دنیای فناوری با سکانداری ترامپ به کجا می‌رود؟

دونالد ترامپ در طی چهار سال دوره ریاست جمهوری‌اش به خوبی چهره خبیثانه‌اش را به دنیای فناوری نشان داد و با اقداماتی که دقیقا خلاف جریان آب بود، عملا پروژه‌هایی را که روی آن سرمایه‌گذاری‌های کلان و زمان زیادی صرف شده بود، ناکام کرد. اما سوال اینجاست در این دوره چه مسیری را در پیش خواهد گرفت؟

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ ورود ترامپ به کاخ سفید در دوره اول ریاست جمهوری‌اش به شکلی بود که گویا شمشیر را برای دنیای فناوری از رو بسته بود و می‌خواست تمام غول‌های فناوری را قلع و قمع کند و تمام تلاش‌ها و سرمایه‌هایی که این کشور قرن‌ها برای فناوری صرف کرده، به باد دهد. یکی از سیاست‌های اصلی او طرح «اول آمریکا» بود که هدف از آن تمرکز بیشتر روی منافع داخلی و کاهش وابستگی به منابع و شرکای خارج است. ولی در عمل باعث اعمال محدودیت‌های بیشتر روی شرکت‌های فناوری بین المللی و محدودیت در همکاری‌های جهانی شد. در همین دوره بود که شرکت‌های چینی مانند هواوی تحریم شدند و رقابت در عرصه فناوری تحت تاثیر قرار گرفت.

ترامپ همچنین با کاهش بودجه‌های دولتی مربوط به پژوهش‌های علمی و فناوری، حمایت از پروژه‌های نوآورانه را به حداقل رساند. یکی از حوزه‌های علمی که به نظر می‌رسد ترامپ نظر خصمانه نسبت به آن دارد، توسعه فناوری‌های سبز و استفاده از انرژی‌های پاک است؛ در حالی که در کل جهان به آن نگاه ویژه‌ای پیدا کرده است. بسیاری پیش‌بینی می‌کنند که ورود دوباره ترامپ به کاخ سفید مصادف است با هدایت بودجه‌های دولتی به سمت صنایع سنتی به جای فناوری‌های نوین و سبز. این موضوع در نهایت مانع رشد حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی، فناوری‌های پاک و روباتیک خواهد شد.

در یک جمع‌بندی کلی می‌توان گفت در دولت جدید ترامپ باید انتظار تغییرات بزرگی در روابط دولت با شرکت‌های فناوری باشیم که همین امر هم تاثیرات بزرگی روی کاربران خواهد داشت؛ از محتوایی که ممکن است به صورت آنلاین ببینند تا سیستم‌های هوش مصنوعی که می‌توانند دسترسی داشته باشند.

دشمنی ترامپ با شرکت‌های فناوری همانطور که گفتیم در دولت اول بر همه عیان شد. در همان دوره اولین بار گفت‌وگوها درباره ممنوعیت TikTok آغاز شد و شکوائیه‌ای تنظیم شد که اکنون می‌تواند منجر به فروپاشی گوگل شود. ترامپ به دنبال حمایت قانونی برای پلتفرم‌های فناوری بود و چندین ماه پیش، مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا را تهدید کرد که به زندان خواهد انداخت.

البته جای امید هم وجود دارد، زیرا ظاهرا ترامپ چرخش ۱۸۰ درجه‌ای در برخی از مسائل مرتبط با فناوری داشته است. او صراحتا اعلام کرده است که دیگر نمی‌خواهد تیک‌تاک را ممنوع کند یا گوگل را متلاشی کند؛ اگرچه اینها فقط در حد حرف زدن است.

او اکنون پلتفرم رسانه اجتماعی خود را دارد. این شبکه اجتماعی با نام «Truth Social» به طور قطع مشمول قوانین جدیدی است که او بخواهد به رقبا تحمیل کند. و این در حالی است که ایلان ماسک -که از دوره انتخابات حمایت کامل خود را از ترامپ اعلام کرد- زمزمه هایی می کند مبنی بر اینکه در تلاش است با مقررات‌زدایی، نوآوری را به دنیای فناوری آمریکا بیاورد.

در ادامه به بررسی پنج اتفاقی می‌پردازیم که فکر می‌کنیم با روی کار آمدن ترامپ در دنیای فناوری رخ خواهد داد:

آیا TikTok ممنوع خواهد شد؟

ترامپ یک بار تلاش کرد تا تیک‌تاک را به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی با یک فرمان اجرایی منع کند، اما در دوره دوم ریاست جمهوری‌اش چهره جدیدی در این مورد از خود نشان داده است. او در ماه ژوئن در ویدئویی که در خود این پلتفرم منتشر کرد، گفت: هرگز تیک‌تاک را ممنوع نخواهد کرد.

البته مشخص نیست که او بتواند به این وعده عمل کند یا خیر. اما با شتابی که تحت رهبری او آغاز شده است، کنگره امسال قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن تیک‌تاک در آمریکا ممنوع خواهد شد. تنها شرط ممنوع نشدن تیک‌تاک این است که پلتفرم از شرکت مادر چینی خود جدا شود که خود این اتفاق امری نشدنی است.

البته تیک‌تاک هم در پاسخ به این مشکل، از این قانون شکایت کرده و این پرونده در انتظار صدور حکم توسط هیات قضات فدرال است. ترامپ می‌تواند از کنگره بخواهد که این قانون را لغو کند، ولی کارشناسان می‌گویند که این تلاش احتمالاً با شکست مواجه خواهد شد.

به گفته «آلن روزنشتاین»، استادیار حقوق دانشگاه مینه‌سوتا، ترامپ ۲ گزینه دارد: یا به دادستان کل دستور دهد که قانون را اجرا نکند یا اعلام کند که تیک‌تاک دیگر مشمول این قانون نیست.

روزنشتاین می‌گوید: اگر گزینه اول را انتخاب کند، این سیگنال را به شرکای فناوری تیک‌تاک مانند اپل می‌دهد که در صورت ادامه میزبانی از تیک‌تاک در فروشگاه اپلیکیشن خود طبق قانون با جریمه‌های سنگینی مواجه خواهند شد.

به گفته روزنشتاین، اگر گزینه دوم را انتخاب کند، در واقع به بخشی از قانون تکیه می‌کند که به رئیس‌جمهور اختیاراتی را می‌دهد تا تعیین کند که آیا تیک‌تاک واجد شرایط است یا خیر. با این حال باید امیدوار باشد که در دادگاه به چالش کشیده نشود.

روزنشتاین می‌گوید: در این شرایط معلوم نیست که چه کسی باید برای اجرای قانون شکایت کند. کنگره اجازه ندارد برای اجرای قوانینی که خودش تصویب کرده، شکایت کند.

آیا ترامپ در مقابل هوش مصنوعی کوتاه می‌آید؟

ترامپ در زمانی وارد کاخ سفید می شود که صنایع به ویژه هوش مصنوعی خواهان تنظیم مقررات برای مهار بدترین نتایج بالقوه هوش مصنوعی است.

ترامپ در تابستان گذشته در مصاحبه‌ای با «فاکس نیوز» اذعان کرد که هوش مصنوعی پتانسیل فوق‌العاده‌ای دارد، اما پتانسیل برای نابودی نیز دارد. ما باید در مورد هوش مصنوعی بسیار مراقب باشیم. در این مورد ترامپ با ماسک هم‌عقیده است. زیرا قبل از راه‌اندازی شرکت هوش مصنوعی‌اش خواستار توقف توسعه این فناوری شده بود.

با این حال، به نظر می‌رسد ترامپ آماده است تا دستورالعمل‌های کمی برای شرکت‌های هوش مصنوعی را لغو کند. برنامه انتخاباتی حزب جمهوریخواه شامل وعده لغو فرمان اجرایی امضا شده توسط رئیس جمهور جو بایدن بود که اقدامات گسترده‌ای را برای مدیریت برخی از بدترین خطرات ناشی از هوش مصنوعی، از جمله تبعیض و تهدید علیه امنیت ملی، ارائه می‌کرد.

در سند جمهوریخواه آمده است که فرمان اجرایی حاوی ایده‌های چپ افراطی است که مانع از نوآوری می‌شود.

«جان ویلاسنور»، یکی از اعضای هیات علمی مؤسسه فناوری، قانون و سیاست دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید: ترامپ می‌تواند قوانین فدرال را اعمال کند که مقررات هوش مصنوعی ایالتی را در مورد مسائلی مانند استفاده از هوش مصنوعی در استخدام پیشی بگیرد تا از مجموعه‌ای از قوانین مختلف که می‌تواند کار شرکت‌های فناوری را سخت‌تر کند، جلوگیری کند.

آینده بخش ۲۳۰ و مسئولیت رسانه‌های اجتماعی چیست؟

بسیاری از جمهوریخواهان مشتاقند ببینند ترامپ در مورد «سانسور» صداهای راست‌گرایانه از سوی بسیاری از پلتفرم‌های اصلی رسانه‌های اجتماعی چه رویکردی را اتخاذ خواهد کرد. خودش یک بار تهدید کرد که لایحه دفاعی سالانه را وتو می‌کند مگر اینکه کنگره با قانونی به نام «بخش ۲۳۰» حمایت‌های قانونی از شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی را لغو کند.

«برندان کار»، کاندیدای ترامپ برای ریاست کمیسیون ارتباطات فدرال، اخیراً به غول‌های فناوری هشدار داد که دولت جدید «اقدامات گسترده‌ای را برای بازگرداندن» حقوق متمم اول آمریکایی‌ها انجام خواهد داد. این می‌تواند به معنای اصلاح یا تفسیر مجدد بخش ۲۳۰ باشد، که پلتفرم‌های فناوری را از مسئولیت پست‌های کاربران خود محافظت می‌کند و به پلتفرم‌ها اجازه می‌دهد تا محتوا را به دلخواه خود تعدیل کنند.

بخش ۲۳۰ قانون ارتباطات آمریکا که در سال ۱۹۹۶ تصویب شد، می‌گوید که یک سرویس رایانه‌ای تعاملی نمی‌تواند به عنوان ناشر یا گوینده محتوای شخص ثالث تلقی شود. اگر کاربری چیزی غیرقانونی منتشر کند، این قانون از وب‌سایت‌ها در برابر پرونده‌های قضایی محافظت می‌کند. اگرچه موارد استثنا در رابطه با نقض قانون کپی‌ رایت، مطالب مرتبط با موضوعات جنسی و نقض قوانین کیفری فدرال وجود دارد.

به نظر می‌‍‌رسد نهایتا کار به جایی ختم خواهد شد که تلاش‌ شرکت‌های فناوری برای کاهش محتوای نفرت‌انگیز یا نادرست در پلتفرم‌هایشان بی‌ثمر شود. با این حال، مشخص نیست که کمیسیون ارتباطات فدرال صلاحیت ایجاد چنین تغییری را داشته باشد یا خیر. دموکرات‌ها هم خواستار اصلاح بخش ۲۳۰ شده اند، ولی نگرانی آنها بسیار متفاوت است: آنها نگران هستند که شرکت‌های فناوری را به دلیل انجام ندادن کافی برای تعدیل محتوای مضر از قلاب خارج کند.

بیشتر بخوانید:

ترامپ و ماسک به ساز هم می‌رقصند

موضوع اینجاست که هرگونه تغییر برای افزایش مسئولیت پلتفرم می‌تواند مستقیماً بر شبکه اجتماعی ترامپ و شبکه اجتماعی ایلان ماسک (ایکس) تاثیر بگذارد و تصمیم‌گیری را در این زمینه پیچیده‌تر کند.

آیا مبارزه تن به تن با غول‌های فناوری خاتمه می‌یابد؟

دولت بایدن با کمک «لینا خان» بر تعدادی از اقدامات ضدانحصاری علیه غول‌های فناوری نظارت داشت. لینا خان دانشور حقوقی آمریکایی و رئیس کمیسیون فدرال تجارت است که در زمان دانشجویی در مدرسه حقوق ییل، به دلیل فعالیت‌هایش در زمینه قوانین رقابت و ضد انحصار در آمریکا مشهور شد. او توسط رئیس‌جمهور جو بایدن در مارس ۲۰۲۱ به ریاست این کمیسیون منصوب شد و از ژوئن ۲۰۲۱ در این سمت فعالیت می‌کند. او همچنین دانشیار حقوق در مدرسیه حقوق کلمبیا است.

البته معاون ترامپ هم رویکرد خان را ستوده است، ولی باید منتظر ماند و دید که آیا واقعا دستور کار تجاری دوستانه‌تری را در کاخ سفید آغاز می‌کند یا خیر. جالب است که ایلان ماسک دقیقا چند روز قبل از انتخابات پستی را در ایکس منتشر کرد و نوشت: خان به زودی اخراج خواهد شد.

این امر می‌تواند به معنای بازگشت به ادغام بیشتر شرکت‌ها باشد – خان با ادغام‌هایی مانند مایکروسافت و اکتیویژن بلیزارد و کروگر و آلبرتسونز مبارزه کرد – و می‌تواند افزایش قیمت‌ها را برای شرکت‌ها آسان‌تر کند.

به عنوان مثال، اگر یک شرکت بزرگ و معتبر در دولت بایدن می‌خواست یک استارتاپ جدید و بسیار موفق هوش مصنوعی بخرد، کمیسیون ارتباطات فدرال اساسا ترمز آن را می‌کشید، اما در دولت ترامپ این اقدام خیلی راحت‌تر اتفاق می‌افتد.

این رویکرد همچنین سوالاتی را در مورد اینکه آیا ترامپ وزارت دادگستری خود را تشویق می‌کند تا از مبارزه برای فروپاشی گوگل دست بردارد یا خیر و اینکه وزارت دادگستری چگونه پرونده‌های ضد انحصار مداوم علیه غول‌های فناوری از جمله اپل را رسیدگی می‌کند، ایجاد می‌کند.

آیا شاهد تصویب قانون ایمنی آنلاین کودکان خواهیم بود؟

اگر یک موضوع سیاست فناوری وجود داشته باشد که دموکرات‌ها و جمهوریخواهان دوست دارند تحت ریاست‌جمهوری ترامپ به توافق برسند، موضوع حریم خصوصی کودکان آنلاین باشد. با این حال، کارشناسان پس از سال‌ها صحبت، اختلاف نظر بر سر رویکرد صحیح و اقدام اندک، شک دارند.

«مارشا بلکبرن»، سناتور جمهوریخواه از تنسی و «ریچارد بلومنتال»، سناتور دموکرات از کانکتیکات از کنگره خواسته‌اند تا قانون ایمنی آنلاین کودکان را سریعا تصویب کند. اگرچه این لایحه نزدیک‌ترین قانونگذار به تصویب قانون ایمنی آنلاین جوانان در سال‌های اخیر بوده است، این لایحه هنوز با مخالفت روبه‌رو است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1250965

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =