علی یزدی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با اشاره به حضور مسئولان و دولتمردان در دانشگاهها و تعامل با دانشجویان اظهار کرد: مدتی است که دانشگاهها و برنامههای دانشجویی جزو برنامههای مسئولان دولتی و نمایندگات مجلس شورای اسلامی شده است.
نمایشی با عنوان «جلسات پرسش و پاسخ با دانشجویان»/ مسئولان قائل به گفتوگو نیستند
وی با بیان اینکه برخی از مسئولان تاکیدات مقام معظم رهبری برای حضور مسئولان در دانشگاهها و پاسخ به سوالات، درخواستها و رفع شبهات دانشجویان را به درستی متوجه نشدهاند، گفت: در حال حاضر حضور فیزیکی مسئولان در دانشگاهها اهمیت چندانی ندارد؛ بلکه هدف بها دادن به جوانان و پرورش روحیه مطالبهگری بین دانشجویان است.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران بزرگ اضافه کرد: اگر مسئولان در دانشگاه حضور یابند؛ اما فقط سخنرانی به صورت یکطرفه داشته باشند و به دانشجویان اجازه مطرح کردن سوالات یا گفتوگو ندهد، حضور آنان کاملا بینتیجه است. در چند سال گذشته حضور برخی از مسئولان در دانشگاهها تقریبا اینگونه بوده است. البته برخی دیگر با هدفمند و بر اساس الگوی مناسب با دانشجویان دیدار داشتند.
وی با بیان اینکه مسئولان دولتی یا سران سه قوا شاید به دعوت یک تشکل دانشجویی به دانشگاه بیایند؛ اما باید پاسخگوی پرسشهای تمام دانشجویان باشند، گفت: برخی از تشکلهای دانشجویی زمانیکه یک مسئول را دعوت میکنند، فقط تعداد محدودی از اعضای آن تشکل را به جلسه دعوت میکنند و کاملا فضای این جلسات بسته است. بدون شک حضور مسئولان باید به گونهای باشد که دانشجو متوجه شود آن مسئول وقت گذاشته و به دانشگاه آمده، این موضوع دلگرم کننده است. البته میزان این تاثیرگذاری باید به صورت دقیق بررسی شود؛ اما بدون شک تاثیر گذار است.
یزدی با تصریح بر اینکه گاهی از سوی برخی افراد مطرح میشود که آمدن مسئولان به دانشگاه صرفا یک نمایش است و سودی برای دانشجویان ندارد، گفت: حضور مسئولان در دانشگاهها یک قدم رو به جلو است. پس ایراد گرفتن بدون علت، اصلا مناسب نیست و در این باره باید ترغیب و تشویق انجام گیرد.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران بزرگ با انتقاد از اینکه ریزبینی برای رصد حضور مسئولان در دانشگاه، سودی برای جریان دانشجویی به همراه ندارد، بیان کرد: ایراد الکی گرفتن بهانه دست مسئولان میدهد که دیگر بین دانشجویان حاضر نشوند.
سوالات جلسات پرسش و پاسخ از قبل هماهنگ نشده است
وی با بیان اینکه جلسات پرسش و پاسخ با مسئولان نباید فقط مختص اعضای تشکلهای دانشجویی باشد، گفت: تمام دانشجویانی که حتی در تشکلهای دانشجویی عضویت ندارند؛ اما دغدغه دارند یا حرف برای گفتن دارند باید مورد توجه قرار گیرند. بنابراین نباید از این قشر دانشجویان تریبون گرفته شود.
یزدی با اشاره به حضور علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت عنوان کرد: به عقیده بنده، وی بهترین مثال برای حضور مسئولان بین دانشجویان است؛ چرا که جلسه پرسش و پاسخ کاملا برای عموم دانشجویان آزاد است. همچنین سوالات پرچالش و متناسب با موضوعات و مشکلات روز جامعه هستند.
این فعال دانشجویی درباره گلایه و انتقاد برخی از افراد مبنی بر اینکه پرسشهای مطرح شده در جلسات از قبل تعیین، هماهنگ و توسط مسئول مدعو تایید شده است، گفت: بنده این صحبت را قبول ندارم و نمیپذیریم. برای رد کردن این موضوع نیز مثال های عینی دارم.
وی اضافه کرد: البته بنده با فضا و افکار فانتزی مخالف هستم. به عنوان مثال رئیس قوه قضائیه محدودیت زمانی یا بیان برخی از نکات را دارد. بنابراین نمیتوان هر ۳۰۰ دانشجوی حاضر در سالن سوالات خود را بپرسند یا به بحث و گفتوگو بپردازد. البته تربیون باید بین دانشجویان عضو تشکلهای دانشجویی و دانشجویان غیر تشکلی تقسیم شود.
یزدی با ذکر مثالی تصریح کرد: زمانی که من مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی بودم، رئیس قوه مقننه در دانشگاه حاضر شد. یک نفر هم از قبل از ما نپرسید که موضوع گفتوگو چیست یا چه پرسشهایی قرار است که پرسیده شود. همچنین حجت الاسلام رئیسی رئیس جمهور در دانشگاه تهران حضور یافت، بنده مطلع هستم که فردی از بسیج دانشجویی این دانشگاه درباره هماهنگی سوالات، حرفی نزد.
دبیر شورای تبعیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران بزرگ در پایان خاطرنشان کرد: اگر جلسات پرسش و پاسخ دانشجویان با مسئولان را بررسی کنیم، متوجه میشویم که عمده سوالات انتقادی، شفاف و روشن است. بنابراین هیچ هماهنگی از قبل وجود ندارد؛ چرا که اگر اینگونه بود، سوالات تا ین حد چالشی نبودند.
انتهای پیام/
نظر شما