تخصیص پست‌های مدیریتی به بانوان دانشگاه آزاد اسلامی/ فرآیند شناسایی بانوان توانمند آغاز شده است

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده از تخصیص پست‌های مدیریتی به بانوان دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: روند شناسایی بانوان شروع شده است تا بانوان علاقه‌مند بتوانند در پست های مدیریتی قرار بگیرند.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، عاصمه قاسمی مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده در نشست تخصصی بانوان نقش‌آفرین که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین با عنوان «دانشگاه، خانواده و تربیت اجتماعی» برگزار شد، اظهار کرد: سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و برنامه پنج ساله آن، یک سری راهبردها و اهدافی را در پیش گرفته است که آن راهبردها و اهداف سبب می شود، بانوان مهم تر شوند یا نهادی مانند خانواده مهم و مورد تأکید قرار گیرد.

بیشتر بخوانید:

تصویب برنامه علمی زن و خانواده در دانشگاه آزاد اسلامی / سراهای نوآوری بانوان در تمام واحدهای دانشگاهی راه‌اندازی می‌شود

وی ادامه داد: یکی از راهبردها و اهداف این سند، بحث حل مسأله است. اینکه ما بتوانیم مسائلمان را حل کنیم. کاری که آموزش عالی و دانشگاه در این سال ها می بایست آن را انجام می داد، حل بخشی از مسایل کشور است.

قاسمی خاطرنشان کرد: یکی از حوزه هایی که ما امروزه گرفتار آن هستیم، بحث فرهنگ است. یعنی ما مسایل فرهنگی بسیار زیادی را در اطراف خودمان و در جامعه خودمان داریم و در دانشگاه هم به ما وارد می شود و از آن مبرا نیستیم. لذا در رویکرد حل مسایل، حل مسایل فرهنگی هم هست.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده تصریح کرد: با عنایت به وجود آسیب های فرهنگی اجتماعی در جامعه، دانشگاه در عرصه حل مسایل فرهنگی هم ورود کرده است. یعنی حوزه فرهنگی هم همراه حوزه های آموزشی و پژوهشی دراولویت قرار گرفته است.

وی افزود: امروزه مسایلی که در حوزه خانواده یا مسایل کلان فرهنگی داریم، نوع الگوهای رفتاری در جامعه، نوع تعاملات فرهنگی و اجتماعی دچار آسیب شده است. لذا دانشگاه ورود پیدا کرده است که بتواند این را حل مسأله کند. ان شاء الله در قدم اول در خود دانشگاه؛ در آن جایی که در حال تحصیل و یا تدریس هستیم و یا در آن اشتغال داریم و بعد هم در جامعه بتوانیم مسایل را حل کنیم.

قاسمی اضافه کرد: معنا و مفهوم خانواده تغییر کرده است. معنای خانواده تشکیل دادن و ازدواج کردن در بین دانشجویان ما و نسل جوان ما تغییر کرده است. کارکردهایش تغییر کرده است. ما امروزه با مشکلی به نام بحران جمعیت مواجه هستیم. دانشگاه باید ورود پیدا کند برای حل این مسأله، مسایل و نظام مسایل که خدا را شکر در سند تحول و تعالی آمده است.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده گفت: نکته بعدی این است که در حوزه خانواده که گاهی مرتبط و گاهی هم مرتبط نیست، رویارویی با نظام مسایل حوزه زنان است. یعنی ما یک ظرفیت عظیمی در دانشگاه داریم، زنانی که تحصیل کرده اند و امروزه شاغل هستند و نیز زنانی که در حال تحصیل هستند. ظرفیت عظیمی هم در کشور داریم یعنی بانوانی که تحصیل کرده اند، رشد کرده اند و یا لزوما تحصیل نکرده اند ولی در حوزه های مختلف مهارت کسب کرده اند. این ها با مسایلی روبه‌رو هستند که اگر ما نتوانیم این مسایل را حل کنیم، متاسفانه کم کم مسایل خرد تبدیل به ابر مسأله می شوند.

وی ادامه داد: براساس بیانیه تعلیم و تربیت اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی از آنجا که دانشگاه می خواهد حل مسأله کند، این حل مسأله با پرورش انسان های متخصص متعهد طراز جامعه، طراز فرهنگی جامعه انجام می شود. یعنی دانشجو و نسل جوان مهم است، یعنی پرورشگر نسل جوان مهم است، یعنی استاد مهم می شود.

قاسمی خاطرنشان کرد: در این بین ما باید این را باور کنیم که ظرفیت بانوان در دانشگاه یک ظرفیت فقط کمی نیست چه از حیث اساتید ، چه دانشجویان و چه کارکنان. با اینکه 30 درصد کارکنان ما و 34 الی 35 درصد اساتید هیأت علمی ما، خانم هستند و نیمی از دانشجویان ما، نیمی از یک میلیون و دویست هزار نفر، خانم هستند. این ظرفیت کمی مهم است اما بیش از ظرفیت کمی، ظرفیت کیفی، معنوی یا داشته های معنوی و فطری بانوان به دلیل ویژگی هایی که بانوان در بحث تربیت اجتماعی و در بحث حل مسایل حوزه فرهنگ به خصوص حوزه خانواده دارند، بانوان مؤثرتر هستند.

وی بیان کرد: همه اساتید به این نکته اذعان دارند که اثر گذاری استاد خانم در یک کلاس درس که در تعاملات، روابط و شئون رفتاری دارای مشکل است از یک استاد آقا بیشتر است و می تواند به خوبی وارد شود و هدایت کند. البته این به معنای انکار اثر گذاری اساتید آقا نیست بلکه به معنای آن است که این اثر گذاری بیشتر به دلیل ویژگی های مادری، ویژگی های زنانه و مراقبت گری است.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده تصریح کرد: نگاه ریاست و مدیریت کلان دانشگاه به حوزه زنان یک نگاه ویژه است، یک نگاه متعالی است و من همیشه این را در جلسات گفته ام، اینکه شما اگر در برخی جاها می بینید امور بانوان حالت تشریفاتی دارد، این که بانوان فقط در حد یک مشاور و یا یک مسئول بودند، واقعیتش این است که در دانشگاه آزاد اسلامی اینطور نیست. چون باور این است که از ظرفیت بانوان استفاده بشود برای حل مسایل خود بانوان ابتدا در دانشگاه و بعد ان شاء الله در جامعه پیرامونی‌شان.

وی خاطرنشان کرد: . ما بر این باور هستیم و بنده در جریان هستم که کلان مدیریت دانشگاه، استفاده از ظرفیت های بانوان در سمت های مدیریتی است و روند شناسایی بانوان شروع شده است تا بانوان علاقه مند در پست های مدیریتی قرار بگیرند و بیشتر ان شاء الله در تلاش هستیم که بانوان آن جایگاه و خودباوری که باید پیدا کنند و مسائل را تا آنجا که بتوانیم حل کنیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1208634

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =