زلفی‌گل: سرفصل‌های دروس مطابق با تغییرات روز بازبینی شوند

وزیر علوم تحقیقات و فناوری بر ضرورت بازبینی سرفصل‌های دروس مطابق با تغییرات روز تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، زهرا ناظم بکائی رئیس دانشگاه الزهرا (س) در همایش مدیران فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و مراکز آپا با شعار آموزش عالی هوشمند که ۲۹ خردادماه ۱۴۰۲ برگزار شد، اظهار کرد: امیدواریم گردهمایی متخصصان فضای فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی در قالب این همایش یک روزه با شعار آموزش عالی هوشمند نقطه عطفی در اتفاقات و موفقیت‌های این حوزه باشد. 

شرایط فنی اپلیکیشن‌های ایرانی برای موفقیت در کسب و کار

وی افزود: اصول راهبردی فناوری اطلاعات نیازمند هماهنگی، مدیریت کلان و تنظیم برنامه‌های هدفمند است و محور شکل دهنده گفتمان رهبر انقلاب در این حوزه، بر لزوم بازگشت به توانمندی و استفاده از ظرفیت داخلی تاکید دارد. 

ناظم بکائی تصریح کرد: امروزه فناوری اطلاعات به عنوان ابزار نیرومند و تاثیرگذار در فرایند یاددهی و  یادگیری برای ارتقای کیفیت و کارایی آموزش مورد توجه است. آینده پژوهی آموزش عالی در کشور مبتنی بر پیشرانی فناوری اطلاعات است و این امر مهم در دانشگاه الزهرا که به آموزش عالی دختران و بانوان کشور اهتمام دارد، ابعاد متنوع، دقیق و هوشمندانه‌تری پیدا می‌کند. 
 
رئیس دانشگاه الزهرا ادامه داد: فناوری اطلاعات می‌تواند از  طریق بهبود مدیریت کلان در نظام های اطلاع رسانی، بهینه سازی داده‌ها و  تامین اطلاعات مورد نیاز برای پیش بینی آینده، هماهنگی فعالیت‌ها و افزایش سرعت گردش داده‌ها بر آموزش عالی اثر گذارد و به عنوان رویکرد نوین مکمل آموزش است؛ نه جایگزین آن. این همه بخشی از اهتمام نظام در حکمرانی فضای مجازی است. 

وی بیان کرد: وظیفه متخصصان این حوزه استفاده از فناوری های تحول آفرین مانند هوش مصنوعی است. اطمینان داریم صاحبنظران و تلاش گران این بخش به منظور مقابله با آرایش جنگی دشمن این جمله رهبر معظم انقلاب را قرائت می کنم که ایران باید جزو ۱۰ کشور برتر حوزه هوش مصنوعی قرار گیرد، زیرا این امری است که اداره کننده آینده دنیا و نقش ویژه ای در اداره کشورها دارد.

اتصال ۴۰ دانشگاه به پنجره ملی خدمات هوشمند

محمد هادی زاهدی مدیرکل آمار، فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارت علوم در ادامه همایش اظهار کرد: روزی که تصمیم به برگزاری این همایش گرفتیم، انتظار چنین استقبال گسترده‌ای را نداشتیم. استقبال به حدی بود که دیروز به دلیل تکمیل ظرفیت، سایت همایش را بستیم.

وی افزود: در این همایش از همه شرکت‌کنندگان خواسته شد که تجارب خود در زمینه فناوری اطلاعات در اختیار ما قرار دهند. دولت سیزدهم در راستای صدور مجوزهای کسب و کار، گام‌هایی اساسی برداشت تا خدمات دانشگاهی الکترونیک شود. 

زاهدی با بیان این که اتصال پنجره ملی خدمات هوشمند یکی دیگر از وظایف دولت بود، گفت: همچنین همه خدمات در حوزه ستادی الکترونیکی شد. تکلیف دیگر اتصال دانشگاه دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری به پنجره واحد خدمات هوشمند دانشگاهی بود. دانشگاه‌ها موظف بودند که خودشان عضو پنجره خدمات هوشمند شوند. امروز قصد داریم از دانشگاه‌های پیشگام تقدیر کنیم. امروز بیش از ۴۰ دانشگاه به این پنجره واحد خدمات دانشگاهی متصل هستند.

مدیرکل آمار وزارت علوم با اشاره به این که هدف ما این است که به تضمین ارائه خدمات الکترونیکی برسیم، یادآور شد: هدف نهایی ما رسیدن به دانشگاه هوشمند است‌. اتصال به پنجره خدمات واحد به هوشمند شدن دانشگاه‌ها می‌انجامد. یکی دیگر از وظایف، اجرای قانون سال گذشته مجلس در زمینه مدیریت داده و اطلاعات ملی است. به نظر من، این قانون هوشمندانه ترین قانون در زمینه مدیریت داده در کشور بوده است. بر این اساس، هر گونه صدور مدرک رسمی از سوی وزارت علوم خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: پروژه کلان ملی کدینگ داده را در دست داریم و امیدوار هستیم به زودی به ثمر برسد. تشکیل کمیته توسعه فناوری اطلاعات از دیگر خدمات بود. بر اساس برنامه این کمیته، دانشگاه‌ها مکلف شدند طرح سه ساله فناوری اطلاعت خود را ارائه دهند و همه دانشگاه‌ها فقط باید با شرکت‌هایی قرارداد ببندند که توسط دبیرخانه این کمیته ممیزی شده باشند. 

سرفصل‌های دروس باید مطابق تغییرات روز بازبینی شوند

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم ضمن تشکر از هیئت رئیسه دانشگاه الزهرا(س) برای برگزاری همایش مدیران فناوری اطلاعات، اظهار کرد: امیدوارم دستاورد این همایش، به افزایش بهره‌وری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی بیانجامد. به عبارت دیگر، میزان و کیفیت خدمات ارائه شده دانشگاه‌ها را ارتقا دهد.

وی افزود: ما نسلی هستیم که بیشترین تغییر را در روزگار خودشان دیده‌اند. در گذشته ارسال اطلاعات به صورت پستی و با مشقت بسیار انجام می‌شد مرور این تجارب برای امروز مانند لطیفه است‌. در حال حاضر، دستیابی به اطلاعات بسیار آسان شده است. 

زلفی گل خاطرنشان کرد: پژوهشگران در گذشته برای دستیابی به اطلاعات علمی و پژوهش‌ها با مشکلات بسیاری مواجه بودند؛ اما امروز این مشکل وجود ندارد. اقلیم در هر بخش کاملا تغییر کرده است و ما باید با بومی‌سازی از آن‌ها به بهترین شکل بهره ببریم.

وزیر علوم گفت: استادان دانشگاهی راهی جز همراهی با تغییرات و به روز رسانی ندارند. در غیر این صورت، از عرصه علمی کنار گذاشته می‌شوند. ما نمی‌توانیم آموزش مجازی و هوش مصنوعی را نادیده بگیریم. اگر نگاه سنتی به آموزش را حفظ کنیم، نسل جوان ما را کنار خواهند گذاشت. مدیران فناوری اطلاعات نقش مهمی در بومی‌سازی این تغییر اقلیم دارند.

وی تصریح کرد: باید برای امنیت فضای مجازی برنامه داشته باشیم. همانگونه که برای امنیت در فضای واقعی اهمیت قائل هستیم، باید براز امنیت در فضای مجازی هم تلاش کنیم. اطلاعاتی از زندگی افراد در فضای مجازی وارد می‌شود که حفظ امنیت آن‌ها ضروری است. وقتی با استفاده از آموزش هوشمند که جز برنامه‌های آموزش عالی است، کار می‌کنیم، شیوه برخورد باید متفاوت باشد. آموزش هوشمند نیازمند تغییر است.

زلفی گل یادآور شد: تدریس به شیوه سنتی، تاثیربخش نخواهد بود. امروز استاد در آموزش باید نقش حمایتی داشته باشد. چون دانشجویان مسلط به آموزش هوشمند هستند و به راحتی می‌توانند به اطلاعات دسترسی پیدا کنند. راهی جز استفاده از آموزش مجازی برای تکمیل چرخه آموزش نیست. آموزش مجازی به آموزش سرعت بیشتر و عمق بیشتر می‌دهد. همچنین پژوهش خوب از رهگذر آموزش مجازی کارآمد به دست می‌آید. باید تلاش کنیم که پژوهش، آموزش‌محور و آموزش، پژوهش‌محور باشد.

وزیر علوم گفت: مسیر تعمیق مسائل علمی می‌تواند از رهگذر آموزش مجازی انجام شود. هدف از پایان‌نامه نوشتن فقط پژوهش نیست، هدف این است که شیوه پژوهش و دفاع از اطلاعات علمی آموزش داده شود. هوش مصنوعی در سال‌های اختر توسعه زیادی پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: نیازآفرینی ضرورتی غیرقابل انکار است. باید پیش‌بینی کنیم که در چند سال آینده به چه زیر ساخت‌هایی برای آموزش و پژوهش نیاز داریم. پیش‌بینی این موارد وظیفه ماست. ما با نسل جوانی سروکار داریم که تغییرات زیادی را در عمرشان دیده‌اند و دسترسی‌شان به اطلاعات آسان است.

زلفی گل بیان کرد: سرفصل‌های دروس باید مطابق تغییرات روز بازبینی شوند. موفقیت در این زمینه، نیازمند کمک گرفتن از جامعه دانشگاهی است. در این راستا، استادان جدید الاستخدام باید آموزش‌های لازم را ببینند. توسعه، با توصیه به دست نمی‌آید. هر توصیه‌ای از مسیر قانون، آسان می‌شود. باید به دنبال دستورالعملی در زمینه آموزش هوشمند، بایدها و نبایدها تدوین شود.

وزیر علوم گفت: در این دستورالعمل باید جایگاه سیستم‌های آموزش مجازی در نظام امروز، اخلاق علمی، روش‌ها و دستاوردها مشخص شود. 

انتهای پیام/

کد خبر: 1186001

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =