به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ دکتر مرتضی موسیخانی، رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران، در مورد هدفگذاری ربوکاپ امسال گفت: هدفگذاری امسال ما همانند سالهای گذشته ترویج علم و دانش است، اما تغییراتی در تعداد لیگهای امسال ایجاد کردهایم. به طور مثال، یک لیگ جدید تحت عنوان لیگ دمو یا لیگ آزاد به این رقابت اضافه شده است. هدف از برگزاری این لیگ حمایت از خلاقیت و ایدههای جدید است و برای رونق گرفتن آن از اعضای فدراسیون اختراعات و ابتکارات دعوت کردیم. حدود 44 تیم دانشآموزی در این لیگ ثبتنام کردهاند.
وی افزود: به غیر از این، لیگ خودروهای خودران هم امسال به این مجموعه اضافه شده است که اهمیت این موضوع را در جهان نشان میدهد. در واقع، درصدد این هستیم که در کنار ربوکاپ، لیگهای کاربردی را داشته باشیم که علاوه بر توسعه و ترویج دانشآموزی هوش مصنوعی، یک سری مجموعه تخصصی و کاربردی مانند خودروهای خودران را هم اضافه کنیم.
موسیخانی در مورد لیگ کاربردی گفت: منظور از لیگ کاربردی، دستگاههای کاربردی مانند خودروهای خودران که مبحث آن توسعه نرمافزار و هوش مصنوعی است. این بخش در سالهای گذشته هم بوده، اما امسال توسعه پیدا کرده است؛ به طوری که 42 تیم در این لیگ ثبتنام کردهاند. در واقع هدف ما از اضافه کردن این لیگ، کاربردی کردن نتیجه کار دانشآموزان و دانشجویان برای صنعت است تا به موضوع ارتباط با صنعت هم بپردازیم.
وی در مورد تعداد تیمهایی که در ربوکاپ امسال شرکت کردهاند گفت حدود 400 تیم در این رقابت ثبتنام کردند که بعد از بررسیهای اولیه 316 تای آنها به مسابقات راه پیدا کردند.
به طور کلی 15 لیگ در 2 بخش دانشآموزی و دانشجویی در ربوکاپ امسال وجود دارد. از لیگهای بخش دانشآموزی میتوان به لیگهای دمو، فوتبالیست، امدادگر، شبیهساز دوبعدی فوتبال در بخش استارتر اشاره کرد. لیگ دیگری در این بخش به نام «این سایتو» یا RMRC (Rapidly Manufactured Robot Challenge) وجود دارد که مربوط به روباتهایی است که سریع ساخته میشوند. این لیگ در واقع ابتکار ایران است و بعد از ایران چند سالی است در کشورهای دیگر نیز برگزار میشود. در این لیگ که 44 تیم شرکت کرده اند، دانشآموزان بدون پیشفرض قبلی باید در محل یک روبات جدید بسازند.
در بخش دانشجویی هم میتوان به لیگهای دوبعدی فوتبال، دمو، روباتهای پرنده، خودروی خودران و روباتهای صنعتی اشاره کرد که هر دوی این بخشها خود به زیرشاخههای دیگری تقسیم میشوند.
به طور کلی 70 تیم در بخش دانشجویی و بقیه در بخش دانشآموزی در این رقابت شرکت کردهاند.
بیشتر بخوانید:
آغاز به کار هجدهمین دوره مسابقات بینالمللی ربوکاپ آزاد ایران
موسیخانی در مورد شرایطی که ربوکاپ برای ایجاد ارتباط با صنعت ایجاد میکند، گفت: این رقابت فرصتی است برای صاحبان صنعت که با اساتید و دانشجویان که در حوزههای روباتیک و هوش مصنوعی کار میکنند، آشنا شوند و با کمک آنها کارهای صنعتی خود را توسعه دهند. از آنجا که صنعت به سمت نسل چهارم یعنی مبتنی بر هوش مصنوعی پیش میرود، بحث اتوماسیون و مکانیزاسیون بسیار حائز اهمیت است، صاحبان صنعت در این فضا میتوانند با توجه به سلیقه و هدف شرکت خود از این فرصت استفاده کنند.
انتهای پیام/
نظر شما