-
نسترن صائبی صفت
تعداد خبر 1305
-
وقتی فناوریها برای تسلی خاطر انسانها میآیند
یک مطالعه جدید نشان میدهد که فناوری اکنون به آئینهای عزاداری در برخی کشورها راه پیدا کرده است و مردم راههای معناداری برای استفاده از آن با وجود محدودیتهای موجود پیدا کردهاند.
-
اعتبار دانشمندان در گرو اول شدن در مسابقه چاپ مقاله/ مقالات دوم کمتر مورد استناد قرار میگیرند
دانشمندان عاشق تحقیق هستند و چیزی که آنها را به اکتشاف تشویق میکند، میل ذاتیشان به گسترش دانش بشری است. اما اغلب نیروی دیگری نیز در کار است: میل به اول بودن. حتی شخصیت برجستهای مانند چارلز داروین نیز از این موضوع مستثنی نبود. با این حال موضوع اینجاست که این فشار رقابتی باعث پایین آمدن سطح نتایج پروژههای پژوهشی شده است.
-
ساخت ریزتراشهای که از مغز انسان تقلید میکند
محققان ریزتراشهای به اندازه یک تمبر طراحی کردهاند که مغز انسان را تقلید میکند و میتواند در آینده راهگشای درمان آلزایمر باشد.
-
چرا دولتها برای حل مشکلات از دانشمندان بهره نمیبرند؟
محققان و دانشمندان سرتاسر جهان اکثرا روی موضوعاتی متمرکز شدهاند که جواب بسیاری از چالشهای بزرگ را میدهند، اما سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که چرا دولتمردان در سیاستهای خود از نتایج این تحقیقات استفاده نمیکنند؟
-
ایسکانیوز گزارش میدهد؛
پوسیدگی مغز؛ پرسههای اینترنتی سلامت ذهنتان را مختل میکند
تماشای ویدئوهای پربازدید یوتیوب به خوبی ما را متوجه میکند که آخرین بقایای مغز انسان چطور زهکشی شده است؛ ویدئوهای بیمحتوا و مسخرهای که 200 میلیون بار دیده شده و حاوی واژهها و اصطلاحاتی است که در جو جوانان دهن به دهن میچرخد. همینها باعث شده که اصطلاح «پوسیدگی مغز» وارد ادبیات شود و به عنوان کلمه سال آکسفورد برای سال 2024 انتخاب شود.
-
براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد؛
دانشگاهها چگونه چالشهای جهانی را حل میکنند؟
کشورها به دنبال دستیابی به رفاه و انعطافپذیری پایدار در سیارهای محدود و تخریب شده از نظر زیست محیطی هستند و همین امر باعث شده که جهان با طیف وسیعی از بحرانهای پایدار دست و پنجه نرم کند. اما این میان دانشگاهها چه نقشی میتوانند داشته باشند؟
-
تولیدکنندگان اروپایی ملزم به اجرای «تایپ-سی برای همه چیز» شدند
اتحادیه اروپا دستور داده که از پایان سال ۲۰۲۴ تمامی دستگاههای قابل حمل از جمله تلفنهای همراه، تبلتها و دوربینها باید فقط مجهز به پورت USB-C باشند. اما دلیل این اقدام چیست و چه تبعاتی خواهد داشت؟
-
ایسکانیوز گزارش میدهد؛
کامپیوترهای کوانتوم در کدام کشورها در حال شکلگیریاند؟
کامپیوترهای کوانتومی مثل فناوریهای راکتور همجوشی و پزشکی ژنتیک سالهاست نوید تغییر زندگی به سمت بهتر شدن را میدهند. از این رو بسیاری از کشورها با سرمایهگذاریهای کلان در این زمینه قصد دارند از مزیتهای این فناوری نوظهور بهره ببرند.
-
یک دانشگاه کانادایی بزرگترین مجموعه ناخن جهان را جمعآوری کرد
آزمایشگاهی در دانشگاه دالهاوزی در کانادا با جمعآوری ناخن ۳۰ هزار نفر نام خود را در کتاب رکوردهای جهانی گینس به عنوان بزرگترین مجموعه از بریدههای ناخن ثبت کرد. البته این ناخنها با هدف یک مطالعه علمی کاملا جدی جمعآوری شده است.
-
انسان ۵۰ هزار سال دیگر چگونه خواهد بود؟
بسیاری از کارشناسان و متخصصان معتقدند که تکامل در انسان مدرن متوقف شده، اما با وجود تغییراتی که علم پزشکی و فناوریهای مدرن روی بدن و محیط ما گذاشته است، بسیاری از دانشمندان بر این باورند که تکامل انسان هنوز هم در حال وقوع است.
-
ایسکانیوز گزارش میدهد؛
موسسات علمی چین فهرست بهترینهای جهان را قبضه کردهاند
مطالعات مجله نیچر نشان میدهد که هفت موسسه از ۱۰ موسسه علمی برتر جهان چینی هستند و دانشگاه استنفورد برای اولین بار از جدول ۱۰ دانشگاه برتر جهان خارج شده است.
-
دانشمند ایرانی ساکن در استرالیا در گفتوگو با ایسکانیوز:
هوش مصنوعی جنگ پردازندهها را به راه میاندازد
محقق ایرانی ساکن در استرالیا میگوید: با ظهور سیستمهای هوش مصنوعی اهمیت پردازشگرها بیشتر و بیشتر میشود و در نتیجه شرکتهایی مانند NVIDIA که در زمینه ساخت پردازنده فعالیت میکند، تبدیل به با ارزشترین شرکت دنیا میشود.
-
ایسکانیوز گزارش میدهد:
شگفتانههای دنیای علم برای 2025
مجله نیچر مواردی چون کشف داروی چاقی و شیوع دوباره ویروس کرونا را در فهرستی از رویدادهای علمی آورده است که برای سال آینده میلادی پیشبینی کرده است.
-
برترین دستاوردهای تحقیقاتی MIT در سال ۲۰۲۴
انجمن تحقیقاتی دانشگاه MIT، یکی از برترین دانشگاههای آمریکا، ۱۰ دستاورد تحقیقاتی مهم این دانشگاه را در سال ۲۰۲۴ فهرست کرده است که از میان آنها میتوان به هوش مصنوعی اشاره کرد که در آن میتوانید با خود آیندهتان چت کنید یا الکترودی که دیاکسید کربن را به ماده ارزشمندی تبدیل میکند.
-
نماینده چین در سازمان ملل:
هوش مصنوعی نباید مختص گروه کوچکی از مردم باشد
سفیر چین در سازمان ملل متحد گفت که فناوری هوش مصنوعی فناوریای نیست که بین گروه کوچکی از مردم تقسیم شود. حتی نباید تنها تعداد کمی از کشورها حکمرانی جهانی آن را تعیین کنند.
-
درخواست دانشگاههای آمریکا برای قطع ارتباط با صنعت سوختهای فسیلی/ نفوذ صنایع مخرب، علم را به خطر میاندازد
تحقیقات نشان میدهد که صنعت سوختهای فسیلی طی 6 سال اخیر نقش گستردهای در تامین مالی و نگارش بیش از هزار مقاله پزشکی داشته است. این همکاریها به افزایش اعتبار و نفوذ این شرکتها در حوزه علم و سلامت کمک کرده است.
-
حکمرانهای پژوهش در جهان کدام کشورها هستند؟/ خیزش هند در دنیای علم
آمریکا به تدریج مرجعیت خود را در علم از دست میدهد و کشورهای دیگری در این زمینه ظاهر میشوند که حکمرانی علم را در دست میگیرند. هند یکی از این کشورهاست که در حال پیشرفت سریع در خروجی تحقیقات در شاخص مجله «نیچر» است و بر اساس آخرین آمار، این کشور در سال گذشته رشد بیشتری در مشارکت در مجلات شاخص نسبت به چین داشته است.
-
برنده جایزه نوبل: باکتریهای آینهای بدن انسان را تسخیر خواهند کرد
ایده باکتری مصنوعی مرگباری که بدن انسان را اشغال میکند، شبیه به چیزی است که در سریال پسا آخرالزمانی «آخرین بازمانده» به نظر میرسد، اما از نظر یک زیستشناس برنده جایزه نوبل این باکتری هماکنون در شرف ظاهر شدن است.
-
چین در حال آزمایش یک جت مافوق صوت است؛ از لندن تا نیویورک ۲ ساعت
شرکتی در پکن چین در حال آزمایش یک جت مافوق صوت است که از جت ناسا ۲ برابر سریعتر است.
-
دعوت شرکتهای خودروساز چینی از نخبگان هوش مصنوعی دنیا / آیا آمریکا توان مقابله با چین را در دنیای فناوری دارد؟
برترین سازنده خودروهای برقی در چین یعنی شرکت BYD، استخدام رباتیک برای استعدادهای جوان را آغاز کرده است و این امر نشان میدهد که چین خیز سریعی را برای توسعه هوش مصنوعی برداشته است و میخواهد از آمریکا پیشی بگیرد.
-
بهترین تصاویر علمی 2024 به انتخاب نیچر / ۲ ایرانی محقق در فهرست بهترینها
مجله معتبر «نیچر» بهترین تصاویر علمی ۲۰۲۴ را انتخاب کرده است که در میان آنها تصاویر آتشسوزی یونان تا پرش پنگوئنهای قطب جنوب وجود دارند.
-
ایسکانیوز گزارش میدهد؛
بهترین کشورها برای دانشمندان کدامند؟
بسیاری از دانشجویان دکتری در مورد آینده شغلی خود به کشورهایی فکر میکنند که در آنجا شرایط برای محققان بهتر است. برخی به دنبال این هستند در مراکزی تحقیق کنند که تجهیزات خوبی دارند و برخی نیز به دنبال ارتباطات و شبکهسازی بهتر هستند. باید گفت که به غیر از آمریکا کشورهای دیگری هم هستند که میتوانند برای دانشمندان امکانات و شرایط خوبی را مهیا کنند.
-
دانشگاه آزاد با ۱۶۰ شرکت به نمایشگاه پژوهش امسال آمد
160 شرکت فناور از دانشگاه آزاد در رویداد امسال نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار شرکت و بیش از ۱۶۰ محصول را در فضایی معرفی کردهاند که نسبت به سال گذشته سه برابر بزرگتر شده است.
-
بزوس و ماسک جنگ ستارگان راه انداختند
جف بزوس (مدیرعامل شرکت فضایی بلو اوریجین) و ایلان ماسک (مدیرعامل شرکت فضایی اسپیسایکس) برای کنترل سرنوشت کهکشان رقابت خیلی شدیدی ایجاد کردهاند.
-
(بخش دوم و پایانی)
فوربس فهرست ۳۰ شخص زیر ۳۰ سال را منتشر کرد / نام چند زن ایرانی در لیست
فوربس در فهرست «۳۰ شخص زیر ۳۰ سال ۲۰۲۵» در ۲۰ بخش از جمله انرژی سبز، تجارت الکترونیک و علوم ۳۰ نفر را انتخاب کرده است که موفقترین و تاثیرگذارترین هستند.
-
(بخش نخست)
۳۰ جوان موفق ۲۰۲۵ معرفی شدند / درخشش چند ایرانی کارآفرین
«۳۰ شخص زیر ۳۰ سال ۲۰۲۵» یکی از فهرستهایی است که فوربس سالانه منتشر میکند و در آن ۳۰ نفر فرد موفق را در بخشهای مختلف از جمله شبکه اجتماعی، موسیقی، هنر و علوم انتخاب میکند که بیشترین تاثیرگذاری اجتماعی را داشتهاند. امسال هم مانند سالهای دیگر نام چند ایرانی در این فهرست به چشم میخورد.
-
برندگان جایزه نوبل خواستار مقررات سخت برای هوش مصنوعی شدند
«جفری هینتون»، برنده جایزه نوبل فیزیک و «دمیس حسابیس»، برنده نوبل شیمی، با وجودی که هر ۲ به دلیل کارهای ارزشمندشان در هوش مصنوعی برنده این جایزه شدند، خواستار قانون سفت و سخت برای این فناوری شدند.
-
۱۰ کشور با بیشترین تعداد میلیاردرهای زن در فهرست فوربس
زنان در سرتاسر جهان در حال شکستن موانع در نوآوری و کسبوکار هستند و آمار به خوبی نشان میدهد که در این کار پیشرفت بسیار چشمگیری هم داشتهاند تا جایی که نام برخی از آنها سالهاست که در فهرست میلیاردرهای فوربس منعکس میشود.
-
فرضیه یک پروفسور فیزیک در آمریکا: ما در دنیای ماتریکس زندگی میکنیم
یک استاد فیزیک در آمریکا معتقد است که ما در یک دنیای شبیهسازی شده به سبک «ماتریکس» زندگی میکنیم و راهحلهایمان را در مورد چالشهای بزرگ دنیا ابتدا در دنیای شبیهسازی آزمایش میکنیم.
-
امنیت پژوهش؛ دغدغه جدید دنیای علم
علم ذاتاً بینالمللی و ماهیت مشارکتی دارد و همکاریهای بینالمللی محرکهای مهم پیشرفت علمی هستند. اما موضوع جدید این است که کشورها باید بین علم باز و امنیت تحقیقات تعادلی ایجاد کنند تا تحقیقات خود را تا حد امکان باز و تا حد لزوم بسته نگه دارند.