آموزش شیرینی پزی/ طرز تهیه دسر محلبی پسته ویژه ماه رمضان

این دسر خوشمزه که شباهت زیادی به فرنی خودمان دارد، برای ماه مبارک رمضان و سفره افطار بسیار مناسب است.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، محلبی نوعی دسر بسیار خوشمزه و پر طرفدار است که اصالت آن عربی است؛ اما در کشور ترکیه رواج بیشتری دارد و آن را بیشتر به نام دسر ترکیه‌ای می‌شناسند. پایه اصلی محلبی که به نام پودینگ شیر هم شناخته می‌شود، نشاسته و شیر است و با روش‌های گوناگونی طبخ می‌شود. یکی از ویژگی‌های این دسر لطیف و خوشمزه این است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد و با صرف زمان خیلی کم آماده سرو می‌شود.  این دسر خوشمزه که شباهت زیادی به فرنی خودمان دارد، برای ماه مبارک رمضان و سفره افطار بسیار مناسب است و برای روزه داران یک افطاری مغذی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: 

آموزش شیرینی پزی/ طرز تهیه حلوای سوهانی

مواد لازم برای تهیه دسر محلبی

شیر: ۲ لیوان
شکر: ۴ قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
گلاب: یک چهارم لیوان
وانیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
پودر هل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
پودر دارچین و پودر پسته برای تزیین: به میزان لازم

نکات مربوط به نشاسته ذرت

نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن می‌شنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسرها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمی‌توان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را می‌توانید در بسته‌بندی‌های بهداشتی از فروشگاه‌های مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.

نکات مربوط به گلاب

همانطور که می‌دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب‌ترین نوع آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تهیه می‌شود. امروز در همه فروشگاه‌ها و سوپر مارکت‌ها شیشه‌های گلاب را در اشکال و با نام‌های تجاری گوناگون می‌بینیم که بسیاری از آن‌ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می‌دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی‌کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.

نکات مربوط به هل

برای تهیه شیرینی و دسر حتماً از پودر هل سبز استفاده کنید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیش‌تری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسب‌تر است.

طرز تهیه دسر محلبی

شیر را همراه با شکر، نشاسته ذرت، گلاب، وانیل و پودر هل داخل یک قابلمه بریزید و خوب هم بزنید تا همه مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. سپس قابلمه را روی شعله متوسط اجاق گاز بگذارید و محتوی داخل قابلمه را مدام هم بزنید تا به جوش بیاید و به غلظت فرنی برسد. بعد از اینکه چند ثانیه جوشید، اجاق گاز را خاموش کنید و دسر آماده را داخل ظرف مورد نظر سرو بریزید و صبر کنید تا کمی خنک شود و ببندد. در مرحله آخر روی دسر را با پودر دارچین و پودر پسته و یا هر چیزی که دوست دارید، تزیین کنید. نوش جان

منبع: فرارو

انتهای پیام/

کد خبر: 1136857

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =