هدر رفت آب در تهران ۵ برابر مصرف/ پایتخت با تنش‌های آبی بیشتری مواجه می‌شود؟

تنش‌های آبی تهران در سال‌های گذشته افزایش پیدا کرده برخی کارشناسان معتقدند افزایش تنش‌ها ناشی از ضعف مدیریتی مسئولین است

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، وضعیت آب در ایران بحرانی است و با اینکه مردم تهران هنوز کمبود آب را در زندگی روزمره خود حس نمی‌کنند اما ممکن است، چند سال آینده بحران آب به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مردم تبدیل شود. اما مسئولان چگونه می‌توانند جلوی این بحران را بگیرند؟

افت فشار آب تهران ناشی از تجمع گل و لای در مخزن سدها بود / هدر رفت بیش از یک چهارم آب تصفیه شده پایتخت

رویکرد مدیریت آب ایران مبتنی بر روی سطح زمین نگه داشتن هرچه بیش‌تر آب است و برای ذخیره آب در منابع زیرزمینی اقدامات زیادی صورت نمی‌گیرد و این باعث تبخیر در منابع آب‌های سطحی و جاری شدن، روان شدن و غیرقابل مهار شدن آب در کشور می‌شود که ممکن است باعث به وجود آمدن سیل شود. از جهتی وجود آب و هوای گرم و خشک در کشور ما، خسارات زیادی به منابع آبی کشور می‌زند. 

تمام آب معدنی‌های کشور هم جوابگوی آب مصرفی تهران نیستند

اسکندریان کارشناس محیط زیست و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز گفت: به نظر من در سه یا چهار سال آینده بزرگ‌ترین مسئله در خاورمیانه، بیشتر از اینکه حول محور نفت و انرژی باشد، بحث آب خواهد بود. ما در منطقه اقلیمی غرب‌ آسیا و خاورمیانه واقعا با تنش‌های جدی آب روبه رو هستیم.

وی افزود: ما دیگر نمی‌توانیم آب تهران را با روش یک قرن پیش مدیریت کنیم چون، سرعت مصرف آب در تهران به قدری زیاد است، که اگر زمانی مشکلی پیش بیاید، مثلا منابع آب تهران چندروز قطع شود، حتی اگر تمام آب‌های معدنی کشور را به سمت تهران گسیل کنیم باز هم جوابگو نخواهد بود و امکان این‌که در چند سال آینده با تانکر آب وارد تهران کنیم، وجود دارد. ما باید فکری به حال روش استفاده و مدیریت مصرف آب کنیم.

هدرفت آب در تهران ۵ برابر مصرف است 

با اینکه اسکندریان کارشناس محیط زیست معتقد است با صرف جویی در مصرف می‌توان به حل بحران آب کمک کرد اما حمید سینی‌ساز در رابطه با این موضوع نظر متفاوتی دارد. وی در این باره به ایسکانیوز گفت: مجموع هدررفتی که پیش از مصرف اتفاق می‌افتد، پنج برابر کل مصرف است. که بیشترینش هم تلفات تبخیرآب‌های سطحی و سیلاب‌هایی است که یا به دریاها می‌ریزند یا از مرزهای خشکی کشور خارج می‎شوند و از دست می‌روند. شما هرچقدر هم که بخواهید آب را بهینه مصرف کنید، چقدر بر موجودی آب کشور می‌توانید اضافه کنید؟

لوله‌کشی‌های فرسوده در تهران 

وی افزود: بیش از یک چهارم آب تصفیه شده در لوله‌ها به مصرف‌کننده نمی‌رسد و فرسودگی زیاد لوله‌ها هم مزید برعلت است و این را همه می‌دانند و به دلیل  ضعف مدیریتی است که در شهرها و روستاها وجود دارد و در این جور مواقع وزیر نیرو شهرداری را مسئول نوسازی شبکه‌های لوله کشی می‌داند.

تغییر پایتخت سیاسی می‌تواند به حل بحران آب کمک کند 

اما محمد درویش فعال محیط زیست تغییر پایتخت سیاسی را حل این موضوع کم آبی در تهران دانست و گفت: تهران الان هم برای تامین آب مورد نیاز ساکنینش با کمبود آب مواجه است و به طرح‌های انتقال آب تن داده است.  با توجه به تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی و با توجه به اینکه منابع آبی در حال کاهش هستند و دما در حال افزایش است و باتوجه اینکه تهران یکی از مهاجرپذیرترین شهرهای ایران است، طبیعی است که انتظار داشته باشیم شرایط باز هم دشوارتر شود.

وی افزود: ما باید برمبنای توانمندی‌های اکولوژیکی‌ سرزمین برای حل مشکلات آب، به سمت توضیع متعادل جمعیت برویم. اگر به جای یک شهر ۱۰میلیونی ۱۰ شهر یک میلیونی داشتیم، هرگز چنین معضلاتی نداشتیم. ما باید به تغییر پایتخت سیاسی اقدام کنیم تا مقداری از تمرکز و فشار حاکم بر تهران کاسته شود.

به گزارش ایسکانیوز، تنش‌های آبی به دلیل شرایط اقلیمی، مصرف زیاد و مدیریت ضعیف رو به افزایش بوه و حتی ممکن است در آینده‌ای نزدیک به یک بحران تبدیل شود. با توجه به اینکه تغییرات اقلیمی و گرمایش زمینی از جمله دلایل به وجود آمدن بحران آب در تهران هستند، اما می‌شود با عوض کردن رویکرد مدیریتی و نوسازی لوله‌های فرسوده تا حد زیادی از هدر رفتن آب جلوگیری کرد و اگر به ذخیره‌سازی بارندگی‌هایی که در طول سال داریم، اقدام کنیم هم بر منابع آبی افزوده می‌شود و هم می‌شود از بروز سیل و تلفات ناشی از بارندگی‌ها جلوگیری کرد.

انتهای پیام /

کد خبر: 1187231

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =