عوامل تغییر بوی طبیعی بدن چیست؟

آیا علت دقیق بوی غیر طبیعی بدن خود را نمی دانید؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، موارد زیر می توانند بوی طبیعی بدن شما را تغییر دهند و بوی بد عرق را تشدید کنند:

بیشتر بخوانید:

چه عواملی منجر به بوی بدن ناخوشایند می‌شوند؟

استرس

زمانی که استرس داریم یا حتی مضطرب یا عصبی هستیم، بیشتر عرق می کنیم که به طور غیرمستقیم بر بوی ما تأثیر می گذارد. یکی از انواع عرق‌هایی که بدن ما تولید می‌کند سرشار از چربی است و وقتی باکتری‌هایی که به طور طبیعی روی پوست ما زندگی می‌کنند، این عرق سرشار از چربی را تجزیه می‌کنند، طیف منحصربه‌فردی از بوها را ایجاد می‌کند که ما به عنوان بوی بدن می‌شناسیم. اگر متوجه شده اید که خود در دفتر، خانه یا در حین رفت و آمد بوی خیلی بدی می دهید، ممکن است بدن شما در واکنش به استرس، اضطراب یا ترسی که احساس می کنید، عرق بیشتری تولید کرده باشد.

اگر در مورد سطح استرس خود نگران هستید یا می خواهید به کاهش اضطراب یا نگرانی خود کمک کنید، راه حل هایی مانند مدیتیشن، ورزش و صحبت با یک متخصص سلامت روان نقطه شروع خوبی هستند و ممکن است به شما کمک کنند احساس بهتری داشته باشید.

خوردن غذاهای تند یا بدبو

غذاهای تند اغلب باعث تعریق بیشتر ما می شوند که به طور غیرمستقیم به بوی شدید بدن ما منجر می شوند. آیا متوجه شده اید که عرق یا بوی بدن شما بوی پیاز می دهد؟ غذاهای با بوی تند مانند سیر و پیاز به دلیل ایجاد بوی بد بدن معروف هستند و حاوی ترکیباتی مانند گوگرد هستند که می تواند از منافذ شما آزاد شود و بوی بدن ما را تشدید کنند. سایر غذاهای حاوی گوگرد که ممکن است به بوی بد بو اضافه کنند عبارتند از کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم و کلم پیچ.

قبل از ایجاد هر گونه تغییر در رژیم غذایی خود، حتما با یک متخصص تغذیه صحبت کنید.

شرایط یا بیماری های زمینه ای

بیمار بودن تنها باعث ایجاد احساس بد در شما نمی شود، بلکه می تواند بوی بدی را نیز ایجاد کند. بیماری‌های رایجی مانند آنفولانزا، سرماخوردگی یا برونشیت می‌توانند باعث ایجاد بوی بد در مقیاس کوچکتر شوند، به ویژه بوی بد دهان ناشی از افزایش تولید مخاط. همچنین ممکن است متوجه شوید که اگر تب یا لرز دارید کمی بدبو هستید؛ در واقع بدن به تعریق بیشتر بدن شما کمک می کند. در برخی موارد جدی‌تر، بوی مداوم یا ناگهانی بدن می‌تواند نشان‌دهنده یک مشکل یا بیماری مزمن باشد که می‌تواند دارای رایحه‌های متمایز باشد نظیر:

عفونت های ادراری و بیماری های مقاربتی

اگر ادرار شما بوی گوگرد می دهد و مارچوبه نخورده اید ممکن است عفونت دستگاه ادراری (UTI) مقصر باشد. اگر ادرار شما بوی ماهی می دهد، احساس سوزش یا افزایش نیاز به ادرار وجود دارد، ممکن است عفونت ادراری ناشی از باکتری در ادرار باشد. به طور مشابه، برخی عفونت‌های باکتریایی مانند واژینوز باکتریایی که به عنوان واژینیت نیز شناخته می‌شود و بیماری‌های مقاربتی (STDs) مانند کلامیدیا و سوزاک، ممکن است باعث بوی ماهی یا تغییر در بوی واژن شوند. اگر فکر می‌کنید عفونت ادراری، STD یا عفونت باکتریایی مصصر بوی بد شماست، به یک پزشک مراجعه کنید که می‌تواند با تشخیص صحیح و تجویز آنتی‌بیوتیک شما را درمان کمک کند.

دیابت کنترل نشده

سطوح بالای گلوکز خون می تواند بوی بدن را افزایش دهد. کتواسیدوز دیابتی یک وضعیت جدی است که در آن بدن شما فاقد انسولین است و سلول‌ها را از قند مورد نیاز برای انرژی محروم می‌کند. یکی از علائم اصلی تشخیص بوی مشخص و میوه ای است. اگر ادرار شما بوی شیرین یا میوه ای می دهد، می تواند به عنوان یک علامت هشدار دهنده دیابت نیز باشد.

مشکلات کبد یا کلیه

کلیه ها و کبد به حذف سموم از بدن ما کمک می کنند. هنگامی که آنها نتوانند به درستی عمل کنند، سموم می توانند در خون و دستگاه گوارش جمع شوند و بوی بد ایجاد کنند. بیماری کلیوی می تواند باعث ایجاد اوره شود و عرق و در این شرایط ادرار شما بوی آمونیاک بدهد.

مشکلات تیروئید

غدد تیروئید بسیاری از عملکردهای بدن از جمله پاسخ عرق ما را تنظیم می کنند. اگر به پرکاری تیروئید یا بیماری گریو مبتلا هستید، بدن شما می تواند مقدار زیادی عرق تولید کند، حتی اگر کاری انجام ندهید. تیروئید مسئول تنظیم متابولیسم است، بنابراین داشتن تیروئید بیش فعال می تواند منجر به ضربان قلب سریع، کم خوابی و تعریق زیاد شود.

حصبه و تب زرد

حصبه می تواند باعث شود که کسی بوی نان پخته شده بدهد در حالی که تب زرد اغلب بوی غیرمعمول یک قصابی را می دهد.

اگر بوی بدن به طور ناگهانی تغییر کرد و دلیل واضحی برای آن وجود نداشت، فوراً با یک متخصص صحبت کنید.

عفونت های پوستی

اگر منبع بوی شما از کفش‌هایتان می‌آید، این احتمال وجود دارد که پای ورزشکار منبع بوی بد شما باشد.

ای ورزشکار یک عفونت قارچی شایع است که پوست شما را پوسته پوسته و قرمز می کند و باعث خارش، سوزش و بدبو شدن پاها می شود. اگر به درستی درمان نشود، می تواند به سایر قسمت های بدن شما و همچنین افراد دیگر سرایت کند و حتی می تواند منجر به عفونت های باکتریایی مانند سلولیت شود.

اگر فکر می کنید که بوی غیرمنتظره پای شما ناشی از پای ورزشکار است، حتما به پزشک مراجعه کنید.

عدم تعادل هورمونی

هورمون ها مواد شیمیایی هستند که عملکردهای مختلف بدن شما را با انتقال پیام از طریق خون به اندام ها، پوست، ماهیچه ها و سایر بافت ها هماهنگ می کنند.

این سیگنال ها به بدن شما می گویند که چه کاری و چه زمانی باید انجام دهد. نوسانات هورمونی می تواند دلیلی برای بوی غیرطبیعی بدن شما باشد. برای برخی از زنان، تعریق ممکن است از اوایل سالهای نوجوانی تا قبل از یائسگی افزایش یابد که در اصل دوره انتقال از بزرگسالی باروری به یائسگی (1 سال پس از آخرین قاعدگی) است.

استروژن که به عنوان هورمون اصلی زنانه شناخته می شود باعث رشد و سلامت اندام های تناسلی زنانه می شود. سطح استروژن به طور کلی در دوران پیش از یائسگی به صورت نامنظم و در طول یائسگی کاهش می یابد. هنگامی که این اتفاق می افتد، بدن اغلب این را به عنوان نشانه ای از گرم شدن بیش از حد اشتباه می کند؛ این تغییر هورمونی می‌تواند منجر به گرگرفتگی و تعریق شبانه شود که می‌تواند بوی بدن را تغییر دهد.

افرادی که باردار هستند اغلب افزایش تعریق را در پاسخ به افزایش شدید تغییرات هورمونی گزارش می دهند و همچنین زمانی که فرد در دوره پس از زایمان قرار دارد، تعریق شبانه به دلیل سطوح پایین استروژن اتفاق می افتد. هورمون‌ها توسط غدد تولید می‌شوند، بنابراین اگر منشا عدم تعادل هورمونی خود را نمی‌دانید اما مشکوک به داشتن آن هستید، به پزشک مراجعه کنید زیرا مشکلات هورمونی و غددی می‌تواند جدی باشد.

منبع: سلامت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1216643

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =