دستور رئیسی برای پایان صف وام ازدواج تا پایان تابستان

معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان گفت: رئیس جمهور این بود که صف متقاضیان تسهیلات ازدواج باید تا پایان تابستان به صفر برسد و استانداران باید این موضوع را از بانک ملی پیگیری کنند.

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، وحید یامین‌پور در دیدار با سمن‌های استان کرمانشاه که امروز در استانداری برگزار شد با اشاره به اینکه رئیس جمهور در یک ماه و نیم گذشته 19 دستور در حوزه جوانان صادر کردند اظهار داشت: یکی از این دستورات خطاب به وزیر راه و شهرسازی است که دستور دادند سامانه نهضت ملی مسکن برای زوج‌های جوان باز شود و علاوه بر این در شهرهای کوچک و روستاها زمین واگذار شود و در شهرهای بزرگ نیز زمین برای ساختن شهرک‌های اقماری اختصاص یابد.

بیشتر بخوانید:

چگونه می‌توان وام ازدواج گرفت؟

وی افزود: یکی دیگر از دستورات رئیس جمهور این بود که صف متقاضیان تسهیلات ازدواج باید تا پایان تابستان به صفر برسد و استانداران باید این موضوع را از بانک ملی پیگیری کنند.

برگزاری بیش از 10 هزار کارگاه آموزشی پیش از ازدواج در کشور

یامین‌پور با اشاره به اینکه در سند تحول دولت مأموریت اصلی حوزه جوانان به بحث تسهیل ازدواج مربوط می‌شود افزود: در سال گذشته با یک جهش 35 درصدی بیش از 10 هزار و 200 کارگاه رایگان آموزشی پیش از ازدواج در کشور برگزار شد و همه توسط سمن‌ها ارائه شد.

وی با اشاره به صدور مجوز برای مراکز همسریابی و فعال در حوزه ازدواج توسط وزارت ورزش و جوانان عنوان کرد: این مراکز به لایحه حمایت از حوزه خانواده افزوده شدند و مجوزهای صادر شده برای مراکز مشاوره در 1.5 سال گذشته 500 درصد افزایش یافته است و اکنون بیش از 520 مرکز تخصصی مشاوره با بیش از 2000 مشاور در حال فعالیت هستند.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: گروه‌های مردمی و تشکل‌ها هستند که با حاکمیت و دولت برای رسیدن به اهداف مشترک همکاری می‌کنند و دولت سیزدهم و مردمی اعتقاد دارد پیشبرد اهداف بدون مشارکت مردم میسر نخواهد شد.

وی عنوان کرد: گروه‌های جهادی اعتقاد دارند حمایت دولت به سمن‌ها اختصاص دارد و گروه‌های جهادی را به رسمیت نمی‌شناسد و از طرف دیگر سمن‌ها نگران هستند رویکرد قابل توجه گروه‌های سبب شود دولت حمایت خود را از سمن‌ها کاهش دهد و این یک مطالبه دو طرفه است و دولت در هر دو طرف متهم است و باید این مسئله را رفع کند.

یامین‌پور گفت: تاکنون تصور این بوده که حمایت وزارت ورزش از تشکل‌ها به سازمان‌های مردم نهادی اختصاص دارد که مجوز خود را از وزارت ورزش دریافت می‌کنند اما این تصور اشتباه است و ما مأمور به حمایت از تمام تشکل‌های جوانان هستیم.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: ساختارها و دستورالعمل‌ها به گونه‌ای پیش رفته که گویی اعتبارات حوزه حمایت از تشکل‌ها تنها باید به تشکل‌های دارای مجوز از وزارت ورزش اختصاص یابد اما پیگیری‌های جدی انجام شد و در نهایت مقرر شد اعتبارات به تمام سمن‌ها تعلق بگیرد.

دو سوم حمایت مالی وزارت ورزش به غیر از سمن‌های جوانان تخصیص یافت

یامین‌پور با بیان اینکه دو سوم حمایت‌های فصل پنجم وزارت ورزش در سال 1401 به غیر از سمن‌های جوانان رسید عنوان کرد: البته اعتبار حمایتی تخصیص داده شده به سمن‌های جوانان نیز سه تا چهار برابر سال قبل از آن بود.

وی با اشاره به اینکه حدود 5000 سازمان مردم نهاد جوانان در کشور وجود دارد گفت: بخش زیادی در حال فعالیت هستند و در کنار آن‌ها چند هزار تشکل جوانان غیر از تشکل‌های وزارت ورزش، گروه‌های جهادی و انجمن‌های دانشجویی وجود دارد.

یامین‌پور با بیان اینکه در برخی از استان‌ها توجه به تشکل‌های غیر سازمان جوانان کمتر باشد و این ایرادی است که باید رفع شود افزود: ما مبتنی بر طرح از تمام فعالیت‌های داوطلباانه عام المنفعه در حوزه جوانان حمایت خواهیم کرد و منابع دولتی نباید صرف تولید ثروت برای بخش خصوصی شود.

تأکید رئیس جمهور بر احیای مأموریت‌های حوزه جوانان وزارت ورزش

وی بیان کرد: واقعیت این است که بعد از الحاق سازمان ملی جوانان با سازمان تربیت بدنی و تشکیل وزارت ورزش و جوانان، بخش جوانان زیر سایه ورزش رفت و بدنه اصلی وزارتخانه را ستاد سازمان تربیت بدنی تشکیل داد و نیروهای جوانان جذب دستگاه‌های دیگر شدند و مأموریت ما به تدریج تضعیف شد.

یامین‌پور گفت: موضوع به حاشیه رفتن جوانان در نخستین نشست با رئیس جمهور در سال 1400 مطرح شد و رئیس جمهور تأکید کردند باید مأموریت‌های توانبخشی حوزه جوانان احیا شود و حوزه جوانان از زیر سایه ورزش خارج شود و در دو سال اخیر بسیار کمک شد و بخشی از مأموریت‌ها و اعتبارات ما احیا شد اما هنوز به جایگاه مطلوب نرسیده‌ایم.

وی با تأکید بر آشنایی دستگاه‌های مختلف با سمن‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت‌های آن‌ها در استان‌ها بیان کرد: دستگاه‌ها در ستاد ساماندهی امور جوانان استان‌ها عضو هستند و بخشی از زمان این نشست‌ها باید به ارائه گزارشی از عملکرد تشکل‌ها اختصاص یابد و صدا و سیما نیز باید به این بخش توجه بیشتری داشته باشد.

معاون وزیر ورزش و جوانان با اشاره به اینکه قانون جامع سازمان‌های مردم نهاد در کمیسیون شوراها در حال بررسی است گفت: هرچند ما با اصل این قانون برای ساماندهی فعالیت‌های مردمی موافق هستیم اما با بخش جدی از آن مخالفت داریم زیرا به دستگاه‌هایی که به صورت تخصصی با سازمان‌های مردم نهاد کار می‌کنند از جمله وزارت ورزش و جوانان کم‌توجهی شده است.

یامین‌پور با بیان اینکه مأموریت ما در قبال سمن‌های جوانان در مرحله اول توانمندسازی و آموزش آن‌ها است عنوان کرد: وزارت ورزش از جوانان بالای 18 سال دعوت می‌کند در زمینه سمن‌ها فعالیت داشته باشند و برای توانمندسازی آن‌ها نیز هزینه می‌شود.

همگرایی ورزش و جوانان و محیط زیست در زمینه مشارکت اجتماعی

وی گفت: بخشی از رشد اجتماعی در گرو آموختن مشارکت اجتماعی است و رشد و ارتقای جامعه منوط به تقویت سرمایه اجتماعی است و این موضوع را تنها وزارت ورزش و جوانان به عهده گرفته است و این وزارتخانه برای جوانان دارای ایده برای حل مسائل اجتماعی هزینه می‌کند.

یامین‌پور شبکه‌سازی تخصصی را از دیگر اقدامات وزارتخانه عنوان کرد و گفت: علایق سمن‌ها به 14 دسته تقسیم شد و انتخاباتی برای دبیران این شبکه‌ها برگزار شد.

وی با اشاره به فعالیت برخی از سازمان‌های مردم نهاد در حوزه محیط زیست و ارتباط این سمن‌ها با سازمان محیط زیست افزود: اخیراَ مقرر شده همگرایی با سازمان محیط زیست برای کار مشترکی در حوزه مشارکت اجتماعی انجام شود.

معاون وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه اعتماد دو طرفه‌ای بین سمن‌ها با دیدگاه‌های متفاوت و وزارت ورزش و جوانان وجود دارد گفت: در اغتشاشات سال گذشته حتی یک گزارش امنیتی دریافت نکردیم که سمنی اقدامی علیه امنیت ملی انجام داده باشد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1194644

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =