معرفی فیلم‌های جشنواره فجر ۴۰ / ملاقات خصوصی + تصاویر

ملاقات خصوصی اولین تجربه کارگردانی امید شمس است که به تهیه کنندگی امیر بنان برای حضور در جشنواره فیلم فجر آماده شده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز، جشنوارهٔ فیلم فجر مهم‌ترین جشنواره سینمایی ایران است که از سال ۱۳۶۱ تاکنون در میانه بهمن ماه هر سال در تهران برگزار می‌گردد. تاکنون ۳۹ دوره از این جشنواره برگزار شده‌است که آخرین آن در بهمن ۱۳۹۹ بوده است. این جشنواره توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید:

معرفی فیلم‌های جشنواره فجر ۴۰ / لایه های دروغ + تصاویر

چهلمین جشنواره فیلم فجر در دو بخش فرهنگی و رقابتی به دبیری مسعود نقاش‌زاده از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.

در چهلمین جشنواره فیلم فجر ۲۲ فیلم سینمایی در بخش سودای سیمرغ حضور دارند که در ادامه به معرفی یکی از آنها می پردازیم:

ملاقات خصوص

ملاقات خصوصی اولین تجربه کارگردانی امید شمس است که به تهیه کنندگی امیر بنان برای حضور در جشنواره فیلم فجر آماده شده است. ملاقات خصوصی یکی از پربازیگرترین فیلم های جشنواره چهلم فیلم فجر است.

امیر بنان که با تهیه کنندگی فیلم خورشید به کارگردانی مجید مجیدی مطرح شد امسال به غیر از ملاقات خصوصی تهیه کنندگی فیلم محمدحسین مهدویان با نام مرد بازنده را هم دارد.

دختری سر به راه به نام پروانه در محله‌ای بدنام که پر از اراذل و اوباش است، زندگی و رشد کرده. او در قلب همین کوچه‌ها که از آن شرارت می‌بارد، عطاری کوچکی دارد و همیشه با گل‌ها و گیاهان دارویی سرگرم است. تضادی برجسته که در همان سکانس‌های اولیه، تکلیف ما را با شخصیت پروانه روشن می‌کند. اما داستان هرچه پیش می‌رود، بیننده را با غافلگیری‌های مختلفی در سیر قصه روبرو می‌کند. پسری به نام فرهاد عاشق پروانه می‌شود که شرایط عجیبی دارد و این دختر باید تصمیم سختی برای سرنوشتش بگیرد. اما وجه معصوم پروانه، بر همه‌ی داستان سایه انداخته و بیننده که مدام منتظر تصمیم‌گیری‌های عاقلانه از سوی او است، وارد بحرانی از تصمیمات غیرمنطقی می شود.

البته در طول داستان با همذات پنداری‌های گاه و بیگاهی که با شخصیت‌های داستان می شود کرد، گاهی این تصمیمات غیرمنطقی، از نظر احساسی درست‌ترین کارهایی است که در بحران‌های قصه، می‌شود از شخصیت‌ها انتظار داشت. پروانه به سختی راضی می‌شود، اما بلاخره به فرهاد که در زندان به جرم خلافکاری در حبس است دل می‌دهد، برای خلاصی از شرایطی که ممکن است برادر لاتش به وجود بیاورد به پیشنهاد ازدواج او جواب مثبت می‌دهد و سیر عاشقانه فیلم به اوج می‌رسد. اما این وصلت تازه شروع اتفاقاتی غیرقابل پیش بینی برای بیننده، اما کاملا برنامه‌ریزی شده برای خلافکاران داخل زندان است. پروانه‌ی معصوم، ناخواسته تبدیل به عضوی از یک باند خلافکاری بزرگ می‌شود، با این وجود از شرایطش راضی است چون به عشق ایمان دارد، عشقی که در نهایت پیروز می‌شود. اما در طول فیلم چه بلایی بر سر این مفهوم والای انسانی می آید، چیزی است که نمی توان بیشتر از این درباره‌اش نوشت.

ملاقات خصوص

فقط اگر دیدگاهی درباره‌ی ملاقات خصوصی در زندان دارید، همه را فراموش کنید، چون این فیلم شما را با داستان‌های متفاوتی از داخل زندان روبه‌رو می‌کند که انتظارش را ندارید و در تمام طول فیلم با خود می‌گویید، مگر می‌شود سیستم امنیتی زندان را تا این حد ضعیف نشان داد و حساسیت نهادی برانگیخته نشود؟ اما پایان‌بندی فیلم جواب این سوال را خواهد داد. پایان‌بندی که تمام ریتم تند فیلم را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و فکر می‌کنید ای کاش کارگردان فیلم را با پایانی خوش به انتها نمی‌رساند.
گروه سازنده

این اولین فیلم بلند سینمایی کارگردان جوانی به نام امید شمس است. او دانش آموخته‌ی سینماست و پیش از این، فیلم‌های کوتاهی ساخته که مورد توجه قرارگرفته. اما او در مسیر ساخت این فیلم بهمن ارک، یکی از برادران دو قلوی ارک را در کنارش داشته. این دو برادر که در جشنواره‌ی دو سال پیش، با فیلم متفاوت «پوست» بسیار در مرکز توجه قرار گرفتند، حالا  به عنوان مشاور کارگردان و یکی از اعضای تیم نویسندگان در کنار پروژه ساخت «ملاقات خصوصی» بوده‌اند. فضای این فیلم با ساخته‌های گذشته‌ی این کارگردان‌ها فاصله زیادی دارد و می‌توان گفت از یک مسله ساده‌ی اجتماعی و حقوقی، یعنی حق استفاده از ملاقات خصوصی برای افرادی که یکی از زوجه‌ی آن‌ها در حبس است، داستانی بسیار قابل توجه ساخته‌اند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1128385

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =