بدین ترتیب، سخنگوی کرملین این فرضیات را اشتباه دانسته و تکذیب کرد.

پیش از این، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه یادآور شده بود که رسانه های غربی به طور گسترده در حال انتشار اطلاعات نادرست در مورد رویدادهای اوکراین هستند. به گفته وی، ایالات متحده و متحدانش پول زیادی را صرف ارائه اطلاعات دستکاری شده و تأثیرات روانی آن بر روسیه و متحدان این کشور می کنند. علاوه بر این، نشریات غربی با نادیده گرفتن جنایات جنگی ارتش اوکراین، اطلاع رسانی یک جانبه‌ای درباره وضعیت این کشور دارند.

آمادگی کامل رزمی گروه نبرد ناتو مستقر در مجارستان

وزارت دفاع مجارستان روز جمعه اعلام کرد که گروه نبرد ناتو در خاک این کشور در حال حاضر در حالت آماده باش کامل قرار گرفته است.

دفتر مطبوعاتی وزارت دفاع مجارستان در بیانیه‌ای پس از دیدار وزرای دفاع مجارستان و ایتالیا اعلام کرد: یکی از گروه‌های نبرد ناتو تحت رهبری مجارستان در این کشور ایجاد شده و در پایان ماه سپتامبر به حالت آمادگی کامل عملیاتی برای استقرار رسیده است.

طبق این اطلاعات، این گروه دارای بیشترین پرسنل نظامی از میان نیروهای مسلح دو کشور مجارستان و ایتالیا است. علاوه بر این، در این گروه نظامیانی از کشورهای ایالات متحده، ترکیه، کرواسی و مونته نگرو نیز حضور دارند.

پیش از این، ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان گفته بود که بوداپست در مأموریت آموزشی اتحادیه اروپا برای نیروهای مسلح اوکراین شرکت نخواهد کرد. با این حال، نیروهای مسلح مجارستان پزشکان نظامی اوکراینی را آموزش خواهند داد.

استولتنبرگ: روسیه از روش "ایجاد وقفه در جنگ" برای حمله جدید به اوکراین استفاده می کند

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، روز جمعه، در مقاله ای برای روزنامه فایننشال تایمز ابراز عقیده کرد که روسیه به دنبال "ایجاد وقفه در جنگ" در اوکراین است تا زمان کافی برای جمع‌ آوری مجدد نیروها، تجهیز آنها و به دست آوردن برتری نظامی داشته باشد. او نوشته است: «روسیه امیدوار است که درگیری را برای مدتی متوقف سازد تا به نیروهایش اجازه دهد تا مجدداً خود را سازماندهی کرده، دوباره مسلح شوند و سعی کنند حملات جدیدی به مواضع ارتش اوکراین را آغاز کنند.»

به گفته استولتنبرگ، مسکو خواهان حل مسالمت آمیز مناقشه نیست. به همین دلیل، ناتو قصد دارد به حمایت از کی‌یف ادامه دهد.

این در حالی است که روز پنج شنبه،  ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، احتمال پایان درگیری در اوکراین از طریق مذاکره را ممکن دانست و  تاکید کرد که همه درگیری های نظامی در نهایت به یک شکلی به مذاکره ختم می شود.

پوتین وظیفه اصلی صنایع دفاعی را تامین تسلیحات گروه عملیات ویژه خواند

ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه روز جمعه به منطقه تولا سفر کرد تا در نشستی با مقامات مجتمع صنایع نظامی این کشور دیدار و گفتگو کند. موضوع اصلی این نشست پاسخگویی به نیازهای نیروهای مسلح روسیه درگیر در عملیات ویژه حفاظت از دونباس بود.

رئیس جمهوری روسیه در  این نشست، مهمترین وظیفه شرکتهای تحت پوشش مجتمع صنایع نظامی را تهیه سلاح و مهمات مورد نیاز نیروهای مسلح، به ویژه واحدهای پیشرو در عملیات ویژه در مدت زمان کوتاه نامید. پوتین گفت: مهمترین و کلیدی ترین وظیفه شرکتهای صنایع دفاعی این است که تمامی انواع  تسلیحات، تجهیزات، مهمات مورد نیاز واحدهای نظامی در حال خدمت در منطقه عملیات ویژه را در مدت زمان کوتاهی را با حجم و کیفیت مورد نیاز تامین و در اختیار آنها قرار دهند.

رهبر روسیه همچنین به اهمیت بهبود ویژگی های تجهیزات جنگنده ها با در نظر گرفتن تجربیاتی که قبلاً به دست آمده اشاره کرد. به گفته وی، مکانیسم تبادل اطلاعات بین صنایع دفاع و واحدهای شرکت کننده در عملیات ویژه نظامی باید تا حد امکان سریع و کارآمد باشد.

پوتین افزود که انتظار دارد در سال 2023 سفارشات دولتی به مجتمع صنایع نظامی به طور کامل تکمیل شود.

تاکید افسر اطلاعاتی آمریکا به نقش پوتین در تأمین منابع مجتمع صنایع نظامی روسیه

اسکات ریتر، افسر بازنشسته بخش اطلاعاتی تفنگداران دریایی آمریکا در مصاحبه با کانال یوتیوب Judging Freedom ابراز عقیده کرد که روسیه به لطف سیاست دقیق ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه، تمامی منابع لازم برای توسعه مجتمع صنایع نظامی این کشور  برای دستیابی به اهداف تعیین شده برای آن را در اختیار دارد. 

ریتر سخنان رئیس جمهور روسیه در نشست گسترده با مقامات وزارت دفاع روسیه را یادآوری کرد که گفت: روسیه قصد دارد کل بخش نظامی دولت را "به آرام، سیستماتیک و بدون هیاهو" مدرن کند. این افسر اطلاعاتی افزود: «این تاکتیک [که پوتین بیان کرده] نشان می‌دهد روسیه برخلاف غرب از روند اوضاع کند درگیری نظامی در اوکراین خسته نشده و منابع لازم برای تولید سلاح را بدست خواهد آورد.»

وی افزود که کشورهای غربی اکنون به طور کامل انبارهای تسلیحاتی خود را خالی کرده اند تا به اوکراین تسلیحات نظامی ارسال کنند و این اقدام اشتباه است.

در عین حال، ریتر یادآور شد که ناتو حضور نظامی خود را در لهستان افزایش داده و همچنین قصد دارد از طریق حضور در خاک سوئد و فنلاند به مرزهای روسیه نزدیک شود.

پوتین روز پنج شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که تفاوت بین روسیه و اوکراین در حجم تولیدات و عملکرد دقیق مجتمع صنایع نظامی است و اگر در این کشور همسایه به سمت صفر حرکت می‌کند، در روسیه فقط در حال توسعه است.

آژانس کارشناسان خود را در چهار نیروگاه هسته‌ای اوکراین به صورت دائمی مستقر خواهد کرد

آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) در نظر دارد کارشناسان خود را به طور دائم در تاسیسات چهار نیروگاه هسته‌ای اوکراین، از جمله در منطقه چرنوبیل مستقر کند.

سرویس مطبوعاتی این سازمان بین المللی گزارش داد، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای استقرار دائمی تیم‌های کارشناسی خود در چهار تأسیسات هسته‌ای دیگر اوکراین - خملنیتسکی، راونسکی و نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین جنوبی و همچنین در منطقه نیروگاه سابق چرنوبیل آماده می‌شود. این مسئله هفته گذشته در دیدار دنیس اشمیگال، نخست‌ وزیر اوکراین و مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی (رافائل گروسی) مورد موافقت طرفین قرار گرفته است.

گفته شده که متخصصان آژانس بین المللی انرژی اتمی به منظور ارائه پشتیبانی فنی و کمک های لازم به کارکنان این تاسیسات و حفظ سطح بالایی از امنیت هسته‌ای و فیزیکی، در این نیروگاه‌ها مستقر خواهند شد.

رئیس شورای اروپا: باید راهی برای تعلیق عضویت روسیه در شورای امنیت پیدا شود

شارل میشل، رئیس شورای اروپا پیشنهاد کرده، در آینده لازم است مکانیزمی برای تعلیق عضویت روسیه در شورای امنیت سازمان ملل که در حال حاضر امکان پذیر نیست، ایجاد شود.

میشل شب گذشته در مصاحبه‌ای روسیه را به نقض قوانین بین‌المللی متهم و تاکید کرد که از آنجایی که این کشور به عنوان عضو دائم شورای امنیت این کار را انجام می‌دهد، این بدان معناست که "نقصی در حقوق بین‌الملل وجود دارد." او یک شبکه تلویزیون ایتالیایی گفت: «از دیدگاه من، مکانیزمی برای تعلیق عضویت روسیه باید ایجاد شود: من درباره حذف کامل روسیه صحبت نمی‌کنم، اما با توجه به روند اوضاع در اوکراین، حداقل تعلیق عضویت روسیه در شورای امنیت باید مورد توجه قرار بگیرد».

در عین حال، رئیس شورای اروپا اعتراف کرد که "در حال حاضر چنین مسئله‌ای غیرممکن است، در غیر این صورت به بن بست در دکترین امنیتی سازمان ملل می انجامد."

سناتور روس تعلیق عضویت روسیه در شورای امنیت را غیرممکن خواند

ولادیمیر جباروف، نائب رئیس کمیته بین‌المللی شورای فدراسیون  (سنای) روسیه در واکنش به پیشنهاد مطرح شده از سوی شارل میشل، رئیس شورای اروپا، گفت: تعلیق عضویت روسیه در شورای امنیت سازمان ملل غیرممکن است، زیرا در این صورت این سازمان از بین خواهد رفت.

به گفته میشل، از آنجایی که روسیه در عین حال که عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل است، قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند، نقصی در حقوق بین‌الملل بوجود آمده و به همین دلیل پیشنهاد کرد در آینده سازوکاری برای تعلیق عضویت روسیه در شورای امنیت ایجاد شود.

جباروف ابراز عقیده کرد که تعلیق عضویت روسیه در شورای امنیت سازمان ملل یک موضوع قانونی غیر قابل حل شده است. وی افزود: «اگر امکان چنین اقدامی وجود داشت، کشورهای غربی مدت‌ها پیش از این فرصت استفاده می‌کردند. آنها باید آرزوی خود در این خصوص را کنار بگذارند، چرا که این یک مسئله حل نشدنی است. در واقع غیرممکن است. زیرا اگر این اتفاق بیفتد، سازمان ملل متحدی دیگر وجود نخواهد داشت. این آخرین ابزار بین المللی است که هنوز می توان از آن استفاده کرد.»

این سناتور روس همچنین توجه خود را به این واقعیت جلب کرد که شارل میشل نماینده کشور بلژیک است که در سال های جنگ جهانی دوم در کنار نازی‌ها بود.

در اواسط ماه دسامبر، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، یادآور شده بود که اگر راهی برای نابودی روسیه یا تسلط کامل بر جهان وجود داشت، حتماً ایالات متحده بلافاصله دست به کار شده بود . زاخارووا بدین ترتیب به اظهارات کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید در مورد تمایل ایالات متحده برای دستیابی به حذف روسیه از شورای امنیت سازمان ملل واکنش نشان داده بود. سخنگوی کاخ سفید اعتراف کرده بود، در حال حاضر حذف روسیه غیرممکن است، بنابراین واشنگتن به دنبال منزوی کردن این کشور در تمامی عرصه های بین المللی است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1164785

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =