میزان سنوات مجاز تحصیلی برای مشمولان چقدر است؟/ وضعیت صدور معافیت تحصیلی در هر مقطع

وضعیت تحصیل در دانشگاه‌ها برای مشمولان غایب که خواهان شرکت در نوبت دوم کنکور هستند، اعلام شد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ برای پذیرش در رشته‌های با آزمون در دوره‌های روزانه، نوبت دوم (شبانه)، نیمه حضوری مجازی پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی و همچنین رشته‌های تحصیلی با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی ۱۴ و ۱۵ تیرماه سال ۱۴۰۲ برگزار می‌شود.

کنکور و آزمون| دفترچه راهنمای ثبت‌نام‌ نوبت دوم کنکور سراسری سال‌ ۱۴۰۲ منتشر شد

ثبت نام از سه‌شنبه ۱۵ فروردین ماه آغاز شد و تا دوشنبه ۲۱ فروردین ماه سال جاری ادامه دارد.

در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ تأثیر قطعی سابقه تحصیلی ۴۰ درصد خواهد بود که بر اساس نمرات پایه دوازدهم محاسبه می‌شود. آزمون سراسری از میان دروس تخصصی رشته‌های تحصیلی در سه سال آخر دوره دوم متوسطه در هر یک از گروه‌های آزمایشی برگزار می‌شود که دروس و ضرایب آن در دفترچه راهنمای آزمون اعلام شده است.

نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲، در روزهای ۲۹ و ۳۰ دی ماه سال ۱۴۰۱ برگزار شده است و هیچ تفاوتی بین دو آزمون نوبت اول و دوم وجود ندارد. در صورت شرکت داوطلبان در هر دو نوبت آزمون، حداکثر نمره برای آنان لحاظ می‌شود.

وضعیت تحصیلی مشمولان غایب 

در نوبت دوم کنکور ۱۴۰۲، مشمولان غایب مجاز به ادامه تحصیل نیستند و در صورت شرکت در آزمون و قبولی در آن، معافیت تحصیلی برای آنان صادر نشده و دانشگاه‌ها مجاز به ثبت‌نام از آنها نخواهند بود.

دانشجویان اخراجی دانشگاه‌ها (به جز افرادی که قبل از ورود به سن مشمولیت اخراج شده‌اند) تا پایان خدمت دوره ضرورت یا دریافت معافیت دائم، مجاز به ادامه تحصیل نیستند.

وضعیت صدور معافیت تحصیلی در هر مقطع

معافیت تحصیلی برای هر مقطع فقط یک بار صادر می‌شود. بنابراین فارغ‌التحصیلان هر مقطع مجاز به تحصیل مجدد در همان مقطع نیستند. همچنین فارغ‌التحصیلان مشمول مقطع کاردانی مجاز به شروع به تحصیل در مقاطع کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری پیوسته نبوده و نیز فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی مشمول، مجاز به شروع به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری پیوسته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی نیستند.

ترخیص سربازان برای ادامه تحصیل در چه شرایطی مجاز است؟

ترخیص سربازان حین خدمت ً صرفا جهت ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی و بالاتر مجاز بوده و ترخیص آنان جهت تحصیل در مقطع کاردانی مجاز نیست.

تحصیل سربازانی که از دانشگاه اخراج شده‌اند، چه شرایطی دارد؟

دانشجویان مقاطع کارشناسی و بالاتر پیوسته که با دریافت مدرک مقطع پایین تر از ادامه تحصیل منصراف و یا اخراج می‌شوند، تا پایان خدمت دوره ضرورت یا دریافت معافیت دائم، مجاز به ادامه تحصیل نیستند. مگر با رعایت تبصره ۱ ماده ۷ آیین نامه اجرایی معافیت تحصیلی مشروط به رعایت سقف مجاز سنوات تحصیلی اولیه مقطع فارغ التحصیل شده، مجاز به ادامه تحصیل در مقطع بالاتر شناخته شوند (یعنی مقطع معادل کاردانی را حداکثر در ۲.۵ سال فارغ التحصیل شده باشند.)

ممنوعیت تحصیل در دوران سربازی

کارکنان وظیفه (سربازان حین خدمت) مجاز به تحصیل همزمان با انجام خدمت نیستند. این افراد در صورت قبولی در دانشگاه و داشتن شرایط ادامه تحصیل، از خدمت ترخیص خواهند شد.

همه پذیرفته شدگان آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ ملزم هستند جهت دریافت مجوز ثبت‌نام در دانشگاه، از طریق دفاتر پلیس+۱۰ شهرستان محل قبولی دانشگاه، نسبت به اخذ معافیت تحصیلی اقدام کنند. در غیر این صورت از ادامه تحصیل آنان ممانعت به عمل خواهد آمد.

میزان سنوات مجاز تحصیلی برای مشمولان

سنوات مجاز تحصیل برای مشمولان در مقاطع: کاردانی ۲.۵ سال، کارشناسی پیوسته ۵ سال، کارشناسی ارشد پیوسته ۶ سال و دکترای پیوسته ۸ سال است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1176501

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =