فوربس فهرست ۳۰ شخص زیر ۳۰ سال را منتشر کرد / نام چند زن ایرانی در لیست

فوربس در فهرست «۳۰ شخص زیر ۳۰ سال ۲۰۲۵» در ۲۰ بخش از جمله انرژی سبز، تجارت الکترونیک و علوم ۳۰ نفر را انتخاب کرده است که موفق‌ترین و تاثیرگذارترین هستند.

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ در نسخه ۲۰۲۵ این فهرست ۲۰ بخش وجود دارد که شامل شبکه اجتماعی، ورزش، هوش مصنوعی، آموزش، رسانه، هالیوود و سرگرمی، موسیقی، بازاریابی و تبلیغات، سلامت، بازی، اقتصاد، هنر و استایل، خرده‌فروشی و تجارت الکترونیک، سرمایه‌گذاری، علوم، تاثیر اجتماعی، انرژی و فناوری سبز، حمل‌ونقل، غذا و نوشیدنی و تولید و صنعت می‌شود. در هر کدام از این بخش‌ها ۳۰ فرد موفق با تاثیرگذاری اجتماعی بیشتر و زیر ۳۰ سال معرفی شده‌اند.

در ادامه به معرفی ۲ نفر برتر هر بخش و همچنین ایرانیانی که در آنها فهرست شده‌اند، می‌پردازیم:

بخش موسیقی

در این بخش نام یک زن ایرانی وجود دارد:

صنم خلیلی

سن: ۲۷ سال

فوربس فهرست ۳۰ شخص زیر ۳۰ سال را منتشر کرد / نام چند زن ایرانی در لیست

صنم خلیلی تجربه گسترده‌ای در صنعت موسیقی، در نقش‌های مدیریتی و آژانس‌های خلاق دارد. او در سال ۲۰۲۲ با پیوستن به Range Media Partners به عنوان مدیر بازاریابی موسیقی، بومی جنوب کالیفرنیا و نسل اول ایرانی-آمریکایی به سرعت به عنوان مدیر مشارکت هنرمندان انتخاب شد. او همکاری با هنرمندانی مانند ماریا کری، سوئیتی، جک‌هارلو و میدلند را در پرونده کاری خود دارد.

بخش سلامت

دمیر وراباک

سن: ۲۸

والار جوشی

سن: ۲۹ سال

ویسوش کریشنا

سن: ۲۳ سال

https://images.forbes.com/30-under-30-2025/anirudh-joshi-damir-vrabac-andviswesh-krishna-1x1-660x660.jpg

انتخاب درمان مناسب برای سرطان یکی از سخت‌ترین کارها برای پزشکان به شمار می‌آید. به این دلیل که بهترین درمان به جنبه‌های خاص تومور بستگی دارد که پزشکان همیشه نمی‌توانند آنها را شناسایی کنند. والار جوشی با کمک ۲ نفر از دوستانش آزمایشگاه والار را در کالیفرنیا با این امید تاسیس کرد تا بتواند این اطلاعات حیاتی را در اختیار پزشکان قرار دهد. آنها برای توسعه آزمایشگاه خود ۲۶ میلیون دلار اعانه جمع‌آوری کرده‌اند.

آنها در این آزمایشگاه تصاویری از تومورهای بیماران (در حال حاضر محدود به سرطان مثانه) را در مدل‌های هوش مصنوعی خود قرار می‌دهند تا بهترین درمان را پیشنهاد کنند.

جوشی که رشته مهندسی خوانده است، می‌گوید: ما پزشک نبودیم، حتی انکولوژیست هم نبودیم، ولی وارد میدان شدیم. چون متوجه شدیم که دستگاه‌های پزشکی قابلیت تحول دارند و ما می‌توانیم با نرم‌افزار آنها را متحول کنیم.

مطالعه روی بیش از هزار بیمار مبتلا به سرطان مثانه نشان داد که اولین آزمایش هوش مصنوعی والار، به نام وستا، می‌تواند به دقت تعیین کند که آیا یک درمان معمولی موثر است یا خیر. بیماران اکنون می‌توانند به همراه پزشکان خود در ۲۰ بیمارستان در سراسر آمریکا به این آزمایش دسترسی داشته باشند. در ضمن هزینه این آزمایش‌ها توسط شرکت‌های بیمه آنها بازپرداخت می‌شود.

جوشی می‌گوید که آزمایشگاه والار می‌تواند «شرکت میلیارد دلاری بعدی در زمینه سرطان» باشد. او در حال کار روی توسعه آزمایش‌های مشابه برای انواع سرطان‌های بیشتر از جمله پانکراس، تخمدان و لنفوم است. از آنجایی که محصولات وستا نرم‌افزاری هستند، در حال حاضر نیازی به نظارت سازمان غذا و داروی آمریکا ندارند.

آکشایا آناپراگادا

سن: ۲۷ سال

https://images.forbes.com/2025/30u30/featured-honorees/healthcare-akshaya-annapragada.jpg

آناپراگادا دوره دکتری پزشکی و دکتری فلسفه را در دانشگاه جانزهاپکینز است و در تحقیقاتش آزمایش‌های خونی را برای غربالگری سرطان‌های کبد و تخمدان با تجزیه و تحلیل رشته‌های DNA اختراع کرده است. او همچنین ARTEMIS را اختراع کرد که یک برنامه هوش مصنوعی است که بیش از ۸۰۰ ویژگی ژنومی جدید را شناسایی کرده است که در ایجاد سرطان نقش دارند.

در این بخش نام یک خواهر و برادر ایرانی دیده می‌شود:

کامران انصاری

سن: ۱۹ سال

نادیا انصاری

سن: ۲۱ سال

https://images.forbes.com/2025/30u30/featured-honorees/healthcare-fluxwear-ansari-ansari.jpg

نادیا انصاری چندی پیش به بیماری گیلن باره مبتلا شد. سندروم گیلن باره یک بیماری التهابی نادر است که دستگاه عصبی محیطی را درگیر می‌کند و به سرعت موجب ضعف عضلات و بی‌حسی می‌شود.

کامران برادرش بعد از اینکه وضعیت خواهرش را دید، یک دستگاه عصبی غیرتهاجمی طراحی کرد که به عنوان کلاه پوشیدنی قابل استفاده است. این خواهر و برادر ۲ میلیون دلار برای توسعه این دستگاه جمع‌آوری کرده‌اند که در حال حاضر به عنوان یک دستگاه سلامتی به بازار عرضه می‌شود. آنها امیدوارند در آینده مجوز سازمان غذا و درمان را به زودی دریافت کنند.

هانا جاویدی

سن: ۲۷ سال

https://specials-images.forbesimg.com/imageserve/672674b64cf9a1cc97341c40/416x416.jpg?background=000000&cropX1=3&cropX2=1165&cropY1=43&cropY2=1205

تحقیقات‌هانا جاویدی بر بهبود سلامت جنسی نوجوانان متمرکز است. او یک برنامه دیجیتال ایجاد کرده است تا به نوجوانان در مورد سلامت جنسی آموزش دهد. او کمک مالی نزدیک به یک میلیون دلاری را از موسسه ملی سلامت آمریکا را دریافت کرد تا کار خود را گسترش دهد.

بخش بازی

پگی وانگ

سن: ۲۶ سال

https://images.forbes.com/30-under-30-2025/peggy-wang-jamel-toppin-for-forbes-1x1-660x660.jpg

پگی وانگ و یکی از همکارانش به نام ویشنوهاری (۳۳ ساله) زمانی که در فیس‌بوک (الان به متا تغییر نام داده) با هم همکار بودند، ساعت‌ها در مورد آینده بازی‌های ویدئویی صحبت می‌کردند. و در نهایت تصمیم گرفتند که ۲ تایی از فیس‌بوک استعفا بدهند تا شرکت خودشان را تاسیس کنند و در آینده بازی‌های ویدئویی نقشی ایفا کنند.

این شرکت نوپا که اکنون هفت کارمند دارد، تاکنون ۷/۵ میلیون دلار جمع‌آوری کرده است تا بازی شبیه‌سازی به سبک sandbox خود را تولید کند. موتور بازی، که هنوز در مراحل اولیه خود است، بازیکنان را قادر می‌سازد تا بازی‌های شبیه‌سازی سفارشی خود را بدون هیچ کدنویسی، با استفاده از اعلان‌های متنی ساده ChatGPT ایجاد کنند.

شرکت Ego ادعا می‌کند که همه می‌توانند شخصیت‌های کامپیوتری را با هوش مصنوعی و بدون بازنویسی برنامه‌های خود در زمان واقعی استفاده کنند و تجربه‌های منحصر به فرد نامحدودی را رقم بزنند. وانگ فارغ‌التحصیل دانشگاه استنفورد است و یک زن کارآفرین در این صنعت مردانه به شمار می‌آید. او می‌گوید: ما در حال ساختن بازی ای هستیم که مردم بتوانند برای همیشه آن را بازی کنند. این شرکت قصد دارد بهار آینده نسخه آلفای خود را معرفی کند.

هایدی اروین

سن: ۲۵ سال

https://images.forbes.com/2025/30u30/featured-honorees/games-heidi-erwin.jpg

هایدی اروین از زمان استخدامش در مه ۲۰۲۱ تا اوت ۲۰۲۴، تنها طراح بازی در تیم «نیویورک تایمز گیمز» بود و طراحی بازی‌هایی مانند «Connections» و «Strands» را رهبری می‌کرد که اکنون میلیون‌ها بازیکن روزانه دارند. او همچنین در کنار کار خود در زمینه ساخت نمونه‌های اولیه و توسعه ساختار و مکانیک بازی‌های جدید، محتوای پازل می‌سازد. او همچنین خالق کمیک است و حساب TikTok او (@zaogaole) میلیون‌ها بازدید دارد. او جوایز حرفه‌ای متعددی مانند جایزه وبی برای ارتباطات (که جایزه انتخاب مردم را در سال ۲۰۲۴ به ارمغان آورد) و جایزه هنرهای ادبی مارک بامر در سال ۲۰۲۱ را به خود اختصاص داده است.

بخش خرده‌فروشی و تجارت الکترونیک

سونیا یانگ

سن: ۲۷ سال

https://images.forbes.com/30-under-30-2025/sonia-yang-tim-tadder-for-forbes-1x1-660x660.jpg

Treet به استارت‌آپ‌ها و شیک پوشان کمک می‌کند تا کمدهای خود را تمیز کنند. یانگ این شرکت را در سال ۲۰۲۱ تأسیس کرد تا به برندها کمک کند ضایعات (و هزینه‌های انبار) خود را کاهش دهند و برای این کار سایت‌هایی را راه‌اندازی کرد تا مشتریان بتوانند قطعاتی که قبلا خودشان تولید کرده‌اند را مستقیما از خرده‌فروشان تهیه کنند.

این امر به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا وارد بازار رو به رشد ۴۳ میلیارد دلاری پوشاک دست دوم شوند که بسیاری از آنها در حال حاضر در بازارهای همتا به همتا مانند Depop و Poshmark فروخته می‌شوند.

یانگ می‌گوید: چه بخواهید و چه نخواهید این معاملات انجام می‌شوند، پس چرا به آن متمایل نمی‌شوید؟ مالک آن مشتریان باشید و بخشی از آینده‌ای پایدارتر باشید.

شرکت تریت بیش از ۲۰۰ شرکت را برای مدیریت برنامه‌های محصولات استفاده شده خود استخدام کرده است. این شرکت در هر فروش بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کمیسیون دریافت می‌کند. این شرکت برای توسعه خود تاکنون ۱۶/۴ میلیون دلار اعانه جمع‌آوری کرده است.

یانگ می‌گوید: ما صرفاً یک شرکت نرم‌افزاری هستیم. ما هرگز موجودی نداریم و هر زمان که تدارکات درگیر باشد، با افراد دیگر شریک می‌شویم.

مری کاترین بلک

سن: ۲۹ سال

https://images.forbes.com/2025/30u30/featured-honorees/retail-marykatherine-black.jpg

مری کاترین بلک در ژانویه ۲۰۲۰ شرکت پوشاک Yellow The Label را با ایده فروش قطعاتی با الهام از هنر و بافت راه‌اندازی کرد. این برند محصولات مختلفی از جمله لباس‌ خانگی، لباس‌های ورزشی و شنا تولید می‌کند و افرادی مانند مایلی سایرس و کندال جنر از آنها استفاده می‌کنند.

به گفته بلک، در حال حاضر، ۷۰ درصد از محصولات آن شامل پارچه‌های پایدار است که در کارخانه‌های دارای گواهی SMETA متعلق به زنان ساخته شده‌اند. پیش بینی می‌شود این شرکت که توسط بلک با وام اولیه ۱۰ هزار دلار تامین مالی شده است، امسال ۱۰ میلیون دلار درآمد داشته باشد. قطعات آن را می‌توان در فروشگاه‌های خرده فروشی مانند Nordstrom.Read Less پیدا کرد.

بخش علوم

دانیل مارتین

سن: ۲۴ سال

https://images.forbes.com/30-under-30-2025/daniel-marin-tim-tadder-for-forbes-1x1-660x660.jpg

دانیل مارین در حال مقابله با یکی از چالش‌برانگیزترین مسائل اینترنت است: اعتبارسنجی هویت کاربر بدون افشای اطلاعات حساس در معرض هکرها. او استارتاپ «نکسوس» را تاسیس کرد تا محصولی به نام Nexus zkVM را بسازد که از ترکیبی از رمزنگاری، علوم کامپیوتر، مهندسی و ریاضیات استفاده می‌کند و به شما ثابت می‌کند که می‌توان بدون اینکه رمز عبور یا اطلاعات شخصی‌تان را در معرض خطر هکرها قرار دهید، از وب‌سایت‌ها و پلتفرم‌های مختلف استفاده کنید.

این نرم افزار متکی به مجموعه ای از کامپیوترها به نام شبکه نکسوس است که کارهای سنگین را در پشت صحنه انجام می‌دهد. zkVM که در ماه ژوئن به صورت رایگان منتشر شده، هم‌اکنون بیش از ۱۲۰ هزار نفر و ۱۵ شرکت کاربر دارد. این شرکت تاکنون ۲۷ میلیون دلار اعانه جمع‌آوری کرده است.

نیواتا بالندرا

سن: ۲۹ سال

https://images.forbes.com/2025/30u30/featured-honorees/science-nivatha-balendra.jpg

نیواتا بالندرا شرکت «دیسپرسا» را تأسیس کرده است که ضایعات غذایی را به جایگزین‌های پایدار برای سورفکتانت‌های نفتی تبدیل می‌کند. سورفکتانت ماده‌ای است که جهت کاهش کشش سطحی بین مواد مختلف مانند ۲ مایع، گاز و مایع و یا بین مایع و جامد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده که بر بازار ۶۰ میلیارد دلاری تسلط دارد در محصولاتی چون لوازم آرایشی و محصولات پاک کننده کاربرد دارد. این شرکت حدود ۶ میلیون دلار هم به صورت سهام و هم سرمایه جذب کرده است و انتظار دارد ۲ میلیون دلار درآمد در سال آینده داشته باشد.

در این بخش نام یک زن ایرانی دیده می‌شود:

پریناز فتحی

سن: ۲۹ سال

https://specials-images.forbesimg.com/imageserve/672549cec22a5790c30ccc8a/416x416.jpg?background=000000&cropX1=1359&cropX2=2943&cropY1=225&cropY2=1809

پریناز فتحی ابزار قدرتمندی با نام «وایپر» را ابداع کرده است که می‌تواند بقای بیماران را با شناسایی نشانگرهای زیستی مهم مرتبط با آسیب‌های تروماتیک پیش‌بینی کند.

او هم‌اکنون نیز در حال ساخت ابزارهایی برای درک این است که چرا سیستم ایمنی بدن گاهی به بافت‌های سالم حمله می‌کند یا سلول‌های سرطانی را نادیده می‌گیرد. به طور کلی، تحقیقات او در زمینه ساخت ابزارهایی است که گامی مهم در توسعه درمان بیماری‌های خودایمنی است.

بخش انرژی و فناوری سبز

بن نواک

سن: ۲۸ سال

تریستان سملهاک

سن: ۲۳ سال

https://images.forbes.com/30-under-30-2025/ben-nowack-and-tristan-semmelhack-1x1-660x660.jpg

حل نشدنی‌ترین چالش انرژی خورشیدی این است که چگونه از آن در شب استفاده کنیم؟ و پاسخی که این ۲ کارآفرین به آن داده‌اند آینه‌های فضایی است. آنها سال گذشته شرکتی با نام «رفلکت اربیتال» را تاسیس و مفهوم «نور خورشید به عنوان سرویس» را ابداع کردند. آنها با اتصال یک آینه به پایین یک بالن هوای گرم ایده خود را آزمایش و از یک سیستم هدف‌گیری خودکار برای گرفتن پرتوهای خورشید در غروب، از بالای افق و هدایت استفاده کردند. این آینه پرتوهای خورشید را در طول شب به پنل‌های خورشیدی می‌رساند.

آنها قصد دارند در آینده یک صورت فلکی از آینه‌ها را به مدار پایین زمین پرتاب کنند. در این صورت می‌توان از نور منعکس شده خورشید برای روشن کردن محل کار، مهمانی یا پیست اسکی در شب استفاده کرد.

راج هولا

سن: ۲۴ سال

نامین شاه

سن: ۲۴ سال

دانته وایسبرت

سن:‌۲۵ سال

https://images.forbes.com/2025/30u30/featured-honorees/energy-haylon-technologies-vaisbort-lulla-shah.jpg

این ۳ کارآفرین با تاسیس شرکت «هایلون» در مواجهه با بسیاری از فناوری‌های جدید باتری که وارد بازار شده‌اند، تصمیم گرفتند سخت‌افزار و نرم‌افزاری را برای بهینه‌سازی عملکرد باتری ابداع کنند. این تیم که در دانشگاه ایلینویز در حال تحقیق است، ادعا می‌کند که می‌تواند زمان اجرای باتری را تا ۷۰ درصد افزایش دهد. این شرکت در حال حاضر با ارتش ایالات متحده روی نمونه‌های اولیه کوادکوپترهای با برد پیشرفته نیروی هوایی کار می‌کند.

نام یک زن ایرانی در این بخش وجود دارد:

آیدا مولائی

سن: ۲۸ سال

https://specials-images.forbesimg.com/imageserve/672812aacc6904a08165ed26/416x416.jpg?background=000000&cropX1=830&cropX2=2801&cropY1=425&cropY2=2396

مولایی یکی از بنیانگذاران و مدیر ارشد فناوری Adaptis است. این شرکت یک پلتفرم بهینه‌سازی کربن طراحی کرده است که بیش از ۷ میلیون دلار جمع‌آوری کرده است. این شرکت همچنین تاکنون بیش از ۴۰۰ ساختمان را ارزیابی کرده است تا میزان صادر کردن کربن را در آنها به حداقل برساند. در واقع با این کار جان میلیون‌ها نفر را نجات می‌دهد و از انتشار ۱۴۵ هزار تن دی‌اکسید کربن جلوگیری می‌کند. او که در مقطع دکتری دانشگاه واترلو درس می‌خواند، تیم توسعه محصول را رهبری و گروهی متشکل از ۱۲ مهندس، طراح و دانشمند داده را مستقیماً مدیریت می‌کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1252091

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =