سازمان ملل خواستار کربن‌زدایی رادیکال در جهان شد

سازمان ملل اخیرا به تازگی خواستار تلاش رادیکال کشورهای جهان برای مبارزه با تغییرات اقلیمی شده و اعلام کرده است که زمین نیازمند دگرگونی سریع در سازوکارهای جامعه بشری از جمله نحوه سفر، خوردن و استفاده از انرژی است.

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ این اولین درخواست جهانی برای کاهش تصاعد گازهای گرم کننده زمین از زمان امضای توافق پاریس در سال ۲۰۱۵ به شمار می‌آید و این گزارش نشان می‌دهد که هر چند پیشرفت‌هایی حاصل شده، اما باید در ابعاد خیلی بزرگ‌تری به این موضوع پرداخت. این گزارش خواستار «کربن‌زدایی رادیکال» و ترک سریع آن دسته از صنایعی می‌شود که از سوخت‌های فسیلی استفاده می‌کنند بی‌آنکه به فناوری جذب کربن مجهز باشند.

سوزاندن نفت، گاز و زغال برای تولید برق با تصاعد دی‌اکسید کربن همراه است که عامل اصلی گرمایش زمین به شمار می‌آید. ضبط کربن در جریان فرآیندهای صنعتی و در نیروگاه‌های برق مانع فرار این گاز به اتمسفر و گرمایش بیشتر می‌شود. از کربن جذب شده می‌توان در جای دیگری استفاده کرد یا آن را در زیر زمین دفن کرد. این گزارش تاکید می‌کند که استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر باید گسترش پیدا کند و روند نابودی جنگل‌ها باید تا سال ۲۰۳۰ متوقف و معکوس شود.

بیشتر بخوانید:

عربستان سعودی اولین شبکه نسل پنجم تلفن همراه بدون کربن می‌سازد

این ارزیابی در اختیار سیاستگذاران قرار خواهد گرفت و در جریان گفتگوهای اقلیمی دوبی - کنفرانس اقلیمی سازمان ملل کاپ۲۸ - که در ماه‌های آتی برگزار می‌شود نقش محوری خواهد داشت.

سازمان ملل متحد در دو سال اخیر مشغول بررسی عملکرد کشورهای امضا کننده توافق ۲۰۱۵ پاریس بوده است. کشورها در آن زمان با حفظ میزان افزایش میانگین دمای زمین زیر ۲ درجه سانتی‌گراد - و تلاش برای جلوگیری از افزایش ۱/۵ درجه‌ای آن - نسبت به دوران ماقبل صنعتی توافق کردند.

این گزارش تلاش آنها را برای کاهش تصاعد کربن، تطبیق با تغییر اقلیم و چگونگی بسیج منابع مالی و فناوری برای کمک به ملل کم درآمد برای مقابله با این معضل ارزیابی می‌کند. البته هدف این گزارش ارزیابی تلاش جمعی برای مقابله با گرمایش است و از کوتاهی‌های هیچ کشور به خصوصی نام نمی‌برد.

این گزارش اذعان می‌کند که وضعیت بهتر شده، اما شرایط هم اکنون به گونه‌ای است که پیش‌بینی می‌شود دما در قرن جاری خیلی از آنچه در پاریس بر سر آن توافق شده بالاتر رود. براساس این گزارش اگر قرار است اهداف پاریس محقق شود، باید بلندپروازی خیلی بیشتری نشان داده شود و این کار نیازمند «دگرگون شدن سیستم» است. این بدان معنی است که جوامع باید برای جلوگیری از افزایش دما از هر نظر تغییر کنند.

این شامل بخش انرژی، نحوه سفر، کار و تولید مواد غذایی می‌شود. کارشناسان می‌گویند این نوع تغییر نیازمند آن است که دولت‌ها ابتکار عمل را به دست گیرند و اطمینان حاصل کنند که سیاست‌های اقلیمی آنها فورا تحت تاثیر سایر سیاست‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها خنثی نمی‌شود.

دکتر ریچارد کلاین از موسسه محیط زیست استکهلم که در مراحل اولیه تهیه این گزارش شرکت داشته می‌گوید: درخواست برای دگرگونی سیستم را همچنین می‌توان نشانه‌ای از درک این موضوع دانست که باید سرنوشت را تا زمانی که هنوز وقت هست به دست گیریم. یا ما جامعه را به صورتی دگرگون می‌کنیم که باعث پرهیز از بدترین عواقب تغییر اقلیم می‌شود، یا تغییر اقلیم جامعه را برای ما دگرگون خواهد کرد، به صورتی که پیش‌بینی آن دشوار است و احتمالا خیلی خوشایند نخواهد بود.

این گزارش به روشنی خواستار گسترش سریع انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله بادی و خورشیدی می‌شود و می‌گوید که صنایع سوخت فسیلی که کربن را پیش از ورود به اتمسفر ضبط نمی‌کنند آینده‌ای نخواهند داشت.

به نوشته این گزارش وسایل نقلیه الکتریکی «دارای بزرگترین پتانسیل» برای تخفیف تصاعد در بخش حمل و نقل هستند. این گزارش همچنین بر این موضوع تاکید می‌کند که روی آوردن به رژیم‌های غذایی کم ضرر برای محیط زیست که سالم هم هستند، کاهش دورریخت مواد غذایی و تشویق کشاورزی پایدار می‌تواند تاثیری جدی بر مهار تصاعد بگذارد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1197676

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =