به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، زمان دقیقی برای معرفی سیر به کودک وجود ندارد. بعضی از مادران ترجیح میدهند از ۶ ماهگی به بعد مقدار کمی از سیر را به غذای کودک اضافه کنند و برخی دیگر از مادران تا یک سالگی کودک صبر میکنند. پزشکان معمولا توصیه میکنند برای دادن سیر و غذاهای با طعم قوی مانند سیر به کودک تا ۱۰ الی ۱۱ ماهگی کودک صبر کنید تا از حساسیتهای غذایی او به خوبی آگاه شده باشید.
بیشتر بخوانید:
مصرف سیر پخته چه خواصی دارد؟
مواد غذایی موجود در سیر
ترکیبات سیر در بین مواد غذایی بسیار جالب است، چرا که ترکیبات موجود در سیر و مواد تشکیل دهنده آن به صورتی است که آن را به یک غذای فوقالعاده سالم تبدیل کرده است. مواد غذایی موجود در هر ۱۰۰ گرم سیر عبارتند از:
ترکیبات
مقدار موجود در هر ۱۰۰ گرم سیر
فیبر
۲/۱ گرم
کربوهیدرات
۳۳/۱گرم
پروتئین
۶/۴ گرم
کالری
۱۴۹ کالری
سدیم
۱۷ میلی گرم
آهن
۱.۷ میلی گرم
۱۰ خاصیت معجزه آسای سیر برای کودکان
۱. تقویت سیستم ایمنی بدن
سیر به دلیل تحریک سلولهای بدن به خصوص سلولهای ایزینوفیل (eosinophils)، دندریتیک (dendritic)، سلولهای دفاعی و لنفوسیتها به عنوان یکی از مهمترین مواد غذایی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن کودکان به شمار میرود. سیر همچنین باعث ترشح سیتوکین (cytokine) میشود که متابولیسم بدن را بهبود میبخشد و احتمال چاقی و اضافه وزن را کاهش میدهد.
۲. کاهش احتمال ابتلا به سرطان
ترکیبات موجود در سیر که فرد را از باکتریها، ویروسها و اکسیدانها محافظت میکند به دلیل اینکه حاوی مقادیر زیادی از ترکیبات ارگانوسولفور (organosulfur) است وقتی در بدن تجزیه میشود و خواص آن افزایش مییابد. همهی اینها با هم به افزایش سیستم ایمنی بدن کودک و محافظت از او در برابر عفونت، التهاب و انواع مختلف سرطان وابسته به دهان و دندان، روده و کلیه کمک میکند.
۳. بهبود سلامت قلب
انواع و اقسام کلسترول از زمان جوانی در عروق و شریانهای بدن ذخیره میشود و باید از همان زمان جوانی میزان کلسترول در خون را کنترل کرد. سیر یکی از مهمترین مواد غذایی است که باعث کاهش سطح کلسترول خون شده و خطر ابتلا به فشار خون و احتمال بروز حملات قلبی را کاهش میدهد.
۴. از بین برنده انگل روده
کرمها یا انگلها ممکن است از طریق غذا به معده و روده کودک وارد شوند و یا ممکن است از طریق تخک گذاری راه خود را در داخل روده پیدا کنند که منجر به عفونت و سایر بیماریها میشود. سیر یکی از بهترین روشها برای کشتن این کرمهای روده است.
۵. محافظت در برابر عفونتهای میکروبی
مجرای روده شامل باکتریهای خوب و بد است. استفاده از داروهای شیمیایی برای از بین بدن باکتریهای بد معمولا منجر به از بین رفتن همه باکتریهای خوب و بد با هم میشود. با این وجود سیر حاوی ترکیبات فیتو شیمیایی است که تنها به از بین بردن باکتریهای مضر کمک میکند. همچنین سیر به عنوان یکی از مواد غذایی است که زمان بهبودی بیماریهای عفونی را سرعت میبخشد.
۶. درمان سرماخوردگیهای رایج
تغییر آب و هوا و رفتن به یک شرایط آب و هوایی سرد میتواند باعث سرما و سرفه در کودکان شود. استفاده از سیر میتواند به درمان سرما و سرفه در کودکان موثر باشد. روغن موجود در سیر با خواص ضد میکروبی در مقابل ویروسها و باکتریهای بیماری زا مبارزه میکند و باعث بهبود دستگاه تنفسی میشود.
۷. درمان درد گوش
سیر دارای خاصیت ضد قارچ، آنتی بیوتیک و آنتی ویروسی است پس نقشی اساسی در درمان گوش درد در کودکان دارد. می توانید از روغن سیر استفاده کنید، آن را با روغن زیتون مخلوط کنید و این مخلوط را برای درمان گوش درد استفاده کنید. در این صورت کودک شما از درد شدید گوش خلاص خواهد شد.
۸. درمان فشار خون
سیر می تواند در درمان فشار خون در کودکان، مؤثر باشد. آلیسین موجود در این گیاه سبب باز کردن رگ های خونی و کاهش تأثیر فشار خون در کودکان می شود. سیر تراکم پلاکت های خون را کم می کند و با ترومبوزیس در کودکان مقابله می کند.
۹. درمان عفونت چشم
سیر از نظر وجود مواد مغذی بسیار غنی است. این مواد شامل کوئرستین، ویتامین C، سلنیوم هستند که در درمان عفونت چشم بسیار مؤثرند و سبب کاهش تورم چشم در کودکان می شوند. درباره میزان مناسب سیر برای استفاده جهت درمان عفونت چشم کودکان با پزشک مشورت کنید.
۱۰.درمان سرماخوردگی و سرفه:
سیر خام خاصیت دارویی دارد که در درمان سرماخوردگی و سرفه بسیار مؤثر است. پس از مشاهده علائم سرماخوردگی به کودک خود دو حبه سیر تازه بدهید تا علائم سرماخوردگی را کمتر کنید. پس از مدت کوتاهی کودک درمان خواهد شد.
منبع: دلگرم
انتهای پیام/
انتهای پیام/
نظر شما