به گزارش گروه علم و فناوری باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)؛ از آنجا که بیماران دیابتی اغلب در پاهای خود حسی ندارند، نمیتوانند فشار پا را در صورت نیاز تغییر دهند و همین امر منجر به زخمهای پوستی بسیار جدی میشود. از این رو، محققان آمریکایی کفیهایی را طراحی کردهاند که فشار را برای کاربر خود تغییر میدهند تا پای او آسیب نبیند.
محققان دانشگاه تگزاس این کفیهای دو لایه را به گونهای طراحی کردهاند که با کمک حسگرهای یکپارچه، به طور مداوم الگوی بارگذاری را در پایین پاها کنترل میکنند و برای جلوگیری از فشار طولانی مدت در هر ناحیه، به طور دورهای (و به طور خودکار) با پمپاژ انتخابی مایع به داخل یا خارج آن بخش از کفی، این الگو را تغییر میدهند.
این کفیها همچنین میتوانند جایگزین گچگیری تماسی باشند که معمولا برای توزیع یکنواخت وزن در کف پا در حین بهبود زخمها استفاده می شود. به علاوه میتوانند برای تجزیه و تحلیل راه رفتن کاربر هم استفاده شوند.
محققان میگویند: دیابت یکی از علل اصلی قطع عضو در سراسر جهان است و فناوری میتواند نقش مهمی برای جلوگیری از اثرات مخرب آن ایفا کند. ما اکنون یک قدم به یافتن راهحلی برای کاهش خطر عوارض مربوط به زخم پای دیابتی نزدیک شدهایم.
نظر شما