آیا بین نوع غذا و ویروس تبخال ارتباطی وجود دارد؟

آنچه که ما به عنوان تبخال می شناسیم در واقع فعال شدن ویرووس های نهفته در غده های عصبی و ورود آنها به انتهای اعصاب حسی است و با بروز یک یا چند تاول کوچک تا متوسط در اطراف لب ها تظاهر می کند.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، ارتباط بین تبخال و رژیم غذایی یکی از موضوعاتی است که در سال های اخیر مورد تحقیق قرار گرفته است.

کدام تبخال‌ها خطرناک هستند؟

امروزه می دانیم یکی از عادات غذایی از جمله رژیم غذایی غنی از «اسید آمینه لیزین» و فقیر از «اسیدآمینه آرژنین» می تواند از بروز بیماری تبخال ناشی از ویروس «هرپس سیمیلکس» جلوگیری کند. برای فعال شدن ویروس تبخال جدید، سلول ها نیاز به مواد خاص هستند که یکی از این مواد خاص برای تکثیر ویروس تبخال اسید آمینه آرژنین است.

از سوی دیگر به اثبات رسیده است که اسید آمینه لیزین قادر به سرکوب ویروس تبخال است. اگر میزان اسید آمینه لیزین بیشتر از اسیدآمینه آرژنین باشد خطر ابتلا و تکثیر ویروس تبخال کاهش می یابد؛ بنابراین یک رژیم غذایی غنی از اسیدآمینه لیزین و فقیر از اسیدآمینه آرژنین ممکن است به کنترل بروز تبخال کمک کند.

غذاهایی که از بروز تبخال جلوگیری می کند شامل بیشتر گوشت ها به ویژه گوشت گاو، ماهی، بوقلمون، مرغ و محصولاتی مانند تخم مرغ، پنیر، ماست، شیر و سایر محصولات لبنی حاوی مقدار بسیار بالای لیزین است که اغلب نسبت لیزین به آرژنین در آنها دو به یک است. همچنین دانه سویا و محصولات سویا دارای مقدار بالای لیزین است.

غذاهایی که امکان بروز تبخال را تشدید می کند نیز محتوی مقدار بالای آرژنین به لیزین است، از جمله آجیل ها مانند بادام زمینی و گردو؛ غلات مانند گندم و جو و دانه ها مانند دانه آفتابگردان و کنجد. همچنین بسیاری از لوبیاها و نخودفرنگی، بسیاری از سبزیجات مانند هویج، تربچه، بادمجان و شکلات نیز در این گروه مواد غذایی است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1180979

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =