نمایشگاه کار در تقاطع علم و صنعت

نمایشگاه کار به دانشگاه علم و صنعت رسیده تا به محفلی برای گفت و شنودهای دانشجویان و کارآفرینان تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نمایشگاه کار رویدادی است که به استخدام دانشجویان و فارغ‌التحصیلان در بهترین شرکت‌ها کمک می‌کند و از طرف دیگر باعث ارتقاء کارفرماها و شناخت بیشتر کارجویان از شرکت‌ها می‌شود. نمایشگاه کار حالا در دانشگاه علم صنعت به محلی برای گفت و شنود دانشجوها و شرکت‌ها و کارآفرین‌ها تبدیل شده است.

امیرمحمود بخشایش مدیر نوآوری و کارآفرینی دانشگاه علم‌وصنعت و مدیر برگزاری نمایشگاه کار تخصصی "مهندسی اکسیر" در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره نحوه فعالیت این نمایشگاه اظهار کرد: اولین نمایشگاه کار تخصصی و پنجمین نمایشگاه کار دانشگاه علم‌وصنعت را در این دانشگاه برگزار کرده‌ایم. با توجه به این که دانشجوهای این دانشگاه فنی‌ومهندسی‌اند، غرفه‌های این نمایشگاه تولیدی هستند. حدود ۴۰ شرکت در این نمایشگاه حضور دارند مانند؛ شرکت فولاد یزد، زرهرن، صاایران و پالایش نفت آفتاب، که نقاط اصلی مهندسی در این نمایشگاه هستند. این شرکت‌ها نماینده حوزه خود هستند. همچنین یکسری رشته‌ها در این نمایشگاه تلفیق شدند ازجمله؛ مهندسی خودرو-راه آهن، مهندسی شیمی-نفت-گاز، مهندسی مواد-متالوژی، مهندسی برق، مهندسی عمران-معماری، مهندسی کامپیوتر-ریاضی-هوش مصنوعی. حوزه فیزیک و فناوری های نوین مانند نانو که سرمایه‌گذاری ویژه‌ای روی آن شده است.

وی تصریح کرد: در این نمایشگاه به تمام اقشار مهندسی توجه ویژه‌ای شده است. در این بین خدمات ویژه‌ای برای دانشجوها در نظر گرفته‌ایم. یک مرکز مشاوره تخصصی کار برای دانشجویان، که نزدیک به ۱۰ نفر نیروی منابع انسانی در آن مستقر کرده‌ایم. همچنین بیزینس کوچ برای افرادی که شرکت‌های استارتاپی دارند برای فعالیت بهترشان از مشاوره این افراد می‌توانند بهره‌مند شوند. در روز گذشته نزدیک به ۲۵۰ مشاوره برای دانشجویان انجام شد. این نمایشگاه به صورت مجازی در طول سال به فعالیت خود ادامه خواهد داد و هدف این نمایشگاه تعامل مستقیم دانشجوها و شرکت‌ها است. در سایت نمایشگاه رزومه‌ها دریافت می‌شود. این طرح برای کارآموزی کارآمد است و این ایده ها دانشجو را توانمند می کند که به دنبار کار باشد.

بخشایش گفت: کمپ اشتغالی در این نمایشگاه برگزار می‌شود که سخنرانان این کمپ، مدیرعاملان هستند و مستقیم با دانشجویان تعامل دارند. به چالش‌های اصلی مانند چطور بدون سابقه کار استخدام شویم و موقعیت‌های نوین مهندسی چه هستند پرداخته می‌شود. در ادامه به بررسی چند شرکت پرداخته شده است.

توانایی حمایت از پروژه‌های دانشجویان را داریم

محمدحسین هوشدار مدیرعامل شرکت توسعه، فناوری مواد و انرژی آراد بیان کرد: در سال ۹۶ شرکت دانش بنیان تاسیس شد و در فیلد مواد پیشرفته و انرژی‌های تجدید پذیر فعالیت می کنیم. عضو شرکت های فعال در پارک علم و فناوری پردیس و مرکز نوآوری مواد پیشرفته در دانشگاه علم صنعت هستیم. این شرکت دارای مرکز انرژی های تجدید پذیر در پژوهشگاه مواد و انرژی فعالیم. این شرکت به این دلیل دانش بنیان شد که تولید لوله های مانیسمان مقاوم با خوردگی در صنایع حفاری نفت و گاز و در زمینه تولید فیلرهای جوشکاری مواد مقاوم با خوردگی اقدام کرده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر با توجه به کارخانه‌هایی که در حال احداث است قابلیت جذب ۷۰۰ نیرو را داریم. همه زمینه‌های همکاری با دانشجویان هم داریم. از موضوع کارآموزی، توانمندسازی، حمایت از پروژه هایشان در راستای خواسته های ما، امریه دانشجویی یا سرباز، از طریق اساتید یا سرباز نخبه و افرادی که به طریقی پسا دکتری هستند را جذب می کنیم. ۳ سال است که در دانشگاه علم و صنعت مستقر هستیم و بعد از این نمایشگاه نیز دانشجویان می توانند با ما در ارتباط باشند.

اولین اپلیکیشن برنامه محور و نقشه یاب را ساخته‌ایم

آزاده هادی زاده کارشناس ارشد جذب و استخدام در هلدینگ چابک خاطرنشان کرد: این هلدینگ یک شرکت دانش بنیان و متشکل از شرکت های شتاب دهنده ای است که ایده ها را تبدیل به محصولات نرم افزاری می کند. در زمینه جذب دانشجو در نمایشگاه های مختلف دانشگاهی شرکت می کنیم. به واسطه اینکه شرکت ما استارتاپی است و از ایده های جدید استقبال می کنیم . افرادی که در حوزه به خصوص برنامه نویسی کار می کنند و زبان هایی که محصولات ما دارند از این افراد دعوت می کنیم که به تیم ما بپیوندند.

وی عنوان کرد: افراد باید یک پیش زمینه ی از کار ما داشته باشند که کارآموز شوند یا مشغول به کار شوند. با برخی از زبان ها باید آشنائیت داشته باشند. یک امتیازی که به خصوص برای دانشجوهای پسر داریم، این است که امریه سربازی داشته و این فرصت را به آنها می دهد حین گذراندن سربازی تجربه کاری داشته باشند. به ما هم این ثبات نیرو را می دهد که نیرویی که روی آن سرمایه گذاری کردیم حتی بعد از سربازی در دسترس داشته باشیم. از سال ۹۷ یک محصول نقشه یاب را داشته ایم. یک اپلیکیشن برنامه محور و نقشه یاب که اولین تاکسی آنلاین اشتراکی را سعی کردیم که اجرا کنیم. همچنین به روز مارک را داشتیم که یک بار اینترنتی بود و الان به روزتر شده است.

هادی زاده گفت: در سال ۹۸ اپلیکیشن باربانت را داشتیم که بارگاه آنلاین حمل و نقل است. دانشجویان با پر کردن فرم و فرستادن رزومه خود می توانند با ما همکاری داشته باشند. افرادی که توانایی داشته باشند جذب می شوند. سایت هلدینگ چابک صفحه فرصت های شغلی همیشه در دسترس است و نیروهای جدید را استخدام می کنیم.

روحیه کار تیمی سرلوحه فعالیت های این شرکت است

محمدحسن نیک خواه مهندس ارشد شرکت مهندسی راستین الکترونیک پویا(رپکو) اظهار کرد: این شرکت، دانش بنیان است که در زمینه طراحی، مهندسی معکوی، ساخت، نصب و اجرا، تعمیر، سرویس و نگهداری و همچنین تامین قطعات و تجهیزات برق، الکترونیک، الکترونیک قدرت، کنترل، مخابرات، ابزار دقیق و اتوماسیون صنعتی فعالیت می کند. این شرکت با داشتن مدیران کارآزموده، نزدیک به ۲ دهه تجربه ومتخصصین مجرب با بهره گیری از تجهیزات پیشرفته، نرم افزارها و تکنولوژی روز دنیا، تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا در راستای استفاده بهینه از امکانات و منابع موجود به منظور ارائه خدمات نماید.

وی اضافه کرد: شرکت رپکو از سال ۹۱ توانسته است گام های مهمی در زمینه ساخت داخل و بومی سازی برخی از پیچیده ترین تکنولوژی های روز دنیا در عرصه الکترونیک و الکترونیک قدرت قدم بردارد. یکی از تخصص ها و ماموریت های اصلی شرکت رپکو، انجام پروژه های صنعتی از مرحله مهندسی معکوس طراحی تا اجرا به صورت EPC و کلید در دست می باشد. همچنین طراحی و ساخت انواع بردها و تجهیزات الکترونیکی برای کاربردهای مختلف در صنایع مهم و کلیدی است. یکی از نکات مثبت شرکت این است که نعامل علمی با دانشجویان داریم. مجموعه مهندسی برق حدود ۲ سال واقع در دانشگاه است.

نیک خواه افزود: از فارغ‌التحصیلان و دانشجویانی که در این دانشگاه تحصیل می‌کنند هم به صورت کارآموز هم استخدامی استفاده می‌کنیم. در فرآیند کارآموزی یک دوره کوتاهی است که یک اصول اولیه را بیاموزند و بتواند به تیم ما ملحق شوند. دانشجویان مکانیک هم از این قاعده مستثنی نیستند.

شرط فعالیت در این پادگان نخبه بودن است

کیوان میرمحمدی نماینده پادگان زرهرن نزاجا با بیان اینکه کار این پادگان ساخت و تولید است، تشریح کرد: جدیدترین پروژه‌ای که انجام دادیم ساخت و تعمیر و بازسازی تانک M۶۰ بوده است. حوزه کاری این شرکت جذب نخبه برای پیشبرد بهتر این پروژه هاست. برای انجام این پروژها به نخبگان یک کسری ای داده می شود. بعد از اینکه پروژه با استاد راهنمایشان تائید شد، بعد از هر ۳ یا ۴ ماه یک بار گزارش کار به ما می‌دهند. اولین آن ۳۰ درصد انجام پروژه دومی ۶۰ درصد و بعدی ۹۰ یا ۱۰۰ درصد انجام پروژه است. با توجه به پروژه‌ای که برای ارتش انجام داده‌اند استاد راهنما کسری خدمت را می‌دهد.

وی ادامه داد: این مدت کسری متغیر است و دانشجویان باید به این نکته توجه داشته باشند که همزمان نمی‌توان هم از سپاه هم از ارتش پروژه‌ای قبول کرد. یعنی در همان ابتدای فعالیت با مجموعه اگر قرار است با سپاه کارشود یا ارتش و بعدا امکان جابجایی وجود ندارد. در حال حاضر فقط آقایان می‌توانند با این مجموعه فعالیت کنند. اکثرا دانشجویان مهندسی مکانیک پروژه تحویل می‌گیرند؛ اما دانشجویان رشته‌های دیگر همانند صنایع برق و عمران هم هستند. این یک امتیاز برای نخبگان است. البته ابتدا باید در بنیاد نخبگان ثبت‌نام کرده باشند. در شرایط دیگر، از راه دانشگاه‌ها دانشجویان می‌توانند با ما فعالیت داشته باشند. بهتر است دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری در سال‌های آخر تحصیل خود ارتباط بگیرند تا بعد از فارغ‌التحصیلی بلافاصله مشغول به کار شوند. این مسیر پروژه کسری خدمت، زمان براست، یعنی برای ۸ ماه کسری ممکن است ۱ تا ۱ سال و نیم درگیر باشند.

اولین شرکت ایرانی-آسیایی که با فرودگاه IGA استانبول همکاری دارد

امیرحسین قدم سلطانی مدیرعامل شرکت هوبرسازگان نیک اندیش گفت: این شرکت ۲۱ محصول دانش بنیان دارد. این محصولات در حوزه‌های مختلف حوزه ایمنی و امنیت سیستم های پله برقی که patent ثبت شده بین المللی دارد. در آمریکا ثبت شده و استاندارد SEE را ازایتالیا دریافت کردیم. محصولات این شرکت چندین سال است که صنعتی‌سازی شده و در ایران مشتری این سیستم سازمان بهره‌برداری متروی تهران در خط ۴ نصب کردیم. قرار است که همه پله‌برقی‌های مترو به این سیستم مجهز شوند.

وی مطرح کرد: صادرات این سیستم هم به انجام رسیده است. این سیستم در فرودگاه IGA استانبول که ۲ سال است، بزرگترین فرودگاه دنیا شناخته شده به کار برده شده است. این فرودگاه فقط با شرکت های گرید یک اروپایی و آمریکایی کار می‌کند؛ اما شرکت ما موفق شده که نه تنها به عنوان اولین شرکت ایرانی بلکه اولین شرکت آسیایی باشد که با این فرودگاه کار می‌کند. فروش این سیستم در حال حاضر به دبی مال، فرودگاه فرانکفورت و نمایندگی‌ها در خارج از ایران وارد شده است. برای پردازش این سیستم از هوش مصنوعی استفاده کرده‌ایم.

قدم سلطانی خاطرنشان کرد: در صنعت گاز و انرژی هم فعالیت می‌کنیم. دیگر محصولات در این زمینه سیستم‌های تشخیص و خرابی داخل لوله سیستم‌های هواشناسی و باران سنجی در رودخانه‌ای، هوشمندسازی مزارع و هوشمندسازی کولرهای آبی را داریم. سیستمی را روی قمقمه نصب کردیم برای طبیعت گردها و افراد نظامی که از رطوبت هوا روزانه بین ۱ یا ۲ لیوان به آن شخص ارائه می‌کند. سیستم‌های هوشمند پله برقی را تنظیم کردیم. حادثه‌هایی که در رخ می‌دهد را تشخیص داده و به صورت خودکار فعالیت پله قطع می‌شود. این شرکت با کمک و حمایت از دانشجویانی که مستعد فعالیت در کنار این مجموعه هستند شرایط کار را برای آنان فراهم می‌کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1252762

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =