به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، نشست خبری علی مطهری کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در تهران و سرلیست فهرست انتخاباتی«صدای ملت» امروز (دوشنبه ۷ اسفند) با حضور خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی آغاز شد.
بیشتر بخوانید:
مهمترین لیستهای انتخاباتی تهران کداماند؟ + اسامی
وی ضمن قدردانی از این خبرگزاری برای تدارک این نشست خبری و تبریک میلاد امام زمان (عج)، بیان کرد: شرایط امروز ما بهخاطر حوادث سالهای گذشته به گونهای است که انتخابات پیش رو از اهمیت خاصی برخوردار است؛ این انتخابات و میزان مشارکت مردم حامل یک پیام برای خود ما و دنیا خواهد بود و شرایط منطقه به نحوی است که دنیای غرب و شرق نگاهی ویژه به ایران دارد و میزان مشارکت مردم میتواند در تصمیمات قدرتهای جهانی اثرگذار باشد.
مطهری اضافه کرد: همهی ایراندوستان باید توجه ویژهای به انتخابات داشته باشند و اساس برای ما، میزان مشارکت است.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با حجاب و فیلترینگ گفت: ما با این فیلترینگ موجود موافق نیستیم و فکر میکنیم این نوعی پایمال کردن حقوق مردم است. فلسفه فیلترینگ یکی برای مسائل اخلاقی و همچنین مسائل امنیتی و سیاسی است. از نظر اخلاقی، آنچه در سکوهای خارجی وجود دارد به نوعی در سکوهای داخلی هم هست؛ بنابراین بستن آنها به خاطر فقدان مفاسد اخلاقی توجیهپذیر نیست.
مطهری تصریح کرد: از نظر امنیتی هم اگر ما اعتماد مردم را به نظام جلب کنیم، نباید هراسی از مسائل امنیتی داشته باشیم و بخواهیم از طریق فیلتر کردن برخی سکوهای خارجی نگرانی خود را از اینکه اعتراضاتی در بستر این سکوها شکل بگیرد، مرتفع کنیم.
وی افزود: فیلترینگ این سکوها توجیه درستی ندارد و ما به عنوان صدای ملت مخالف این هستیم و هرگونه تصمیمگیری درباره مسائل فضای مجازی باید توسط مجلس گرفته بشود و شوراهای خارج از مجلس حق قانونگذاری ندارند و صرفا میتوانند سیاستگذار باشند و شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید سیاستگذار باشند و رهبر انقلاب هم در دیدار اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم گفته بودند که شورایعالی انقلاب فرهنگی سیاستگذار و مجلس هم قانونگذار است.
این کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هرگونه قانون درباره فضای مجازی؛ توسط مجلس که نماینده مردم است باید وضع شود.
وی تاکید کرد: مسأله حجاب مسأله اصلی کشور ما نیست و اکثریت قاطع مردم ما به خاطر ایمان و اعتقاد به اسلام، پوشش اسلامی را رعایت میکنند و این موضوعی نخواهد بود که کشور را درگیر آن کنیم. نظام هم قائل بر سختگیری در این مورد نیست و در ادارات و دبیرستانها و غیره پوشش اسلامی به عنوان لباس فرم پذیرفته شده و همه رعایت میکنند ولی در خیابان نمیبینیم که سختگیری وجود داشته باشد و مشکلی به نام مشکل حجاب نداریم.
مطهری در ادامه گفت: به ندرت افرادی هستند که هنجارشکنی کنند و رفتارشان حاکی از بیحیایی باشد، پدیده بیحیایی را تقریبا در کشور نداریم و ملاک این است که فلسفه حجاب که عدم تحریک جامعه است، رعایت شود و پردهدری و بیحیایی وجود ندارد و کسی که جامعه را مینگرد، همین مهم را مشاهده میکند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه "ساتو ژاپن" درباره رویکرد اقتصادی و سیاست خارجی لیست صدای ملت گفت: درباره مسائل اقتصادی دو کار باید انجام شود. ما در مدیریت اقتصادی باید از کارشناسان درجه اول استفاده کنیم. یکی از نواقص ما این است که از کارشناسان درجه دو و سه استفاده میکنیم و دوم اینکه با مشکل تحریم ها روبرو هستیم که باید آن را حل کنیم و تا زمانی که تحریمها وجود دارد ما به وضع طبیعی برنمیگردیم و مجبور هستیم کالاها را با قیمت پایین صادر کنیم و باقیمت بالا وارد کنیم و حق بیمه بالاتری را پرداخت کنیم. ما باید به دنبال رفع تحریم ها باشیم. متاسفانه دولت چند ماه در مذاکرات تاخیر کرد و طرف مقابل دیگر پای میز مذاکره حاضر نشد و مسائل سیاسی و بین المللی هم تغییراتی را داشت. به هر حال ما باید به دنبال رفع تحریمها باشیم.
مطهری اضافه کرد: بخشی از وضع موجود ناشی از مدیریتها است که قابل حل است ولی مسئله تحریم تا زمانی که حل نشود برخی مشکلات همچنان ادامه پیدا خواهد کرد ، درباره سیاست خارجی باید توازنی بین غرب و شرق ایجاد کنیم.در چند سال اخیر ما گرایش به شرق داشتیم و چین و روسیه از اضطرار ما سواستفاده کردند در حالی که سیاست قطعی ما نه شرقی و نه غربی است و باید توازنی در این رابطه ایجاد کنیم تا ناچار نباشیم تنها با یک بلوک روابط داشته باشیم و در مراودات اقتصادی مورد تحمیل واقع شویم.
وی افزود: سیاست ایران در منطقه تا امروز سیاست خوبی بوده و ما ضمن اینکه به مردم غزه کمک میکنیم ولی بهانه ای به دست آمریکا و اسرائیل ندادیم که آسیبی به کشور ما بزنند.نیروهای مقاومت حاصل تلاش دهها ساله جمهوری اسلامی هستند و ایران بازوهایی در منطقه دارد. مردم یمن خیلی خوب عمل میکنند. حزب الله لبنان و مردم عراق تاکنون خوب عمل کردند.جای تاسف است که چرا دولتهای مسلمان منطقه نسبت به مسائل غزه بی تفاوت هستند و مایه شرمساری برای ما مسلمانها است که صرفا تعداد شهدا را میشمارند.
مطهری در پاسخ به این سوال که آیا از لیست شما جریان یا فردی حمایت کرده است؟ گفت: فهرست صدای ملت یک فهرست مستقل است و هیچ وابستگی به جریانات اصلاح طلب و اصولگرا ندارد و اساس پیدایش این فهرست با مشورت هیچ گروهی نبوده است و با هیچ کس مذاکره نشده تا از لیست ما حمایت کنند؛ آنها خود مختار هستند تا از لیست ما حمایت کنند.
وی درباره ریاست مجلس افزود: الان سخن گفتن درباره ریاست مجلس زود است و باید منتظر نتیجه انتخابات باشیم.
سرلیست فهرست صدای ملت با اشاره به مشارکت در انتخابات مجلس تاکید کرد: با توجه به نظرسنجی ها بعید به نظر می رسد مشارکت در این دوره انتخابات بالا باشد و قرائن نشان میدهد مشارکت بالا نیست اما از انتخابات دوره قبل مجلس بالاتر خواهد بود اما ۷۰ درصد بعید است.
نظر شما