۵ خواص سیرابی که باید با آنها آشنا شوید

سیرابی با داشتن ۹ اسید آمینه ضروری که بدن برای عملکرد درست به آنها نیاز دارد، یکی از بهترین غذاهای پروتئین‌دار است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی ایسکانیوز، حیوانات نشخوارکننده مانند گاو و گوسفند برای هضم بهتر غذایشان معده‌ای چندحفره‌ای دارند. سیرابی دیواره عضلانی خوراکی معده چندبخشی این حیوانات است که بافتی سفت و جویدنی و طعمی ملایم دارد.

آموزش آشپزی / یک غذای ارزان و مقوی برا سرماخوردگی

یک وعده ۱۴۰گرمی سیرابی حاوی مواد مغذی مانند: 125 کالری، 5 گرم چربی، 18 گرم پروتئین، ویتامین ب، سلنیوم، زینک و کلسیم است.

خواص سیرابی

۱. سرشار از پروتئین و مواد مغذی

سیرابی با داشتن ۹ اسید آمینه ضروری که بدن برای عملکرد درست به آنها نیاز دارد، یکی از بهترین غذاهای پروتئین‌دار است.  سایر ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در سیرابی عبارت‌اند از سلنیوم؛ روی؛ ویتامین ب۱۲؛کلسیم؛ فسفر؛ منیزیم؛ آهن است.

ویتامین ب۱۲ برای تولید گلبول‌های قرمز، انتقال عصبی و تولید انرژی ضروری است. روی برای تقسیم سلولی، عملکرد ایمنی و متابولیسم کربوهیدرات بسیار حیاتی است. سلنیوم هم ماده‌ای معدنی است که همچون آنتی‌اکسیدان در بدن عمل می‌کند و برای تولید DNA، سلامت تیروئید و متابولیسم لازم است.

۲. پیشگیری از کم‌خونی

وقتی بدن کم‌خون است، یعنی گلبول قرمز کافی برای انتقال اکسیژن به اندام‌ها ندارد. ممکن است این مسئله به علائمی مانند ضعف و خستگی منجر شود. سیرابی سرشار از ویتامین ب۱۲ است که از کم‌خونی پیشگیری می‌کند.

طبق برخی پژوهش‌ها، دریافت مواد مغذی مانند ویتامین ب۱۲ از طریق مواد غذایی به‌جای مصرف مکمل‌ها، میزان جذب ریزمغذی‌ها را در بدن افزایش می‌دهد.

۳. کمک به کاهش وزن

خواص سیرابی برای لاغری به‌خاطر پروتئین آن است. خوردن غذاهای سرشار از پروتئین برای کنترل اشتها و مدیریت وزن بسیار مفید است. جالب است که سیرابی در مقایسه با سایر منابع پروتئین حیوانی، کالری و چربی کمتری هم دارد. بر اساس تحقیقات، مصرف منابع پروتئین هنگام کاهش وزن، میل به خوردن میان‌وعده را نیز کاهش می‌دهد.

۴. بهبود سلامت روده و هضم غذا

چیزی درباره خواص سیرابی برای معده و روده شنیده‌اید؟ سیرابی حاوی پروبیوتیک است. پروبیوتیک نوعی باکتری مفید است که سبب تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت گوارش می‌شود. پروبیوتیک‌ها بر سلامت روده اثر می‌گذارند و به هضم غذا کمک می‌کنند.

۵. مقرون‌به‌صرفه‌بودن

برای کسانی که می‌خواهند با هزینه کمتر غذایی مقوی بخورند، سیرابی گزینه خوبی است. این غذای سنتی از استیک و سایر محصولات گوشتی مقرون‌به‌صرفه‌تر است.

علاوه بر مقرون‌به‌صرفه‌بودن، طبخ سیرابی باعث می‌شود زباله غذایی کمتری تولید شود. برخلاف روش‌های سنتی که در آن از هر عضو بدن حیوان ذبح‌شده برای پخت غذا استفاده می‌کردند، فرهنگ غذایی مدرن باعث شده است زباله زیادی تولید شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1173426

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =